2014 m. vasario 28 d., penktadienis

Blynų Savaitė: Blynai su Saldžiosiomis Bulvėmis/ Pancake Week: Sweet Potato Pancakes


Ką gi, paskutiniai blynai šią savaitę. Nors visi jie buvo skanūs manau kuriam laikui blynų man užteks.
Blynai su saldžiosiomis bulvėmis spalva ir minkštumu kažkuo panašūs į blynus su morkomis. Po tiek skanių išragautų blynų net sunku apsispręsti kurie iš jų buvo skaniausi.



Vienetai: 12

Produktai:

1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė (virta ir sutrinta)
1 stiklinė miltų
2 v.š. cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. cinamono
0,25 a.š. maltų gvazdikėlių
0,25 a.š. druskos
1 stiklinė pieno
1 kiaušinis
2 v.š. aliejaus

Gaminimo procesas:

Viename dubenyje sumaišyti sausus produktus- miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, gvazdikėlius ir druską. Kitame dubenyje kartu suplakti skystus produktus- pieną, kiaušinį ir aliejų.

Supilti skystus produktus į sausus ir gerai išmaišyti, galiausiai įmaišyti saldžiųjų bulvių košę. Jei tešla pertiršta įpilti daugiau pieno.

Ant vidutinės ugnies įkaitinti keptuvę. Pilti apie 2-3 v.š. tešlos ir kepti kol paviršiuje atsiras burbuliukų, tuomet apversti ir kepti kol kita pusė bus rusvos spalvos.

Blynus patiekiau apibarstytus cukraus pudra ir su klevų sirupu.


Well, last pancakes this week. They all were delicious, but I think I had enough pancakes for a while.
Pancakes with sweet potato in color and softness were similar to carrot cake pancakes. After so many delicious pancakes I have tried I can't even decide which ones were the best.




Makes: 12

Products:

1 medium sweet potato (boiled and mashed)
1 cup flour
2 tbsp sugar
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp cinnamon
0.25 tsp ground cloves
0.25 tsp salt
1 cup milk
1 egg
2 tbsp oil

Method:

In one bowl mix the dry ingredients-flour, sugar, baking powder, cinnamon, cloves and salt. In another bowl whisk together liquid ingredients-milk, egg and oil.

Pour the liquid ingredients into dry mixture and mix everything well, finally mix in mashed sweet potatoes. If the batter is too thick add some more milk.

Heat the skillet on medium heat. Pour about 2-3 tbsp of batter for each pancake and cook until bubbles start appearing on the surface, then flip and cook until the other side is a golden brown.

Serve pancakes sprinkled with powdered sugar and maple syrup.

2014 m. vasario 27 d., ketvirtadienis

Blynų Savaitė: Blynai-Cinamoninės Bandelės/ Pancake Week: Cinnamon Roll Pancakes

Pagal / Source RecipeGirl

Šie blynai reikalauja šiek tiek daugiau pastangų ir laiko, tačiau yra to verti. Pirmą keptuvę sugadinau, kadangi cinamoninis įdaras nebuvo pakankamai sustingęs, jis išbėgo į keptuvę ir teko viską išmesti, išvalyti keptuvę ir pradėti iš naujo.. Būtent cinamoninis įdaras ir yra tai kas paprastus blynus paverčia nepaprastai skaniais. 



Vienetai: 10

Produktai:
Cinamono Įdarui:

4 v.š. (apie 65 gr) sviesto, ištirpinto
0,25 stiklinės+2 v.š. rudojo cukraus
0,5 v.š. cinamono

Kreminio Sūrio Užpilui:

4 v.š. (65 gr.) sviesto
55 gr. kreminio sūrio, kambario temperatūros
0,75 stiklinės cukraus pudros
0,5 a.š. vanilės ekstrakto

Blynams:

1 stiklinė miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė pieno
1 didelis kiaušinis, suplaktas
1 v.š. aliejaus

Gaminimo procesas:

Pirmiausia paruošti cinamono įdarą. Nedideliame dubenyje sumaišyti sviestą, rudąjį cukrų ir cinamoną. Įdarą supilti į maišiuką ir palikti sutirštėti. Nors originaliam recepte sakoma, kad užtenka palikti kambario temperatūroje, bet man įdaras nesutirštėjo, todėl aš jį 5 minutėms įdėjau į šaldymo kamerą.

Užpilui nedideliame puode ištirpinti sviestą, nuimti nuo ugnies ir įmaišti kreminį sūrelį. Tuomet įsijoti cukraus pudrą , gerai išmaišyti ir galiausiai įmaišyti vanilės ekstraktą.

Blynams dubenyje kartu sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Įmaišyti pieną, kiaušinį ir aliejų kol tešla bus šlapia (šiek tiek gumuliukų galima palikti).

Įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies. Kiekvienam blynui įpilti maždaug 1/3 stiklinės tešlos ir suformuoti apvalius blynus, tuomet sumažinti ugnį. Nukirpti maišelio su cinamono įdaru kampą ir kai ant blynu paviršiaus pradės kilti burbuliukai užpilti įdarą. Pradedant blyno viduryje išspausti įdarą formuojant spiralę. Stengtis nespausti įdaro perdaug arti krašto kitaip jis nubėgs ir pradės svilti.

Kepti blyną apie 2 minutes arba kol jis auksiniai rudos spalvos, tuomet atsargiai, bet greitai jį apversti ir pakepti apie 2 minutes. Prieš kepant kitus blynus gerai išvalyti popieriniu rankšluoščiu keptuvę. Blynus patiekti su kreminio sūrio užpilu.


These pancakes require a little bit more effort and time, but they are worth it. The first batch I ruined because cinnamon filling was too runny, it ran out into the skillet, I had to throw everything, clean the skillet and start over.. But that cinnamon filling the thing that  makes simple pancakes so delicious.


Makes: 10

Products :
Cinnamon Filling:

4 tbsp (about 65 g ) butter, melted
0.25 cup + 2 tbsp brown sugar
0.5 tbsp cinnamon

Cream cheese glaze:

4 tbsp (65 gr.) butter
55 gr . cream cheese , room temperature
0.75 cup powdered sugar
0.5 tsp vanilla extract

For the Pancakes :

1 cup flour
2 tsp baking powder
0.5 tsp salt
1 cup milk
1 large egg, beaten
1 tbsp oil

Method:

First, prepare the cinnamon filling. In a small bowl mix butter, brown sugar and cinnamon. Pour the filling into the plastic bag and leave to set . Although the original recipe says that is enough to keep it in the room temperature, but mine didn’t so I put it in the freezer for 5 minutes.

For the glaze in a small pan melt butter , remove from the heat and mix in cream cheese. Then sift in icing sugar, mix well and in the end mix in vanilla extract. Set it aside.

For the pancakes in a bowl mix together flour, baking powder and salt. Stir in milk, egg and oil until you get batter (few lumps are ok) .

Heat the skillet on medium heat. Use about 1/3 cup of batter for each pancake and form round pancakes, then lower the heat . Cut the corner of the bag with cinnamon filling and when bubbles start appearing on the pancake, pour over the filling. Starting in the middle of the pancake squeeze the filling forming a spiral. Try to keep away and not to squeeze it too close to the edge of the pancake or it can run and burn .

Cook pancakes for about 2 minutes or until it is golden brown, then carefully but quickly flip and fry for another 2 minutes on the other side. Before making new batch clean the skillet well with paper towel. Serve pancakes drizzled with a cream cheese glaze.

2014 m. vasario 26 d., trečiadienis

Blynų Savaitė: Citrininiai Blynai su Citrininiu Sirupu/ Pancake Week: Lemon Pancakes with Lemon Syrup

Pagal / Source JensFavoriteCookies

Saulėti citrininiai blynai pusryčiams? Puikus būdas pradėti net ir labiausiai apsiniaukusią dieną. Arba saulėtą dieną. Tiksliau betkokią dieną. 

Taip šis įrašas publikuojamas šio mėnesio Little Thumbs Up projekte, kurio šio mėnesio produktas- citrinos. 
Projekto organizatorės Zoe iš Bake For Happy Kids ir Doreen iš My Little Favourite D.I.Y. ir visi receptai skelbiami pas Grace  Life Can Be Simple.  Taigi jei ieškote daugiau receptų su citrinomis patikrinkite!


Vienetai: 10 blynų

Produktai:

1,5 stiklinės miltų
1 v.š. cukraus
0,25 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. aliejaus
1 kiaušinio
1,25 stiklinės pieno
Vienos citrinos žievelė, tarkuota
0,5 citrinos sultys

Sirupui:

0,5 citrinos sultys ir žievelė
0,5 stiklinės vandens
0,75 stiklinės cukraus

Gaminimo procesas:

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėti aliejų, kiaušinį, pieną, citrinos sultis ir žievelę, viską gerai išmaišyti. 

Įkaitinti keptuvę, kiekvienam blynui pilti po maždaug 0,25 stiklinės tešlos. Palaukti kol pasirodys burbuliukai ir tuomet blynus apversti ir kepti kitą pusę kol bus auksiniai rudos spalvos. 

Sirupui skirtus produktus sudėti į puodą ir užvirti, tuomet virti apie 5 minutes maišant. Patiekti blynus su citrininiu sirupu.



Sunny lemon pancakes for breakfast? A great way to start even the coldest grey day. Or sunny day. Actually, any day.

Also I'm linking this post to Little Thumbs Up.  The ingredient for this month is Lemons. I am really happy to participate for the first time! 
It is event organized by wonderful baker Zoe from Bake For Happy Kids and Doreen from My Little Favourite D.I.Y. and is hosted by Grace of  Life Can Be Simple.  Don't forget to check it out!



Makes: 10 pancakes
 

Products:

1.5 cup flour
1 tbsp sugar
0.25 tsp salt
1 tsp baking powder
2 tbsp oil
1 egg
1.25 cup milk
Zest of 1 lemon 
0.5 lemon juice

Syrup:

Zest and juice of 0.5 lemon 
0.5 cup water
0.75 cup sugar

 

Method: In a large bowl mix flour, sugar, salt and baking powder. Add the oil, egg, milk, lemon juice and zest, mix well everything.

Heat the frying pan, pour about 0.25 cups of batter for each pancake. Wait until bubbles appear and then flip the pancakes and fry the other side until it's golden brown.

Place all products for the syrup in a pan, bring it to the the boil, then simmer for about 5 minutes stirring it. Serve pancakes with lemon syrup.

2014 m. vasario 25 d., antradienis

Blynų Savaitė: Blynai su Morkomis/ Pancake Week: Carrot Cake Pancakes

Pagal/ Source CookingClassy

Visų pirma į ką reikia atkreipti dėmesį, šiems blynams reikia pasiruošti prieš dieną.. O juos išbandyti tikrai verta. Šie morkų blynai minkšti, puikaus skonio ir kvapnūs, tikrai kaip ir nurodyta pavadinime anglų kalba morkų pyrago skonio blynai (carrot cake pancakes). Manau, kad ir razinos juose labai tiktų. 


Vienetai: 10

Produktai:

1,5 stiklinės smulkiai tarkuotų morkų (3 vidutinio dydžio morkos)
1 stiklinė rūgpienio
2 v.š. cukraus
1 stiklinė miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0,75 a.š. cinamono
0,2 a.š. malto muskato riešuto
0,4 a.š. druskos
1 didelis kiaušinis
2 v.š. aliejaus
1 a.š. vanilės ekstrakto


Gaminimo procesas:

Sandariai uždaromame inde sumaišyti tarkuotas morkas, rūgpienį ir cukrų. Uždaryti indą ir palikti per naktį pastovėti šaldytuve.

Įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, cinamoną, muskato riešutą ir druską. Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinį, aliejų ir vanilės ekstraktą. Supilti kiaušinio mišinį ir morkų mišinį į miltus ir sumaišyti kol viskas susimaišys (nepermaišyti).

