2015 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Kalėdinių Receptų Savaitė: Šokoladinis Meduolinis Pyragas / Christmas Recipe Week: Chocolate Gingerbread Cake

Pagal/ Source BakerStreet

Iki Kalėdų tik šiek tiek daugiau nei 3 savaitės todėl pats laikas pabaigti planuoti meniu ir laiką, sudarinėti produktų ir dovanų sąrašus. Taigi šią savaitę Kalėdiniai receptai, kurių niekada nebūna perdaug.
Šis meduolinis pyragas ne tik šokoladinio skonio, drėgnas, bet dar ir paskanintas prieskoniais. Kreminio sūrio glaistas su viskiu labai prie jo tinka, glaisto dariau šiek tiek mažiau, bet jis toks skanus, kad kitą kartą daryčiau visą normą.


Produktai:

0,5 stiklinės (110 gr.) sviesto
0,5 stiklinės kakavos miltelių
0,5 stiklinės melasos
0,75 stiklinės šviesaus rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
0,25 stiklinės pieno
1 stiklinė miltų
0,75 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. smulkios druskos
1,25 a.š. imbiero miltelių
1 a.š. cinamono

Glaistui:

100 gr kreminio sūrio
2 v.š. cukraus pudros
0,25 stiklinės burbono

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160C, ištepti riebalais 22 cm kekso formą. Formą pabarstyti kakava ir iškratyti perteklių.

Persijoti į dubenį kartu miltus, kakavą, kepimo sodą, druską, maltą imbierą ir cinamoną. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, melasą, rudąjį cukrų ir 0,25 stiklinės vandens. Kai masė bus vientisa nuimti nuo ugnies ir leisti pravėsti 5 minutes.

Į pravėsusią sviesto ir melasos masę sudėti kiaušinius ir pieną ir išplakti. Atsargiai įmaišyti miltų mišinį (nepermaišyti). Perkelti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 30-35 minutes arba kol patirkinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Pilnai atvėsinti formoje.

Glaistui suplakti kartu kreminį sūrį ir cukrų. Po šaukštą pilti burboną kol gausis norima konsistencija. Užlipti glaistą ant atvėsinto kekso ir patiekti.


It's only bit more than 3 weeks until Christmas so it's time to finish planning the menu and time, making final list of products and presents. So this week is for sharing some Christmas recipes, there are never too many of them.
This gingerbread cake is not just chocolaty, moist, but also is flavored with spices. Bourbon cream cheese drizzle is so nice with it that I was sorry I made less of it than directed, it's so delicious that  next time I will make more. 


Products:

0,5 cup (110 gr.) butter
0,5 cup cocoa powder
0,5 cup molasses
0,75 cup light brown sugar
2 large eggs
0,25 cup milk
1 cup flour
0,75 tsp baking soda
0,5 tsp salt
1,25 tsp ginger powder
1 tsp cinnamon

For the cream cheese drizzle:

100 gr cream cheese
2 tbsp icing sugar
0,25 cup bourbon

Method:

Preheat the oven to 160C, grease 22cm bundt cake baking form. Dust with cocoa powder and tap to get rid of the excess.

In a bowl sift together the flour, cocoa powder, baking soda, salt, ground ginger and cinnamon. In a pan on medium heat melt butter, molasses, brown sugar and 0,25 cup of water. When the mixture becomes smooth remove from heat and allow to cool for 5 minutes.

Beat in the eggs to cooled butter and molasses mixture,add milk and whisk everything well. Gently mix in the flour mixture (do not overmix). Transfer the dough into a baking form and bake for about 30-35 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Cool completely in the form.

For the drizzle beat together cream cheese and sugar. One spoon at the time keep adding bourbon until you get the desired consistency. Drizzle the mixture over the cooled cake.

