2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Šokoladiniai Kokosiniai Blynai/ Chocolate Coconut Pancakes

VISŲ PIRMA PRAŠYMAS


Kadangi aš prisidedu prie grožiui dedikuoto blogo MakeupDemon, norėčiau paprašyti prisidėti prie apklausos kurią šiuo metu rengiame.

Daugiau informacijos žemiau arba pačiame MakeupDemon.

Ačiū labai!  

Ar žinote kiek $ išleidote kosmetikai?!/


Taigi.. šiandien ryte besirausdama savo kosmetikos krepšelyje niekaip negalėjau rasti lūpų dažų, kuriais norėjau pasidažyti. Tai pradėjo net šiek tiek erzinti, juk viskas yra krepšelyje, kaip aš galiu jų nerasti..?

Tuomet aš susimasčiau, kad mano kosmetikos krepšelis yra lyg be dugno, jame yra visko ko reikia ir nemažai tai ko nereikia. Taip kilo mintis sužinoti kiek iš tikrųjų pinigų yra išleista visom tom gėrybėms, kurių dalis tikrai dėl vienos ar kitos priežasties keliaus į šiukšlyną nesunaudotos galutinai.

Ta proga, norėčiau pasiūlyti visoms brangioms skaitytojoms pasmalsauti ir sudalyvauti apklausoje. Noriu paprašyti jūsų padaryti labai paprastą dalyką.
1. Pasiimkite skaičiuotuvą ir nueikite prie savo kosmetikos krepšelio ar spintelės.
2. Suskaičiuokite kiek esate išleidę visoms makiažo priemonėms (nebūtinas 100% tikslumas, skaičiuokite kainą kiek maždaug mokėjote jei neatsimenate tiksliai, duomenys juk ne mokesčių inspekcijai;)).

3. Suskaičiuokite atskirai kiek kainavo jūsų veido priežiūros priemonės.
4. Ir prašau atsiųsti mums privačią žinutę facebook arba elektroninį laišką adresu foryourdemons@yahoo.com su skaičiukais kiek išleidote makiažo priemonėms ir odos priežiūros priemonėms ir kokia valiuta skaičiuota.
Vardų neminėsime ir prie gėdos stulpo nestatysime. Nesiruošiame jūsų duomenų naudoti reklamos ar kokiais kitais tikslais, išskyrus apibendrinti ir paskelbti gegužės 18 d. Kokia mažiausia ir didžiausia sumos išleistos kosmetikai ir veido priežiūros priemonėms, taip pat koks bendras išlaidų kosmetikai vidurkis

Visa tai tik tam, kad žvilgtelėti į tai kiek mes paremiame grožio industriją; galbūt tai privers mus susimastyti ir kitą kartą parduotuvėje susilaikyti nuo pagundos.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pagal/ Source CookLikePriya 

Gal nesiskūsiu dėl to, kad ir vėl pirmadienis, ryte žadintuvą teko išjungti tris kartus, kava atrodė neskani (manau, kad grietinėlę teks išmesti), o į darbą išėjau likus 5 minutėms ir teko beveik bėgti.

Na bent oras šiandien gražus, atostogos artėja ir galiu pasvajoti prisimindama šokoladinius kokosinius blynelius..





Blynai:  10 vnt

Produktai:

0,5 stiklinės miltų
2 v.š. kakavos miltelių
4 v.š. kokoso drožlių
2 v.š. vanilinio pudingo miltelių (arba 2 v.š. kramolo ir 1 a.š. vanilės ekstrakto)
1 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. rudojo cukraus
0,5- 0,75 stiklinės pieno
1 a.š. kokosų ekstrakto
Žiupsnelis druskos

Gaminimo procesas:

Dubenyje kartu sumaišyti visus sausus produktus- miltus, kakavos miltelius, pudingo miltelius, kokoso drožles, cukrų, druską, kepimo miltelius.

Į pieną supilti kokoso ekstraktą ie gerai išmaišyti. Supilti pieną į sausus produktus ir gerai išmaišyti.

Įkaitintoje keptuvėje kepti blynus kol pasirodys burbuliukai (apie 25 sekundes), tada apversti ir vėl apie 25 sekundes kepti kitą pusę.
Skanu patiekti su Nutella.