Kiekvienam blynui pilti po 0,25-0,3 stiklinės tešlos, sulyginti blynų paviršių. Kepti kol paviršiuje atsiras burbuliukų ir kita pusė bus auksiniai rudos spalvos, tuomet apversti blynus ir kepti kol kita pusė bus auksiniai rudos spalvos.

Aš patiekiau su kreminio sūrio ir klevų sirpo padažu, kuriam paprasčiausiai gerai sumaišiau kreminį sūrį su klevų sirupu. Pagal tai kokio tirštumo padažas patinka reiktų dėti daugiau arba mažiau klevų sirupo.


First of all, I want to bring your attention that carrots for these pancakes have to be prepared one day before.. But they are really worth to try. These carrot pancakes are soft, taste great and smell just like carrot cake. I think that adding some raisins would really would suit.


 Makes: 10

Products:

1.5 cup finely grated carrots ( 3 medium carrots )
1 cup buttermilk
2 tbsp sugar
1 cup flour
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
0.75 tsp cinnamon
0.2 tsp ground nutmeg
0.4 tsp salt
1 large egg
2 tbsp oil
1 tsp vanilla extract

Method:

A airtight container mix grated carrots, buttermilk and sugar. Close the container and leave in a fridge onver night.

Heat the skillet on medium heat. In a large bowl mix flour, baking powder, baking soda, cinnamon, nutmeg and salt. In another bowl mix egg, oil and vanilla extract. Pour the egg mixture and carrot mixture into the flour and mix until incorporated (do not overmix) .

Use about 0.25 to 0.3 cup of batter for each pancake, level the surface of each pancake. Cook until bubbles start appearing and the bottom side is golden brown, then flip and cook on the other side until it is golden brown.

I served it with cream cheese and maple syrup glaze, for which I simply mixed cream cheese with maple syrup. Depending on how thick you like the glaze use more or less maple syrup.

2014 m. vasario 24 d., pirmadienis

Blynų Savaitė: Blynai su Obuoliais/ Pancake Week: Apple Pie Pancakes

Pagal/ Source BakingSerendipity

Kitą antradienį kai visi keps blynus aš būsiu toli nuo savo virtuvės, todėl jų bandysiu atsivalgyti šią savaitę. Jei nereikėtų pačiai kepti tikriausiai kas dieną galėčiau pusryčiams valgyti blynus.

Pamenu vaikystėje močiutė kepdavo blynus su obuoliais. Nors tai būdavo visai paprasti blynai į kurių tešlą paprasčiausiai įtarkuota obuolių jie buvo mano vieni mėgstamiausių. Šie blynai su obuoliais įdomesni, kadangi obuolių masė verdama su prieskoniais ir tuomet įmaišoma į tešlą. 




Vienetai: 20

Produktai:

2 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
2 kiaušiniai, suplakti
1,5 stiklinės pieno
1 v.š. aliejaus
3 obuoliai, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais
1 a.š. cinamono
0,5 a.š. muskato riešuto
1 a.š. vanilės ekstarkto
1 v.š. rudojo cukraus
Vandens

Gaminimo procesas:

Obuolių gabaliukus sudėti į puodą kartu su cinamonu, muskatu, vanilės ekstraktu ir ruduoju cukrumi. Įpilti šiek tiek vandens (aš dėjau, kad obuoliai būtų ik pusės apsemti), ir ant vidutinės ugnies virti kol obuoliai paminkštės (man užtruko apie 20 minučių). Tuomet nuimti puodą nuo ugnies ir sutrinti, paliekant šiek tiek didesnių gabaliukų.

DIdeliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje kartu suplakti pieną, aliejų ir kiaušinius. Skystus produktus supilti į sausus ir gerai išmaišyti. Įmaišyti trintų obuolių masę.

Šaukštu dėti tešlą į įkaitintą keptuvę, išlyginti blyno paviršių ir kepti kol pasirodys burbuliukai, tuomet apversti ir apkepti kitą pusę. Kadangi patys blynai nėra labai saldūs galima į obuolių masę įdėti daugiau cukraus arba patiekti su klevų padažu ar kitokiu saldžiu padažu.


Next Tuesday everyone traditionally will be making pancakes (at least in Lithuania) but I will be far away from my kitchen, so I'll try to have pancakes this week. If I wouldn't have to make them myself I could probably have pancakes for breakfast everyday..
 
I remember when I was a kid my grandmother used to make apple pancakes. Although they were simple pancakes just with some grated apple in the batter they were one of my favorites. These apple pancakes I tried making are more interesting, because the apple mixture is simmered with spices, mashed and then mixed in the batter.


Makes: 20

Products :

2 cups flour
2 tsp baking powder
1 tsp salt
2 eggs , beaten
1.5 cups of milk
1 tbsp oil
3 apples , peeled and cut into small pieces
1 tsp cinnamon
0.5 tsp nutmeg
1 tsp vanilla extract
1 tbsp brown sugar
Water

Method:

Place apple slices in a pan together with cinnamon, nutmeg, vanilla extract and brown sugar. Pour a little bit of water ( I used enough water until apples were half covered), and cook over medium heat until apples get softer ( it took me about 20 minutes). Then remove the pan from the heat and mash leaving some larger chunks.

In a large bowl, mix flour, baking powder and salt. In another bowl whisk together milk, oil and eggs. Add liquid ingredients into dry and mix well . Stir in the mashed apple mixture.

Spoon the batter into preheated skillet, even the top of pancakes with a spoon and fry until bubbles appear, then flip and fry the other side until golden brown. As the pancakes themselves are not very sweet you can add more sugar making mashed apple mixture or serve it with maple syrup or other sweet syrup or sauce.

2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

Kavos Pudingas/ Coffee Pudding

Na tiek to šią savaitę pabaigsiu nuobodžiai juk sekmadienis ta diena kai reikia gerai pailsėti prieš ateinančio savaitės darbus.

Kadangi Užgavėnėms šiais metais neturėsiu galmybės kepti blynų, tam skirsiu visą ateinančią savaitę ir jau pradedant rytoj  pasidalinsiu išbandytais receptais. 



Porcijos: 2

Produktai:

1 stiklinė pieno
1 v.š. tirpios kavos granulių
2 kiaušinio tryniai
1 v.š. krakmolo
Cukraus pagal skonį (aš dėjau 2 v.š.)

Gaminimo procesas:

Į puodą ant nedidelės ugnies supilti pieną, sudėti cukrų ir kavos granules ir maišyti kol kava ir cukrus ištirps. Pieno neužvirti, į vos šiltą pieną nuolat maišant sudėti trynius, gerai išmaišyti. Sudėti krakmolą ir vėl viską gerai išmaišyti.

Nuolat maišant viską pavirti, vos tik pudingas pradės tirštėti išjungti ugnį ir perkelti pudingą į paruoštus indelius, leisti atvėsti kambario temperatūroje. Užtengti maistine plėvele ir prieš patiekiant kelias valandas palaiktyi šaldytuve.


So the end of this week is pretty lazy, anyway Sunday is meant to be lazy day for the rest to charge before the coming week. 

For Mardi Gras we traditionally have pancakes and unfortunately this year I will not have a chance to do that, so I will start having my pancakes next week and starting tomorrow I will be sharing tested recipes. 

Servings: 2

Products:

1 cup milk
1 tbsp instant coffee granules
2 egg yolks
1 tbsp cornstarch 
Sugar to taste (I added 2 tbsp)

Method:
Place milk, sugar and coffee granules in a pan on a low heat and mix until sugar and coffee dissolve. Do not boil or heat the milk too much, add egg yolks to the lukewarm milk and mix. Add the cornstarch and mix everything well again.

Simmer, mixing continuously, just until pudding starts to thicken turn off the heat and transfer the pudding into prepared glasses, allow to cool then wrap tightly with  cling wrap and chill in a fridge for few hours before serving

2014 m. vasario 21 d., penktadienis

Bananų Pyragas su Cinamonu ir Mėlynėmis/ Banana Cake with Cinnamon and Blueberries

Aš jau galiu pradėti švęsti savaitgalį. Pirkinių sarašas padarytas, kitos savaitės darbai suplanuoti. Šios savaitės darbai nuveikti, paskutiniai bananai sunaudoti ir bananų pyragas su mėlynėmis iškeptas. 


Produktai:

1.75 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. cinamono miltelių
125 gr. sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 dideli prinokę bananai, sutrinti
0,25 stiklinės natūralaus arba bananų skonio jogurto
0,5 stiklinės mėlynių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kepimo formą ištepti riebalais, naudojau 20c cm apvalią. Persijoti kartu miltus, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki purios šviesios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Galiausiai sudėti vanilės ekstraktą, bananus ir jogurtą ir gerai išmaišyti.

Sudėti miltus ir išmaišyti kol viskas susimaišyts, bet nepermaišyti, galiausiai atsargiai įmaišyti mėlynes. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kepti apie 45-50 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Išėmus iš orkaitės atvėsinti 10 minučių formoje, išėmus pabaigti vėsinti ant grotelių.


I can already start celebrating the weekend. Shopping list and plan for the next week are already  done. This week's tasks are completed, last bananas used for banana blueberry cake



Products:

1.75 cup flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
0.5 tsp cinnamon
125 gr. butter, room temperature
0.75 cup sugar
2 eggs
1 tsp vanilla extract
2 large ripe bananas , mashed
0.25 cup natural yogurt or banana flavor yogurt
0.5 cup blueberries

Method:

Preheat the oven to 180C . Grease baking form, I used 20c cm round form . Sift together the flour, baking powder, baking soda and cinnamon.

With electric mixer beat together butter and sugar until fluffy and light. One at a time add the eggs beating after each. Finally, add the vanilla extract, bananas and yogurt and mix well.

Add flour mixture to banana mixture and mix until everything is incorporated, do not overmix. Finally, fold in blueberries. Pour the dough into prepared baking form and bake for 45-50 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Remove from the oven and cool for 10 minutes in the form, then remove and finish cooling on wire rack.

2014 m. vasario 20 d., ketvirtadienis

Daržovių salotos su Kuskusu, Avinžirniais ir Graikiškais Riešutais/ Vegetable Salad with Couscous, Chickpeas and Walnuts

Šiandien vėl taip karšta, net nueiti iki parduotuvės reikia nemažai pastangų. Todėl nieko stebėtino, kad pietums nesinori virti, norisi kažko lengvo ir greitai pagaminamo. Surinkus viską ką pavyko rasti spintelėse ir šaldytuve štai ir rezultatas pietums - maistingos salotos su kuskusu, avinžirniais, daržovėmis ir graikiškais riešutais.



Porcijos: 4

Produktai:

100 gr. kuskuso
0,5 ilgo agurko
1 didelis pomidoras
0,5 saliero stiebo
1 stiklinė  avinžirnių (virtų arba konservuotų)
2 v.š. kalendros lapų, kapotų
2 saujos graikiškų riešutų, kapotų


Padažui:

4 v.š. natūralaus jogurto
2 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. malto kumino
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:

Kuskusą užpilti 125 ml verdančio vandens, išmaišyti ir uždengus palikti pastovėti 3-5 minutes. Atidengus gerai šakute išskirstyti kruopas.


Supjaustyti agurką, pomidorą, salierą. Sudėti daržoves, avinžirnius, kalendrą, riešutus ir kusksą į dubenį, išmaišyti. Sumaišyti padažui skirtus produktus ir gautu padažu užpilti daržoves, išmaišyti.


Today was hot again, even going to the grocery store requires effort. So it is not surprising that I do not want to cook dinner, I just want something that can be prepared easily and quickly. After getting everything I was able to find in cabinets and refrigerator here is the result - filling salad with couscous, chickpeas, vegetables and walnuts.



Servings: 4
 
Products:

100 gr. couscous
0.5 long cucumber
1 large tomato
0.5 celery stalk
1 cup chickpeas (cooked or canned)
2 tbsp coriander, chopped
2 handfuls of walnuts, chopped

For the sauce:

 
4 tbsp natural yoghurt
2 tbsp lemon juice
1 tsp cumin powder
Salt to taste
 
Method:
 
Cover couscous with 125 ml of boiling water, mix and leave the pan covered for 3-5 minutes. Then fluff couscous with the fork to separate. 

Chop cucumber, tomato, celery. Place vegetables, chickpeas, coriander, walnuts and couscous in a bowl and mix. Mix all the ingredients for the sauce and pour it over the salad, mix again.

2014 m. vasario 19 d., trečiadienis

Vietnamietiškas Žuvies Karis/ Vietnamese Fish Curry

Kartais taip būna, kai išsisaugai mėgstamo recepto nuorodą.. ir vieną kartą jis ima ir pradingsta. Vietnamietišką žuvies karį gaminau kelis kartus ir man jis labai patiko, kadangi jis ne tik skanus, bet ir sveikas. 

Kai prisiruošiau vėl jį gaminti po ilgos pertraukos nuoroda buvo dingusi, tiksliau receptas nebepublikuojamas, naršymas internete nepadėjo, nes nieko panašaus neradau, galbūt pas kažką kažkur jis yra, bet tikrai ne pirmuose paieškos puslapiuose.. Kadangi prisiminiau jį apytiksliai nusprendžiau atkurti ir įsidėti į blogą, kad daugiau jis niekur nedingtų.



Porcijos: 2

Produktai:

300 gr. baltos žuvies file (pvz. jūros lydekos), pjaustytos gabaliukais
1 v.š. aliejaus
1 v.š. imbiero pastos
1 žaliasis čili pipiras, smulkintas
3 v.š. žuvies padažo
0,5 žaliosios citrinos sultys
50 gr. ryžių  vermišelių
2 v.š. kalendros lapų, smulkintų

Gaminimo procesas:

Ryžių vermišelius paruošti pagal instrukcijas ant pakuotės, maniškius tereikėjo užpilti 2 minutėms karštu vandeniu ir nusunkti.

Puode įkaitinti aliejų, sudėti imbierą ir pakepti apie 10 sekundžių, tuomet sudėti žuvį, žaliuosius čili ir pakepti kelias minutes kas kiek laiko pamaišant. Įpilti 2 stiklines vandens (tinka ir sultinys), sudėti žaliosios citrinos sultis, žuvies padažą ir užvirti.

Pavirti apie 10 minučių arba kol žuvis bus išvirusi. Tuomet sudėti vermišelius, įmaišyti kalendrą, patikrinti ir jei trūksta dar įdėti  žaliosios citrinos sulčių arba žuvies padažo. Nuimti nuo ugnies ir patiekti.


Sometimes it happens that saved favorite recipe link disappears. Vietnamese fish curry I have made several times and I really liked it, because it is not only very delicious but also healthy.

When I was going to make it after a long break the link was not working, the recipe was no longer published, surfing the internet did not work, I could not find anything similar, it is possible that it is still somewhere, but not on the first 10 pages.. I kind of remembered it , so I decided to recreate it and post it so I would never lose it again.

Servings: 2
 

Products:

300 gr. white fish fillets (such as ling), cut into pieces
1 tbsp oil
1 tbsp ginger paste
1 green chili, chopped
3 tbsp fish sauce
0.5 lime juice
50 gr. rice vermicelli
2 tbsp coriander, chopped

 
Method:
Prepare rice vermicelli according to the instructions on the package, mine just had to be soaked in hot water for 2 minutes and then strained.

Heat the oil in a pan, add ginger paste and fry for about 10 seconds, then add the fish, green chilli and stir fry for a few minutes. Add 2 cups of water (or stock), add lime juice, fish sauce, bring to a boil.

Simmer for about 10 minutes or until fish is is done. Then add vermicelli, coriander, mix well and check if more lime juice or fish sauce is required. Remove from the heat and serve.

2014 m. vasario 17 d., pirmadienis

Sveikesni Brauniai/ Low-fat Brownies

Pagal žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Man patinka turėti pasirinkimą. Kartais smagu prisivalgyti ko nors labai šokoladinio, riebaus ir nesveiko. O paskui kartu su graužiančia sąžine graužti salotų lapus. Na gerai, tai būtų šiek tiek ekstremalu. Bet kartais renkantis tarp obuolio ir šokolado reikia pasirinkti obuolį. Arba galima pasirinkti drėgnus, skanius braunius, kuriuose mažai riebalų ir kuriais mėgaujantis negraužia sąžinė.



Produktai:

2/3 stiklinės kakavos miltelių
2/3 stiklinės smulkaus cukraus
1/3 stiklinės kokoso drožlių
2 v.š. aliejaus
140 gr. obuolių tyrės
1 kiaušinis, kambario temperatūros
2 kiaušinio baltymai, kambario temperatūros
1 a.š. vanilės ekstrakto
1/2 stiklinės miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kepimo popieriumi iškloti 20 cm kvadratinę kepimo formą.

Persijoti kakavos miltelius, įmaišyti kokoso drožles ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišyti aliejų, obuolių tyrę, vanilės ekstraktą, kiaušinį ir kiaušinių baltymus ir supilti į kakavos mišinį. Viską išmaišyti. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti.

Tešlą supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 20 minučių, patikrinus mediniu iešmeliu jis turėtų šiek tiek aplipti trupiniais. Išėmus iš orkaitės palikti formoje 5 minutes, tada išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.


I like to have a choice. Sometimes it's fun to have something very chocolaty, greasy and unhealthy. And then feeling guilty nibble lettuce. Okay, this would be a little extreme. But sometimes choosing between apple and chocolate I need to pick.. an apple. Or I can choose the moist delicious brownies that are low fat and  that I can enjoy without guilt. 