2015 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Šokoladinis Raudonojo Vyno Keksas / Red Wine Chocolate Bundt Cake

Pagal/ Source BrunchWithJoy

Prie šokolado ir vyno desertų kuriuos jau bandžiau prisijungia ir šis šokoladinis keksas su raudonuoju vynu. Nors teko skaityti, kad vyno ir šokolado nereikėtų derinti kartu..manau tai yra skonio reikalas. Kai kam skanu saldūs keksiukai su šonine, kai kas valgo cepelinus su pomidorų padažu.. man smagu ne sekti madas ar etiketą, bet savo asmeninius pomėgius.
Drėgnas šokoladinis keksas su vyno prieskoniu yra tikras skanėstas.


Produktai:

1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės kakavos
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės rudojo cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
1 stiklinė (225 gr) sviesto, kambario temperatūros
1 didelis kiaušinis
2 a.š. vanilės ekstrakto
1,5 stiklinės sauso raudonojo vyno
2 v.š. pieno

Šokolado ganašui:
225 gr šokolado, smulkinto
1 stiklinė grietinėlės
1 v.š. sviesto, kambario temperatūros

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais kekso formą.

Į vidutinį dubenį persijoti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje išplakti elektriniu plaktuvu sviestą, cukrų ir kiaušinį (apie 3-4 minutes). Sudėti vanilės ekstraktą, išmaišyti.

Per 3 kartus dalimis įmaišyti miltų mišinį pakaitomis su vynu. Supilti pieną, viską išmaišyti, bet nepermaišyti. Supilti tešlą į paruoštą formą ir išlyginti viršų. Kepti apie 45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Leisti 10 min pravėsti formoje, tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant metalinių grotelių.

Šokoladiniam ganašui į dubenį sudėti smulkintą šokoladą. Grietinėlę supilti į nedidelį puodą ir ant vidutines ugnies pakaitinti kol pasirodys burbuliukai. Supilti grietinėlę ant šokolado ir palikti porai minučių, tuomet sudėti sviestą ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Leisti pravėsti. Užpilti ant pilnai atvėsinto kekso.


This wine and chocolate dessert will go on the list with all others that I have already tried. Although I read that wine and chocolate is not a good match.. I think it is a matter of taste. Some people like sweet muffins with bacon, some people eat potato dumplings with tomato sauce .. I like to have things that I like not follow follow fashion or etiquette.
Moist chocolate cake with red wine flavor is a true treat.


Products:

1,5 cups flour
0,5 cup cocoa powder
1 cup sugar
0,5 cup brown sugar
1,5 tsp baking powder
0,5 tsp salt
1 cup (225 gr) butter, room temperature
1 large egg
2 tsp vanilla extract
1,5 cups dry red wine
2 tbsp milk

Chocolate Ganache:
225 gr chocolate, chopped
1 cup heavy cream
1 tbsp butter, room temperature

Method:

Preheat the oven to 180 C. grease bundt cake pan.

In the medium bowl sift the flour, cocoa, baking powder and salt. In another bowl using elecric mixer beat together butter, sugar and egg (about 3-4 minutes). Add vanilla extract and mix.

In 3 batches add the flour mixture alternating with the wine. Add milk and mix everything, do not overmix. Transfer the dough into the prepared form and smooth the top. Bake for about 45 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Allow to coll for 10 minutes in the form, then remove and finish cooling on a wire rack.

For the ganache, place chopped chocolate in a bowl. Add the heavy cream into a small saucepan and heat over medium heat until bubbles appear. Pour the cream over the chocolate and leave for few minutes, then add butter and mix everything until smooth. Allow to cool a bit. Pour the cooled over the cooled bundt cake.

2015 m. lapkričio 26 d., ketvirtadienis

Kiaušinienė su Pesto/ Scrambled Eggs with Pesto


Anksčiau pesto indelis stovėdavo aldytuvo gale ir reikdavo galvoti kaip jį sunaudoti. Dabar jau vienam pasibaigus perku kitą, nes pesto tapo vos ne kasdien naudojamu produktu. Be to radau dar vieną būdą panaudoti pesto- įdėti į kiaušinienę. Dabar taip kiaušinienę valgau kiekvieną kartą, nežinau ar kada pabos.



