2014 m. balandžio 30 d., trečiadienis

Vištienos Salotos su Vynuogėmis/ Chicken and Grape Salad

Pagal žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Kadangi prieš kelias dienas kepiau tandoori vištieną ir jos liko, nusprendžiau ją sunaudoti salotoms. Šiek tiek pakeičiau originalų receptą pagal tai ko turėjau namie ir vietoje mėlynų vynuogių naudojau žalias. Taip pat neturėjau pelėsinio sūrio, todėl įdėjau fetos.


Porcijos: 4

Produktai:

400 gr. virtos vištienos file, plonai pjaustytos
150 gr. maišytų salotų lapų
200 gr. vynuogių be sėklų, perpjautų per pusę
50 gr. sūrio su mėlynuoju pelėsiu (trupinto)
0,3 graikiškų riešutų, kapotų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. raudonojo vyno acto
1 v.š. dižono garstyčių

Gaminimo procesas:

Sumaišyti dubenyje vištieną, salotų lapus, vynuoges, sūrį ir graikiškus riešutus. Sumaišyti atskirai aliejų, garstyčias ir actą. Įdėti druskos pagal skonį. Užpilti padažą ant salotų ir pamaišyti. Patiekti.


Since a few days ago I made tandoori chicken and had some leftovers, I decided to use it for salad. I had to change slightly the original recipe according to what I had at home, so I used green grapes instead of red ones. And I also did not have blue cheese, so I used feta.

Servings: 4

Products:

400 gr. cooked chicken, thinly sliced
150 gr. mixed salad leaves
200 gr. seedless grapes, cut in half
50 gr. blue cheese (crumbled)
0.3 walnuts, chopped
2 tbsp olive oil
1 tbsp red wine vinegar
1 tbsp Dijon mustard

Method:

In a bowl mix the chicken, salad leaves, grapes, cheese and walnuts. In a separate little bowl mix oil, mustard and vinegar. Season to taste. Pour the dressing over the salad and toss to combine. Serve.

2014 m. balandžio 28 d., pirmadienis

Mėtinis Šokoladinis Kokteilis/ Mint Chocolate Milkshake


Pagal/ Source SallysBakingAddiction

Kadangi mėtų skonį labai mėgstu, bet mano augintinė mėta kurią bandžiau auginti balkone prieš kelis metus nelabai ilgai gyveno, nusprendžiau pagaliau įsigyti mėtų ekstrakto. Ir pats pirmasis receptas, kuris mane sugundė buvo šokoladinis mėtinis kokteilis. Tiesą sakant taip sugundė, kad jau dariau jį kelis kartus.



Porcijos: 2

Produktai:

3 nedideli prinokę bananai, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir užšaldyti
2 v.š. nesaldintų kakavos miltelių
0,5 stiklinės migdolų pieno arba paprasto pieno
180 gr. neriebaus graikiško jogurto
1/8 a.š. mėtų ekstrakto (aš dėjau apie 1/4 a.š.)

Gaminimo procesas:

Sudėti visus produktus į elektrinį maišiklį ir suplakti iki vientisos masės (apie 3 minutes). Jei trūksta galima įdėti daugiau mėtų ekstrakto arba kakavos.


I really like mint flavor, but my mint which I have tried to grow on the balcony a few years ago didn't live very long, so I finally decided to buy some mint extract. And the first recipe that I have tried was this mint chocolate milkshake. Actually I liked it so much that I have already made it few times.

Servings: 2

Products:

3 small ripe bananas, cut into small pieces and frozen
2 tbsp unsweetened cocoa powder
0.5 cup almond milk or regular milk
180 gr. low-fat Greek yogurt
1/8 tsp peppermint extract (I'm Sorry about 1/4 tsp)

Method:

Put all ingredients in a blender and blend until smooth (about 3 minutes). If desired, you can add more peppermint extract or cocoa powder.

2014 m. balandžio 27 d., sekmadienis

Apelsininis Keksas su Saldžiosiomis Bulvėmis/ Orange Sweet Potato Pound Cake

Pagal/ Source BlessUsOLord

Vėl sekmadienis? Ar ilgas savaitgalis ar trumpas vistiek nieko nesuspėju, nežinau kur dingsta laikas. Ir šį savaitgalį iš planuotų pasižiūrėti 4 filmų spėjau pažiūrėti tik 1..

Saldžiosios bulvės ir apelsinai labai skanus derinys. Nors anksčiau nebuvau jo bandžiusi, bet įsivaizdavau, kad šis keksas turėtų būti skanus. Ir jis buvo..


 Produktai:

220 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,5 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
0,75 stiklinės saldžiųjų bulvių košės
2 v.š. apelsinų sulčių (aš naudojau 4 v.š.)
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. malto imbiero
2,5 stiklinės miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės pieno
1 apelsino žievelė, tarkuota

Glaistui:

2,5 stiklinės cukraus pudros
3 v.š. apelsinų sulčių
0,5 a.š. malto imbiero

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais kekso formą. Persijoti kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.

Sviestą išplakti elektriniu plaktuvu. Nuolat plakant dalimis sudėti cukrų ir plakti iki šviesios purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, nuolat plakant. Plakti iki vientisos masės.

Sudėti saldžiąsias bulves, vanilę ir apelsinų sultis, išplakti. Sudėti 1/3 miltų mišinio, pusę pieno, viską išplakti, tuomet sudėti pusę miltų su likusiu pienu, išplakti. Sudėti likusius miltus ir išplakti iki vientisos masės. Įmaišyti apelsino žievelę.

Suplti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 55-60 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Išėmus 10 minučių atvėsinti formoje, tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.

Visus glaistui skirtus produktus sumaišyti. Jei trūksta įpilti daugiau apelsino sulčių. Užpilti glaistą ant pilnai atvėsinto kekso.

Sunday again? Long  weekend or not I anyway don't have enough time to finished everything I have planned. This weekend I have planned to watch 4 movies, but I managed to see only one..

Somehow I imagined that sweet potatoes and oranges should be a tasty combination. Although I haven't tried it before, but I felt this pound cake would be good. And it was..


Products:

220 gr . butter, room temperature
1.5 cup sugar
4 eggs
0.75 cups mashed sweet potato
2 tbsp orange juice ( I used 4 tbsp )
1 tsp vanilla extract
0.5 tsp ground ginger
2.5 cups flour
1.5 tsp baking powder
0.25 tsp salt
0.5 cup milk
Zest of 1 orange

Glaze:

2.5 cups icing sugar
3 tbsp orange juice
0.5 tsp ground ginger

Method:

Preheat the oven to 180C . Grease the bundt cake form. Sift together the flour, baking powder and salt.

Beat the butter with an electric mixer. Gradually add sugar and beat until light and fluffy. One by one beat in the eggs, beating continuously. Beat until smooth.

Add sweet potatoes , vanilla , orange juice and beat well . Put 1/3 of the flour mixture and half the milk, beat everything , then add half of the flour with the remaining milk and beat . Add the remaining flour and beat until smooth. Stir in orange zest .

Pour the batter into the baking form and bake for 55-60 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. After taking out of the oven leave for 10 minutes to cool in a form , then remove and finish cooling on the wire rack.

For the glaze, mix all the ingredients together. If required add more orange juice. Pour glaze over completely cooled cake.

2014 m. balandžio 25 d., penktadienis

Sausainiai su Nutella/ Nutella Cookies

Pagal/ Source ButtercreamBlondie

Nors šiandien ruošiausi kepti kitokius sausainius, bet visos parduotuvės švenčių proga uždarytos, todėl negalėjau nusipirkti kokoso drožlių ir avižinių dribsnių.. Bet iš to ko turėjau namie pavyko iškepti šiuos skanius sausainius su Nutella. Todėl negaliu skųstis.


Vienetai: apie 30 sausainių

Produktai:

225 gr. sviesto, kambario temperatūros
0.75 stiklinės rudojo cukraus
0,75 stiklinės Nutellos
2 kiaušiniai
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. druskos
1 a.š. kepimo sodos
2,5 stiklinės miltų

Šokolado glaistui:

110 gr. sviesto
225 gr. juodojo šokolado
3 v.š. kukurūzų sirupo (pakeičiau medum)

Gaminimo procesas:

Elektriniu plaktuvu gerai išplakti sviestą ir cukrų iki purios masės. Sudėti Nutellą ir vėl gerai išplakti. Įmušti kiaušinius ir vanilės ekstraktą, gerai išplakti. Įmaišyti sausus produktus. Tešlą uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve kelioms valandoms (galima per naktį).

Įkaitinti orkaitę iki 160C. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi. Imti šaukštu tešlą ir dėti ant kepimo popieriaus paliekant tarpus. Kepti apie 15 minučių. Išėmus iš orkaitės atvėsinti ant grotelių.

Glaistui ištirpinti kartu sviestą ir šokoladą, įmaišyti sirupą. Atvėsintus sausainius panardinti į šiltą glaistą, išdėlioti ant kepimo popieriaus ir pabarstyti jūros druska.


Actually today I was going to bake different cookies, but because of public holiday all the shops are closed, so I could not buy coconut and oatmeal .. From what I had at home I was able to bake these delicious cookies with Nutella. So I can't complain.



Makes: about 30 cookies

Products:

225 gr . butter, at room temperature
0.75 cup brown sugar
0.75 cup Nutella
2 eggs
0.5 tsp vanilla extract
0.5 tsp salt
1 tsp baking soda
2.5 cups of flour

Chocolate glaze:

110 gr. butter
225 gr. dark chocolate
3 tablespoons light corn syrup ( I used honey)

Method:

With an electric mixer beat well butter and sugar until fluffy. Add Nutella and beat again. Beat in the eggs and add vanilla extract, beat until incorporated. Mix in the dry ingredients. Cover the dough with cling wrap and leave in the refrigerator for few hours ( or overnight).

Preheat the oven to 160C . Line 2 baking trays with parchment paper. Take a spoon and form the cookies on the baking sheet leaving some space between. Bake for about 15 minutes. After removing out of the oven cool on a wire rack.