IN THE BEGINING I WOULD LIKE TO ASK FOR FAVOR


Since I also write for the blog dedicated to the beauty MakeupDemon, I would like to ask you to contribute to the survey which is currentlyon.

More information you can find below or in MakeupDemon blog.

Thank you very much!

Do you know how much $ you have spent on cosmetics?!
So .. this morning I was digging in my your cosmetic bag and I was not able to find a lipstick that I wanted to use. It really started annoying me, everything I have in this bag and I can’t find what I am looking for..?

Then I realised that my cosmetic bag is like bottomless, there are so many things that I need and I actually don’t needed. Then suddenly I got an idea find out how much money is actually spent and all these products, some of which for one reason or another, will go into the bin unfinished.

So, I would like to invite all readers to be curious, to help us and to participate in a survey. I would like to ask you to do a very simple thing.

1. Take a calculator and go to your cosmetic bag or shelf.

2. Calculate how much you have spent on all the make-up products (it doesn’t have to be 100% accurate, calculate approximately the price you paid if you do not remember exactly, this is not data for the tax office;)).

3. Calculate separately how much your skin care products cost you.

4. Please send us a private message on facebook or e-mail us to foryourdemons@yahoo.com amount you spent on make-up products and then for skin-care products and currency.

We will not mention names, this is just for fun. We are not going to pass your data for advertising or any other purpose except to do survey and publish the results on 18 May. We are going just to mention what is the minimum and maximum amounts spent on cosmetics and skin care products, and what is the average amount spent on cosmetics.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
All this is just to take a peek into how much we are actually feeding to beauty industry, perhaps it will help you too next time you shop to remember how much good things you have already got and to stay away from the temptation.
Maybe I will not complain that it is Monday again, in the morning I had to turn off the alarm three times, coffee seemed tasteless (I think I will have to throw away the cream), and I left for work 5 minutes before and had almost to run.

Well at least the weather is nice today, holidays are getting closer and I can dream about these chocolate coconut pancakes..



Makes: 10 pancakes
 

Products:

0.5 cups flour
2 tbsp cocoa powder
4 tbsp dessicated coconut
2 tbsp vanilla custard powder (or 2 tablespoons cornstarch, and 1 tsp vanilla extract)
1 tsp baking powder
4 tbsp brown sugar
0.5 to 0.75 cup milk
1 tsp coconut extract
Pinch of salt


Method:

In a bowl, mix together all dry ingredients-flour, cocoa powder, custard powder, coconut, sugar, salt, baking powder.

Add the coconut extract to the milk and mix well. Add the milk into the dry ingredients and mix well.

Preheat the frying pan and fry the pancakes until bubbles appear (about 25 seconds), then flip and fry the other side for about 25 seconds.

Taste great served with Nutella.

2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Brauniai be Miltų (su Avinžirniais)/ Flourless Brownies (with Chickpeas)

Pagal/ Source DietTaste

Būtent avinžirniai šio braunio sudėtyje mane ir sugundė šį kartą. Taigi.. pirmasis mano išbandytas saldumynas, kurioje sudėtyje avinžirniai!

O rezultatas? Skanus. Tikrai nenuvylė ir brauniai buvo šokoladiniai ir labai drėgni.
Keli pastebėjimai- su šiais brauniais elgtis reiktų gana atsargiai, kadangi jie šiek tiek byra. Be to kadangi smulkinau avinžirnius ne virtuviniu kombainu, o paprasčiausiai sutryniau liko jų odelių gabaliukų.


Gabaliukai: 16

Produktai:

1 skardinė (400 gr, 250 gr netto) avinžirnių, nusunktų
2 kiaušiniai
2 v.š. tirpios kavos granulių
2 v.š. saulėgražų aliejaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės rudojo cukraus (arba atitinkamas kiekis saldiklio)
Žiupsnelis druskos
200 gr. juodojo šokolado, tirpinto
0,5 stiklinės smulkintų riešutų (pasirinktinai)
1 a.š. romo (pasirinktinai)

Gaminimo procesas:

Avinžirnius sutrinti, tada sudėti su kiaušinius, kavos granules, aliejų ir vanilę ir gerai viską kartu išmaišyti iki vientisos masės.

Įmaišyti saldiklį arba cukrų, kepimo miltelius ir druską. Galiausiai sudėti šokoladą, jei naudojate romą, smulkintus riešutus ir gerai išmaišyti.

Supilti tešlą į 22 cm kvadratinę formą ištiestą kepimo popieriumi ir kepti iki 160C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Leisti pravėsti formoje, tada išimti ir supjaustyti gabaliukais.


These flourless brownies are made with chickpeas that was the reason I actually tried this recipe. So .. here it is my first tested recipe for sweets made with chickpeas!

The result? I really liked them. These brownies really didn't disappoint, they were chocolaty and very moist.

A few things that I can note- these brownies should be handled carefully as they crumb and fall apart easily. Also, since I didn't mash the chicpeas using food processor but just with a fork there some pieces of the skin left. 




Makes: 16 pieces

Products:

1 can (400 g, 250 g netto) chickpeas, drained
2 eggs
2 tbsp instant coffee granules
2 tbsp sunflower oil
1 tsp vanilla extract
0.5 cup brown sugar (or an equivalent amount of sweetener)
Pinch of salt
200 gr. dark chocolate, melted
0.5 cup chopped nuts (optional)
1 tsp rum (optional)
 

Method:

Mash chickpeas, then add the eggs, coffee granules, oil and vanilla and beat everything together well until smooth.

Stir in sweetener or sugar, baking powder and salt. Finally, add the chocolate, if using rum, chopped nuts and mix well.

Pour batter into 22 cm square baking pan lined with baking paper and bake in a preheated to 160 C oven for 30 minutes. Let it cool in a form, then remove and cut into pieces.

2013 m. balandžio 24 d., trečiadienis

Keksas pagal Šakočio Receptą/ Spongy Pound Cake

Pagal/ Source Tasty-Diary

Šakočio nevalgiau beveik 2 metus.. Nieko stebėtino, kad tas žodis 'šakočio' originaliame recepte mane ir sugundė. 

Taigi..keksas buvo skanus, tą gali patvirtinti dar 5 žmonės be manęs. Bet panašumas į šakotį labai minimalus, sakyčiau panašus tik jei žinai, kad turėtų būti panašus. Net ir po 24 val. jis buvo toks pat minkštas kaip ką tik iškeptas.
Keksas gavosi toks minkštas, biskvitinis, lengvas ir vieno gabaliuko niekam neužteko.



Porcijos: 12

Produktai:

6 kiaušiniai (atskirti)
120gr. sviesto (kambario temperatūros)
120gr. miltų
120gr. cukraus
40ml grietinėlės
Citrinos ekstrakto
1 a.š. kepimo miltelių

Gaminimo procesas:

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų.

Gerai išplakti sviestą. Plakant įmaišyti po 1 trynį, šaukštą miltų ir cukraus kol viskas bus sudėta. Tada įpilti grietinėlę, įsijoti kepimo miltelius ir viską išmaišyti. Galiausiai atsargiai įmaišyti išplaktus kiaušinių baltymus ir citrinų ekstraktą.

Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. (man tai užtruko apie 45 minutes). Atvėsinti formoje. 



This pound cake was really delicious, 5 more people besides me can confirm that.
It was soft, spongy, light and ėeveryone couldn't stop after having one piece.

Servings: 12

Products:

6 eggs (separated)
120gr. butter (room temperature)
120gr. flour
120gr. sugar
40ml heavy cream
Lemon extract
1 tsp baking powder





Method:Beat the egg whites till stiff peaks.

Beat well the butter until fluffy. One by one beating add alternating 1 yolk, a tablespoon of flour and sugar until everything is added. Then add the cream, sift in baking powder and mix everything. Finally, fold in the beaten egg whites and lemon extract.

Bake in a preheated to 180C oven until wooden skewer inserted comes out clean. (it took me about 45 minutes). Cool the baking form.

2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Mandžiūrijos Panyras/ Paneer Manchurian

Pagal/ Source VegRecipesOfIndia

Prieš maždaug metus išbandžiau Mandžiūrijos vištienos receptą ir šis patiekalas tapo vienu mėgstamiausių mūsų namuose. Kai turime nevegetarų svečių dažniausiai ir gaminu šią vištieną.
Todėl buvo įdomu išbandyti ir panyrą, tuo labiau, kad rastas receptas šiek tiek skyrėsi nuo mano bandyto.
Rezultatas skanus, bet vyras vis dėl to nusprendė, kad vištiena skaniau. Bet tai bus tikrai gera išeitis kai turėsime svečių, kurie nevalgo mėsos.


Porcijos: 4

Produktai:

200 gr. panyro (arba tofu), aš dėjau 300 gr.
1 nedidelė žalia paprika (smulkiai pjaustyta)
1,5 stiklinės sultinio arba vandens
0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 žaliasis čili pipiras (smulkintas)
1 a.š. imbiero pastos
2 v.š. sojos padažo
1 a.š. cukraus
1,5 v.š. pomidorų padažo
1 a.š. baltojo acto
Druskos pagal skonį
4 v.š. aliejaus (panyrui apkepti)
2 v.š. krakmolo
0,5 stiklinės vandens

Panyro marinatui

2 v.š. krakmolo
0,5 v.š. smulkinto česnako
0,5 v.š. tarkuoto imbiero
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Sumaišyti produktus skirtus panyro marinatui. Gabaliukais pjaustyta panyrą sudėti į marinatą ir gerai apvolioti.

Įkaitinti aliejų ir jame iš visų pusių apkepti panyro gabaliukus kol taps auksinės spalvos. Išimti ir padėti ant popierinio ranksluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Sumaišyti 0,5 stiklinės vandens ir 2 v.š. krakmolo.

Puode įkaitinti aliejų, sudėti česnaką, imbierą ir žaliąjį čili. Pakepti apie minutę. Sudėti papriką ir pakepti apie 2-3 minutes.

Supilti visus padažus ir sultinį. Išmaišyti ir šiek tiek pavirti ant nedidelės ugnies. Sudėti krakmolo ir vandens mišinį ir leisti padažui patirštėti.

Galiausiai sudėti panyrą, actą, druską ir pipirus. Išmaišyti ir pavirti apie minutę.

Patiekti karštą su ryžiais ar indiška duona.




About a year ago I tried a Manchurian chicken recipe and this dish has become a favorite in our house. When we have non vegetarian guests usually I cook this chicken.
I was interested to try it also with paneer, as the recipe I found was also a bit different.

Result was delicious, but my husband decided that chicken was tastier. But it will be a really good solution when we have guests who do not eat meat.
 
Servings: 4

Products:

200 gr. paneer (or tofu), I used 300 grams
1 small green capsicum (finely chopped)
1.5 cups stock or water
0.25 tsp ground black pepper
1 green chili (chopped)
1 tsp ginger paste
2 tbsp soy sauce
1 tsp sugar
1.5 tbsp tomato sauce
1 tsp white vinegar
Salt to taste
4 tbsp oil (for frying paneer)
2 tbsp cornstarch
0.5 cups water

For paneer marinade:

2 tablespoons cornstarch
0.5 tbsp garlic paste
0.5 tbsp ginger paste
Salt and pepper to taste

 
Method:

Mix all products for marinading the paneer. Add paneer cut into pieces and toss to coat it well.

Heat the oil in frying pan and fry paneer until they turn golden brown on every sideRemove and place on a paper towel to absorb excess oil.

Mix 0.5 cup of water and 2 tablespoons of cornstarch.

Heat the oil in a pan, add garlic, ginger and green chili. Fry for about a minute. Add capsicum and fry for about 2-3 minutes.

Add all the sauces and stock (or water). Mix and simmer on a low heat. Add the cornstarch and water mixture and let the sauce thicken.

Finally add paneer, vinegar, salt and pepper. Mix and simmer for about a minute.

Serve hot with rice or Indian bread.

2013 m. balandžio 20 d., šeštadienis

Blynai su Rikota/ Ricotta Pancakes

Pagal/ Source LaCucinaPrimadona

Skaniausi savaitgalio pusryčiai- blynai. Ar lyja ar saulėta, ar 8 ryto ar vidurdienis, niekada neatsisakyčiau. Jei kas nors kitas iškeptų būtų dar geriau.

Vien pažiūrėjus į šių blynų foto supratau, kad jie bus skanūs.
Kadangi aš vienintelė blynų valgytoja namie, tai užteko man jų keliems valgymams, todėl galiu garantuoti, kad jie skanūs ir su ledais, ir su uogiene, ir vieni.

Skanaus savaitgalio!