Produktai:

0,5 pomidoro, smulkiai pjaustyto
2 v.š. smulkiai pjaustytos paprikos
2 kiaušiniai
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 a.š. pesto
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Įkaitinti aliejų keptuvėje, sudėti pomidorus ir papriką, pakepinti kol daržovės suminkštės. Supilti suplaktus kiaušinius, kai jie pradės kepti pradėti maišyti mentele. Kai kiaušiniai bus iškepę nuimti nuo ugnies ir prieš patiekiant įmaišyti pesto.


Before pesto jar used to stand in the corner in the fridge and I had to think of the ways how to finish it. Now I buy another jar as soon as I finish it  because pesto has become almost a daily-used product. And I found another way to use it - in the scrambled eggs. Every time I have them I add some pesto and I don't think I will be bored of it anytime soon. 


Products:

0,5 tomato, finely chopped
2 tbsp bell pepper, finely chopped
2 eggs
Salt and pepper to taste
2 tsp pesto
Oil for frying

Method:

Whisk eggs with salt and pepper. Heat the oil in a frying pan, add tomatoes and bell peppers, saute until vegetables are tender. Pour the beaten eggs, when they begin to fry begin to set run to break with a spatula. When the eggs are cooked remove from heat and mix in pesto before serving.

2015 m. lapkričio 24 d., antradienis

Šokoladinis Pyragas su Grietine/ Sour Cream Truffle Cake

Pagal/ Source ScientificallySweet

Tikrai skanus ir nesudėtingas šokoladinsi pyragas. Sodraus šokolado skonio, bet nepersaldus kas man labai patiko.


Produktai:

150 gr juodojo šokolado
0,25 stiklinės (56 gr) sviesto
1 stiklinė (200 gr) cukraus
2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės (118 ml) riebios grietinės
1 a.š. vanilės ekstrakto
95 gr miltų
Kakavos pabarstymui

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Iškloti kepimo popieriumi 20x20 cm kepimo formą (aš naudojau 20 cm apvalią).

Ištirpinti kartu sviestą ir šokoladą mikrobangų krosnelėje arba dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu. Leisti šiek tiek pravėsti.

Vidutiniame dubenyje suplakti kiaušinius, cukrų ir druską iki tirštos šviesios masės. Įmaišyti grietinę, vanilę ir šokoladą. Ant viršaus užsijoti miltus ir išmaišyti kol viskas susimaišys.

Supilti tešlą į formą ir kepti ne ilgiau nei 25 minutes. Pyrago kraštai turėtų būti pakilę, bet vidurys šiek tiek minkštas ir patikrinus iešmeliu jis abkibtų keliais trupiniais.

Pyragą atvėsinti ant grotelių, tuomet palikti 2 valandoms šaldytuve (vientisai tekstūrai gauti). Prieš patiekiant pabarstyti kakava.


Really delicious and simple chocolate cake. it  has rich chocolate flavor, but is not too sweet, I really liked that.
 

Products:

150 gr dark chocolate
0,25 cup (56 gr) butter
1 cup (200 gr) sugar
2 large eggs, room temperature
0,25 tsp salt
0,5 cup (118 ml) full-fat sour cream
1 tsp vanilla extract
95 gr flour
Cocoa for dusting

Method:

Preheat the oven to 180C. Lined 20x20 cm baking form (I used a 20 cm round form) with baking paper.

Melt together the butter and chocolate in the microwave or in a bowl over a pan with boiling water. Allow mixture to cool slightly.

In a medium bowl beat the eggs, sugar and salt until thick and pale. Mix in the cream, vanilla and melted chocolate. Sift the flour on top and mix until incorporated.

Pour the batter into prepared form and bake for no longer than 25 minutes. The edges of the cake should be risen, but a middle still little soft and wooden skewer inserted comes out with a few crumbs.

Cool the cake on a wire rack, then leave for 2 hours in the refrigerator (for the smooth texture). Before serving dust with cocoa.