Products:

2/3 cup cocoa powder
2/3 cup caster sugar
1/3 cup dessicated coconut
2 tbsp oil
140 gr. apple puree
1 egg, room temperature
2 egg whites, room temperature
1 tsp vanilla extract
1/2 cup flour
0.5 tsp baking powder

Method:

Preheat the oven to 180C. Line square 20cm baking form with baking paper.

Sift cocoa powder into the big bowl, mix in coconut and sugar. In another bowl mix together oil, apple puree, vanilla extract, egg and egg whites and add into the cocoa mixture. Mix everything. Sift in flour and baking powder and mix again.

Spoon the mixture into prepared baking form, level the surface and bake for about 20 minutes, wooden skewer inserted should come out with some crumbs. Take it out of the oven and leave in a form for minutes, then remove and cool completely on wire rack before cutting into pieces.

2014 m. vasario 16 d., sekmadienis

Kepti Obuoliai įdaryti Rikota su Kardamonu ir Pistacijomis/ Baked Apples with Ricotta, Cardamom and Pistachios

Kartais taip būna, kad įsisukus rutinoje, kai nėra ko laukti staiga atsitinka kažkas netikėto ir pažadina. 
Ir ryte pasimėgavus tingiais pusryčiais prieplaukoje, popietei galima pasilepinti keptais obuoliais.



Porcijos: 2

Produktai:

2 obuoliai
3 v.š. rikotos
1 v.š. medaus
1 v.š. kapotų pistacijų riešutų
0,5 a.š. malto kardamono

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C. Ištepti riebalais indą kepimui.
Nupjauti obuolių viršų ir nedideliu peiliu išskobti sėklas.

Rikotą sumaišyti su medumi, kapotais pistacijų riešutais ir maltu kardamonu. Pagal skonį galima įdėti daugiau medaus arba kardamono.

Obuolius išdėlioti kepimo inde, šaukšteliu užpldyti jų vidų rikotos mase. Kepti apie 45 min- 1 val. (priklausomai nuo obuolių rūšies). Prieš patiekiant leisti pravėsti apie 15 min.


Sometimes when you are already stuck in a routine and don't expect anything to happen,  suddenly happens unexpected and wakes you up.  
And after lazy breakfast on the pier, it is nice to pamper yourself with baked apples. 

Servings: 2  

Products:

2 apples
3 tbsp ricotta
1 tbsp honey
1 tbsp chopped pistachios
0.5 tsp cardamom powder

 

Method:
  Preheat the oven to 190C. Grease baking dish.
Cut off the top of each apple. Then cut out the core scooping out the seeds.

Mix ricotta with honey, chopped pistachios and cardamom powder. Adjust if you need more honey or cardamom.

Arrange apples in a baking dish, spoon and fill the apples with ricotta mixtureBake for about 45 minutes-1 hour. (depending on the type of the apples). Before serving let cooled for about 15 minutes.

2014 m. vasario 14 d., penktadienis

Pudingai su Baltuoju Šokoladu/ White Chocolate Puddings

Pagal/ Source Magazine Recipes+

Mano Valentino diena bus be širdelių, bet su šokoladu. Stengiuosi šios dienos nesureikšminti dėl paprastos priežasties- maloniomis smulkmenomis džiuginti mylimus žmones reikia kasdien, kasdien prisiminti ir priminti kiek daug jie mums reiškia.



Porcijos: 4

Produktai:

60 gr. sviesto, tirpinto (aš naudojau 100 gr)
0,5 stiklinės smulkaus cukraus
100 gr. baltojo šokolado, smulkinto
0,5 stiklinės kokoso drožlių
0,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai, atskirti
1 a.š. cinamono
1 v.š. cukraus pudros
1,5 stiklinės šaldytų uogų, atšildytų (aš naudojau aviečių)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 200C, keturis 0,5 puodelio talpos indelius ištepti riebalais.
Ištirpinti šokoladą ir sumaišyti su sviestu, cukrumi, kokosų, miltais, kepimo milteliais ir kiaušinio tryniais.

Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušiniu baltymus iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti baltymus į šokolado masę, padalinti tešlą į kepimo indelius ir kepti apie 10 minučių arba kol bus pakilę, aš kepiau 20 minučių.

Sumaišyti cinamoną, cukraus pudrą ir uogas ir patiekti kartu su pudingais. Aš avietes užviriau ir paviriau kol cukrus ištirpo.


There will be no hearts on my Valentine's Day, but there definitely will be chocolate. In my opinion we should do nice things to our loved ones every day, we should remember how much they mean to us and let them that know every day. 

Servings: 4

Products:

60 gr. butter, melted (I used 100 gr.)
0.5 cups granulated sugar
100 gr. white chocolate, chopped
0.5 cup dessicated coconut
0.5 cup flour
1 tsp baking powder
2 eggs, separated
1 tsp cinnamon
1 tbsp icing sugar
1.5 cup frozen berries, thawed (I used raspberries)

Method:

Preheat the oven to 200C, grease 4 0,5 cup ramekins.
Melt chocolate and mix it well with butter, sugar, coconut, flour, baking powder and egg yolks.

Beat egg whites with electric mixer until stiff peaks. Gently fold in egg whites into the chocolate mixture, divide it into ramekins and bake for about 10 minutes or until risen, I baked for 20 minutes.

Mix cinnamon, icing sugar and berries and serve it with puddings. I simmered raspberries for the sauce until sugar was dissolved.

2014 m. vasario 13 d., ketvirtadienis

Obuolių Bananų Kokteilis su Cinamonu/ Apple Banana Cinnamon Smoothie

Visi žino, kad obuolius valgyti sveika. Bet juos galima ne tik valgyti, bet ir gerti.




Porcijos: 2

Produktai:

1 obuolys, nuluptas ir pjaustytas nedideliais gabaliukais
1 šaldytas bananas, pjaustytas nedideliais gabaliukais
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės natūralaus jogurto
1 v.š. medaus
0,25 a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Visus produktus suplakti kartu ir iškart skanauti.



