Šokoladinis Pyragas su Cukinijomis/ Chocolate and Zucchini Cake

Pagal/ Source WomansDay

Pagaliau! Išbandžiau dar vieną dalyką, kurio anksčiau nebuvau bandžius- pyragą su cukinija. Nors pyragas buvo skanus šokoladinis, bet man didelio įspūdžio nepadarė ir cukinijos nei skonis nei tekstūra labai nesijautė. Manau, kad dar bandysiu kepti ką nors su cukinija, bet ką nors be šokolado.


Produktai:

0,5 stiklinės aliejaus (naudojau 120 gr. tirpinto sviesto)
1 stiklinė rudojo cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. tirpios kavos granulių
2 stiklinės miltų
0,5 stiklinės kakavos miltelių
1 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. kepimo miltelių
2 stiklinės tarkuotos cukinijos
1 stiklinė šokolado gabaliukų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 25 cm kepimo formą (aš naudojau 22 cm).

Elektriniu plaktuvu išplakti aliejų, cukrų ir kiaušinius iki šviesios masės. Sudėti vanilę ir kavą, viską išplakti.

Persijoti miltus, kakavos miltelius, kepimo sodą ir kepimo miltelius. Įmaišyti cukiniją ir šokolado gabaliukus. Atsargiai įmaišyti aliejaus masę ir išmaišyti.

Tešlą perkelti į kepimo formą, išlyginti paviršų. Kepti 50-60 minučių arba kol patikrinus krapštuku jis neaplips tešla.

Atvėsinti 5 minutes formoje, tuomet pabaigti vėsinti ant grotelių. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.


Finally! I've tried one more thing, that I have not tried before- cake with zucchini. Although the chocolate cake was delicious, but I did not find it impressive and zucchini taste or texture wasn't that obvious in this cake. I think I'll try to bake something else with zucchini, but without chocolate.


Products:

0.5 cup oil (I used 120 gr. melted butter)
1 cup brown sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
1 tsp instant coffee granules
2 cups flour
0.5 cups cocoa powder
1 tsp baking soda
0.5 tsp baking powder
2 cups grated zucchini
1 cup chocolate chips

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 25 cm baking form(I used a 22 cm form).

With an electric mixer beat together oil, sugar and eggs until light. Add vanilla and coffee. Beat again.

Sift the flour, cocoa powder, baking soda and baking powder. Mix in zucchini and chocolate chips. Gently mix in the oil mixture until incorporated.

Transfer the dough into the baking form, leveling the top. Bake for 50-60 minutes or until toothpick inserted comes out clean.

Cool for 5 minutes in the form, then finish cooling on the wire rack. Before serving dust with powdered sugar.

Komentarai

  1. I guess it all too chocolatey to taste the zucchini...still, it looks very impressive and delicious.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks Angie :) It was a good cake, I just thought that it zucchini would give some kind of flavor, but it didn't..

      Panaikinti
  2. I tried to bake a similiar cake once and it was a disaster - probably the wrong proportions:(

    AtsakytiPanaikinti
  3. Love courgette in a cake, makes it so moist.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Maybe I shouldn't have squeezed it and then it would have given that moisture :/

      Panaikinti
  4. I think that's why my husband ate a piece of my chocolate zucchini cake...because you couldn't taste the zucchini! It does make for a moist, wonderful cake, though :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Great combo and looks so moist and delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Love cakes with 'hidden' veggies. Perfect for those who don't eat enough vegetables .

    AtsakytiPanaikinti
  7. This cake looks so moist, zucchini is a great hidden ingredient :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  8. Manau cukinija ir neturi jaustis :) tame ir esmė - valgai purų, skanų pyragą, kuris yra kiek sveikesnis nei vien miltiniai jų draugai ;) tas pats ir su burokėlių pyragu ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą