2014 m. sausio 31 d., penktadienis

Pyragas su Baltoju ir Juoduoju Šokoladu / Dark and White Chocolate Fudge Cake

Pagal/ Source CookingEasy

Jei savaitė yra pyragas, tuomet penktadienis ta vyšnaitė ant jo viršaus, kuri visada pradžiugina. 
Kas nenorėtų pradėti savaitgalio su pyragu su baltuoju ir juoduoju šokoladu?


Produktai:

3 kiaušiniai
35 gr. miltų
150 gr. baltojo šokolado, smulkinto
100 gr. sviesto
80 gr. cukraus
1 v.š. kavos granulių
1 v.š. pieno miltelių
4 v.š. kedro riešutų
0,5 stiklinės razinų
Žiupsnelis druskos

Juodojo šokolado ganašui:


100 ml grietinėlės
180 gr. juodojo šokolado, smulkinto

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 170C. 20 cm skersmens apvalią kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.

Baltąjį šokoladą ištirpinti su sviestu ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Kiaušinių trynius išplakti su 40 gr. cukraus iki šviesios masės. Sudėti miltus, kavos granules ir pieno miltelius ir gerai viską išmaišyti. Supilti šokolado masę ir viską išmaišyti. Įmaišyti razinas ir kedro riešutus.

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, supilti likusį cukrų, druską ir viską dar paplakti. Į tešlą atsargiai įmaišyti kiaušinių baltymus. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 45 minutes. Leisti pilnai atvėsti formoje.

Ganašui užvirti grietinėlę ir užpilti ant juodojo šokolado, išmaišyti kol šokoladas ištirps. Palaukti kol masė pravės ir sutirštės, tuomet ganšu dekoruoti pyragą.


If a week is a cake, then Friday is that cherry on the top of it, which always brings a smile and makes the cake even better.  
Who would not want to start the weekend with a cake with white and dark chocolate?

Products:

3 eggs
35 gr . flour
150 gr . white chocolate, chopped
100 gr . butter
80 gr . sugar
1 tbsp coffee granules
1 tbsp milk powder
4 tbsp pine nuts
0.5 cup raisins
Pinch of salt

Dark chocolate ganache:

100 ml heavy cream
180 gr . dark chocolate, chopped

Method:


Preheat the oven to 170C. Line 20 cm round baking form with baking paper.

Melt white chocolate together with butter let it cool to room temperature.
Beat egg yolks with 40 g. sugar until light and creamy. Add the flour, coffee granules and milk powder, mix everything well. Add melted chocolate mixture and mix everything. Mix in the raisins and pine nuts.

Beat egg whites until stiff peaks, add the remaining sugar , salt and beat everything again. Gently fold in the egg whites into the dough. Pour the dough into baking form and bake for about 45 minutes. Allow the cake to cool completely in the form.

For the ganache bring heavy cream to the boil, pour it over dark chocolate, mix until chocolate is melted and smooth. Wait until the mixture thickens and hardens , then decorated the cake with it.

2014 m. sausio 30 d., ketvirtadienis

Mokos Skonio Kakava/ Homemade Mocha Hot Cocoa

Pagal / Source TheFoodieArmyWife

Na orai pagaliau šiek tiek atvėso (tai reiškina mažiau nei +30) ir vakarais galima pasimėgauti puodeliu arbatos arba kakavos.
Ir tam labai tinka ši nesunkiai namie pasidaroma mokos skonio kakava, gaunasi kava ir kakava viename. Tokios namie pasidaromos kakavos privalymas tas, kad galima pagal skonį dėti daugiau mažiau cukraus, pieno miltelių arba kavos granulių. 




Produktai:

2 stiklinės pieno miltelių
1 stiklinė cukraus pudros
0,5 stiklinės kakavos
0,3 stiklinės kavos granulių
0,5 a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Viską persijoti į didelį dubenį ir išmaišyti. Laikyti sandariai uždaromame inde.

Į puodelį sudėti 0,25 kakavos mišinio ir užpilti karštu vandeniu arba pienu. Pagal skonį galima įdėti daugiau arba mažiau mišinio.


Well weather finally cooled down a bit (which means less than +30 ), and in the evenings I can already enjoy a cup of tea or cocoa.  
So this is really great recipe for making mocha hot cocoa at home, it is like coffee and cocoa in one. I like that It is easy to prepare such homemade hot cocoa mixture and great thing about is that you can make it just  the way you like it - sugar, milk powder and coffee granules to your own taste.

Products:

2 cups milk powder
1 cup powdered sugar
0.5 cup cocoa
0.3 cup coffee granules
0.5 tsp cinnamon

Method:

Sift everything into a large bowl and mix together. Store in a tightly closed jar.

