Befstrogenas su Grybais/ Beef Stroganoff with Mushrooms

Pagal žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Befstrogeną gana dažnai tekdavo valgyti vaikystėje. Pamenu, kad močiutė jį gamindavo pietums ir bent kartą per savaitę jis būdavo priešpiečiams mokykloje. Bet dabar sunku būtų pasakyti prieš kiek metų paskutinį kartą jo buvau valgiusi, net neprisiminiau skonio. Todėl kai netyčia žurnale pamačiau befstrogeno su grybais receptą žinojau ką valgysime savaitgalį pietums..




Porcijos: 4

1 Porcijos Energetinė vertė: 349 kcal, 17,3 gr. riebalų, 4.4 gr. cukraus

Produktai:

500 gr. jautienos išpjovos (pjaustytos juostelėmis)
2 svogūnai ( perpjauti per pusę ir smulkiai pjaustyti griežinėliais)
1 a.š. paprikos miltelių
200 gr. grybų (pjaustytų)
1 v.š. miltų
2 v.š. pomidorų pastos
1 stiklinė sultinio
0,25 stiklinės grietinės
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Puode ant didelės ugnies įkaitinti aliejų. Per kelis kartus apkepti jautieną iš visų pusių. Perkelti į dubenį.

Įkaitinti dar šiek tiek aliejaus ir sudėti svogūną, apkepti apie 3 minutes kol svogūnas suminkštės.

Sudėti papriką ir grybus, maišant akepti apie 2 minutes. Sudėti miltus ir pomidorų padažą, apie minutę maišant apkepti.

Sumažinti ugnį iki vidutinės, supilti sultinį, viską išmaišyti ir užvirti. Pavirti apie 3 minutes arba kol padažas patirštės.

Į padažą sugrąžinti jautieną ir pavirti kol mėsa sušils. Nuimti nuo viryklės ir įmaišyti grietinę. Patiekti su bulviu koše.




Beef stroganoff I used to have pretty often when I was young. I remember that grandma used to make it for dinner at least once a week it was for lunch at school. It would be difficult to say how many years ago I had it last time, I even forgot the taste. So when I accidentally saw a recipe for Stroganoff with mushrooms in a magazine I knew what are we going to have for dinner on weekend..

Servings: 4

Nutritional Value of 1 Serving: 349 calories, 17,3 gr. fat, 4.4 gr. sugars

Products:

500 gr. beef fillet(cut into strips)
2 onions (cut in half and finely sliced​​)
1 tsp paprika powder
200 gr. mushrooms (sliced​​)
1 tbsp flour
2 tbsp tomato paste
1 cup of stock
0.25 cup of sour cream
Oil for frying

Method:

Heat the oil in a pan on a high heat. Fry the beef in batches till it's browned from all sides. Transfer into a bowl.

Heat some more oil and add the onion, fry for about 3 minutes or until the onions are soft.

Add paprika and mushrooms, fry stirring for about 2 minutes. Add the flour and tomato sauce, fry stirring for about a minute.

Reduce the heat to medium, add the stock, stir and bring it to the boil. Simmer for about 3 minutes or until sauce thickens a bit.

Return the beef into a pan and simmer until it warms up. Remove from the stove and mix in sour cream. Serve with mashed potatoes.

Komentarai

  1. Ooooh! If I ate meat, this would be on my list. But I just might use the same ingredients and sub beans for the meat.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. The gravy is nice, I think you can definintely make it with something else. it won't be beef-stroganoff then so kind of other stroganoff :)

      Panaikinti
  2. I love stroganoff but have yet to make it, I love your simple recipe.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. One thing that made me try this recipe because it's so simple :)

      Panaikinti
  3. Mmmmmmm....I've always used ground been in my stroganoff. Next I will try your yummy recipe with a piece of fillet. It looks marvelous!

    AtsakytiPanaikinti
  4. I will definitely be making this! My husband loves Beef Stroganoff, but I think I've only made it for him twice in 22 years! :( Yours sounds perfect-thanks for posting it! CC

    AtsakytiPanaikinti
  5. this recipe is coming at the perfect time... i just bought beef yesterday to make beef curry but i think i am gonna change the menu for tomorrow and try my hand at this stroganoff ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Thank you so much for making me hungry :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Comfort food is the best! And, how great that this dish brings up memories of your grandmother.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. This dish really brings me memories from childhood :) maybe that is one of the reasons why I liked it :)

      Panaikinti
  8. What a delciois looking comfort dish! I love beef stroganoff!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą