2012 m. gegužės 26 d., šeštadienis

Cukruotas Imbieras/ Candied Ginger

Pagal/Source PingsPickings

Tikra tiesa, kad nuo neapykantos iki meilės vienas žingsnis. O gal atvirkščiai.. Kaip ten bebūtų..

Aš negalėjau pakęsti imbiero! Nuoširdžiai sakau, kad aš dar prieš kelis metus niekur jo nenaudojau.

Visa tai buvo dėl nežinojimo. Nežinojau ką su juo daryti, kur ir kaip naudoti. O kiek ragavau jis man buvo neskanus ir tiek.

Dėl to, kad imbieras yra dabar nuolatinis svečias mūsų šaldytuve turėčiau dėkoti vyrui, kuris mane išmokė gaminti arbatą su imbieru. Paskui aš jį pradėjau naudoti indiškuose patiekaluose.

O dabar atėjo laikas ir sekančiam žingsniui! Imbieriniams saldumynams.

Buvau ragavusi kažkada cukruoto imbiero, bet nebuvau juo sužavėta, bet kai radau Ping bloge namie gaminto cukruoto imbiero receptą, pabandžiau ir man jis netgi labai patiko.

Kaikas sako, kad pigiau ir paprasčiau cukruoto imbiero nusipirkti. Aš vis dėl to už tai, kad pasigaminti namie, bent jau dėl to, kad žinai prieš kiek laiko jis darytas ir, kad nepridėta jokių konservantų kurie prailgintų jo galiojimo laiką.



Produktai:

Jauno imbiero šaknis
Cukrus
Vanduo


Gaminimo procesas:

Imbierą nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Jei imbieras senesnis (šaknis didesnė ir su daugiau kietų plaušų) supjaustyti mažesniais gabaliukais.

Imbiero gabaliukus sudėti i puodą, užpilti vandeniu, kad butu pilnai apsemti ir virti ant vidutinės ugnies apie 30-45 minutes arba kol jie suminkštės.

Nupilti vandenį (bet neišpilti). Pasverti imbierą ir sudėti ji atgal i puodą, idėti cukraus tiek pat kiek buvo imbiero, įpilti 4 v.š. nuo imbiero nupilto vandens. Viską užvirti, sumažinti ugnį ir ant nedidelės ugnies virti kol imbieras taps skaidrus ir sumažės sirupo. Tas trunka apie 45 min- 1 val.

Sirupą nupilti ir pasilikti imbierinio alaus gamybai (receptas bus idėtas greitu metu). Cukruotus imbiero gabaliukus išdėlioti ant kepimo popieriaus atskiriant kiekvieną, kad nesuliptų. Leisti išdžiūti (aš pagal originalų receptą palikau per naktį).

Rekomenduojama išdžiuvisį cukruotą imbierą laikyti šaldytuve.



It is true that, from hate to love is just one step. Or the other way round.. Anyway ..

I hated ginger! I can sincerely admit that just a few years ago I was not using it anywhere.

I think the reason was just that I didn't know how to use it and what to do with it. I tried few times, but I hated the taste, so after that didn't even bother to use ginger.

However, ginger is now always in our refrigerator and I should thank my husband who taught me first how to make tea with ginger. Then I started using it in Indian recipes.

And now it's time for the next step! Sweets ginger treats.

I was had candied ginger long time back, but I was not impressed, but once I found recipe in Ping's blog for the home made candied ginger, I decided to try and I loved it!

Some people would say that it is cheaper and easier to buy candied ginger. But I prefer to make something like that at home, at least, I know how long ago I made it and it is without any preservatives that usually are added to extend its shelf life.

Products:

Young ginger root
Sugar
Water


Method:

Peel the ginger and cut into small pieces. If a ginger is older(the root of the higher and with more fiber) cut into smaller pieces.

Place ginger pieces into the pan, add water to cover the ginger and cook over medium-low heat for about 30-45 minutes or until the pieces are soft.

Drain the ginger, preserve 4 tablespoons of the liquid. Weigh the ginger and place it back into the pan, add as many grams of sugar as there was ginger, add 4 tablespoons of preserved water. Bring it to the boil, reduce the heat and simmer on the low heat until the ginger is translucent and syrup is reduced. This takes about 45 minutes-1 hour.

Drain the ginger, preserve the syrup for the ginger beer (the recipe will be posted soon). Place candied ginger pieces sheet of a baking paper separating each other so they wouldn't stick together. Allow to dry (just like in the original recipe I left over night).

It is recommended to keep it in the refrigerator.

2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis

Dvigubi Šokoladiniai Aviečių Brauniai/ Double Chock Raspberry Brownies

Pagal Žurnalą/Source Recipes+

Dar vieno nuostabaus šokoladinio skanėsto receptas. Sodrus juodojo šokolado skonis, balto šokolado saldumas ir rūgščios uogos yra tesiog puikus derinys.
Turiu prisipažinti, kad vos tik paragavau pirmą gabaliuką negalėjau sustoti..Ir pati viena gana greitai suvalgiau pusę braunio.. Ir kažkodėl visai dėl to nesigailiu. Kad suprasti tikriausiai reikia pabandyti :)



Vienetai:
16 gabaliukų

1 gabaliuko energetinė vertė:
230 kcal, 11,2 gr. riebalų, 22,6 gr. cukraus

Produktai:

185 gr. juodojo šokolado
100 gr. sviesto
2 kiaušiniai (suplakti)
1 stiklinė cukraus (dėjau tik 0,5)
1 stiklinė miltų
100 gr. balto šokolado (kapoto smukliais gabaliukais)
150 gr. šaldytų aviečių (uogų)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 170C. Iškloti kepimo popieriumi 26x16 cm kepimo formą.

Juodąjį šokoladą ir sviestą kartu sudėti į puodą ir maišant ant nedidelės ugnies kaitinti apie 3 minutes arba kol ištirps ir gausis vientisa masė. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti kiaušinius ir cukrų. Įmaišyti miltus, balto šokolado gabaliukus ir uogas.

Supilti į formą ir kepti apie 20 minučių. Atvėsinti kepimo formoje ir išėmus iš formos supjaustyti.



Another wonderful recipe with chocolate. Rich dark chocolate taste, sweetness of white chocolate and sour berries make a really perfect combination.
I have to admit that as soon as tasted a first piece.. I could not stop and pretty quickly ate half of the brownie.. And somehow I don't have any regrets. To understand that you should try the brownie yourself :)


Makes: 16 pieces


Nutritional value of 1 Piece:
230 calories, 11,2 gr. fat, 22,6 gr. sugars

Products:

185 gr. dark chocolate
100 gr. butter
2 eggs (lightly whisked)
1 cup sugar (I used only 0.5)
1 cup flour
100 gr. white chocolate (chopped)
150 gr. frozen raspberries (I used mixed berries)

Method:

Preheat the oven to 170C. Line 26x16 cm baking pan with baking paper.

Place together dark chocolate and butter in and keep stirring on a low heat for about 3 minutes or until melted and combined. Remove from heat, add eggs and sugar, mix well. Stir in flour, white chocolate chunks and berries.

Pour into the baking pan and bake for about 20 minutes. Cool brownie in the baking form and cut into pieces after removing.

2012 m. gegužės 6 d., sekmadienis

Karalienės Keksiukai/ Queen Cupcakes

Pagal knygą/ Source- Book Simple & Delicious Cupcakes

Labai paprastas keksiukų receptas. Ir manau galima jį bandyti dedant įvairias uogas, riešutus. Nesunkiai ir greitai pagaminama ir puikiai tinka prie arbatos.



Vienetai: 12 keksiukų

1 Keksiuko energetinė vertė: 190kcal, 8,9 gr.riebalų, 8,5 gr.cukraus

Produktai:


120 gr. sviesto
0,5 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai (suplakti)
4 v.š. citrinų sulčių
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės džiovintų juodųjų serbentų (naudojau spanguoles)

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C.

Sviestą ir cukrų išplakti kartu iki purios vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, supilti citrinos sultis. Galiausiai įmaišyti šaukštu miltus, kepimo miltelius ir džiovintas uogas.

Supilti tešlą į kepimo formeles ir kepti apie 15-20 minučių arba kol keksiukai bus pakilę ir auksinės spalvos. Atvėsinti ant grotelių.



This is a very simple cupcake recipe. I think you can try adding different berries and nuts it would still taste great. These cupcakes are easy and quick to make and are really good for teatime.

Makes: 12 cupcakes

Nutritional Value of 1 Cupcake: 190 calories, 8,9 gr.fat, 8,5 gr.sugars

Products:

120 gr. butter
0.5 cup of sugar
2 eggs (lightly whisked)
4 tablespoons lemon juice
1 cup of flour
1 teaspoon baking powder
0.5 cup dried black currants (I used cranberries)

Method:

Preheat oven to 180C. Line baking tray with paper baking cups.

Beat butter and sugar together until smooth and fluffy. Add the eggs and the lemon juice, beat well. Finally mix in the flour, baking powder and dried berries.

Pour the batter into the baking cups and bake for 15-20 minutes or until it rises sen and becomes golden. Cool on the wire rack.

2012 m. gegužės 5 d., šeštadienis

Labai Šokoladiniai Keksiukai/ Chocolate Mud Cupcakes

Keksiukai pagal/ Cupcakes Recipe SugarLace
Šokoladinis kremas pagal/ Chocolate frosting AllRecipes


Nors dar neturiu virtuvės turėjau keksiukų receptą, kuriuos kepiau kaip tik prieš išvažiuojant. Šie šokoladiniai keksiukai labai skanūs, minkšti, bet ne sausi ir adangi dedamas tikras šokoladas, jie labai šokoladiniai.



Vienetai: 12 keksiukų

1 keksiuko energetinė vertė: 296 kcal, riebalų 16 gr., cukraus 25,6 gr.

1 keksiuko su kremu energetinė vertė: 474 kcal, riebalų 22,3 gr., cukraus 55,4 gr.

Produktai:

200 gr. juodojo šokolado (laužyto gabaliukais)
125 gr. sviesto
1 a.š. kavos granulių
0,5 stiklinės vandens
1 stiklinė miltų
2 v.š. kakavos miltelių
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
20 ml. aliejaus
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
0,25 stiklinės rūgpienio (naudojau jogurtą)

Produktai šokoladiniam kremui:

2,5-3 stiklinės cukraus pudros
6 v.š. kakavos miltelių
6 v.š. sviesto
5 v.š. pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Ištiesti kepimo formą popierinėmis formelėmis.

Puode nuolat maišant ištirpinti šokoladą, kartu su sviestu, kavos granulėmis ir vandeniu. Kai viskas ištirps nuimti nuo ugnies ir padėti atvėsti.

Dubenyje sudėti kartu persijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kakavą. Kitame dubenyje sumaišyti rūgpienį, kiaušinius, vanilę ir aliejų. Supilti gautą masę į dubenį su miltais.

Dalimis nuolat maišant sudėti atvėsusią tirpinto šokolado masę.

Supilti tešlą į formeles ir kepti apie 20 minučių. Atvėsusius keksiukus papuošti kremu.


Sumaišyti sumaišyti cukraus pudrą, kakavą. Kitame dubenyje sudėti sviestą ir po truputį dedant cukraus pudrą ir pieną plakti elektriniu mikseriu. Sudėti vanilę ir plakti kol kremas taps pūrus. Jei trūksta pridėti daugiau cukraus.



Although I still don't have a kitchen I had this cupcake recipe I made them just before we left. These chocolate cupcakes are very tasty, soft, but not dry and because they are made with real chocolate they are very chocolaty..Yummy!

Makes: 12 cupcakes


1 Cupcake Nutritional Value: 296 calories, 16 gr. fat, 25,6 gr. sugars

1 Cupcake with Frosting Nutritional Value: 474 calories, 22,3 gr. fat, 55,4 gr. sugars

Products:

200 gr. dark chocolate (broken into pieces)
125 gr. butter
1 tsp coffee granules
0.5 cup of water
1 cup flour
2 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
1 cup sugar
2 eggs
20 ml. oil
0.5 tsp vanilla extract
0.25 cup buttermilk (I used yogurt)

Products for Chocolate Frosting:

2,5 to 3 cups powdered sugar
6 tbsp cocoa powder
6 tbsp butter
5 tbsp milk
1 tsp vanilla extract

Method:

Preheat oven to 180C. Line baking tray with paper muffin liners.

Melt together in a pan chocolate, butter, coffee granules and water. Stir continuously. When everything is melted remove from the heat and put away to cool.

In a bowl mix together sifted flour, sugar, baking powder and cocoa. In another bowl mix buttermilk, eggs, vanilla and oil. Pout the buttermilk mixture into the flour mixture and mix until combined.

Add the cooled chocolate mixture mixing constantly. Pour the dough into the baking cups and bake cupcakes for about 20 minutes. Once they are cooled, decorate cupcakes with chocolate frosting.


For the frosting mix the icing sugar and cocoa. In another bowl cream the butter and then start adding gradually icing sugar and milk beating with an electric mixer. Add the vanilla and beat until the frosting becomes fluffy. If you need add more sugar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...