Add 0,25 of a cup of cocoa mixture and add hot water or milk. Add more or less to taste.

2014 m. sausio 29 d., trečiadienis

Imbierinė Vištiena/ Ginger Chicken

Pagal/ Source MMsKitchenBites

 Viena mėgstamiausių mano teorijų, kad Tiranozauras-Rex virto viščiuku (t.y. moksliškiau sakant išsivystė į vištą). Įdomu kuriam laikui užtektų vieno T-Rex'o dydžio viščiuko.

Jei kada ruošitės į svečius ir nevalgote vištienos geriau mane įspėkite, nes 99% kad vienas iš pagrindinių patiekalų bus būtent vištiena.. :)


Porcijos: 2-3

Produktai:

500 gr. vištienos file
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
4 v.š. sojų padažo
4 v.š. acto
2 v.š. medaus
2 v.š. šviežiai tarkuoto imbiero
2 v.š. aliejaus
0,25 stiklinės vandens
1 v.š. sezamo sėklų
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sumaišyti kartu sojų padažą, actą, medų ir imbierą ir sudėti vištieną ir sumaišyti. Pamarinuoti vištieną bent valandą.


Įkaitinti keptuvėje aliejų. Nusunkti, bet pasilikti vištienos marinatą, sudėti vištieną į keptuvę ir apkepti iš visų pusių. Iškepusią vištieną išimti iš keptuvės.

Į keptuvę sudėti svogūną ir likusį nuo vištienos marinatą. Pakepti apie 15 sekundžių ir supilti vandenį. Viską užvirti ir sumažinti ugnį. Pavirti kelias minutes kol svogūnai suminkštės ir padažas patirštės. Tuomet patikrinti ar netrūksta druskos.

Galiausiai sudėti atgal keptą vištieną, sezamo sėklas ir gerai išmaišyti. Nuimti nuo ugnies ir patiekti su ryžiais.


One of my favorite theories is that Tyrannosaurus-Rex turned into a chicken (more scientifically said evolved into a chicken). Interesting, how long would take to finish chicken of a T-Rex size.

If you would be planning to visit me sometime and you don't eat chicken better let me know, because 99% chance that one of the main dishes will be chicken.. :)

Servings: 2-3

Products:

500 gr . chicken fillet
1 onion, finely chopped
4 tbsp soy sauce
4 tbsp vinegar
2 tbsp honey
2 tbsp freshly grated ginger
2 tbsp oil
0.25 cup water
1 tbsp sesame seeds
Salt and pepper to taste

Method:

Cut chicken into small pieces. Mix together soy sauce, vinegar, honey and ginger; add the chicken and mix. Leave chicken to marinade for at least an hour.


Heat the oil in a frying pan. Drain chicken, but reserve the marinade, add chicken to the frying pan and fry on all sides. Remove chicken from the frying pan.

Add the onion and the reserved marinade to the frying pan. Fry for about 15 seconds then add the water. Bring it to a boil and reduce the heat. Simmer for a few minutes until the onions are tender and sauce thickens. Then check the seasoning, add some salt and pepper to taste.

Finally add fried chicken, sesame seeds back to the fryinn pan and mix well. Remove from the heat and serve with rice.

2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Orkaitėje Keptas Bananų Pudingas/ Oven Baked Banana Pudding

Pagal/ Source CurlyGirlKitchen

Retai būna tokia savaitė, kad nenusipirktume bananų. Jau buvo prikepta begalės bananų keksiukų ir priplakta kokteilių. Į klausimą 'ką dar padaryti su užsilikusiais bananais' visada atsakyti tenka man.
 
Štai dar vienas skanus būdas kitaip suvalgyti bananą. Paprastas ir skanus orkaitėje keptas bananų pudingas, puikiai tinkantis pusryčiams.


Porcijos: 2-4

Produktai:

2 prinokę bananai
2 kiaušiniai
2 v.š. miltų
2 v.š. rudojo cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
0,5 a.š. malto muskato riešuto
0,25 stiklinės pieno

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. 4 indelius ištepti riebalais.

Sumaišyti visus produktus ir virtuviniu kombainu maišyti iki vientisos masės. Supilti į paruoštus indelius ir kepti 30 minučių. Patiekti kol šilti.


Rarely there is a week when we don't get bananas. I have baked dozens of banana muffins and blended countless smoothies. I am always the one who has to answer the question 'what else to do with the leftover banana'.
 
And here's another delicious way to eat a banana in a bit different way. Simple and delicious oven-baked banana pudding, just perfect for breakfast.