Blynai: 10 vnt

Produktai:

2 dideli kiaušiniai (atskirti)
0,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. joguro
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė rikotos
2 v.š. rudojo cukraus (aš dėjau 4 v.š.)
0,5 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
Dideliame dubenyje gerai kartu išplakti kartu kiaušinių trynius, rikotą, rudąjį cukrų ir vanilę. Įmaišyti sausus produktus. Labai atsargiai įmaišyti kiaušinių baltymus. Neišsigaskite, tešla gaunasi gana tiršta, taip ir turi būti.

Ant vidutinės ugnies įkaitinti keptuvę, išlydyti 2 v.š. sviesto. Šaukštu formuoti norimo dydžio blynus ir kepti iš abiejų pusių kol taps auksinės spalvos (2-4 minutes kiekvieną pusę).



The best weekend breakfast is pancakes. Raining or sunny, 8 am or at noon, I would never refuse pancakes. Would be even better if someone else would make them for me.

Just looking at the photos I knew that these pancakes will be really good.
Since I am the only pancake eaters at home, this was enough for few meals for me and I can assure that these pancakes are delicious with ice-cream, jam or just alone.





Enjoy the weekend!

 

Makes: 10 pancakes
 

Products:

2 large eggs (separated)
0.5 cup flour
1 tsp baking powder
2 tbsp yoghurt
0.5 tsp salt
1 cup ricotta
2 tbsp brown sugar (I used 4 tbsp)
0.5 tsp vanilla extract

Method:

First, beat the egg whites until stiff peaks.
In another bowl mix the flour, baking powder and salt.

In a large bowl beat well egg yolks, ricotta, brown sugar and vanilla. Mix in the dry ingredients. Very carefully fold in the egg whites. Do not be afraid, you will get a very thick batter but that's how it is supposed to be.

Heat the frying pan on medium heat, melt 2 tablespoons of butter. Spoon the batter and form the desired size pancakes. Fry on both sides until the are golden (2-4 minutes each side).

2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Keksiukai su Žemės Riešutų Sviestu ir Medumi/ Peanut Butter and Honey Muffins

Pagal/ Source BakerStreet

Taigi, pirmiausia prisipažinsiu kodėl keksiukai kurių receptas skamba gana sveikuoliškai atrodo tokie netvarkingi ir viskuo apteplioti:)
Po darbo norėjosi ko nors saldaus ir buvau nusižiūrėjusi šį receptą, turėjau visus produktus todėl išsikepiau keksiukus. Paragavau vieną ir supratau, kad man saldumo neužtenka, na perdaug sveikuoliški. Todėl aš juos pagal save paskaninau zefyriniu ir šokoladiniu kremais. Atrodo gal ir nelabai gražiai, bet buvo labai skanu..:)



Vienetai: 6

Produktai:

1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
3 v.š. žemės riešutų sviesto
2 v.š. aliejaus
3 v.š. medaus
0,75 pieno

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. 
Miltus sumaišyti su kepimo miteliais ir druska. Sudėti žemės riešutų sviestą ir aliejų, sumaišyti šakute kol susidarys trupiniai.

Supilti pieną ir medų ir išmaišyti kol viskas susimaišys (nepermaišyti). Padalinti tešlą į keksiukų formeles ir kepti apie 15 minučių kol viršus taps auksiniai rudas.



So, first of all, I have to explain why these muffins though they sound pretty healthy look so messy :) After work I wanted something sweet, I had recipe for these muffins, all the products so i baked them.
I tasted one and I realized that they are not sweet enough, just too healthy. So, I enhanced them with adding some marshmallow cream and chocolate fudge. Maybe it doesn't look very nice in a picture, but it was very tasty:)

Makes: 6

Products:

1 cup flour
1 tsp baking powder 

Pinch of salt
3 tbsp peanut butter
2 tbsp oil
3 tbsp honey
0.75 milk
 

Method:
Preheat the oven to 180C.
Mix flour with baking powder and salt. Add peanut butter and oil, mix with a fork until you get  crumbs.

Add milk and honey, and mix until combined (do not overmix). Divide dough into muffin tins and bake for about 15 mins until top becomes golden brown.

2013 m. balandžio 16 d., antradienis

Stebuklingas Pyragas/ Magic Cake

Pagal/ Source FreeOldTimeCookingRecipes

Aš stengiuosi niekada nepraleisti progos išbandyti receptą kuris mane suintriguoja ir yra nesunkiai pagaminamas. Kai pamačiau šį pyragą negalėjau nugalėti smalsumo. Aišku stebuklo jame nėra, bet tai tikrai nėra tradicinis skanėstas.