For the glaze melt together butter and chocolate, then mix in the syrup. Dip cooled cookies in the warm glaze, place on pachment paper and sprinkle with sea salt.

2014 m. balandžio 23 d., trečiadienis

Avinžirnių ir Fetos Kepsneliai/ Chickpea and Feta Patties

Pagal/ Source AngiesRecipes

Nors paprastai Angie bloge mane išalkti priverčia kepinių receptai (niekur dar tiek įvairių duonos receptų nemačiau.. ir dar salotų ), bet vos tik pamačiau šiuos kepsnelius žinojau, kad tik laiko klausimas kada juos išbandysiu. Avinžirniai, morka, feta.. Kaip galima tokiems kepsneliams atsispirti? Aš nesugebėjau. 



Vienetai: 6

Produktai:

400 gr. skardinė avinžirnių, perplautų ir nusunktų
20 gr. kepinto svogūno (0,5 svogūno)
2 skiltelės česnako, smulkinto
1 nedidelė morka, nulupta, stambiai tarkuota
80 gr fetos, trupintos
1 kiaušinis
70 gr. džiuvėsėlių
30 ml alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Į virtuvinį kombainą sudėti kartu avinžirnius, svogūnus, česnaką, morką, fetą ir kiaušinį ir viską gerai sumaišyti. Perkelti masę į dubenį, sudėti džiuvėsėlius, įdėti druskos ir pipirų ir išmaišyti.

Suformuoti iš masės 6 paplotėlius ir palikti šaldytuve maždaug valandai.

Įkaitinti keptuvėje ant vidutinės ugnies aliejų, sudėti paplotėlius ir apkepti kievieną pusę po 4-5 minutes kol bus geltonai auksinės spalvos.


Although usually Angie's blog makes me hungry looking at all these baked goodies (I have never seen so many different bread recipes.. ok and also salads), but as soon as I saw these chickpea patties I knew it was only a matter of time before I try them. Chickpeas, carrot, feta .. How can you resist these patties? I couldn't.




Makes: 6

Products:

400 gr. can of chickpeas, washed and drained
20 gr. fried onion (I used 0.5 onion)
2 cloves of garlic, crushed
1 small carrot, peeled, coarsely grated
80 g feta, crushed
1 egg
70 gr. breadcrumbs
30 ml olive oil
Salt and pepper to taste

Method:

In a food processor put together chickpeas, onion, garlic, carrot, feta and egg and process until well combined. Transfer the mixture into a bowl, add bread crumbs, salt and pepper to taste and mix.

Form mixture into 6 patties and leave in the refrigerator for about an hour.

Heat the oil on medium heat in a frying pan, add the patties and fry for 4-5 minutes on each side until golden brown.

2014 m. balandžio 22 d., antradienis

Avokado Blynai su Juodojo Šokolado Gabaliukais/ Avocado and Dark Chocolate Chip Pancakes

Pagal/ Source BakingSerendipity

Jei būčiau šį receptą radusi anksčiau tai būčiau išbandžiusi blynus su avokadu blynų savaitei. Šie blynai buvo nepaprastai skanūs (nors man beveik visi blynai skanūs). Žalsvi, pūrūs, su vos jaučiamu avokado prieskoniu ir pasilydžiusiu juoduoju šokolado.. Pirmas iškepęs blynas buvo sudorotas iškart ir nekantriai laukiau sekančio. Man nelabai net reikėjo klevų sirupo, ir vieni šie blynai pakankamai saldūs ir skanūs.



Vienetai: 16-18 blynų

Produktai:

1 stiklinė nemaltų kviečių miltų
1 stiklinė miltų
2 v.š. cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
1,5 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
2 v.š. aliejaus
2 vidutinio dydžio avokadai, sutrinti (maždaug 1 stiklinė)
0,5 stiklinės juodojo šokolado gabaliukų

Gaminimo procesas:

Dubenyje sumaišyti abiejus miltus, cukrų ir kepimo miltelius ir sodą. Kitame dubenyje suplakti kartu kiaušinius, pieną ir aliejų. Supilti skystus produktus į sausus iš išmaišyti kol susimaišys. Įmaišyti trintą avokadą ir šokolado gabaliukus.

Įkaitinti ant vidutinės ugnies keptuvę, dėti po kelis šaukštus tešlos. Kepti kai paviršiuje pasirodys burbuliukai, tuomet apversti ir kepti kol kita pusė bus auksiniai rudos spalvos. Patiekti šiltus su sviestu ir klevų sirupu.


If I had found this recipe earlier when I was making pancakes for pancake week I would have definitely tried them. These pancakes were so delicious (although almost all the pancakes I find delicious). Light green, fluffy, with just a hint of avocado flavor and melted black chocolate chips.. First pancake was finished immediately and I eagerly waited for the next one to be done. I didn't even need maple syrup that muchthese pancakes are sweet and tasty enough.