Servings: 2-4

Products:

2 ripe bananas
2 eggs
2 tbsp flour
2 tbsp brown sugar
1 tsp vanilla extract
1 tsp baking powder
0.25 tsp salt
0.5 tsp ground nutmeg
0.25 cups milk

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 4 ramekins.

Process all the ingredients in food processor until smooth. Divide the mixture into prepared ramekins and bake for 30 minutes. Serve while warm.

2014 m. sausio 26 d., sekmadienis

Idėja Pusryčiams ir Orchidėjos / Breakfast Idea and Orchids

Nors man patinka gaminti ir valgyti, bet aš ne iš tų žmonių, kurie būtinai turi valgyti pusryčius. Ypač savaitgaliais..kol aš atsikeliu, pasidarau kavos, sugalvoju ką valgyt pusryčiams ir juos pasigaminu tai jau būna priešpiečių metas.

Šie kąsneliai tai net ne receptas, o greičiau pusryčių ar užkandžio idėja, kuri man labai patinka, dėl paprastų priežasčių- greitai paruošiama, skanu, sveika ir gražu.



Ant krekerių uždėti po šaukštelį varškės, tuomet šviežių daržovių ir šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį.
Kartais tikrai tai kas paprasta yra genialu..ir skanu.

Prieš kelias savaites teko šiek tiek pakeliaut ir tuo pačiu buvo proga nufotografuoti daug gražių orichidėjų.. Taigi kelios foto.


















Although I love cooking and also eating, I'm not one of those people who must eat breakfast. Especially on weekends.. until I get up, make myself coffee, and think of something I would like to have for breakfast and then cook it.. it is already time for lunch.

There is no recipe for these bites, it is more breakfast or snack idea, which I like very much, for  simple reasons - they are quick to prepare, tasty, healthy and beautiful.


So just put one teaspoon of cottage cheese on each cracker, top it with fresh vegetables and a little bit of salt and pepper to taste.
Sometimes simple thing are really genius .. and delicious.


Few weeks ago I had a chance to travel a little bit and also to take some photos of the orchids that I am sharing.

2014 m. sausio 24 d., penktadienis

Kokosinis Pyragas su Cukruotomis Vyšniomis/ Cherry Coconut Slice

Pagal žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Prisimenu, kai pirmą kartą gavau pusę šviežio kokoso riešuto tai lyg kokia beždžionėlė jį krapščiau ir vienaip ir kitaip, bandžiau laužyti ir peilui kapoti. Kai neįpratus prie tokių gėrybių tai gavus neaišku kaip su jomis elgtis. Gaminimui vis dėl to paprasčiau nuolat turėti spintelėje maišiuką kokoso drožlių.
Jei ne mano vyras taip labai nemėgtų kokoso tikriausiai tiek daug pyragų su kokosu nekepčiau. Nes aš pati tokios didelės meilės kokosui nejaučiu. Taigi kokosinis pyragas su cukruotomis vyšniomis ir plonu šokoladiniu padu buvo skanėstas, kuris gana greitai tirpo ir buvo išgirtas.


Vienetai: 12 gabaliukų

Produktai:

180 gr. juodojo šokolado
3 kiaušiniai, kambario temperatūros, suplakti
2 stiklinės kokoso drožlių
1 stiklinė smulkaus cukraus
100 gr. cukruotų vyšnių, smulkiai pjaustytų
Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, 30x20 cm formą iškloti kepimo popieriumi.

Šokoladą ištirpinti mikrobangų krosnelėje arba dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu. Ištirpintą šokoladą tolygiai paskleisti ant kepimo formos dugno ir 10 minučių pašaldyti.

Sumaišyti kiaušinius, kokoso drožles ir cukrų, įmaišyti vyšnias. Gautą masę supilti ant šokolado kepimo formoje, išlyginti paviršių ir kepti apie 20-25 minutes kol viršus bus auksinis. Pilnai atvėsinti kepimo formoje, prieš supjaustant pabarstyti cukraus pudra.


I remember when I got a half of  the fresh coconut for the first time I was like a monkey with it, I tried to pick it out, then to chop with a knife. That's what happens when you get something what you never had in your life, you just don't know what to do with it. It is much easier for me just to have a bag of dessicated coconut for baking.





If my husband wasn't such a big fan of coconut cakes I probably wouldn't make them so often. Because myself I don't feel that much love for coconut. It is not surprising that this sweet coconut cake with glace cherries and thin chocolate base disappeared pretty quickly. 

Makes: 12 slices

Products:

180 gr. dark chocolate
3 eggs, room temperature, whisked
2 cups desiccated coconut
1 cup caster sugar
100 gr. glace cherries, finely chopped
Icing sugar for dusting

Method:

Preheat the oven to 180C, line 30x20 cm baking form with baking paper. 

Melt the chocolate in the microwave or in a bowl placed over a pan with simmering water. Spread evenly melted chocolate on the bottom of the prepared baking and chill for 10 minutes.

Mix together eggs, coconut and sugar, then mix in cherries. Pour the mixture over the chocolate base and level the surface; bake for 20-25 minutes until the top is golden. Cool completely in the baking form; before slicing dust with icing sugar.

2014 m. sausio 23 d., ketvirtadienis

Šalta Žalioji Arbata su Citrina ir Cinamonu/ Cold Green Tea with Lemon and Cinnamon

Viename pasaulio krašte sniegas ir šalčiai, visi tik ir stengiasi rasti šiltesnė kampelį ir nusičiupti puodelį karštos arbatos. O štai pas mus temperatūra aukštesnė už vidutinę, šią savaitę vidurdienį visi +36.. Be kondicionieriaus, šaltos arbatos ir ledų sunku būtų išgyventi.

Taigi šaltą žaliąją arbatą sau darau kiekvieną dieną. Ir štai prieš kelias dienas visai netyčia net radau kaip ją paskaninti. Cukrų įdėjau tuo pačiu šaukštu su kuriuo prieš tai dėjau cinamoną (prisipažįstu jei prireikia tuo pačiu metu biriems produktams ir prieskoniams naudoju tą patį šaukštą..). Ir tik gerdama arbatą supratau, kad skonis kažkoks kitoks. Tiesą sakant man taip patiko cinamonas žaliojoje arbatoje, kad pradėjau jo dėti kasdien.


Produktai:

6 stiklinės vandens
4 pakeliai žaliosios arbatos
0,5 citrinos pjaustytos smulkiais gabaliukais
0,5 a.š. malto cinamono
Cukraus pagal skonį

Gaminimo procesas:

Užvirti viską kartu, nuimti nuo ugnies ir leisti apie valandą arbatai pravėsti, tada išimti citrinos gabaliukus, arbatos pakelius ir supylus į ąsotį pilnai atvėsinti. Laikyti šaldytuve, patiekti su ledukais.



In one side of the world snow and cold, everyone is trying to find cozy and warm corner and grab a cup of hot tea. And here we have higher than average temperatures this week, at noon +36 .. Without the air conditioner, cold tea and ice cream would be difficult to survive.
 
So I am making iced green tea every day. And few days ago by accident I found the way to improve it. I was adding sugar with the same spoon that I have just used for the cinnamon (I confess sometimes if I am using some dry products or spices at the same time I use the same spoon..). And only drinking the tea I realized that the taste is different. In fact I liked it so much cinnamon in my green tea, that I started adding it to my tea every day. 

Products:

6 cups water
4 bags green tea
0.5 lemon, cut into small pieces
0.5 tsp cinnamon powder
Sugar to taste

Method:

Place everything in a pan and bring it to a boil. Remove from the heat and allow the tea to cool for about an hour, then remove the lemon slices, tea bags and pour it in a jug and cool completely. Keep in fridge, serve with ice cubes.

2014 m. sausio 22 d., trečiadienis

Vištiena su Klevų Sirupu/ Maple Syrup Chicken

Pagal/ Source HugsAndCookiesXoxo

Kelias savaites pas mus svečiavosi airis. Vieną savaitgalį jis nusprendė pagaminti mums pietus, nieko ypatingo, tiesiog iškepti vištą. Kai višta jau buvo orkaitėje jis sugalvojo, kad reikia pagaminti ir padažą, tuomet paaiškėjo, kad namie nėra nei sultinio, nei krakmolo, nei pomidorų padažo..Tuomet jis nei kiek nepergyvendamas pareiškė, kad nėra to ko negalėtų pataisyti alkoholis, taigi jis sugebėjo padaryti super skanų padažą iš vištienos riebaliukų ir.. vyno. Kiek jis to vyno ten supylė neaišku, bet buvo tikrai skanu.

Na aš taip kaip draugas airis neįsismaginau, bet kadangi neturėjau šviežių čiobrelių, tai nusprendžiau vietoje acto įpilti 0,25 stiklinės vyno. Šiame recepte vynas nėra būtinas, bet visai rekomenduotinas.