Sumaišome vieną tešlą ir gauname 3 sluoksnių pyraga?! Būtinai reikia išbandyti. Taigi..viršutinis sluoksnis gaunasi pūrus biskvitinis, vidurinysis panašus į pudingą, o apatinis drėgnas.



Gabaliukai: 10

Produktai:

4 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių)
1 v.š. vandens
0,5 stiklinės + 2 v.š. cukraus
125 gr. sviesto (ištirpinto)
115 gr. miltų
2 stiklinės (500 ml) pieno (pašildyto)
2 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Baltymus išplakti iki standžių putų.

Kitame dubenyje išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, vandeniu ir vanilės ekstraktu iki šviesios masės. Supilti tirpintą sviestą ir toliau plakti apie minutę. Įmaišyti miltus.

Supilti pieną (jis turėtų būti šiltas, kitaip sviestas sukietės) ir plakti iki vientisos masės.
Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.

Neišsigaskite, tešla gaunasi labai skysta. Tešlą supilti į riebalais išteptą 20x20 cm formą (aš naudojau 20cm apvalią formą) ir kepti iki 160C įkaitioje orkaitėje apie 60 minučių arba kol viršus taps auksinės spalvos.
Palikti atvėsti formoje mažiausiai 3 valandas. Prieš patikiant apibarstyti cukraus pudra.



I try not to miss a chance to try a recipe that intrigues me and is easily made. When I saw this magic cake I was so curious. Well it is not a magic, but it's definitely not a traditional cake.

We make on batter and get 3-layer cake?! I was sure I have to try it. So .. the top layer is a soft sponge, middle layer is like a pudding, and the bottom layer is moist and heavy.

Makes: 10 servings

Products:

4 eggs (separated)
1 tbsp water
0.5 cup + 2 tbsp sugar
125 gr. butter (melted)
115 gr. flour
2 cups (500 ml) milk (lukewarm)
2 tsp vanilla extract

Method:

Beat egg whites until stiff peaks.

In another bowl, beat the egg yolks with the sugar, water and vanilla extract until light. Add the melted butter and continue beating for about a minute. Stir in the flour.

Add milk (it should be lukewarm, otherwise the butter will solidify) and beat until incorporated and smooth.
Fold in the whites.

Do not be afraid because batter will be thin. Pour batter into a greased 20x20 cm baking pan (I used a 20cm round form) and bake in the preheated to 160C oven for about 60 minutes or until the top is golden.

Cool the cake in a pan for at least 3 hours. Dust with icing sugar before serving.

2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis

Vyno Marmeladas/ Wine Marmalade

Pagal/ Source DosGatosKitchen
 
Vynas kaip ir šokoladas gali pataisyti viską, na gal ir ne viską, bet bent jau nuotaiką tai tikrai. Taigi man vynas patinka bet kokia proga ir bet kokia forma, net ir pvz.. marmelado :)



Produktai:

250 ml sauso baltojo vyno (aš naudojau raudonąjį)
200+ 50 gr. cukraus
30 ml citrinos sulčių
1.5 v.š. pektino uogienių tirštiklio

Gaminimo procesas:

Pirmiausia sumaišykite pektiną su cukrumi. Tai yra būtina kadangi kitaip pektinas sulips ir neištirps verdant. Aš naudojau uogienių tirštiklį, kuris buvo cukraus ir pektino mišinys todėl šį žingsnį praleidau.

Vyną su likusiais 200 gr. cukraus užvirti. Pirmiausia supilti citrinos sultis ir vėl užvirti, tada įmaišyti pektino ir cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, kad viskas ištirptų ir nuimti nuo ugnies. Supilti į stiklainį ir vėstant gausis vyno džemas.

Priklausomai nuo to ar norite tirštesnio ar skystesnio marmelado galima dėti daugiau arba mažiau pektino.




Wine and chocolate can fix everything, well maybe not everything, but at least it can make a mood better. So I love wine for any occasion and in any form, even as jam .. :)

Products:

250 ml dry white wine (I used red)
200+ 50 gr. sugar
30 ml lemon juice
1.5 tbsp pectin (or jam setter)

Method:

First, mix pectin with the sugar. This is necessary because otherwise pectin will lump and won't be dissolved. I used a jam setter, which was a mixture of sugar and pectin so I missed this step.