Makes: 16- 18 pancakes

Products:

1 cup whole wheat flour
1 cup flour
2 tbsp sugar
2 tsp baking powder
1 tsp baking soda
0.5 tsp salt
1.5 cup of milk
2 eggs
2 tbsp oil
2 medium avocados, mashed (about 1 cup)
0.5 cups dark chocolate chips

Method:

In a bowl mix both flours, sugar, baking powder and soda. In another bowl, whisk together the eggs, milk and oil. Pour liquid ingredients into dry ingredients and mix until combined. Fold in chocolate chips and mashed avocado.

Heat the frying pan on medium heat, use couple tablespoons of batter for each pancake. Fry until the bubbles start appearing on the surface, then flip and fry the other side until it's golden brown. Serve warm with butter and maple syrup.

2014 m. balandžio 18 d., penktadienis

Morkų ir Imbiero Kokteilis/ Carrot Ginger Smoothie

Pagal/ Source TheRoastedRoot

Morkos yra tokia universali daržovė! Ji naudojama salotose, troškiniuose, blynuose, pyraguose ir net kokteiliuose. Ir visur ji puikiai tinka, jau net nekalbant apie morkų naudą sveikatai. 
Šis imbierinis kokteilis ne tik skanus, bet ir toks sotus, kad jo išgėrusi ryte nebereikėjo net valgyti pusryčių.



Porcijos: 2

Produktai:

2 didelės morkos, smulkiai tarkuotos
1 v.š. tarkuoto imbiero
0,25 stiklinės natūralaus jogurto
1 stiklinė kokosų pieno
1 v.š. medaus
Ledukų

Gaminimo procesas:

Į kokteilinę sudėti visus produktus ir suplakti iki vientisos masės.


Carrots are such a versatile vegetable! It is used in salads, stews, pancakes, cakes and even smoothies. And everywhere is suits really well I don't even have to mention the health benefits of carrots.  
This ginger smoothie is not only delicious, but also so filling, after having it in the morning I did not even want to have breakfast.

Servings: 2

Products:

2 large carrots, finely grated
1 tbsp grated ginger
0.25 cup plain yogurt
1 cup coconut milk
1 tbsp honey
Ice cubes

Method:

Put all the ingredients in a blender and process until it's smooth.

2014 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

2 Saldžiųjų Bulvių Užtepai/ 2 Sweet Potato Dips

Pagal/ Source Health.com ir Health.com

Dar ne taip seniai nežinojau ką daryti su saldžiosiomis bulvėmis, todėl jų niekad nepirkdavau. Bet užteko nusipirkti vieną kartą ir dabar jos mano mėgstamiausių daržovių.

Kuris iš šių užtepų skanesnis negalėčiau atsakyti, man patiko abu. 



Užtepas su Medum ir Čili 


Produktai:

1 vidutinė saldžioji bulvė , virta ir sutrinta (0,3 stiklinės tyrės)
1 v.š. graikiško jogurto
0,25 a.š. medaus
0,125 (1/8) a.š. maltų raudonųjų čili pipirų
Druskos pagal skonį

Gaminimo procesas:

Visus produktus gerai išmaišyti kartu iki vientisos masės.

Užtepas su Kario Prieskoniais



Produktai:

1 vidutinė saldžioji bulvė , virta ir sutrinta (0,3 stiklinės tyrės)
1 v.š. graikiško jogurto
0,25 a.š. kario prieskonių
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Visus produktus gerai išmaišyti kartu iki vientisos masės.


Not that long ago I did not know what to do with sweet potatoes, so I never purchased them. But once I tried they have become one my favorite vegetables.
 
Which one of these dips tastes better I just can't tell, I  really liked both of them.



Dip with honey and chili

Products:

1 medium sweet potato, cooked and mashed (0.3 cup puree)
1 tbsp Greek yogurt
0.25 tsp honey
0.125 (1/8) tsp red chili powder
Salt to taste

Method:

Mix well all the ingredients together until smooth.

Dip with Curry Powder

Products:

1 medium sweet potato, cooked and mashed (0.3 cup puree)
1 tbsp Greek yogurt
0.25 tsp curry powder
Salt and pepper to taste

Method:

Mix well all the ingredients together until smooth.

2014 m. balandžio 16 d., trečiadienis

Kokosinės Krevetės/ Coconut Shrimp

Pagal/ Source AroundMyFamilyTable

Pietus pagaminamus per 30 minučių aš vadinu greitai paruošiamais. Tai kaip tuomet pavadinti šias kokosines krevetes, kurios pagaminamos vos per 15 minučių?
Turiu prisipažint, kad  buvau tokia alkana, kad net nespėjau gražiai nufotografuoti šių krevečių.. Bet galiu garantuoti, kad jos tikrai labai skanios. 


Porcijos: 4

Produktai:

1 (400 ml) skardinė kokosų pieno
3 v.š. smulkinto česnako
1 v.š. tarkuoto imbiero
1 v.š. tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
2 v.š. žaliosios citrinos sulčių
2 a.š. cukraus
Druskos pagal skonį
500-750 gr. krevečių
0,5 stiklinės kepintų kokoso drožlių (nenaudojau)

Gaminimo procesas:

Didelėje keptuvėje sudėti kartu kokosų pieną, česnaką, imbierą, žaliosios citrinos sultis ir žievelę, cukrų ir druską. Viską užvirti ir pavirti kelias minutes.

Sudėti krevetes ir virti kol krevetės susiries ir bus išvirusios. Padažą galima patirštinti įpilant 1 v.š. krakmolo sumaišyti su keliais v.š. šalto vandens ir pavirti kol padažas patirštės.

Patiekti su ryžiais apibarsčius kokoso drožlėmis ir užspaudus žaliosios citrinos sulčių.


I already thought that dinner prepared in 30 mins can be called speedy. But then how should be called dinner that is prepared only in 15 mins? 
I have to admit that I was so hungry that I even didn't bother to take a nice picture of this coconut shrimp.. But I can guarantee that it was really very tasty.


Servings: 4

Products:

1 (400 ml) can of coconut milk
3 tbsp crushed garlic
1 tbsp grated ginger
1 tbsp lime zest
2 tbsp lime juice
2 tsp sugar
Salt to taste
500-750 gr. shrimp
0.5 cups toasted shredded coconut (I didn’t use)

Method:

In a large skillet put together the coconut milk, garlic, ginger, lime juice and zest, sugar, and salt. Bring everything to a boil and simmer for few minutes.

Add the shrimp and cook until shrimp are cooked and slightly curled up. If you would like to thicken the sauce add 1 tbsp cornstarch mixed with a few tbsps of cold water and simmer until the sauce thickens.

Serve with rice sprinkled with toasted coconut and squeeze some lime juice.

2014 m. balandžio 14 d., pirmadienis

Amaretti (Itališki Migdoliniai Sausainiai) su Kava/ Amaretti with a hint of Espresso

Pagal knygą/ Source Book Coffee.A fine Selection on Sweet Treats

Niekad negalvojau, kad migdoliniai amaretti sausainiai taip paprastai pagaminami! Ir tik iš kelių produktų. Nors man jie buvo gana saldūs, bet darbe jie patiko visiems ir dingo labai greitai.



Vienetai: 30

Produktai:

100 gr. maltų migdolų
125 gr. cukraus pudros, persijotos
1 a.š. maltos espresso kavos
1 kiaušinio baltymas
55 gr. smulkaus cukraus

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 220C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.

Sumaišyti maltus migdolus, cukraus pudrą ir kava. Suplakti kiaušinio baltymą iki putų, tuomet po truputį įmaišyti į sausus produktus kol gausis tešla.

Perkelti tešlą ant šiek tiek miltuoto paviršiaus ir iškočioti į maždaug 30 cm ilgio ‘virvę’. Supjaustyti į 1 cm gabaliukus, iš kiekvieno gabaliuko suformuoti kamuoliukus, apvolioti juos cukruje. Išdėlioti rutuliukus ant kepimo popieriaus paliekant tarpus ir kepti apie 8-10 minučių kol sausainiai paruduos. Leisti atvėsti ant kepimo skardos.


I never thought that almond amaretti cookies are so easy to make! And only a few products are required. Though I have found them bit sweet, but at work everyone liked them and disappeared very quickly.



Makes: 30

Products:

100 gr. ground almonds
125 gr. powdered sugar, sifted
1 tsp ground espresso coffee
1 egg white
55 gr. caster sugar

Method:

Preheat the oven to 220C. Line baking tray with baking paper.

Mix ground almonds, powdered sugar and coffee. Beat the egg white until frothy, then slowly mix in into the dry ingredients until the dough forms.

Transfer the dough on a lightly floured surface and roll into about 30 cm long log. Cut into 1 cm pieces and roll them into balls, roll them in sugar. Arrange the balls on a baking tray leaving some space in between and bake for about 8-10 minutes until cookies are lightly brown. Allow to cool completely on the baking tray.

2014 m. balandžio 11 d., penktadienis

Brauniai su Avokadu/ Avocado Brownies

Pagal/ Source ThisWeekForDinner

Bandžiau braunius su avinžirniais, morkomis ir džiovintomis slyvomis.. Todėl kai pamačiau braunius su avokadu žinojau, kad turiu išbandyti ir papildyti kolekciją. Tuo labiau, kad kepti su avokadu man patinka, nors šiuose brauniuose jis nelabai jautėsi ir spalvai įtakos neturėjo. 



Vienetai: 16 gabaliukų

Produktai:

1 avokadas (apie 120 gr.)
2 stiklinės cukraus (aš dėjau 1,25 stiklinės)
0,5 stiklinės kakavos mitelių
4 v.š. sviesto
2 dideli kiaušiniai
1 v.š. tirpios kavos
2 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. druskos
1 stiklinė miltų
0,5 stiklinės šokolado gabaliukų
2 v.š. cukraus pudros (pasirinktinai)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 22x33 cm kepimo formą.

Avokadą gerai sutrinti, sudėti cukrų ir gerai kartu išlakti elektriniu plaktuvu. Dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu sudėti sviestą ir kakavos miltelius, išmaišyti iki vientisos masės kol sviestas ištirps. Nuimti ir leisti atvėsti.

Supilti atvėsintą šokoladinę masę į avokado masę ir gerai išplakti. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Sudėti tirpios kavos granules, vanilės ekstraktą ir druską ir viską išplakti.Sudėti miltus ir išmaišyti iki vientisos masės, išmaišyti šokolado gabaliukus.

Sudėti tešlą šaukštu į kepimo formą ir kepti apie 30-35 minutes. Atvėsinti formoje apie valandą prieš supjaustant. Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.


I tried making brownies with chickpeas, carrots and prunes .. So when I saw the avocado brownies I knew that I had to try and add this recipe to the collection. I also like baking with avocado, though in these brownies it's taste  wasn't very strong and it didn't influence the color. 

Makes: 16 pieces

Products:

1 avocado (about 120 gr.)
2 cups of sugar ( I used 1.25)
0.5 cups cocoa powder
4 tbsp butter
2 large eggs
1 tbsp instant coffee granules
2 tsp vanilla extract
1 tsp salt
1 cup flour
0.5 cup chocolate chips
2 tbsp icing sugar (optional)

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 22x33 cm baking form.

Mash well the avocado, add sugar and a beat well together with an electric mixer. Place butter and cocoa powder in a bowl over a pan with simmering water, mix until smooth and butter is melted. Remove and allow to cool.

Pour the cooled chocolate mixture into the avocado mixture and beat well. One by one beat in the eggs beating continuously. Add coffee granules, vanilla extract and salt and beat well. Add flour and mix until smooth, mix in chocolate chips.

Spoon the batter into prepared baking form and bake for about 30-35 minutes. Cool in the form for about an hour before cutting. If desired you can dust with icing sugar before serving.

2014 m. balandžio 9 d., trečiadienis

Burokėlių, Saldžųjų Bulvių ir Lęšių Salotos su Feta/ Beetroot, Sweet Potato and Lentil Salad with Feta



Aš labai stengiuosi (nors ne visada pavyksta) darbo dienomis pietums valgyti salotas, arba šiek tiek mėsos su daug daržovių. Kadangi tai būna pagrindinis mano dienos patiekals stengiuosi salotas gamintis sočias pvz su avinžirniais arba lęšiais. Štai dar vienas mano meniu pavyzdys- salotos su burokėliais, saldžiosimis bulvėmis, lęšiais ir feta.



Porcijos: 4-6

Produktai:

1 skardinė (450 gr) konservuotų burokėlių, nusunktų
1 skardinė (400 gr) lęšių, nusunktų
1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė
50 gr. fetos, trupintos
2 v.š. kapotos kalendros
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Saldžiąją bulvę nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apšlakščius aliejumi vienu sluoksniu išdėlioti ant kepimo folija išklotos kepimo skardos. Kepti apie 20-30 minučių kol bus minkšta.

Sumaišyti lęšius, burokėlius, keptus saldžiosios bulvės gabaliukus, kalendrą. Apšlakstyti aliejumi, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais ir ant viršaus užbarstyti arba įmaišyti trupintą fetą.

Arba.. išdėlioti lėkštėje burokėlius, ant jų saldžiąją bulvę, galiausiai lęšius sumaišytus su kapota kalendra ir tuomet apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska ir pipirais, galiausiai užbarstyti trupinta feta ir taip patiekti.


I am always trying (though not always successfully) on work days  to have salad for dinner, or a bit of meat with lots of vegetables. Since this is my main meal of the day I am trying to make salad filling and nutritious with chickpeas or lentils. Here's another example of my menu-salad with beetroot, sweet potatoes, lentils and feta.



Servings: 4-6

Products:

1 can (450 g) canned beetroot, drained
1 can (400 g) lentils, drained
1 medium sweet potato
50 gr. feta cheese, crumbed
2 tbsp chopped coriander
2 tbsp olive oil
Salt and pepper to taste

Method:

Peel sweet potato and cut into small pieces, drizzle with oil and spread in a single layer on a baking tray lined with baking foil. Bake for about 20-30 minutes until sweet potato is soft.

Mix the lentils, beetroot, baked sweet potato, chopped coriander. Drizzle with oil, sprinkle with salt and pepper and sprinkle crumbled feta on top (or mix in).

Or.. layer everything on a plate, starting with beetroot, then sweet potato and lentils mixed with chopped coriander, then drizzle with oil and sprinkle with salt and pepper, and finally sprinkle crumbed feta on top and serve.

2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Avinžirnių Miltų Krekeriai su Saulėgrąžomis/ Chickpea Flour Crackers with Sunflower Seeds

Pagal/ Source EmilieAndLeasSecrets

Kilogramas avinžirnių miltų man paprastai gana lėtai naudojasi. Niekam išskyrus tandoori vištienai jų nenaudoju. Todėl pasidarė labai smalsu, kai radau šį krekerių receptą. Šie krekeriai skanūs ir panašiai kaip traškučiai ar riešutai suvalgius kelis gana sunku sustoti..