Porcijos: 6

Produktai:

6 vištienos krūtinėlės su oda (aš naudojau kulšeles)
Druskos ir pipirų pagal skonį
Aliejaus kepimui
0,5 stiklinės vištienos sultinio
0,5 stiklinės klevų sirupo
1 v.š. kapotų čiobrelių (naudojau džiovntus)
4 skiltelės česnako (smulkintos)
2 v.š. baltojo vyno acto
2 v.š. garstyčių miltelių

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 200C. 22x 33cm Kepimo formą ištepti riebalais.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Vištienos krūtinėles įtrinti druska ir pipirais. Sudėti vištieną į keptuvę ir apkepti iš abiejų pusių kol gražiai paruduos. Išimti vištieną iš keptuvės ir sudėti į kepimo formą. 

Į keptuvę supilti sultinį, klevų sirupą, čiobrelį ir česnaką. Užvirti ir maišant pavirti kelias minutes, sudėti actą (arba vyną), garstyčių miltelius ir išmaišius pavirti apie minutę.
Vištieną užpilti padažu ir kepti apie 30 minučių arba kol vištiena bus iškepusi.



Our Irish friend visited us for a few weeks. One weekend he decided to make us dinner, nothing special, just to roast the whole chicken. When the chicken was already in the oven, he decided that he will also make some gravy. Then it turned out that at home we don't have any stock,  cornstarch or tomato sauce.. But our friend didn't get upset, he said that booze can fix anything. So he made a gravy using chicken juices and red wine and it tasted amazing. How much wine he used I have no idea, but gravy was really delicious. 

Well I didn't use as much wine as our Irish friend but since I did not have fresh thyme I decided to use 0,25 cup of red wine instead of vinegar to improve the recipe. Anyway, wine in this recipe  is not necessary, but recommended.


Servings: 6

Products:

6 chicken breasts with skin on (I used drumsticks)
Salt and pepper to taste
Oil for frying
0.5 cup chicken stock
0.5 cup maple syrup
1 tbsp chopped thyme (I used dried)
4 cloves garlic (minced)
2 tbsp white wine vinegar
2 tbsp mustard powder

Method:

Preheat the oven to 200C. Grease 22x 33cm baking tin.

In a large skillet over medium heat heat the oil. Rub the chicken breasts with salt and pepper. Place chicken to the skillet and fry on both sides until browned. Remove the chicken from the pan and place in a baking dish. 

Add chicken stock, maple syrup, thyme and garlic to the frying pan. Bring it to a boil and simmer for a few minutes stirring, add vinegar (or wine if you are using it), mustard powder and simmer for about a minute.
Pour sauce over chicken and bake for about 30 minutes or until chicken is done.


2014 m. sausio 20 d., pirmadienis

Sausainis su Šokolado Gabaliukais Vienam/ Single Serving Chocolate Chip Cookie

Follow my blog with Bloglovin 

Pagal ChocolateMoosey

Problema kepant sausainius ta, kad paprastai vienu sausainiu neapsiriboju. Vieną sausainį reikia paragauti vos tik ištraukus iš orkaitės, vieną beveik atvėsusį, vieną atvėsusį ir dar vieną pakuojant. Jei labai skanūs daugiau nei vieną.
Štai ir išeitis! Pasirodo, kad galima išsikepti ir sausainį vienam.



Produktai:

2 v.š. sviesto
1 v.š. cukraus
1 v.š. rudojo cukraus
Lašelis vanilės ekstrakto
0,25 a.š. kepimo miltelių
0,25 stiklinės miltų
Žiupsnelis druskos
2 v.š. šokolado gabaliukų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C.
Ištirpinti sviestą ir jame gerai išmaišyti abiejų rūšių cukrų ir vanilę kol cukrus ištirps. Įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską, gerai išmaišyti. Galiausiai įmaišyti šokolado gabaliukus.

Tešlą sudėti į indelį ir kepti apie 15-18 minučių arba kol viršus bus kietas auksiniai rudos spalvos. Leisti atvėsti kelias minutes prieš patiekiant.


Problem with baking cookies is that usually I can't have only one cookie. One cookie I try as soon as I take them out of the oven, then one when cookies are almost cooled, one once cooled, also one while packing. If you are very good then more than one..
But There is an option! It appears that you can bake and single cookie.


Products:

2 tbsp butter
1 tbsp sugar
1 tbsp brown sugar
A drop of vanilla extract
0.25 tsp baking powder
0.25 cup flour
Pinch of salt
2 tbsp chocolate chips

Method:

Preheat the oven to 190C.
Melt butter and mix it well in both sugars and vanilla until sugar is dissolved. Mix in flour, baking powder and salt. Finally, mix in the chocolate chips. 

Spoon the mixture into ramekin and bake for 15-18 minutes or until top is firm and golden brown. Allow to cool for few minutes before serving.

