2014 m. birželio 30 d., pirmadienis

Blondės su Baltuoju Šokoladu ir Žaliąja Citrina/ White Chocolate and Lime Blondies

Pagal/ Source AKitchenAddiction

Liko vos kelios savaitės futbolo.. Dar neapsisprendžiau ar džiaugtis, ar liūdėti. Blogumas tame, kad visokie užkandžiai ir kepiniai labai greitai ir nepastebinai pradingsta bežiūrint varžybas.Pvz blondės su baltuoju šokoladu ir žaliąja citrina.
Baltasis šokoladas su žaliąja citrina labai skanus derinys. Kai pamačiau šių blondžių receptą nustebau kodėl aš anksčiau apie tai nepagalvojau?!  



Vienetai: 12-16 gabaliukų

Produktai:

0,5 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
0,5 stiklinės rudojo cukraus
0,5 stiklinės cukraus
1 v.š. žaliosios citrinos sulčių (aš dėjau 2 v.š.)
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
1,5 stiklinės miltų
2 v.š. žaliosios citrinos žievelės (aš dėjau 1 v.š.)
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės balto šokolado gabaliukų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 20x20 cm arba 22x22 cm kepimo formą.

Elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Sudėti žaliosios citrinos sultis, kiaušinius ir vanilę, gerai išplakti.

Kitame dubenyje sumaišyti kartu miltus, žaliosios citrinos žievelę, kepimo miltelius ir druską. Sudėti sausus produktus į sviesto mišinį ir išplakti kol susimaišys. Įmaišyti baltojo šokolado gabaliukus. Tešlą sudėti į kepimo formą.

Kepti apie 25 minutes, leisti pravėsti apie 15 minučių prieš supjaustant.


Only few weeks of football are left .. I have not decided yet whether to be happy or upset. Bad thing is that all snacks and baked things very quickly disappear  while watching matches. For example blondies with white chocolate and lime.
White chocolate and lime is a very tasty combination. When I saw this blondie recipe I was surprised why I didn't think about that?!


Makes: 12-16 pieces

Products:

0.5 cup butter, room temperature
0.5 cup brown sugar
0.5 cup sugar
1 tbsp lime juice (I used 2 tbsp)
2 eggs
1 tsp vanilla extract
1.5 cup flour
2 tbsp lime zest(I used 1 tbsp)
0.5 tsp baking powder
0.25 tsp salt
0.5 cup white chocolate chips

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 20x20 cm or 22x22 cm baking form.

With an electric mixer beat together butter and both sugars. Add lime juice, eggs and vanilla, beat well.

In another bowl mix together flour, lime zest, baking powder and salt. Add dry ingredients into butter mixture and beat until incorporated. Mix in the white chocolate chips. Transfer the dough into the baking dish.

Bake for about 25 minutes, allow to cool for about 15 minutes before cutting.

2014 m. birželio 27 d., penktadienis

Razinų Pyragas su Karamelės Padažu/ Sultana Cake with Toffee Sauce

Pagal žurnalą/ magazine Recipes+

Kam pyrago su daug daug razinų ir karameliniu padažu? Bent man tai jo tikrai nemažai reikės, kelių didelių gabaliukų užbaigti sunkiai savaitei. Ir pasistiprinti prieš ne ką ne lengvesnį savaitgalį.
Man ir tiem kas ragavo (su kuriais vis dėl to pasidalinau iš gerumo) pyragas labai patiko, nes visi pasitaikė razinų mėgėjai.



Produktai:

2 stiklinės razinų, smulkiai pjaustytų
1 a.š. kepimo sodos
2 a.š. vanilės ekstrakto
160 gr. + 80 gr. sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės + 1,5 stiklinės rudojo cukraus
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
1,75 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. imbiero miltelių
300 ml grietinėlės

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 20 cm apvalią kepimo formą.

Razinas su 2 stiklinėmis vandens sudėti į puodą ir užvirti ant vidutinės ugnies. Sudėti kepimo sodą, išmaišyti ir nuimti puodą nuo ugnies. Atvėsinti nuolat pamaišant, sudėti vanilę ir išmaišyti.

Elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą su cukrumi iki šviesios kreminės masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Įmaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius, imbierą ir razinų mišinį. Supilti tešlą į paruoštą formą, išlyginti viršų ir kepti apie 1 val 15 minučių arba kol viduty įbedus medinį iešmelį jis nebeaplips tešla.

10 minučių palikti formoje, tuomet išimti iš formos ir šiek tiek atvėsinti.

80 gr. sviesto sudėti kartu su 1,5 stiklinės cukraus ir grietinele į vidutinį puodą ant nedidelės ugnies. Maišant pavirti 3 minutes arba kolo cukrus ištirps. Užvirti. Pavirti apie 3 minutes arba kol padažas patirštės.

Pyragą supjaustyti gabaliukais ir patiekti su karamelės padažu ir ledais.


What cake with lots of raisins and toffee sauce? At least I need few big slices with a lot of sauce to finally end this work week. And to prepare for the weekend that won't be much easier.   
Me and those who tried it (lucky ones with whom I have shared this cake) liked the cake because we all were raisin lovers.



Products:

2 cup sultanas, finely chopped
1 tsp baking soda
2 tsp vanilla extract
160 gr. + 80 gr. butter, at room temperature
0.75 cups + 1.5 cups brown sugar
3 eggs, at room temperature
1.75 cups flour
1 tsp baking powder
2 tsp ginger powder
300 ml cream

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 20cm round baking form.

Place sultanas with 2 glasses of water in the pan and cook on medium heat until it becomes to a boil. Add the baking soda, stir and remove the pan from the heat. Cool, stirring constantly, add vanilla and mix.

Using an electric mixer beat together butter and sugar until light and creamy. One by one beating continuously beat in the eggs. Stir in the sifted flour, baking powder, ginger and raisin mixture. Pour the batter into the prepared form, level the top and bake for about 1 hour 15 minutes or until a wooden skewer inserted in the middle comes out clean.

Leave 10 minutes in the form, then remove and cool slightly on the wire rack.

Place together 80 gr. butter with 1.5 cups of sugar and cream in medium pan and cook on the low heat. Simmer for 3 minutes, stirring until sugar is dissolved. Bring it to the boil. Simmer for about 3 minutes or until sauce thickens.

Cut cake into pieces and serve with toffee sauce and ice cream.

2014 m. birželio 26 d., ketvirtadienis

Bananų ir Braškių Kokteilis/ Banana Strawberry Smoothie

Pagal/ Source CrazyForCrust

Kadangi vėl daug ką tenka pradėti nuo pradžių ir mano neilgas poilsis baigėsi nėra laiko gaminimui. Ta pati rutina..tas pats pusryčiams kiekvieną dieną, kad nereiktų ilgai užtrukti. Be to vis viena kai valgau pusiau miegodama nepamenu ką valgiau, taigi tik tereikia kažkuo greitai užkišti skrandį.
O štai braškių ir bananų kokteilis tikrai geras srendimas kai norisi kažko skanaus, saldaus ir po darbų nėra laiko kepiniams.



Produktai:

0,25-0,5 migdolų pieno (lieso pieno, kokosų pieno arba vandens)
0,25 stiklinės neriebaus graikiško jogurto
1 vidutinio dydžio bananas (pjaustytas gabaliukais, šaldytas)
3-4 šaldytos braškės
4-5 obuolio skiltelės (0,25 stiklinės)
Saldiklio (pasirinktinai, aš nenaudojau)

Gaminimo procesas:

Į kokteilių plaktuvą supilti pieną, tuomet sudėti jogurtą ir vaisius. Plakti iki viensos konsistencijos.


Because many things I have to start from the beginning and my short break is over there is no time to cook or bake much again. Same routine .. same thing for breakfast every day, so it would not take a long time. Anyway, when I am having breakfast being half asleep it doesn't matter much what I am having, most important is to stuff my stomach.
Strawberry and banana smoothie is really good choice when you want something sweet and after work there is no time for any baking.

Products:

0.25-0.5 almond milk (skim milk, coconut milk or water)
0.25 cup low-fat Greek yogurt
1 medium banana (sliced and frozen)
3-4 frozen strawberries
4-5 apple slices (0.25 cup)
Sweetener (optional, I did not use)

Method:

Place milk in your blender, then add yogurt and fruit. Blend until smooth.

2014 m. birželio 23 d., pirmadienis

Čija sėklų pudingas su Cinamonu ir Vanile/ Chia Seed Pudding with Cinnamon and Vanilla

Pagal ATasteOfMadness



Aš kaip visada atsilieku nuo to kas madinga maisto pasaulyje. Čija sėklos? Kale? Rudieji ryžiai? Aš skaitau receptus, skaitau apie jų naudą ir prisiruošiu išbandyti po kelių metų. Bet geriau vėliau nei niekad.

Taigi, trumpai apie čiją sėklų naudą:

  • Čija sėklos turtingos sočiosiomis riebalų rūgštimis, jos mažina aukštą kraujospūdį, ir naudingos širdies ir kraujagyslių sistemai.
  • Čija sėklos naudingos sergant diabetu, kadangi jos stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje.
  • Čija sėklos pagerina medžiagų apykaitą. Juose gausu maistinių medžiagų ir suteikia sotumo jausmą, bet juose nedaug kalorijų. Taigi, čija sėklos naudingos metant arba palaikant svorį.
  • Čija sėklos yra žinoma, kad padeda energijos gamybai. Šių sėklų energija ilgiau išlieka, todėl ilgiau nepavargstama atlikant kasdieninius darbus.
  • Čija sėkuose yragausu Omega - 3 riebalų rūgščių kurios naudingos širdies sveikatai. Omega- 3 riebalų rūgštys taip pat svarbios geriau įsisavinant riebaluose tirpius vitaminus, pavyzdžiui , vitaminą A , vitaminą D, vitaminą E ir vitaminą K.
  • Čija sėkluose esantys baltymai ir kalcis padeda auginti raumenų masę ir stiprinti kaulus.
  • Juose esantys antioksidantai kartu su mineralais ir vitaminais pagerina plaukų ir odos būklę.
  • Skysčiuose mirkytos čija sėklos padeda išvalyti virškinimo sistemą padeda pašalinti toksinus iš virškinamojo trakto.
  • Kitas čija sėklų privalumas yra tas, kad jos yra lengvai virškinamos dėl juose esančio ląstelienų kiekio.
  • Chia sėklos neturi labai stipraus skonio, todėl jas galima naudoti ruošiant įvairius patieklus, nepakeičiant jų skonio. Galima pabarstyti ant salotų, sumaišius su sviestu tepti ant smuštinių, dėti į kokteilius, kepinius.
(Pagal SeedGuides )


Produktai:

1 stiklinė pieno
3 v.š. čija sėklų
2 v.š. cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Nedideliame dubenyje sumaišyti visus produktus ir palikti šaldytuve 2 val- per naktį.
Skanaus!


Some of the health Benefits of Chia Seeds:

  • Being rich in essential fatty acids, chia seeds reduces high blood pressure and is best for cardiovascular health.
  • Chia seeds health benefits for diabetics have an ability to stabilize blood sugar levels.
  • Chia seeds boost metabolism and also promotes lean muscle mass. It is one of those foods, which is rich nutrients and is filling, but is low in calories. So, chia seeds are used for weight loss and weight maintenance programs.
  • Chia seeds are known to increase the energy production in the body. The energy produced by these seeds lasts longer allowing one to perform day-to-day tasks without getting tired and stressed.
  • The omega-3 fatty acids in the chia seeds also help you maintain the health of your heart as omega-3 fatty acids are good for body as well as the heart. Omega-3 fatty acids are also essential for better absorption of fat soluble vitamins, such as, vitamin A, vitamin d, vitamin E, and vitamin K, etc.
  • The protein and calcium content in chia seeds also help you build muscles and strengthen the bones.
  • The antioxidants along with minerals and vitamins keep you youthful and improve the condition of your hair and skin making you look younger.
  • Eating water soaked chia seeds is also known to cleanse the digestive system. It also helps you get rid of toxins in the digestive tract. Another advantage of consuming chia seeds is that they are easily digestible due to fiber content and helps you maintain a smooth digestive system.
  • Chia seeds absorb a lot of water and hence after consumption they help a person keep well hydrated for longer by retaining the electrolytes present in the body fluids.
  • Chia seeds do not have a very strong taste unlike other seeds, which is why they can be easily used in various recipes without damaging the original taste. They can be used in different recipes - you can sprinkle them on salads, spread them on your bread mixed with butter, add to smoothies, baked treats.
(SourceSeedGuides )

Products:

1 cup milk
3 tbsp chia seeds
2 tbsp sugar
1 tsp vanilla extract
0.5 tsp cinnamon

Method:

Mix all the products in a small bowl and leave in refrigerator for 2 hours - overnight.
Enjoy!

2014 m. birželio 21 d., šeštadienis

Šokoladinis Musas su Avokadu/ Chocolate Avocado Mousse

Pagal/ Source ModernChristianHomemaker

Viskas! Paskutiniai avokadai iš pirkto kilogramo sunaudoti. Manau kuriam laikui man jų užteks..

O ką galiu pasakyti apie šokoladinį musą? Kam patinka šokoladas patiks ir šis kreminis paprastai pagaminamas musas. Nors buvo rekomenduojama jį valgyti su šviežiais vaisiais man buvo labai skanus ir vienas.


Porcijos: 4

Produktai:

0,5 stiklinės šokolado gabaliukų (kapoto šokolado)
0,25 stiklinės rudojo cukraus
0,25 stiklinės vandens
4 prinokę avokadai, trinti
0,5 stiklinės kakavos miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,25 a.š. druskos

Gaminimo procesas:

Šokolado gabaliukus ištirpinti virš puodo su verdančiu vandeniu, palikti šiek tiek pravėsti. Cukrų su vandeniu sudėti į puodą ir pavirti nemaišant ant vidutinės ugnies kol cukrus ištirps. Palikti šiek tiek pravėsti.

Visus produktus sudėti kartu ir virtuviniu kombainiu plakti iki vientisos purios masės (apie 4 minutes). Padalinti į taures ar dubenėlius ir palikti šaldytuve maždaug valandai. Galima patiekti su šviežiais vaisiais.


That's it! Last avocados from that kilo that I have purchased are used. I think for the while I will have enough of avocados..

And what can I say about this chocolate mousse? Who likes chocolate will really enjoy this creamy and easy mousse. Although it was recommended to have it with fresh fruit I enjoyed it alone.

Servings: 4

Products:

0.5 cup chocolate chips (chopped chocolate)
0.25 cup brown sugar
0.25 cup water
4 ripe avocados, mashed
0.5 cup cocoa powder
1 tsp vanilla extract
0.25 tsp salt

Method:

Melt chocolate chips in a bowl placed above the pan with a boiling water, leave to cool a little. Place sugar and water in the pan and simmer without stirring over a medium heat until the sugar is dissolved. Leave to cool a little.

Place all products together in a food processor and process until smooth and fluffy (about 4 minutes). Divide into serving bowls or glasses and leave in the refrigerator for about an hour. Can be served with fresh fruit in season.

2014 m. birželio 20 d., penktadienis

Žemės Riešutų Keksiukai su Uogiene/ Peanut Butter and Jelly Muffins

Pagal/ Source ReneesKitchenAdventures

Būti namie pavojinga..kai užeina noras saldumynams tereikia nueiti į virtuvę ir susirasti ką galima susimeistrauti. Keksiukai yra vienas iš mano mėgstamiausių skanėstų ir dažniausiai tokiais atvejais gaminamų, ypač jei jie su žemės riešutų sviestu.



Vienetai: 18

Produktai:

2 stiklinės miltų
0,5 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo sodos
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė rūgpienio
0,5 stiklinės riešutų sviesto
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
3 v.š. aliejaus (be skonio)
1 stiklinė uogienės

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 200C. Paruošti popierines keksiukų formeles.

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo sodą, kepimo miltelius ir druską. Vidutyje padaryti duobutę. Kitame dubenyje gerai sumaišyti kartu rūgpienį, riešutų sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą.

Supilti skystus produktus į sausus ir sumaišyti kol susimaišys (nepermaišyti). Ant viršaus užpilti uogienę ir šiek tiek įmaišyti į tešlą. Padalinti tešlą į keksiukų formes, užpildyti apie 3/4 formelės. Kepti apie 15-17 minučių, atvėsinti ant grotelių.


Being at home is dangerous.. when I want something sweet I just have to go into the kitchen and find something I can make myself. Muffins are one of my favorite treats and I usually make them when I feel like having something sweet, especially if they're with peanut butter.

Makes: 18 muffins

Products:

2 cups flour
0.5 cup sugar
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
0.5 tsp salt
1 cup buttermilk
0.5 cup peanut butter
2 large eggs
1 tsp vanilla extract
3 tbsp oil (neutral)
1 cup jam

Method:

Preheat the oven to 200C. Line baking form with paper muffin liners.

In a large bowl, mix flour, sugar, baking soda, baking powder and salt. Make a well in a centre. In another bowl, mix well together buttermilk, peanut butter, eggs and vanilla extract.

Add the liquid ingredients to dry ingredients and mix until combined (do not evermix). Place the jam on top and swirl to mix it in the dough. Divide the dough between muffin liners, fill them about 3/4. Bake for about 15-17 minutes, cool on the wire rack.

2014 m. birželio 17 d., antradienis

Daržovių, Avokado ir Kiaušinių Salotos/ Vegetable, Avocado and Egg Salad


Kadangi vėl teko sunaudoti kilogramą avokadų dar vienas receptas su avokadais. Šį kartą nieko saldaus.. Paprastos, bet sočios salotos į kurias sudėjau visas daržoves kurias radau + kelis kiaušinius. Ko daugiau gali reikėti priešpiečiams? 



Porcijos: 2

Produktai:

2 pomidorai
1 agurkas
1 avokadas
2 kiaušiniai, virti

Padažui:

1 a.š. garstyčių
1 v.š. natūralaus jogurto
1 v.š. citrinos sulčių
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Padažui skirtus produktus sumaišyti. Daržoves, avokadą ir kiaušinius smulkiai supjaustyti ir užpylus padažu išmaišyti.


Again I had to use one kilogram of avocados so here is another recipe with avocado. This time, nothing sweet .. simple but hearty salad for which I have used all the vegetables that I found + few hard boiled eggs. What more would you want for lunch?

Servings: 2
 
Products:

2 tomatoes
1 cucumber
1 avocado
2 eggs, hard boiled

For the dressing:

1 tsp mustard
1 tbsp natural yoghurt
1 tbsp lemon juice
Salt and pepper to taste
 
Method:

Mix all the products for the sauce. Cut vegetables, avocado and eggs into small pieces; pour over the dressing and mix everything. 

2014 m. birželio 16 d., pirmadienis

Sausainiai su Avokadu ir Žaliąja Citrina/ Avocado-Lime Cookies

Pagal/ Source CreatedByDiane

Reikia prisipažinti, kad pasidaviau futbolo manijai.. Pirmyn Vokietija! Todėl dabar visos dienos leidžiamos prie televizoriaus ir į virtuvę nubėgu tik paruošti kažką greitai pagaminamo (dar greičiau nei įprastai).
Todėl tikriausiai ir su šiais sausainiais padariau klaidą ir nepatikrinau prieš gamindama kiek avokadų iš 4 prinoko.. Vienintelis skirtumas tikriausiai, sausainiai būtų buvę šiek tiek minkštesni, bet suvalgėme ir tokius.
Tai ne pirmi sausainiai su avokadu, prieš tai esu kepusi sausainius su avokadu ir šokolado gabaliukais


Produktai:

0,75 stiklinės prinokusio avokado, trinto
125 gr. sviesto, kambario temperatūros
110 gr. kreminio sūrio
1 stiklinė cukraus pudros
2 v.š. žaliosios citrinos sulčių
1 a.š. vanilės
2 stiklinės miltū
0,5 a.š. kepimo miltelių

Gaminimo procesas:

Sumaišyti kartu avokadą, sviestą, kreminį sūrį ir cukrų iki vientisos masės. Sudėti žaliosios citrinos sultis, vanilę, kepimo miltelius ir miltus, sumaišyti. Iš tešlos ant kepimo popieriaus išspausti sausainius.

Kadangi iš mano 4 avokadų prinoko tik 2 turėjau mažiau tyrės ir tešla buvo kietesnė. Aš paprasčiausiai suvyniojau tešlą į virveles ir suraičiau spirales. Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.


I have to admit that I have joined soccer mania .. Go Germany! So now the whole days I am spending at TV and I just run to the kitchen only to prepare something quick (even easier and quicker than usually).  
Probably that is the reason why I made a mistake and before making these cookies I didn't check how many avocados out of 4 are ripe.. The cookies were less soft because I used less avocado mash, but they still were pretty good and we finished them. 
This is not the first cookies with avocado, before I have already baked avocado chocolate chip cookies.

Products:

0.75 cup ripe avocado, mashed
125 gr. butter, room temperature
110 gr. cream cheese
1 cup powdered sugar
2 tbsp lime juice
1 tsp vanilla
2 cups flour
0.5 tsp baking powder

Method:

Mix together avocado, butter, cream cheese and sugar until smooth. Add lime juice, vanilla, baking powder and flour, mix everything until smooth. On the baking tray lined with baking paper pipe the cookies.

Unfortunately, out of four avocados I had only 2 were ripe, so I the tough wasn't soft enough. I simply rolled the strings and made spiral cookies. Bake in a preheated 190C oven for about 15 minutes.

2014 m. birželio 13 d., penktadienis

Citrininis Jogurto Pyragas su Citrininiu Sirupu/ Yogurt Lemon Cake with Lemon Syrup

Pagal žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Tai ne pirmas citrininis pyragas (anksčiau kepiau gana paprastą citrininį pyragą), kurį kepiau, bet manau vienas iš skanesnių. Man iš esmės labai patinka viskas su citrinomis, ypač saldūs kepiniai su švelnia rūgštele. 
Minkštas citrininis pyragas su citrininiu sirupu ir patiektas su medaus skonio jogurtu..ne tik skamba puikiai, bet iš tiesų yra nepaprastas skanėstas. 



Produktai:

150 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,5 stiklinės smulkaus cukraus
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
500 gr. natūralaus jogurto
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
0,75 stiklinės citrinos sulčių (maždaug 4 citrinų)
2 v.š. medaus

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 170C. 6 stiklinių talpos arba 24 cm skersmens apvalią kekso formą ištepti riebalais.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir 1 stiklinę cukraus iki šviesios purios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Įmaišyti 1 stiklinę jogurto, tuomet sudėti miltus, pusę citrinos žievelės ir 0,25 stiklinės citrinos sulčių. Iš maišyti iki vientisos masės (nepermaišyti). 

Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti apie 50 minučių arba kol patikrinus mediniu krapštuku jis nepeaplips tešlą. 5 minutes atvėsinti formoje, tuomet perkelti ant lėkštės.

Nedideliame puode sumaišyti likusį cukrų su likusiomis citrinos sultimis. Virti maišant ant nedidelės ugnies kol cukrus ištirps. Užvirti ir virti apie 4 minutes arba kol sirupas šiek tiek patirštės.

Šiltą sirupą užpilti ant pyrago. Medų sumaišyti su likusiu jogurtu. Patiekti pyragą su jogurtu.


This is not the first lemon cake, which I baked (I bakes simple lemon bars before), but I think this one is one of the best. I really like citrus flavor, especially in sweet baked treats that light sour flavor that lemons give.  
Soft lemon cake with lemon syrup and served with honey yogurt .. it not only sounds great, but it really is great sweet treat.