Everyone knows that eating apples is healthy. And the best part is that you can drink them, not just eat them. 

Servings: 2

Products:

1 apple, peeled and chopped
1 frozen banana, sliced ​​
0,5 cup milk
0,5 cup plain yogurt
1 tbsp honey
0.25 tsp cinnamon

Method:

Blend all the ingredients together and enjoy immediately.

2014 m. vasario 12 d., trečiadienis

Vištienos Karis II / Balti Chicken Curry

Pagal knygą/ Source book Indian.100 everyday recipes


Šis vištienos karis vienas iš tų receptų, kuriuose nesinorėtų keisti nieko, nebent padvigubinti. 
Mano vyro įvertinimas buvo 'ar galėtum  visada gaminti šitą vištienos karį?"  Ar reikia daugiau ką pridurti?



Porcijos: 4

Produktai:

2 v.š. aliejaus
2 svogūnai, pjaustyti
3 pomidorai, pjaustyti
0,5 a.š. svogūnų sėklų
4 juodieji pipirai
2 kardamono ankštys
1 cinamono lazdelė
1 a.š. maltų raudonųjų čili
1 a.š. garam masala prieskonių
1 v.š. česnako ir imbiero pastos (arba po 1 a.š. smulkinto česnako ir tarkuoto imbiero)
700 gr. vištienos file, pjaustytos gabaliukais
2 v.š. natūralaus jogurto
2 v.š. kapotų kalendros lapų
2 žalieji čili, smulkinti
2 v.š. žaliosios citrinos sulčių
Druskos pagal skonį



Gaminimo procesas:

Dideliame puode įkaitinti aliejų, sudėti svogūnus ir kepti ant nedidelės ugnies apie 10 minučių kol jis bus minkšti, auksinės spalvos. Sudėti pomidorus, svogūnų sėklas, pipirus, kardamoną, cinamono lazdelę, raudonųjų čili miltelius, garam masala ir imbierą su česnaku ir druską. Maišant pakepti 5 minutes.

Sudėti vištieną ir pamaišant kepti 5 minutes. Įmaišyti jogurtą, uždengti puodą ir virti kartais pamaišant 10 minučių arba kol vištiena bus išvirusi.

Įmaišyti kalendrą, žaliuosius čili ir žaliosios citrinos sultis ir patiekti.


This chicken curry is one of those recipes you wouldn't want to change anything about it, maybe just double it.
My husband's reaction was ' would you be able to make this chicken curry every time? " Do I need to say something more?

Servings: 4

Products :

2 tbsp oil
2 onions, chopped
3 tomatoes , chopped
0.5 tsp onion seeds
4 black peppercorns
2 green cardamom pods
1 cinnamon stick
1 tsp red chili powder
1 tsp garam masala
1 tbsp garlic and ginger paste ( or 1 teaspoon of crushed garlic and grated ginger )
700 gr . chicken fillet, cut into pieces
2 tbsp natural yoghurt
2 tbsp chopped coriander leaves
2 green chilies , chopped
2 tbsp lime juice
Salt to taste

Method :

Heat the oil in a large pan, add the onion and fry on a low heat for about 10 minutes until it is soft and golden. Add tomatoes, onion seeds, peppercorns, cardamom pods, cinnamon, red chili powder, garam masala, ginger with garlic and salt. Fry stirring occasionally for 5 minutes.

Add the chicken and fry for another 5 minutes stirring occasionally. Stir in the yogurt, cover the pan and cook stirring occasionally for 10 minutes or until chicken is done.

Stir in chopped coriander, green chilies and lime juice and serve.

2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

Sūrio Pyragas Dviems (Su Šokoladu ir Žemės Riešutų Sviestu)/ Cheesecake for Two (with Chocolate and Peanut Butter)

Prisidėsiu ir aš prie Valentino dienai skirtų skanėstų sąrašo papildymo. Nors neplanavau, bet parduotuvėje radau Reese's saldainių (šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestu), o jie jau seniai yra viena iš mano meilių. Todėl šią savo mylimą šokolado ir žemės riešutų sviesto kombinaciją nusprendžiau paversti sūrio pyragu.



Produktai:

40 gr. šokoladinių sausainių
2 v.š. sviesto, tirpinto
125 gr. kremino sūrio, kambario temperatūros
50 gr. cukraus pudros
1 kiaušinis
40 gr. pieniško šokolado, tirpinto
40 gr. riešutų sviesto
50 gr. juodojo šokolado, tirpinto

Gaminimo procesas:

Įštepti riebalais 10 cm kepimo formą. Orkaitę įkaitinti iki 180C.
Sausainius sutrupinti į trupinius, supilti tirpintą sviestą, gerai išmaišyti ir įspausti į kepimo formos dugną. Padėti į šaldytuvą.

Elektriniu plaktuvu išplakti kreminį sūrį su cukraus pudra. Įmušti kiaušinį ir vėl viską gerai išplakti iki vientisos masės. Padalinti kreminio sūrio masę į 2 dalis. Į vieną supilti pienišką šokoladą ir išplakti. Į likusią pusę sudėti riešutų sviestą ir išplakti.

Iš šaldytuvo išimti kepimo formą, supilti masę su riešutų sviestu, ant viršaus užpilti masę su pieniško šokoladu. Kepti 30 minučių. Išėmus iš orkaitės atvėsinti ir tuomet išimti iš formos.

Ant viršaus užpilti tirpintą juodoąjį šokoladą.


I will also contribute to the list of Valentine's Day treats. Although I wasn't really planning to, but I found in a shop Reese's peanut butter cups (that doesn't happen very often), and they have been one of the things I love for a long time. So, I have decided to turn my beloved chocolate and peanut butter combination into cheesecake.


Products :
 
40 gr . chocolate biscuits

2 tbsp butter, melted 
125 gr . cream cheese, room temperature 
50 gr . powdered sugar 
1 egg 
40 gr . milk chocolate , melted
40 gr . peanut butter
50 gr. dark chocolate, melted

Method :

  Grease 10 cm baking form. Preheat the oven to 180C .
Crush chocolate biscuits, add melted butter, mix well with the crumbs and press into the bottom of the baking form. Place it in the fridge.