2014 m. sausio 19 d., sekmadienis

Kokoso ir Sezamo Sėklų Saldainiai/ Coconut and Sesame Candy

Pagal/ Source CookingEasy

Kai norisi ne šiaip kažko saldaus, o labai saldaus tikrai tiks šie saldainiai. Net ir man saldumynų mėgėjai užteko vieno gabaliuko ilgam.

Aš turėjau užsilikusių saulėgrąžų sėklų, todėl naudojau 0,5 stiklinės sezamo sėklų ir 0,5 stiklinės saulėgrąžų sėklų.


Produktai:

0.75 stiklinės skysto medaus
0,5 stiklinės pieno miltelių
1 stiklinė sezamo sėklų
1 stiklinė kokoso drožlių
Žiupsnelis druskos

Gaminimo procesas:

Formą ištepti riebalais, aš išklojau kepimo popieriumi. Sumaišyti kokoso drožles, sezamo sėklas, druską ir pieno miltelius.

Puode įkaitinti medų kol jis užvirs. Supilti medų ant sausų produktų ir gerai išmaišyti. Masę įspausti į paruoštą formą ir palaikyti mažiausiai valandą šaldytuve. Išėmus supjaustyti nedideliais gabaliukais.


If you want something sweet, not just sweet but very very sweet, you should  try this candy. Even though I am real sweet tooth one piece was enough for a long time.

I had some sunflower seeds left, so I used 0.5 cup of sesame seeds and 0,5 cup of sunflower seeds.


Products:

0.75 cup runny honey
0.5 cup milk powder
1 cup sesame seeds
1 cup dessicated coconut
Pinch of salt

Method:

Grease baking tin, I lined it with baking paper. Mix together coconut, sesame seeds, salt and milk powder.

In a pan heat the honey until it starts boiling. Pour honey on dry ingredients and mix well. Press the mixture into the prepared form and keep in the refrigerator for at least an hour. After removing cut into small pieces.

2014 m. sausio 17 d., penktadienis

Klasikinis Vanilinis Tres Leches Pyragas/ Classic Vanilla Tres Leches Cake

Pagal / Source TakingOnMagazines



Stengiuosi negirti ir neaikčioti dėl dalykų kurie nėra to tikrai verti. Ir nors skonis labai subjektyvus dalykas šį Tres Leches pyragą rekomenduočiau visiems, na bent pabandyti. Šiuo metu tai vienas iš mano mėgstamiausių pyragų. Ir kaip jo įmanoma nemėgti? Tai yra biskvitinis lengvas pyragas mirkytas kondensuotam piene ir grietinėlėje. Rezultate jis šlapias ir saldus, bet nesunkus. Ne mano labai išrankus vyras valgė jį, gyrė ir sakė būtinai dar prie progos jį padaryti.




Produktai Pyragui:

1 stiklinė miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
5 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
1 stiklinė cukraus
0,3 stiklinės pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto

Produktai Sirupui:

1 skardinė (400 ml) saldinto kondensuoto pieno
1 skardinė (350 ml) nesaldinto kondensuoto pieno
0,5 stiklinės grietinėlės
Žiupsnelis druskos

Papuošimui:

2,5 stiklinės grietinėlės
2 v.š. cukraus pudros
0,5 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Pyragui.Orkaitę įkaitinti iki 180C. 22x 33 cm formą ištepti riebalais ir dugną iškloti kepimo popieriumi

Persijoti kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.
Atskirti kiaušinius.
Elektriniu plaktuvu išplakti trynius su 0,75 stiklinės cukraus apie 2 minutes iki šviesios kreminės masės. Supilti pieną ir vanilės ekstraktą ir paplakti iki vientisos masės dar apie minutę

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, sudėti likusį cukrų ir plakti toliau apie minutę.

Į trynių masę įmaišyti trečdalį sausų produktų, tada atsargiai įmaišyti trečdalį kiaušinių baltymų. Tuomet įmaišyti likusius sausus produktus ir per 2 kartus įmaišyti likusiu baltymus.
Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti kol patikrinus mediniu krapštuku jis nebeaplips tešla (apie 20-25 minutes).
Palikti pyragą pravėsti formoje, po 10 minučių atsargiai išimti ir pilnai atvėsinti ant grotelių.

Sirupui. Puode sumaišyti kartu saldintą ir nesaldintą kondensuotą pieną, grietinėlę ir druską. Užvirti ir pavirti ant vidutinės ugnies apie 3-5 minutes pamaišant.