Products:

150 gr. butter, room temperature
1.5 cup caster sugar
3 eggs, room temperature
500 gr. natural yoghurt
1.5 cup flour
1 tsp baking powder
1 tbsp grated lemon zest
0.75 cup lemon juice (about 4 lemons)
2 tbs honey

Method:

Preheat the oven to 170C. Grease 6 - cup or 24 cm diameter round pound cake form.

With an electric mixer beat together butter and 1 cup sugar until light and fluffy. One by one beat in the eggs beating well after each addition. Mix in 1 cup of yogurt, then add the flour, half the lemon zest and 0,25 cup lemon juice. Mix until incorporated.

Pour the batter into the prepared form and bake for about 50 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Cool5 minutes in the form , then transfer to a serving plate.

In a small pan mix the remaining sugar with the remaining lemon juice. Cook on low heat stirring until sugar is dissolved. Simmer for about 4 minutes or until syrup slightly thickens.

Pour warm syrup over the cake. Mix honey with the remaining yogurt . Serve the cake with yoghurt.

2014 m. birželio 11 d., trečiadienis

Sviestiniai varškės sausainiai / Butter Cottage Cheese Cookies

Pagal/ Source Aguonėlė

Šiuos sausainius teko matyti jau ne viename bloge. Ir nieko stebėtino, kad jie taip visų mėgstami ir kepami! Daug žodžių jiems apibudinti net nereikia- jie tiesiog tirpsta burnoje ir šių sausainiukų su varške neįmanoma atsivalgyti! Kepiau jau kelis kartus ir manau dar tikrai kepsiu..

Kiek vienetų gaunasi manau priklauso nuo to kokio dydžio forma naudojama sausainiams išspausti.



Produktai:

250 gr. varškės
200 gr. sviesto
300 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
~6 v.š. cukraus

Gaminimo procesas:

Varškę ir sviestą (aš dėjau kambario temperatūros) sumaišyti kartu iki vientisos masės.Sudėti miltus, kepimo miltelius ir druską ir minkyti kol gausis vientisa tešla. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir apie 1 val palikti šaldytuve.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, orkaitę įkaitinti iki 190C. Išėmus iš šaldytuvo tešlą Iškočioti ir išspausti apskritimus. Cukrų suberti į lėkštę ir iš vienos pusės apvolioti išspaustus sausainius. Perlenkti sausainius per pusę ir tuomet dar kartą perlenkti per pusę. Išdėlioti sausainius ant kepimo skardos ir kepti apie 20 min.


I have seen these cookies already in few blogs. And it is not surprising at all! These cookies don't even need many words -they just melt in your mouth and are highly addictive! I have baked them few times and I am sure I will be making them again. 

How many cookies you get will depend on the form that you will use for cutting them out.

Products:

250 gr. cottage cheese
200 gr. butter
300 gr. flour
1 tsp baking powder
Pinch of salt
~ 6 tablespoons sugar

Method:

Beat together cottage cheese and butter (I used room temperature) until smooth. Add flour, baking powder and salt and knead until you get smooth dough. Wrap the dough in cling wrap and leave in a fridge for about 1 hour.

Line baking tray with baking paper, heated the oven to 190C. Remove the dough from the refrigerator and roll it, then cut out round cookies. Pour the sugar into the plate, then press one side of the cookie to cover it with sugar. Fold the cookie in half and then again fold it in half. Arrange cookies on the baking sheet and bake for about 20 minutes.

2014 m. birželio 10 d., antradienis

Braziliškas Bananų ir Kavos Desertas/ Brazilian Coffee Bananas

Pagal/ Source SanjeevKapoor

Gana kepti su bananais! Ne visam laikui aišku, o tik šiai savaitei. Nors buvo ilgasis savaitgalis, bet nebuvo daug laiko kepimui ir maisto gaminimui. Grįžo draugė po atostogų, todėl kelias dienas skyrėm susitikimams ir apsipirkinėjimui.
Vasarai tai tikriausiai vienas iš geresnių būdų sunaudoti bananus, nereikia jungti orkaitės ir ilgai neužtrunka. Taigi..braziliškas bananų ir kavos desertas.



Porcijos: 4

Produktai:

4 prinokę bananai
1 v.š. kavos granulių ištirpintų 1 v.š. karšto vandens
8 v.š. tiršto natūralaus jogurto
2 v.š. rudojo cukraus
Kapotų riešutų pabarstymui

Gaminimo procesas:

Į virtuvinį kombainą sudėti kartu nuluptus bananus, kavą ir sutrinti iki vientisos masės. Padalinti bananų masę į 4 taures, pabarstyti ruduoju cukrumi, ant viršaus sudėti po 2 v.š. jogurto, viršų pabarstyti riešutais.

Prieš patiekiant palaikyti šaldytuve mažiausiai 30 min.


