2015 m. rugpjūčio 31 d., pirmadienis

Karamelizuotų Kriaušių Sriuba su Pelėsiniu Sūriu/ Caramelized Pear and Blue Cheese Soup

Pagal/ Source ClosetCooking

Pirmasis receptas iš naujųjų namų. Tiesą sakant virtuvėje dar tiek daug ko trūksta. O tai kas išsiųsta atkeliaus tik po gerų kelių mėnesių, todėl teks suktis su tuo kas yra ir eiti apsipirkti naujų reikmenų, kas man net labai smagu.
Ši kriaušių sriuba subtilaus skonio, saldžiai sūroka su pelėsiniu sūriu..



Gaminimo laikas: 45 minutės

Porcijos: 6

Produktai:

2 v.š. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
6 kriaušės, išimtom sėklom ir pjaustytos nedideliais gabaliukais
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 skiltelės česnako, smulkintos
0,5 a.š. čiobrelių, kapotų
3 stiklinės sultinio
250 gr. bulvių, nuluptų ir smulkiai pjaustytų
115 gr. sūrio su mėlynuoju pelėsiu, trupinto
0,5 stiklinės grietinėlės arba pieno
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Dideliam puode ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų, sudėti rudąjį cukru ir palaukti kol jis pradės karamelizuotis. Tuomet sudėti kriaušes ir pakepinti pamaišant kol jos paminkštės (apie 5-7 minutes).

Sudėti svogūną ir pakepinti kol jis bus minkštas (apie 3-5 minutes). Sudėti česnaką ir čiobrelius ir pakepinti apie minutę.

Sudėti sultinį, grietinėlę ir bulves, viską užvirti. Sumažinti ugnį ir pavirti kol bulvės bus minkštos (apie 15 minučių). Tuomet virtuviniame kombaine sutrinti iki vientisos tyrės.

Tuomet supilti trintą sriubą atgal į puodą, įmaišyti sūrį ir pakaitinti kol jis ištirps. Prieš patiekiant pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.


This is first recipe from the new home. In fact the kitchen there are still so many things missing. And stuff that I sent should arrive only in few months. So I will have to use what I have and also go shopping for new things, what I find really fun.
This pear soup has delicate  pleasant taste, tastes sweet and bit salty at the same time with blue cheese that takes it to the next level..


Cooking time: 45 minutes

Servings: 6

Products:

2 tbsp butter
2 tbsp brown sugar
6 pears, cored and cut in small pieces
1 onion, finely chopped
2 cloves garlic, minced
0.5 tsp thyme, chopped
3 cups of stock
250 gr. potatoes, peeled and finely chopped
115 gr. blue cheese, crumbled
0.5 cup cream or milk
Salt and pepper to taste

Method:

In a large pan on medium heat, heat the oil, add brown sugar and wait until it starts bubbling. Then add pears and saute, stirring until they soften (about 5-7 minutes).

Add the onion and fry until it is soft (about 3-5 minutes). Add the garlic and thyme and saute for about a minute.

Add the stock, cream and potatoes, bring to the boil. Reduce heat and simmer until potatoes are soft (about 15 minutes). Then transfer to the blender and process until smooth.

Then transfer the soup back to the pan, mix in blue cheese and heat until it melts. Before serving season with salt and pepper to taste.

2015 m. rugpjūčio 17 d., pirmadienis

Džiovintomis Spanguolėmis, Brie Sūriu ir Graikiškais Riešutais Įdarytos Saldžiosios Bulvės/ Cranberry-Brie Walnut Stuffed Sweet Potatoes

Pagal/ Source DessertForTwo

Ne tik paskutinis kuriam laikui receptas su saldžiosiomis bulvėmis, bet ir paskutinis receptas iš Australijos. Už gerų kelių savaičių jau būsiu naujuose namuose. Iki pasimatymo rudenį.



Porcijos: 2

Produktai:

2 didelės saldžiosios bulvės
85 gr. brie sūrio
0,3 stiklinės graikiškų riešutų, kapotų
0,25 stiklinės džiovintų spanguolių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 200C.
Nuplauti saldžiąsias bulves, keliuose vietuose subadyti šakute. Padėti bulves ant folija išklotos skardos ir kepti apie 50-70 minučių arba tikrinant peiliu jis lengvai įlenda.

Išimti saldžiąsias bulves iš orkaitės, palaukti kol jis šiek tiek pravės. Perpjauti bulves per pusę, šaukštu išskobti vidų, paliekant apie 0,5 cm iš kraštų, kad palaikyti formą.

Sutrinti saldžiųjų bulvių minkštimą, sumaišyti su brie sūriu, graikiškais riešutais ir spanguolėmis. Paliktą bulių odą užpildyti įdaru ir patiekti.


This isn't just the last recipe with sweet potatoes for a while at least, but also the last recipe from Australia. For next few weeks I be busy moving and will be in new home. See you all in autumn.


Servings: 2

Products:

2 large sweet potatoes
85 gr. brie cheese
0.3 cup walnuts, chopped
0.25 cup dried cranberries

Method:

Preheat the oven to 200C.
Wash the sweet potatoes, prick using a fork in several places. Place sweet potatoes on a lined with the foil. Bake for about 50-70 minutes, or until a knife inserted slides easily through the sweet potato.

Remove the sweet potatoes from the oven, wait until they cool a bit. Cut potatoes in half, using spoon remove the flesh, leaving about 0.5 cm around the edges to keep the shape.

Mash sweet potato flesh then mix with brie, walnuts and cranberries. Stuff the skins with the mixture and serve.

2015 m. rugpjūčio 15 d., šeštadienis

Blynai su Bananais ir Saldžiosiomis Bulvėmis/ Sweet Potato Banana Pancakes

Pagal/ Source MyBizzyKitchen

Nemėgstu kraustytis, ypač kai reikia keisti šalį, daugumą sukauptų daiktų palikti. Palikti atsiminimus, draugus ir viską prie ko spėjau prisirišti. Kartais pasikeitimų norisi ir nauja pradžia džiugina. Bet bent kol kas ne mane. Reikia pasistiprinti ir toliau eiti krautis savo gyvenimo. 


Produktai:

1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
3 v.š. cukraus
1 kiaušinis
1,5 stiklinės pieno
85 gr graikiško jogurto
1 saldžioji bulvė, virta arba kepta (apie 0,75 stiklinės trintų)
1 bananas prinokęs, sutrintas
Žiupsnelis cinamono
Žiupsnelis muskato riešuto

Gaminimo procesas:

Kartu sumaišyti visus sausus produktus. Sudėti skystus produktus ir išmaišyti kol susimaišys. Palikti tešlą pastovėti 5 minutes. 

Ant vidutinės ugnies įkaitinti keptuvę, dėti po kelis šaukštus tešlos ir kepti apie 2 minutes ant vienos pusės, tuomet apversti ir apie 30 sekundžių ant kitos. Aš kepiau nesivadovaudama laikrodžiu, bet stebėdama kol kiekviena pusė bus auksiniai rudos spalvos.


I do not like moving, especially when I have to change the country, leaving most of the accumulated stuff. Leave the memories, friends and all the things I get used to I never find easy. Sometimes you want changes and new beginning feel exciting. Not this time. It should have something to regain my strength and go to keep packing my life.

Products:

1.5 cups flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
Pinch of salt
3 tbsp sugar
1 egg
1.5 cups milk
85 gr Greek yogurt
1 sweet potato, boiled or roasted in the oven(about 0.75 cup mashed)
1 ripe banana, mashed
Pinch of cinnamon
Pinch of nutmeg

Method:

Mix together all dry ingredients. Add wet products and mix until combined. Leave the batter to sit for at least 5 minutes. 

On medium heat to heat the frying pan, add a few tablespoons of the batter for each pancake and fry for about 2 minutes on one side, then flip and fry another side about 30 seconds. I didn't really look at the time, I just was checking until each side was golden brown.

2015 m. rugpjūčio 14 d., penktadienis

Saldžiųjų Bulvių Keksiukai/ Sweet Potato Muffins

Pagal/ Souce WillCookForSmiles

Vienam paskutinių mano pentadienių saulėtoje Australijoje pamintėti saulėti keksiukai su saldžiosiomis bulvėmis. Geriau mėgautis kieviena diena, nei gailėtis, kad kažko nepadarei.


Vienetai: 12

Produktai:

3 kiaušiniai
0,3 stiklinės grietinės
0,75 stiklinės aliejaus
1 stiklinė trintų saldžiųjų bulvių (keptų orkaitėje)
1 stiklinė rudojo cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,25 a.š. druskos
1 a.š. cinamono
0,5 a.š. kepimo sodos
2 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. tarkuoto muskato riešuto
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė kapotų pekano riešutų pabarstymui (pasirinktinai)

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, iškloti keksiukų formą popierėliais.

Dideliame dubenyje sumaišyti kartu kiaušinius, aliejų, grietinę, vanilę ir rudąjį cukrų. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti saldžiųjų bulvių tyrę ir viską gerai išmaišyti.

Įsijoti sausus produktus ir išmaišyti iki vientisos masės. Padalinti tešlą į formeles, pripildant apie 3/4 formelės. Pabarstyti viršų kapotais riešutais.

Kepti apie 18-20 minučių, arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Galima patiekti pabarstytus cukraus pudra.