Pyragą sugrąžinti į kepimo formą. Mediniu krapštuku subadyti pyragą apie 1 cm atstumu. Atsargiai dalimis supilti sirupą leidžiant jam susigerti. Uždengti formą maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms (iki 24 valandų).

Papuošimui. Išplakti grietinėlę elektriniu plaktuvu, kai ji pradeda tirštėti sudėti cukrų ir vanilę ir plakti iki standžių putų (3-4 minutes). Prieš patiekiant plaktą grietinėlę tolygiai paskleisti ant pyrago viršaus.


 I try not to praise for things that are not really worth it. And though the taste is very subjective thing I would recommend Tres Leches cake to everyone, well it is worth at least to try. It is currently one of my favorite cakes. And how not to love it? It is a light sponge cake soaked in condensed milk and cream. The result, is moist and sweet cake, but not heavy or soggy. Even my very picky husband had it few times and asked to make it again when I have a chance.

Products for the cake:

1 cup flour
1.5 tsp baking powder
0.25 tsp salt
5 large eggs ( room temperature )
1 cup sugar
0.3 cup milk
1 tsp vanilla extract

For soaking:

1 can (400 ml) condensed milk
1 can ( 350 ml) evaporated milk
0.5 cups heavy cream
Pinch of salt

For topping:

2.5 cups heavy cream
2 tbsp icing sugar
0.5 tsp vanilla extract

Method:

For the cake. Preheat the oven to 180C. Grease 22x 33 cm baking form and line the bottom with baking paper.

Sift together the flour, baking powder and salt. Separate the eggs.
With electric mixer beat egg yolks with 0.75 cup of sugar about 2 minutes until light and creamy mixture. Add the milk and vanilla extract and beat until smooth for about a minute.

Beat the egg whites until stiff peaks, add the remaining sugar and continue beating for about a minute.

Mix 1/3 of dry products into yolk mixture then fold in 1/3 of egg whites. Mix in the remaining dry ingredients and then another 1/3 of egg whites and at the end remaining egg whites.
Pour the batter into the prepared baking form and bake until a wooden skewer inserted comes out clean ( about 20-25 minutes).
Leave the cake in the form for 10 minutes, then carefully remove and cool completely on wire rack.

For Soaking. Mix together in a pan evaporated milk and sweetened condensed milk heavy cream and salt. Bring to the boil on medium heat and simmer for about 3-5 minutes, stirring.

Return the cake to baking form. With wooden skewer prick the cake to the bottom in 1 cm intervals. Carefully pour over the soaking liquid letting it to get absorbed. Cover the form with cling wrap and put into the refrigerator for at least 2 hours (up to 24 hours).

For topping. Beat heavy cream with an electric mixer, when it begins to thicken add sugar and vanilla and beat until stiff peaks(3-4 minutes). Before serving spread whipped cream evenly on top of the cake.

2014 m. sausio 15 d., trečiadienis

Vištiena su Greipfrutų Padažu/ Chicken With Grapefruit Cream Sauce

Pagal/ Source TheDaringGourmet

Aš vištieną mėgstu tikriausiai ne mažiau nei saldumynus. Na gal šiek tiek mažiau, bet tikrai mėgstu. Todėl lengvai susigundau ne tik saldumynų, bet ir vištienos receptais. 

Aš kelis dalykus šiame recepte dariau kitaip, kadangi buvau pabaigusi kreminį sūrį jį praleidau ir neturėjau balto vyno todėl jį paprasčiausiai pakeičiau raudonu.

Porcijos:4

Produktai:

4 vištienos krūtinėlės gabaliukai
4 v.š. sviesto
0,5 stiklinės šviežiai spaustų greipfrutų sulčių
1 v.š. tarkuotos greipfruto žievelės
0,5 stiklinės grietinėlės
2 v.š. kreminio sūrio
0,25 stiklinės baltojo vyno
0,25 a.š. maltų baltųjų pipirų
0,25 a.š. cukraus
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:

Vištienos krūtinėles įtrinti druska. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą. Kepti vištieną po maždaug 4 minutes ant kiekvienos pusės. Sudėti greipfrutų sultis ir žievelę, užvirti. Sumažinti ugnį ir uždengus patroškinti apie 10 minučių arba kol vištiena bus pilnai iškepusi. Išimti vištieną ir padėjus ant lėkštės uždengti folija ir palikti iki patiekiant.

Į keptuvę sudėti kreminį surį, grietinėlę, baltąjį vyną, pipirus ir cukrų. Iš maišyti ir pavirti padažą apie 3-4 minutes arba kol jis šiek tiek patirštės. Įdėti druskos pagal skonį.

Vištienos krutinėles užpilti padažu ir patiekti.