2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Orkaitėje Kepta Višta/ Perfect Roast Chicken

Pagal/ Source JamieOliver

Nusipirkau pigiai visą vištytę ir tada pagalvojau, kad esu kepsi vištą vos kelis kartus todėl susiradau visai paprastą receptą, kad net man tokiai nepatyrusiai vištų kepėjai pavyko.
Česnako dėjau tik pusę galvos ir vieną svogūną, todėl vienintelis dalykas ką kitą kartą darysiu kitaip tai kepsiu kartu daugiau daržovių, nes jos iškepa pasakiškai skanios.  Jei kaip aš norėsite kartu kepti obuolius dėkite juos į orkaitę likus 20 minučių iki kepimo pabaigos.


Produktai:

~ 1,5 kg višta
2 vidutinio dydžio svogūnai
2 morkos
2 saliero stiebai
1 česnakas
Alyvuogių aliejaus
Druskos ir šviežiai maltų pipirų
1 citrina
Šviežaus čiobrelio

Gaminimo procesas:

Vištieną išimti iš šaldytuvo 30 min prieš dedant į orkaitę.
Orkaitę įkaitinti iki 240C. Daržovių nulupti nereikia, tik nuplauti ir stambiai supjaustyti. Česnaką išskirstyti skiltelėmis.

Ant didelės kepimo skardos sudėti daržoves, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Vištą taip pat pašlakstyti aliejumi ir visą įtrinti druska ir pipirais. Citriną subadyti peiliu, įkišti į vištos vidų kartu su čiobreliais.

Vištieną padėti ant daržovių ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Sumažinti temperatūrą iki 200C ir kepti apie 1 val 20 min (aš kepiau 1 val 30 min)
Obuolius dėjau iki pabaigos likus apie 20 min.

Praėjus maždaug pusei laiko vištieną ir daržoves apšlakstyti vandeniu. Iškepusią vištą išimti iš orkaitės ir uždengus folija arba rankšluosčiu palikti maždaug 15 min prieš supjaustant.


I bought whole chicken that was very cheap and then I realised that I made roasted whole chicken only few times before. So I found really simple recipe that was impossible to fail even for such experienced cook like me.
The only think I was sorry about that I used only half of the garlic head and one onion, so next time i will definitely add more vegetables, because roasted vegetables tasted so good! If you decide to add some apples then add them 20 minutes before chicken is done.


Products:

~ 1.5 kg chicken
2 medium onions
2 carrots
2 celery stalks
1 garlic bulb
Olive oil
Salt and freshly ground pepper
1 lemon
Fresh thyme

Method:

Remove the chicken from the refrigerator 30 minutes before putting into the oven.
Preheat the oven to 240C. Do not peel vegetables just wash and coarsely chop. Separate the garlic into cloves.

On the large baking tray spread the vegetables, sprinkle with olive oil. Sprinkle chicken with oil and rub all over with salt and pepper. Take the lemon and with a sharp knife prick it, put the lemon inside the chicken’s cavity together with the herbs.

Place chicken on vegetables and put into preheated oven. Reduce the temperature to 200C and roast for about 1 hour 20 minutes (it took me 1 hour 30 minutes).
I added apples only when 20 minutes were left until the end.

After about half of the time baste the chicken and a splash of water to the tray if vegetables look too dry. Once you remove the chicken from oven cover it with the foil or a kitchen towel and leave for about 15 minutes before cutting.

2015 m. lapkričio 20 d., penktadienis

Kokosinis (Bounty skonio) Pyragas/ Bounty Bar Squares

Pagal/ Source ScientificallySweet

Šis kokosinis pyragas tikrai panašus į šokolado Bounty batonėlius. Pyragas skanus ir labai saldus todėl deja (o gal gerai) jo daug nesuvalgysi. Kokoso ir šokolado mylėtojams tiesiog būtina jį išbandyti. Rekomenduoju!

 Vienetai: 16

Produktai:
Pagrindui:
1 stiklinė (142 gr) miltų
0,25 stiklinės (55 gr) rudojo cukraus
0,25 a.š. druskos
5 v.š. (70 gr) sviesto, tirpinto

Kokosiniam sluoksniui:
2,5 stiklinės ( 160 gr.) kokoso drožlių
1 skardinė kondensuoto pieno
2 dideli kiaušiniai, suplakti
0,125 a.š. druskos

Viršui:
150 gr. šokolado, smulkinto
2 v.š. (28 gr) sviesto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Iškloti kepimo popierium 20x20 cm kepimo formą.

Sumaišyti kartu miltus, rudąjį cukrų ir druską. Supilti tirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Įspausti gautą masę į kepimo formos dugną ir kepti 15 minučių iki auksiniai rudos spalvos. Išėmus iš orkaitės palikti šiek tiek pravėsti kol paruošite įdarą. Sumažinti temperatūrą orkaitėje iki 160C.

Sumaišyti kartu kokoso drožle, kondensuotą pieną, kiaušinius ir druską kol viskas gerai susimaišys. Paskleisti tolygiu sluoksniu ant pagrindo. Kepti apie 20-25 min (aš kepiau 30 min) arba kol bus auksinės spalvos. Išėmus iš orkaitės pilnai atvėsinti.

Viršui ištirpinti kartu šokoladą ir sviestą dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu, išmaišyti iki vientisos masės. Paskleisti šokoladą ant atvėsinto pyrago viršaus, palikti šaldytuve sustingti Supjaustyti gabaliukais prieš patiekiant.


Bounty Bar Squares really like the Bounty chocolate bars. This cake is very tasty and sweet so unfortunately (or maybe it's actually good) you wouldn't be able to have a lot at once. Coconut and chocolate lovers really need to try it. Highly recommend it!


Makes: 16 bars

Products:
For the base:
1 cup (142 gr) flour
0,25 cup (55 gr) brown sugar
0,25 tsp salt
5 tbsp (70 gr) butter, melted

For the coconut layer:
2,5 cups (160 gr), desiccated coconut
1 can sweetened condensed milk
2 large eggs, lightly beaten
0,125 tsp salt

For the top:
150 gr. dark chocolate, chopped
2 tbsp (28 gr) butter

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 20x20 cm baking form with baking paper.

Mix together the flour, brown sugar and salt. Add the melted butter and mix well. Press the mixture into the bottom of the baking form and bake for 15 minutes until golden brown. Remove from the oven leave to cool while preparing the coconut layer. Reduce the heat to 160C.

Mix together coconut, condensed milk, eggs and salt until everything is well incorporated. Then evenly spread coconut mixture on the baked base. Bake for about 20-25 minutes (I baked for 30 minutes) or until golden. Remove from the oven and cool completely.

For the top melt together chocolate and butter in a bowl over a pan with boiling water, mix until smooth. Spread the chocolate on top of the cooled cake, leave in the refrigerator to set. Before serving cut into squares.

2015 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

Pertepti Šokoladiniai Sausainiai / Chocolate Whoopie Pies

Pagal/ Source JensFavoriteCookies

Nors šie sausainiai neatrodo labai ypatingi, bet vis dėl to jie labai skanūs. Namuos užteko vienos normos, bet jei laukčiau svečių kepčiau tikrai dvigubai daugiau. Su arbata ar kava jie tiesiog tirpsta burnoje.



Vienetai: apie 20

Produktai:

0,5 stiklinės (110 gr) sviesto arba kepinių margarino
1 stiklinė rudojo cukraus
1 kiaušinis
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės kakavos miltelių
0,5 a.š. druskos
1 a.š. kepimo sodos
1 stiklinė rūgpienio
1,75 stiklinės miltų

Pertepimui:

0,5 stiklinės (110 gr) sviesto, kambario temperatūros
1 v.š. pieno
1,5-2 stiklinės cukraus pudros

Gaminimo procesas:

2 kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi. Įkaitinti orkaitę iki 170C-180C.

Sviestą/ margariną išplakti kartu su cukrumi, kiaušiniu ir vanilės ekstraktu. Sudėti kakavą, druską ir sodą ir gerai išmaišyti. Per kelis kartus nuolat maišant supiltti rūgpienį ir miltus. Iš maišyti kol viskas susimaišys, stengtis nepermaišyti.

Dėti po šaukštą tešlos kiekvienam sausainiui ir kepti apie 10- 12 minučių. Pilnai atvėsinti ant grotelių prieš sutepant.