Bring wine with the remaining 200 gr. sugar to the boil. Add lemon juice and bring to the boil again, then mix in pectin and sugar mixture. Stir to dissolve it and then remove from the heat. Pour into a jar and it will become a marmalade when cooled.

You can adjust how thick you want the marmalde using more or less pectin.

2013 m. balandžio 9 d., antradienis

Šokoladinis Musas (Be Cukraus) / Chocolate Mousse No Added Sugar

Pagal/ Source VeganMagic

Na aš supratau, kad iš manęs sveikai valgantis žmogus jau neužaugs. Nors sakoma, kad valgymo įpročius galima pakeisti, bet man jei pasikeitimai nėra natūralūs ir savaiminiai nieko nesigauna. Jei neskanu aš savęs neprievartauju ir nevalgau, jei skanu tai mėgaujuosi kol atsimėgauju. Man kartais įdomu pabandyti sveikesnius receptus, būna tokių kaip šis kuriuos paskui kartoju ir kartoju.

Keli pastebėjimai apie šį musą: man jo gaunasi ne kaip nurodyta 2 bet viena 250 ml stiklinė, be to jis gaunasi gana kreminis, ne toks purus. Aišku skoniui tai nekenkia ir jis tikrai skanus ir sakyčiau gana sotus.



Produktai:

1 skardinė (400 ml) riebaus kokosų pieno
5 v.š. (0,3 stiklinės kakavos miltelių
1 stiklinė minkštų džiovintų datulių be kauliukų
Keli lašai vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Kokoso pieno skardinę palikti šaldytuve per naktį, kad sustingtų ir atsiskirtų riebalų sluoksnis. Skardinę apversti dugnu aukštyn, atidaryti ir nupilti skaidrų skystį (kurį galima pasilikti panaudoti kariui arba kokteiliui).

Datules sujaustyti gabaliukais. Jei jos neminkštos prieš supjaustant kelioms minutėms užpilti karštu vandeniu ir nusunkti. Sudėti datules į virtuvinį kombainą, įdėti kelis šaukštus kokosų pieno ir susmulkinti.

Gautą masę galima perkošti, kad neliktų odelės gabaliukų, arba galima palikti ir taip. Sudėti likusį kokoso pieną ir kakavą, tada toliau plakti iki vientisos masės. Galiausiai sudėti vanilę ir vėl plakti.

Gautą musą padalinti į indelius ir kelioms valandoms palikti šaldytuve.



Well I realized that I will not grow up to a person that can eat healthy. Although it is said that eating habits can be changed, but it doesn't work for me if those changes are not natural. If I do't find something tasty I don't eat it, if I like something I enjoy it as much as I can. I am sometimes curious to try healthier recipes and sometimes I even repeat them again and again like this one I am sharing today.

A few things I can note about this mousse: from the given products I was able to make not two like the recipes states but one 250 ml cup of mousse, besides it results in pretty thick dessert not really fluffy mousse cosnsitency. But it does not affect the taste, and it is really delicious, and I would say quite filling and sweet.



Products:

1 can (400 ml) coconut milk (creamy, high fat)
5 tbsp (0.3 cup) cocoa powder
1 cup soft dried dates, pitted
A few drops of vanilla extract

Method:

Leave a can of coconut milk in the refrigerator overnight to solidify and for the cream to separate. Turn the can upside down and open. Discard the clear liquid (you can use it for making curry, smoothie or baking).

Cut dried dates into pieces. If they are not soft leave them covered with hot water and then drain before cutting. Add dates into a food processor, add a few tablespoons of coconut cream and process well.

Now you can strain the resulting mixture or if you don't mind small date skin pieces you can leave it the way it is. Add the remaining coconut cream and cocoa, then continue processing until smooth. Finally, add the vanilla and process again.

Divide the mousse into the serving glsses and chill refrigerated for few hours.

2013 m. balandžio 6 d., šeštadienis

Šokoladinis Pyragas su Bananais/ Banana Chocolate Cake

Pagal/ Source MariesCuisine

Paprastai visada, jei perku bananų jų kažkiek lieka. Lengviausias būdas juos sunaudoti kokteiliai arba keksiukai. Kelis kartus bandžiau kepti bananų duonelę, bet rezultatas, švelniai tariant, nusivyliau. Todėl ieškojau pyrago recepto, kuris būtų kitoks. Šis pyragas man patiko, tačiau, kadangi jis gana sausas bananų vis dėl kitą kartą dėčiau daugiau.