 I like chicken, probably not less than sweets. Well, ok maybe a little bit less, but really love it. That's why I am always tempted to try new chicken recipes when I find them. 
 
I did few things differently in this recipe, I didn't have any cream cheese left so I skipped it, I also did not have white wine so it used red instead.


Servings: 4

Products:

4 large chicken breast pieces
4 tbsp butter
0.5 cup freshly squeezed grapefruit juice
1 tbsp grated grapefruit zest
0.5 cup heavy cream
2 tbsp cream cheese
0.25 glasses white wine
0.25 tsp ground white pepper
0.25 tsp sugar
Salt to taste

Method:

Rub chicken breasts with salt. Melt butter žin the frying pan on medium heat. Fry chicken, on both sides for about 4 minutes. Add grapefruit juice and zest, bring it to the boil. Reduce the heat and cook covered for about 10 minutes or until chicken is done. Remove the chicken and placed on a plate then cover with foil until ready to serve.

Add cream cheese, heavy cream, white wine, pepper and sugar. Mixing and simmer sauce for about 3-4 minutes, or until it is slightly thickens. Add salt to taste.

Pour the sauce over chicken breasts and serve.

2014 m. sausio 13 d., pirmadienis

Sausainiai su Kreminiu Sūriu ir Šokolado Gabaliukais/ Cream Cheese Chocolate Chip Cookies

Pagal KitchenGrrrls



Pamenu, kad kažkada seniai seniai, kai atsirasdavo noras sausainiams su šokolado gabaliukais ieškodavau jų parduotuvėse. Dažniausiai pasiėmus blizgią pakuotę net nesimatydavo kaip tie sausainiai atrodo ir tik galėdavau spėlioti bus skanūs ar ne.

Dabar toli ieškoti nereikia, nes turiu tiek skaniausių traškių sausainių su šokolado gabaliukais receptą, tiek visų reikalingų produktų. O esant avokadų sezonui neatsispiriu žaliems avokado sausainiams su šokolado gabaliukais.



 Kai pamačiau minkštų sausainių su šokolado gabaliukais receptą tuoj pat susigundžiau juos išbandyti.
Originalus receptas buvo veganiškas, tačiau naudojau produktus, kuriuos naudoju paprastai, veganiškam variantui reikėtų keliauti į originalaus recepto puslapį




Produktai:

1 stiklinė kreminio sūrio
0,5 stiklinės margarino
0,75 stiklinės rudojo cukraus
0,75 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
2,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
1,5 stiklinės šokolado gabaliukų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C,kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.

Elektriniu plaktuvu išplakti kartu margariną, kreminį sūrį ir abiejų rūšių cukrų iki pūrios masės.
Įmušti kiaušinius ir sudėti vanilę, viską gerai išplakti. Įmaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišyti.

Įmaišyti į tešlą šokolado gabaliukus.
Šaukštu paimti tešlos ir formuoti sausainius ant kepimo popieriaus, palikti apie 2-3 cm tarpus tarp sausainių. 

Kepti apie 12-15 minučių arba kol kraštai šiek tiek paruduos. Šie sausainiai nelabai keičia spalvą todėl pasistenkite neperkepti, jei išimti iš orkaitės jie atrodys minkštoki nereikia išsigasti, jie pakietėja vėsdami.




I remember that long time back when I wanted chocolate chip cookies I used to look for them in shops. Choosing one of those shiny packages it was hard to see and tell how good cookies will be.   

Now I don’t need to go anywhere when I want chocolate chip cookies I just make them using the recipe I have found for perfect crunchy chocolate chip cookies. And when it’s avocado season I can’t resist temptation to make those green avocado choc chip cookies.

When I saw soft chocolate chip cookies I knew I had to try them too.
The original recipe was vegan option, but I used the products I usually use , so for the vegan recipe please check the original recipe.


Products:

1 cup cream cheese
0.5 cup margarine
0.75 cup brown sugar
0.75 cup sugar
2 eggs
1 tsp vanilla extract
2.5 cups flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp salt
1.5 cup chocolate chips


Method:

Preheat the oven to 180C, baking parchment paper to stretch.

With an electric mixer beat together margarine, cream cheese and both sugars until fluffy.
Beat in the eggs and add vanilla, beat everything well. Stir in flour, baking powder, salt and mix well.

Mix in the chocolate chips into the dough.
Spoon the dough and shape cookies on the baking paper, leave about 2-3 cm space between cookies.

Bake for about 12-15 minutes or until edges become to turn brown. These cookies do not really change the color so try not to overbake them, removed from the oven they may look soft but they harden as they cool.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...