Enough baking with banana! Not permanently of course, but just this week. Though it was a longer weekend, I didn't have much time for baking and cooking. My friend returned after the holidays, so we spend few days catching up and shopping.  
This dessert is probably one of the better ways to use bananas in summer, you don't need the oven and it doesnt take long to prepare. So.. here it is- Brazilian coffee bananas.



Servings: 4

Products:

4 ripe bananas
1 tbsp coffee granules dissolved in 1 tbsp hot water
8 tbsp thick natural yoghurt
2 tbsp brown sugar
Chopped nuts for decoration

Method:

Put in a blender peeled bananas and coffee and process until smooth. Divide banana mixture between 4 glasses, sprinkle with brown sugar on top, then cover with 2 tbsp yogurt, sprinkle chopped nuts on top.

Before serving keep in the fridge for at least 30 minutes.

2014 m. birželio 6 d., penktadienis

Cinamoninis pyragas/ Cinnamon Roll Cake

Pagal/ Source Lilluna

Cinamoninės bandelės vaikystejė buvo vienas mėgstamiausių skanėstų..su stikline šalto pieno.. Kadangi kepti su mielėmis vis dar nemoku šis pyragas tikras išsigelbėjimas. Minkštas pyragas su cukriniu cinamono viršum ir saldžiu glaistu buvo tikras skanėstas. Pamiršau net įsipilti stiklinę pieno. Mano vyro darbe pyragas su pagyrimais buvo išgraibstytas prie rytinės arbatos akimirksniu. 



Produktai:

3 stiklinės miltų
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
1,5 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
2 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės sviesto, tirpinto

Viršui:

1 stiklinė sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė rudojo cukraus
2 v.š. miltų
1 v.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Sumaišyti kartu miltus, druską, kepimo miltelius, pieną, kiaušinius ir vanilę. Lėtai įmaišyti tirpintą sviestą. Supilti į kepimo popieriumi išklotą 23x33 cm formą.

Sumaišyti visus pyragi viršui skirtus produktus (sviestą, rudąjį cukrų, miltus ir cinamoną). Vienodu atstumu išdėlioti šaukštu masę ant pyrago viršaus. Peiliu sumaišyti viršų pyrago tešlą, skersai ir išilgai pyrago.

Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol patikrinus mediniu krapštuku jis neaplips tešla.

Išėmus iš orkaitės paruošti glaistą iš 2 stiklinių cukraus pudros, 5 v.š. pieno ir 1 a.š. vanilės. Užpilti ant pravėsusio, bet vis dar šilto pyrago.


Cinnamon rolls were one my favorite childhood treats.. with a glass of cold milk.. Since baking with yeast is something I am not good at this cake is a real salvation. Soft cake with cinnamon swirl on top and sweet glaze was a real treat. I forgot even to get a glass of milk. My husband's work colleagues  finished this cake with their morning tea instantly.

Products:

3 cups flour
0.5 tsp salt
1 cup sugar
2 tsp baking powder
1.5 cups milk
2 eggs
2 tsp vanilla extract
0.5 cups butter, melted

For the Top:

1 cup butter, room temperature
1 cup brown sugar
2 tbsp flour
1 tbsp cinnamon

Method:

Mix together flour, salt, baking powder, milk, eggs and vanilla. Slowly mix in melted butter. Pour the batter into 23x33 cm baking form lined with baking paper.

Mix all the products for the top of the cake (butter, brown sugar, flour and cinnamon) . Drop with the spoon the mixture evenly on the top of the cake. With a knife swirl topping and cake batter, up and down the length of the pan.

Bake in preheated to 180C oven for about 30 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean.

Removed cake out of the oven and prepare the glaze mixing 2 cups of powdered sugar, 5 tbsp milk and 1 tsp vanilla. Pour it over the bit cooled but still warm cake.

2014 m. birželio 4 d., trečiadienis

Apelsininiai Keksiukai/ Orange Cupcakes

Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+

Kai lieka nesunaudotų bananų turiu jau visą krūvą receptų iš kurių tereikia išsirinkti ko labiausiai norisi. O štai vienas apelsinas uždavė užduotį kokiam pusvalandžiui kol perverčiau visus turimus receptus ir radau kaip jį skaniai sunaudoti..

Minkšti burnoje tirpstantys apelsinų skonio keksiukai su plaktos grietinėlės kepurėle.. Ir juos iškepti paprasčiau nei paprasta! 


Vienetai: 12

Produktai:

1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,75 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės apelsinų sulčių
2 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 v.š. tarkuotos apelsino žievelės
125 gr. sviesto, tirpinto ir atvėsinto
0,5 stiklinės grietinėlės, išplaktos
Šviežių braškių papuošimui

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 170C. Paruošti popierines keksiukų formeles.