Pertepimo kremui sumaišyti visus produktus ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu iki purios masės. Gautu kremu sutepti panašaus dydžio sausainius ir suvožti.


Though these cookies do not look very special, but nevertheless they are very tasty. The given norm was enough for us at home, but if I would be expecting guests I would definitely make double. These cookies just melt in the mouth with tea and coffee.


Makes: ~20

Products:

0,5 cup (110 grams) butter or margarine
1 cup brown sugar
1 egg
1 tsp vanilla extract
0,5 cup cocoa powder
0,5 tsp salt
1 teaspoon baking soda
1 cup buttermilk
1.75 cups flour

For the Cream:

0,5 cup (110 g) butter, room temperature
1 tbsp milk
1,5-2 cups powdered sugar

Method:

Line 2 baking trays with baking paper. Preheat the oven to 170C-180C.

Beat butter/ margarine together with sugar, egg and vanilla extract. Add cocoa, salt and baking soda and mix well. In few batches alternating add buttermilk and flour. Mix everything until incorporated, try not to overmix.

Drop a tablespoon of dough for each cookie and bake for about 10 to 12 minutes. Cool completely on the wire rack before sandwiching.

For the cream mix all products and then beat well until fluffy. Frost the side of one cooled cookie and sandwich with another similar size cookie.

2015 m. lapkričio 17 d., antradienis

Kiaulienos Paprikašas/ Pork Tenderloin Paprikash

Pagal/ Source BakingAndCooking

Kiaulienos paprikašas man visada asocijuojasi su knyga "Šauniojo kareivio Šveiko nuotykiai".  Kažkaip skaniai skambantis pavadinimas, bet ir pats kiaulienos paprikašas buvo labai skanus.  Kiauliena gaunasi minkšta, o padažas labai skanus, kreminis ir tirštas. 


Porcijos: 3-4

Produktai:

500 gr. kiaulienos nugarinės, supjaustytos nedideliais gabaliukais
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. pipirų
5 a.š. alyvuogių aliejaus
1,5 stiklinės pjaustyto svogūno (aš naudojau 1 didelį svogūną)
1 stiklinė pjaustytos saldžiosios paprikos (naudojau 1 vidutinio dydžio)
2 a.š. smulkinto česnako
2 v.š. miltų
2 v.š. pomidorų padažo
1 a.š. kapotų čiobrelių
1 a.š. aitriosios paprikos miltelių
0,5 stiklinės sauso baltojo vyno
1 stiklinė nesūdyto sultinio
1 v.š. sidro acto
3 v.š. neriebios grietinės

Gaminimo procesas:

Kiaulieną pabarstyti 0,25 a.š. druskos ir 0,25 a.š. pipirų. Ant vidutinės ugnies įkaitinti 2 a.š. aliejaus didelėje keptuvėje. Sudėti kiaulieną, apkepti iš visų pusių kol bus beveik iškepusi (apie 4 minutes), išimti iš keptuvės.

Įkaitinti keptuvėje likusį aliejų, sudėti svogūnųs, saldžiąją papriką, česnaką, likusią druską ir pipirus. Pakepti apie 4 minutes arba kol daržovės bus minkštos. Sudėti miltus, pomidorų padažą, čiobrelius ir paprikos prieskonius. Išmaišyti ir pakepinti apie 30 sekundžių. Supilti vyną ir pavirti apie minutę. Galiausiai supilti sultinį, actą ir palaukti kol užvirs.

Sudėti kiaulieną, sumažinti ugnį ir pavirti apie 5 minutes kol kiauliena paminkštės. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti grietinę. Patiekti su makaronais, bulvių koše arba ryžiais.


Pork paprikash always somehow associated with the book "The Good Soldier Švejk". Somehow that name sounded delicious, but also the dish itself  was very tasty. Pork becomes tender and the sauce is very tasty, creamy and thick.