With an electric mixer beat cream cheese with powdered sugar. Beat in the egg and beat again until everything is smooth. Divide the cream cheese mixture into 2 parts. Add milk chocolate in one half of cream cheese mixture and beat well. at well.

Remove the base from the fridge, pour the peanut butter mixture on top of the biscuit base and then  pour the remaining milk chocolate mixture. Bake for 30 minutes. Remove out of the oven and cool before removing out of the form.

Pour the melted dark chocolate on top. 

2014 m. vasario 9 d., sekmadienis

Šokoladiniai Keksiukai su Rikota ir Avietėmis/ Chocolate Raspberry Ricotta Muffins

Pagal/ Source IHeartEating

Jei užsiliko šiek tiek rikotos nuo citrininių sausainių su rikota ją puikiai galima panaudoti ir išsikepti šokoladinius rikotos keksiukus. Būtent taip aš padariau.

Viena pastaba, apie ką aš deja nepagalvojau laiku.. kadangi juose nedaug riebalų jų praktiškai neįmanoma gražiai išimti iš popierėlių, todėl geriau būtų buvę kepti riebalais išteptoje formoje be jų.. 


Vienetai: 12

Produktai:

1,75 stiklinės miltų
0,5 stiklinės rudojo cukraus
0,25 stiklinės kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
1 stiklinė šilto vandens
0,25 stiklinės rikotos sūrio
1 v.š. baltojo sidro acto
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 kiaušinis, suplaktas
0,5 stiklinės šokolado gabaliukų
1 stiklinė aviečių

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 200C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių.

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje sumaišyti kartu vandenį, rikotą, actą, vanilę ir kiaušinį. Įmaišyti skytus produktus į sausus, nepermaišyti. 

Įmaišyti šokolado gabaliukus, galiausiai atsargiai įmaišyti avietes. Padalinti tešlą į formeles, kepti apie 15 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Atvėsinti 5 minutes formoje, išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.


If you have some ricotta left after making  lemon ricotta cookies it would be a good way to use it  making these chocolate ricotta cupcakes. That is what I did it.

One thing should be noted, something I didn't think of then I was making them.. there is little fat used in these muffins so it is not a good idea to use paper cups , it is better to grease the muffin tin and bake them without using them..

Makes: 12 muffins

Products:

1.75 cups flour
0.5 cup brown sugar
0.25 cup cocoa powder
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
0.25 tsp salt
1 cup warm water
0.25 cup ricotta
1 tbsp cider vinegar
1 tsp vanilla extract
1 egg, beaten lightly
0.5 cup chocolate chips
1 cup raspberries

Method:

Preheat oven to 200C. Prepare 12 muffin cups.

In a large bowl mix together flour, sugar, cocoa powder, baking powder, baking soda and salt. In other bowl mix together water, ricotta, vinegar, vanilla and egg. Stir ricotta mixture into dry products just until incorporated. 

Mix in chocolate chips and finally fold in raspberries. Divide the batter into the muffin cups, bake for about 15 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Cool for 5 minutes then remove and finish cooling on wire rack.

2014 m. vasario 7 d., penktadienis

Citrininiai Rikotos Sausainiai/ Lemon Ricotta Cookies

Pagal/ Source FoodNetwork

Kepiau šiuos sausainius su rikota ir citrina kelis kartus.
Šie sausainiai minkšti, tirpstantys burnoje, ne per saldūs ir švelniai citrininiai. Manau skanūs būtų su bet kokiais citrusiniai vaisiais, todėl esant progai dar pabandysiu juos kepti su apelsinais ir greipfrutais.


Vienetai: 30 sausainių

Produktai:

2.5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
125 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,5 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
425 gr. rikotos
3 v.š. citrinos sulčių (aš naudojau 6 v.š.)
1 citrinos žievelė, tarkuota

Glaistui:

Citrinos sulčių
Cukraus pudros


Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 190C. 2 kepimo formas iškloti kepimo popieriumi.
Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.
Elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą ir cukrų iki šviesios purios masės. Po vieną nuolat plakant sudėti kiaušinius. Sudėti rikotą, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Galiausiai įmaišyti sausus produktus.

Ant kepimo popieriaus dėti po 2 v.š. tešlos kiekvienam sausainiui. Kepti 15 minučių arba kol kraštais pradės geltonuoti. Išimti iš orkaitės ir leisti sausainiams atvėsti pries nuimant juos nuo kepimo popieriaus.

Sumaišyti citrinos sultis su cukraus pudra. Ant kiekvieno sausainio užpilti po maždaug šaukštelį glaisto ir leisti sustingti maždaug 2 valandas.


I baked these cookies with ricotta and lemon several times already.
These cookies are soft, just melt in your mouth, not too sweet and with lovely lemon flavor. They  would be delicious with any citruses, so, next time I will try making them with oranges and grapefruit.

Makes: 30 cookies

Products:

2.5 cups flour
1 tsp baking powder
1 tsp salt
125 gr. butter, room temperature
1,5 cup of sugar
2 eggs
425 gr . ricotta
3 tbsp lemon juice ( I used 6 tablespoons )
Zest of 1 lemon

Glaze:

Lemon juice
Icing sugar


Method:

Preheat the oven to 190C. Line 2 baking trays with baking paper.
Mix together the flour, baking powder and salt.
With an electric mixer to beat together butter and sugar until light fluffy. One by one beat in the eggs, beating well after each. Add ricotta, lemon juice and lemon zest and mix well. Finally, mix in the dry ingredients .

Spoon 2 tablespoons of dough for each cookie onto the baking sheets. Bake 15 minutes or until edges start getting yellow . Remove from the oven and let the cookies cool before removing them off the baking paper.

Mix lemon juice with the icing sugar until you get runny glaze. Pour teaspoon of glaze on each cookie and leave to set for 2 hours.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...