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Suplakti kartu apelsino sultis, kiaušinius, apelsino žievelę. Į sausus produktus supilti apelsinų sulčių mišinį ir tirpintą sviestą. Išmaišyti tik kol viskas susimaišys, nepermaišyti.

Padalinti tešlą į keksiukų formeles ir kepti apie 20 minučių arba kol centre patikrinus mediniu iešmeliu jie nebeaplips tešla. 5 minutes palikti formoje, pabaigti vėsinti ant grotelių.

Aštriu peiliu išpjauti keksiukų vidury, užpildyti plakta grietinėle ir papuošti braškėmis.


When I have some bananas left I have a whole pile of recipes so I can choose what I feel like having. But one orange has given me a half hour task, I have browsed all the recipes I had and I found the delicious way to use it at last ..

Soft mouth-watering orange muffins with whipped cream topping.. And they are so easy to prepare!


Makes: 12

Products:

1.5 cups flour
1 tsp baking powder
0.75 cup sugar
0.5 cup orange juice
2 eggs, room temperature
1 tbsp grated orange zest
125 gr. butter, melted and cooled
0.5 cup cream, whipped
Fresh strawberries for garnishing

Method:

Preheat the oven to 170C. Prepare paper muffin cups.

In a bowl, mix the flour, baking powder and sugar. Whisk together orange juice, eggs, orange zest. Add wet ingredients and melted butter to dry ingredients. Mix just until everything is incorporated, do not overmix.

Divide the batter between the baking cups and bake for about 20 minutes or until a wooden skewer inserted in the center comes out clean. Leave in a form for 5 minutes, then finish cooling on the wire rack.

Using a sharp knife cut out cavities in middle of each cupcake and fill with whipped cream, garnish with strawberries.

2014 m. birželio 2 d., pirmadienis

Pertepti Bananiniai Sausainiai / Banana whoopie pies

Pagal/ Source AnnesFood

Man atrodo, kad paskutiniu metu perdaug kepu.. Nors nežinau ar dėl to galima skųstis. Skųstis galima kai reikia eiti į sporto salę ir atidirbti už visus tuos suvalgytus saldumynus.

Taigi nuo paties pirmadienio.. Minšti bananų skonio sausainiai!


Vienetai: 12 didelių sausainių

Produktai:

60 gr. sviesto, kambario temperatūros
300 gr. cukraus (aš dėjau 200 gr.)
1 kiaušinis
60 ml. aliejaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 bananai, sutrinti
0,5 a.š. cinamono
0,25 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
350 gr. miltų

Pertepimui:
60 gr. sviesto, kambario temperatūros
180 gr. cukraus pudros
100 g kreminio sūrio
1 a.š. vanilės ekstrakto


Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 175C, 2 skardas iškloti kepimo popieriumi.

Sviestą ir cukrų išplakti iki vientisos masės. Įmušti kiaušinį ir sudėti aliejų, vanilę ir trintus bananus, išmaišyti. Galiausiai įmaišyti sausus produktus- cinamoną, druską, kepimo miltelius ir miltus. Viską išmaišyti.

Šaukštu tešlą dėti ant kepimo popieriaus, paliekant tarpus. Kepti apie 15-20 minučių arba kol taps auksinės spalvos.

Atvėsinti pilnai ant grotelių prieš pertepant.

Pertepimui elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą ir pusę cukraus pudros. Sudėti kreminį sūrį, vanilės ekstraktą ir likusią cukraus pudrą ir plakti kelias minutes iki vientisos kreminės masės. Ant pusės sausainių užtepti kremo ir ant viršaus uždėti likusius sausainius.


It seems lately I am baking bit too much.. Although I do not know whether this is something to complain about. I think you can complain when you need to go to the gym and work for all those sweets eaten.

So I am starting my Monday .. with soft banana cookies!

Makes: 12 large whoopie pies

Products:

60 gr. butter, room temperature
300 gr. sugar ( I laid the 200 gr.)
1 egg
60 ml. oil
1 tsp vanilla extract
2 bananas, mashed
0.5 tsp cinnamon
0.25 tsp salt
1 tsp baking powder
350 gr. flour

For the Filling:
60 gr. butter, room temperature
180 gr . icing sugar
100 grams cream cheese
1 tsp vanilla extract

Method:

Preheat the oven to 175C, line 2 baking trays with baking paper.

Beat butter and sugar until smooth. Beat in the egg and add the oil, vanilla and mashed bananas, mix well. Finally, mix in the dry ingredients - cinnamon, salt, baking powder and flour. Mix everything.

Drop the dough on the baking paper, leaving enough space. Bake for about 15-20 minutes or until they become golden.

Cool on the wire rack completely before sandwiching them.

For the filling with an electric mixer beat together butter and half the icing sugar. Add cream cheese, vanilla extract and the rest of the icing sugar and beat for few minutes until smooth and creamy. Spread the filling on the half the cookies, top with the remaining cookies.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...