For one of my last Fridays in sunny Australia I am sharing sunny sweet potato muffins. It is better to enjoy things every single day and have no regrets that you missed out on something. 


Makes: 12

Products:

3 eggs
0.3 cup sour cream
0.75 cup oil
1 cup mashed sweet potatoes (baked in the oven until soft)
1 cup brown sugar
1 tsp vanilla extract
0.25 tsp salt
1 tsp cinnamon
0.5 tsp baking soda
2 tsp baking powder
0.25 tsp grated nutmeg
1.5 cups flour
1 cup chopped pecans for the top (optional)

Method:

Preheat the oven to 180C, line muffin form with paper muffin cups.

In a large bowl, mix together the eggs, oil, sour cream, vanilla and brown sugar. Mix everything well until smooth. Add mashed sweet potato and mix everything well.

Sift in dry ingredients and mix until smooth. Divide the dough between muffin cups, filling about 3/4 of each. Sprinkle top with chopped pecans.

Bake for about 18-20 minutes, or until a wooden skewer inserted comes out clean. Can be dusted with icing sugar if desirable.

2015 m. rugpjūčio 12 d., trečiadienis

Apelsininis Kuskusas su Razinomis ir Migdolais/ Orange, Raisin and Almond Couscous

Pagal/ Source VintageKitchenNotes

Kartais norisi kažko. Kažko tokio kitokio. Tiesą sakant turėjau kelis produktus (razinas ir apelsinus) ir norėjau rasti kažką nekasdieniško, bet skanaus. Nesaldaus ir tinkamo pietums. Apelsininis Kuskusas su Razinomis ir Migdolais buvo kaip tik tas patiekalas, kuriame buvo viskas ir dar daugiau. Šis kuskusas puikaus skonio, sotus, bet neapsunkinantis ir labai tiko su aviena.

 Porcijos: 4

Produktai:

1 stiklinė apelsinų sulčių
0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 stiklinė kuskuso
0,3 stiklinės razinų
0,3 stiklinės migdolų, kapotų
0,3 stiklinės petražolių, kapotų
3 v.š. kalendros sėklų
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Ant nedidelės ugnies sausoje keptuvėje pakepinti kalendros sėklas. Tuomet sutrinti grūstuvu arba kavos malimo mašinėle, stengtis nesutrinti iki miltelių.

Vidutiniame dubenyje sumaišyti kuskusą. alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.
Ant nedidelės ugnies užvirti apelsinų sultis su razinomis. Iškart nuimti nuo ugnies ir supilti į kuskusą. Uždengti ir palikti 5 minutėms.

Kuskusą išskirstyti šakute, sudėti migdolus, petražoles ir kalendros sėklas. Jei reikia įdėti pagal skonį dar druskos ir pipirų.
Aš patiekiau su kepta aviena.


I wanted something. Something different. Actually, I had a few products in mind (raisins and oranges) and wanted to find recipe with them. Savory and suitable for the lunch. Orange Couscous with raisins and almonds was exactly what I was looking for and even more. This couscous  tastes great, is satisfying, but not heavy and goes really well with lamb.


Servings: 4

Products:

1 cup orange juice
0.25 cup olive oil
1 cup couscous
0.3 cup raisins
0.3 cup almonds, chopped
0.3 cup parsley, chopped
3 tbsp coriander seeds
Salt and pepper to taste

Method:

On a low heat in dry frying pan fry coriander seeds, be careful not to burn them. Then crush with the pestle or in a coffee mill, try not to powder them.

In a medium bowl, mix couscous, olive oil, salt and pepper.
On a low heal bring to the boil orange juice and raisins. Immediately remove from the heat and pour over the couscous. Cover and leave for 5 minutes.

Fluff couscous with a fork, add almonds, parsley and coriander seeds. If necessary add salt and pepper to taste.
I served with grilled lamb.

2015 m. rugpjūčio 10 d., pirmadienis

Šokoladinis Lazdyno Riešutų Pyragas su Kriaušėm/ Chocolate Pear & Hazelnut Cake

Pagal ScientificallySweet

Kriaušė ideali valgymui būna tik 10 minučių per savo gyvenimą. Ralph Waldo Emerson



Produktai:

2 kriaušės, prinokusios, bet kietos, supjaustytos į 8 dalis
150 gr. šokolado
115 gr. sviesto, pjaustyto gabaliukais
0,25 a.š. druskos
4 dideli kiaušiniai, atskirti
125 gr. cukraus
200 gr. maltų lazdyno liešutų
0,5 a.š. vanilės ekstrakto


Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C.
Iškloti popieriumi 20 cm skersmens formą kepimo popieriumi. Patepti riebalais dugną ir pabarstyti 1 v.š. rudojo cukraus. Išdėlioti ratu kriaušių gabaliukus.