Produktai:

175 gr. sviesto (kambario temperatūros)
175 gr. cukraus pudros (persijotos)
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
30 gr. kakavos miltelių (persijotų)
2 prinokę bananai
175 gr. miltų (persijotų)
1 a.š. kepimo miltelių (persijotų)

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Kepimo formą (aš naudojau 20 cm apvalia, tai pyragas gavosi gana storas, originaliam recepte naudojama 22 cm kvadratinė) ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi.

Gerai išsukti kartu sviestą su cukraus pudra. Po vieną nuolat maišant įmušti kiaušinius. Sudėti vanilę ir kakavą, išmaišyti iki vientisos masės. Dalimis nuolat maišant sudėti miltus ir kepimo miltelius.

Bananus supjaustyti nedideliais gabaliukais ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 30 minučių arba kol patiktinus mediniu iešmeliu jis nebebus apkibęs tešla.


Usually if I buy bananas I have few left before the weekend. The easiest way to use them is to make smoothies or muffins. Several times I tried to bake banana bread, but the result was disappointing.. So I was looking for the cake recipe that would be different. I liked this cake, but it's pretty dry so next time I would add more bananas.

Products:

175 gr. butter (room temperature)
175 gr. icing sugar (sifted)
3 eggs
1 tsp. vanilla extract
30 gr. cocoa powder (sifted)
2 ripe bananas
175 gr. flour (sifted)
1 tsp baking powder (sifted)
 

Method:
Preheat the oven to 180C. Grease or line with baking paper the baking form (I used a 20cm round form, but the cake was pretty thick, in the original recipe 22 cm square form).

Beat together butter and icing sugar. One by one beat in the eggs mixing well after each. Add  vanilla and cocoa, mix everything well. Gradually add flour and baking powder, mix until incorporated.

Cut banana cut into small pieces and carefully fold into the dough. Spoon the dough into the baking form, even the top and bake for about 30 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean.

2013 m. balandžio 3 d., trečiadienis

Žemės Riešutų Sviesto Pyragas/ Peanut Butter Bars

Pagal/ Source HappyHourProjects

Po visų švenčių paprastas pyrago receptas. Labai tinkamas jei virtuvėje norisi praleisti nedaug laiko ir pasimėgauti puikiu pyragu prie arbatos ar kavos puodelio.
Šis pyragas trapus, nuostabiai kvepia žemės riešutais ir prie kavos puodelio tirpsta tiesiog nepastebimai.



Vienetai: 15-18

Produktai:

1.75 stiklinės miltų
1 kiaušinis
1.25 stiklinės rudojo cukraus
0.75 stiklinės žemės riešutų sviesto
0.5 stiklinės margarino arba sviesto (kambario temperaturos)
0.25 stiklinės pieno
0.5 a.š. vanilės ekstrakto
0.5 a.š. druskos
0.75 a.š. kepimo sodos

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C , 22x33 cm kepimo formą patepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi.

Gerai išmaišyti iki vientisos masės visus produktus išskyrus miltus ir kepimo sodą. Tada įsijoti miltus ir kepimo sodą ir išmaišyti.

Tešlą įspausti į kepimo formą, kepti apie 20 minučių kol viršus pradės ruduoti. Atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais.


After all the Easter break I am sharing recipe for these easy yummy bars. They are just perfect when you don't want to spend a lot of time in the  kitchen and are craving for something sweet with tea or coffee.

These bars are a bit crumby, but taste nice and have lovely peanut aroma, it will disappear really quickly with a cup of coffee. 



Makes: 15-18 bars

Products:

1.75 cup flour
1 egg
1.25 cup brown sugar
0.75 cup peanut butter
0.5 cup shortening or butter (softened)
0,25 cup milk
0.5 tsp vanilla extract
0.5 tsp salt
0.75 tsp baking soda

Method:

Preheat the oven to 190C, grease or line with baking paper 22x33 cm baking form.

Beat well until smooth all ingredients except the flour and baking soda. Then sift it flour and baking soda and mix everything.

Press the dough into baking form, bake for about 20 minutes until the top will start becoming brown. Cool and then cut into pieces.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...