Pastaba būtų tik tokia, kad pagal produktų kiekį originaliame recepte man buvo gerokai permažai aliejaus, todėl patarčiau aliejų ir vandenį dėti po truputį kol gausis kočiojama tešla.


Vienetai: apie 20

Produktai:

150 gr. avinžirnių miltų
50 gr. saulėgrąžų sėklų
2 v.š. kumino sėklų
4 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 a.š. druskos
Šalto vandens

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 200C. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.

Sumaišyti kartu avinžirnių miltus, druską ir alyvuogių aliejų. Minkant po truputį įpilti vandens kol gausis vientisa tešla, kurią galima kočioti.

Iškočioti tešlą ant kepimo skardos (maždaug 3 mm storumo). Užbarstyti saulėgrąžų ir kumino sėklas ir pakočioti, kad sėklos įsispaustų į tešlą. Supjaustyti į norimos formos krekerius.

Kepti apie 20-25 minutes. Išėmus iš orkaitės pilnai atvėsinti.


Kilogram of chickpea flour I usually use for a very long time. The only recipe I use it for is tandoori chicken. That's why I became very curious when I found this recipe of chickpea crackers. These crackers are not just tasty but also very addictive. 
Note, when I tried making them using the quantities given in the original recipe there was not enough oil, so I would suggest to add oil and a little water gradually until you get the dough that cane be rolled.


Makes: about 20 crackers

Products:

150 gr. chickpea flour
50 gr. sunflower seeds
2 tbsp cumin seeds
4 tbsp olive oil
0.5 tsp salt
Cold water

Method:

Preheat oven to 200C. Line baking tray with baking paper.

Mix together chickpea flour, salt and olive oil. Kneading add little water at a time until a you get a smooth dough, which can be rolled.

Roll the dough straight on a baking tray (about 3 mm thick). Sprinkle with sunflower and cumin seeds and roll again to press in the seeds into the dough. Cut into desired shape crackers.

Bake for about 20-25 minutes. After removing out of the oven cool completely.

2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis

Papajų, Bananų ir Persikų Kokteilis/ Papaya, Banana and Peach Smoothie

Saulėtas kokteilis saulėtai dienai, kuri vis dėl to panašu, kad baigsis lietumi.
O praėjusią naktį gerai išsimiegoti sutrukdė gaisro pavojus. Apie 2 val naktis įsijungė sirenos ir teko šokti iš miegų ir bėgti su naktiniais laukan (lengva pasakyt, kai bėgti reikia laiptais net iš 19 aukšto..), gerai, kad vis dėl to gairso nebuvo ir netrukus galėjome grįžti namo..


Porcijos: 2

Produktai:

0,25 didelės papajos
1 šaldytas gabaliukais pjaustytas bananas
1 persikas
1 stiklinė pieno
1 v.š. cukraus

Gaminimo procesas:

Visus vaisius supjaustyti gabaliukais. Sudėti visus produktus kartu ir gerai išplakti ir iškart skanauti. Pagal skonį galima dėti daugiau cukraus.


Sunny cocktail for the sunny day, which seems like is going to end with some rain.
And last night I was not able to get good night sleep as there was fire emergency in the building. About 2 am the fire alarm went on and we had to jump out of beds and evacuate the building (easy to say when you have to run down the stairs from the 19th floor ..), although it turned out that there was no real threat so we were able do return home soon.

Servings: 2

Products:

0.25 large papaya
1 frozen ​​banana sliced
1 peach
1 cup milk
1 tbsp sugar

Method:

Cut all the fruit into pieces. Put all the products together and process well until smooth and enjoy immediately. If desired add more sugar.

2014 m. balandžio 4 d., penktadienis

Šokoladiniai Sausainiai su Sviestiniu Kavos Kremu/ Chocolate Mocha Sandwich Cookies

Pagal Žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Na štai galima pabaigti ramiai su puodeliu arbatos dar vieną savaitę. Ir ne tik šiaip puodeliu arbatos.. bet prie jos dar ir mielai atrodančiais šokoladiniais kavos kremu perteptais sausainiukais. Skanaus savaitgalio!



Vienetai: 20

Produktai:

185 gr. sviesto, kambario temperatūros
0,5 stiklinės cukraus pudros
1 stiklinė miltų
0,25 stiklinės krakmolo
0,25 stiklinės kakavos miltelių

Sviestiniam Kavos Kremui:
2 a.š. tirpios kavos granulių
80 gr. sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė cukraus pudros

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 160C. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir persijotą cukraus pudrą iki kreminės masės. Įsijoti miltus, krakmolą ir kakavos miltelius. Viską gerai išmaišyti.

Miltuotomis rankomis iš tešlos formuoti 40 rutuliukų, sudėti juos ant kepimo popieriaus paliekant 5 cm tarpus ir šiek tiek paplojant miltuota šakute. Kepti 15 minučių. Iškepusius sausainius atvėsinti ant kepimo skardos.

Kavą ištirpinti 1 v.š. verdančio vandens. Atvėsinti. Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukraus pudrą iki kreminės purios masės. Supilti kavą ir išplakti.

Pertepti sausainius sviestiniu kavos kremu.


Well we can now finish another week with a cup of tea. And not only just a cup of tea .. but also these lovely cute looking chocolate cookies sandwiched with mocha buttercream. Wishing you delicious weekend!



Makes: 20

Products:

185 gr . butter, at room temperature
0.5 cup icing sugar
1 cup flour
0.25 cup cornstarch
0.25 cup cocoa powder

Mocha Buttercream:

2 tsp instant coffee granules
80 gr . butter, at room temperature
1 cup powdered sugar

Method:

Preheat the oven to 160C. Line 2 baking trays with baking paper.

With an electric mixer beat butter and sifted icing sugar until creamy. Sift in flour, cornstarch and cocoa powder. Mix everything well .

Using floured hands roll 40 balls, place them on a baking sheet leaving 5 cm space between and slightly flatten with a floured fork. Bake for 15 minutes. After taking out cool on the baking trays .

Dissolve coffee in 1 tablespoon of boiling water. Cool. With electric mixer beat butter and icing sugar until creamy mixture. Add coffee and beat well .

Sandwich cookies with mocha buttercream.

2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

Greitas Vištienos ir Grybų Troškinys/ Speedy Chicken and Mushroom Casserole

Pagal/ Source Taste.com

Man greitai pagaminami pietūs tai ne kokia pica iš dėžutės ar troškinys iš maišelio. Nesakau, kad niekad tokių dalykų nevalgau, iš bėdos būna, kad nusiperku tai ką telieką įkišti į orkaitę ir už 15 minučių pietūs. Įprastai tai būna greitas vištienos karis, koks nors kinietiškas wok patiekalas, o štai po šiandienos sąraše dar ir vištienos ir grybų troškinys.
Aš gaminau šiek tiek sveikesnį šį troškinį, nedėjau kiaulienos ir vietoje grietinėlės naudojau liesą pieną, nemanau, kad tai pakenkė skoniui, padažas buvo labai skanus..



Porcijos: 4

Produktai:

1 v.š. aliejaus
400 gr. vištienos file, pjaustytos gabaliukais
1 vidutinis svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 vidutinio dydžio rūkytos kiaulienos juostelės, smulkiai pjaustytos (nedėjau)
250 gr. grybų, pjaustytų
0,25 stiklinės miltų
1 v.š. dižono garstyčių
1 stiklinė vištienos sultinio
0,5 stiklinės grietinėlės (naudojau liesą pieną)
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 v.š. kapotos petražolės (naudojau džiovintas)

Gaminimo procesas:

Puode įkaitinti aliejų, sudėti vištienos gabaliukus. Pamaišant kepti apie 5 minutes arba kol iš visų pusių bus auksiniai gelsvos spalvos. Išimti iš puodo ir perkelti į lėkštę.

Į puodą sudėti svogūną ir kiaulieną (jei naudojama). Maišant apkepti apie 3-4 minutes kol svogūnas suminkštės. Sudėti grybus ir apkepti kol grybai paminkštės. Įmaišyti garstyčias ir miltus. Išmaišyti ir pakepti apie 2 minutes.

Įmaišyti dalimis sultinį ir palaukti kol viskas užvirs. Sudėti apkeptus vištienos gabaliukus, uždengti puodą, sumažinti ugnį ir pavirti apie 15 minučių arba kol vištiena bus pilnai išvirusi.

Supilti gritinėlę (arba pieną), įdėti druskos ir pipirų pagal skonį. Pavirti apie 3 minutes ir įmaišyti petražoles. Patiekti.



When I say quick meal for dinner it does not mean pizza out of the box or stew from a sachet. I'm not saying that I never eat such things, that only need to be  placed in the oven and ready in 15 minutes. When I cook something quick it is usually quick chicken curry or some Chinese stir fry, but after this evening I can also add this quick chicken and mushroom casserole on the list.
I was making a little healthier version of this casserole, I did not use bacon and instead of cream I used low fat milk, that worked out pretty well and it tasted really delicious.

Servings: 4

Products:

1 tbsp oil
400 gr . chicken fillet, cut into pieces
1 medium onion, chopped
2 rashers middle bacon, trimmed, chopped
250 gr . mushrooms, sliced
0.25 cups flour
1 tbsp Dijon mustard
1 cup chicken stock
0.5 cup cream (I used low fat milk)
Salt and pepper to taste
2 tbsp chopped parsley (I used dried)

Method:

Heat the oil in a pan, add chicken pieces. Fry, stirring for about 5 minutes or until chicken is golden yellow in color. Remove from the pan and transfer on a plate.

Add the onion and bacon( if using) to the pan. Fry stirring for about 3-4 minutes until the onion is soft. Then add mushrooms and fry until mushrooms soften. Stir in the mustard and flour. Mix well and fry for about 2 minutes.

Gradually mix in the stock and bring everything to a boil. Add fried chicken pieces, cover the pan, reduce the heat and simmer for about 15 minutes or until chicken is fully cooked.

Add the cream (or milk), add salt and pepper to taste. Simmer for about 3 minutes then mix in the parsley. Serve.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...