Ištirpinti šokoladą ir sviestą nedideliame puode ir palikti šiek tiek pravėsti.

Dideliame dubenyje išplakti kiaušinių trynius su puse cukraus iki šviesios tirštos masės (apie 3-5 minutes). Įmaišyti maltus lazdyno riešutus ir vanilės ekstraktą. Įmaišyti atvėsintą šokolado masę.

Kitame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į šokolado masę. Sudėti tešlą į kepimo formą ant išdėliotų kriaušių, išlyginti viršų. Kepti apie 45-50 minučių arba kol viršus bus iškilęs ir patikrinus mediniu iešmeliu jis bus apkibęs keliais drėgnais trupiniais. Prieš patiekiant pilnai atvėsinti.


"There are only ten minutes in the life of a pear when it is perfect to eat." (Ralph Waldo Emerson)


Products:

2 pears, ripe but firm, cut into 8 wedges
150 gr. chocolate
115 gr. butter, cut in pieces
0.25 tsp salt
4 large eggs, separated
125 gr. sugar
200 gr. ground hazelnuts,
0.5 tsp vanilla extract

Method:

Preheat the oven to 180C.
Line 20 cm baking form with baking paper. Grease the bottom and sprinkle with 1 tablespoon of brown sugar. Arrange pear slices in a circle.

Melt the chocolate and butter in a small pan and leave to cool slightly.

In a large bowl, beat egg yolks with half of the sugar until thick and light(about 3-5 minutes). Mix in ground hazelnuts and vanilla extract. Mix in the cooled chocolate mixture.

In another bowl, beat the egg whites with the remaining sugar until stiff peaks. Gently fold into the chocolate mixture. Transfer the dough into a baking form on top of the arranged pears, level the top. Bake for about 45-50 minutes or until puffed and wooden skewer inserted comes out with few moist crumbs. Cool completely before serving.

2015 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

Kavos Sausainiai su Graikiškais Riešutais/ Mocha Walnut Cookies

Pagal knygą/ Source book Simple&Delicious Baking


Labas rytas štai ir aš! Na gal ir ne su pačiais gražiausiais sausainiais ir visai ne rytas.. Bet sausainiai skanūs. Kava, šokoladas ir riešutai.. Gal svečiams kepti ir nelabai tiks, bet save palepinti tikrai verta.



Vienetai: 16

Produktai:

115 gr. sviesto, kambario temperatūros
115 gr. rudojo cukraus
85 gr. smulkaus cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. tirpios kavos granulių ištirpintų 1 v.š. karšto vandens
1 kiaušinis
175 gr. miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. kepimo sodos
55 gr. šokolado gabaliukų
55 gr. graikiškų riešutų, kapotų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. 2 kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.

Į didelį dubenį sudėti sviestą ir abiejų rūšių cukrų, išplakti elektriniu plaktuvu iki purios masės. Kitame dubenyje išplakti kartu vanilę, kiaušinį ir kavą.

Dalimis nuolat plakant supilti kavos mišinį į sviestą. Gerai išplakti iki purios masės. Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir sodą, atsargiai išmaišyti. Įmaišyti šokoladą ir riešutus.

Šaukštu ant kepimo popieriaus dėti tešlą, palikti apie 5 cm tarpus. Kepti apie 10-15 minučių, kol kraštai bus iškepę, bet vidurys vis dar minkštas. Palikti 2 minutėms kepimo skardoje, tuomet pabaigti vėsinti ant grotelių.


Good morning! Here I am! Well maybe these are not the most beautiful cookies and it's not morning at all.. But the cookies are delicious. Coffee, chocolate and walnuts .. Maybe for guests they wouldn't be good looking enough, but they are really worth for treating yourself.


Makes: 16

Products:

115 gr. butter, room temperature
115 gr. brown sugar
85 gr. caster sugar
1 tsp vanilla extract
1 tbsp instant coffee granules dissolved in 1 tbsp hot water
1 egg
175 gr. flour
0.5 tsp baking powder
0.25 tsp baking soda
55 gr. chocolate chips
55 gr. walnuts, chopped

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 2 baking trays with baking paper.

In a large bowl place butter and both sugars, beat with an electric mixer until fluffy. In another bowl, whisk together vanilla, egg and coffee.

Gradually add coffee mixture into the butter mixture beating continuously and beat until fluffy. Sift in the flour, baking powder and soda, mix carefully. Mix in chocolate chips and walnuts.

Spoon the mixture on the baking leaving about 5 cm between. Bake for about 10-15 minutes, until edges are set but the middle is still soft. Leave for 2 minutes on the baking tray, then finish cooling on the wire rack.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...