Servings: 3-4

Products:

500 gr. pork tenderloin, cut into small pieces
0,5 tsp salt
0,5 tsp ground pepper
5 tsp olive oil
1,5 cups chopped onion (I used 1 large onion)
1 cup chopped bell pepper (I used 1 medium)
2 tsp crushed garlic
2 tbsp flour
2 tbsp tomato sauce
1 tsp chopped thyme
1 tsp chili powder
0.5 cup dry white wine
1 cup unsalted stock
1 tbsp cider vinegar
3 tbsp fat-free sour cream

Method:

Sprinkle pork with 0,25 tsp salt and 0,25 tsp pepper. In a large frying pan heat 2 teaspoons of oil on medium heat. Add the pork to the frying pan, fry until it's browned on all sides (about 4 minutes), remove from the pan.

Heat the remaining oil in a pan, add the onion, bell pepper, garlic, remaining salt and pepper. Fry for about 4 minutes or until vegetables are tender. Add the flour, tomato sauce, thyme and chili powder. Stir fry for about 30 seconds. Add the wine and simmer for about a minute. Finally, add stock, vinegar and bring to the boil.

Add the pork, reduce the heat and simmer for about 5 minutes, until pork is tender. Remove from heat and mix in the sour cream. Serve with pasta, mashed potatoes or rice.

2015 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Ryžiai su Vištiena Indiškai / Indian Rice with Chicen / Chicken Biryani

Pagal/ Source TreatNTrick

Ryžiai su vištiena indiškai - aromatingas, sotus, skonio kupinas indiškas patiekalas. Patiekti galima su indišku jogurto padažu (raita), aštriu čatniu, nors man skanu ir visai be nieko papildomai.  

Produktai:

1 kg vištienos, pjaustytos gabaliukais
5 stiklinės basmati ryžių
5 dideli svogūnai, pjaustyti
6 vidutiniai pomidorai, pjaustyti
1 v.š. čili miltelių
1,5 v.š. biryani prieskonių
2 a.š. garam masala prieskonių
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
5 cm cinamono lazdelė
8 gvazdikėliai
8 kardamono ankštys
5 v.š. aliejaus/ sviesto
1 lauro lapas
7 stiklinės vandens
Druskos pagal skonį
0,5 citrinos sultys

Sutrinti:

5 česnako skiltelės
5 cm imbiero šaknies
10 žaliųjų čili
1 stiklinė kalendros kapų
0,25 stiklinės mėtų lapų

Marinatui:

1 stiklinė jogurto
2 v.š. imbiero ir česnako tyrės
1-2 v.š. čili prieskonių
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
Druskos pagal skonį
1 citrinos sultys
1 a.š. garam masala prieskonių

Gaminimo procesas:

Sumaišyti dubenyje visus produktus skirtus marinatui, sudėti vištieną, gerai išmaišyti. Palikti pasimarinuoti 1-2 valandoms. Ryžius užpilti vandeniu ir palikti 30 minučių.

Dideliame puode įkaitinti sviestą, sudėti lauro lapus, cinamoną, cardamoną ir gvazdikėlius. Pakepinti maišant, tuomet sudėti svogūnus. Pakepinti kol svogūnai taps auksiniai rudos spalvos, įmaišyti pomidorus, kai jie suminkštės sudėti čili prieskonius, biryani prieskonius, ciberžolę, garam masalą ir sutrintus produktus. Maišant pakepti kol pakvips.

Sudėti vištieną, išmaišyti. Supilti 1 stiklinę vandens, išmaišyti, uždengti puodą ir pavirti vištieną apie 15 minučių. Tuomet viską išmaišyti, supilti 6 stiklines vandens, užvirti.

Sudėti ryžius ir druską. Virti kol vanduo išgaruos, nuimti nuo ugnies, palikti uždengus 10 minučių. Pašlakstyti rožių vandeniu, patiekti karštą su raita (jogurto padažu).


Chicken Biryani - aromatic, filling, full of flavor Indian dish. You can serve it with raita ( Indian yogurt sauce), a spicy chutney, although I find it quite tasty and without anything extra.


Products:

1 kg chicken, cut into pieces
5 cups basmati rice
5 large onions, chopped
6 medium tomatoes, chopped
1 tbsp chili powder
1.5 tbsp biryani spices
2 tsp garam masala spice
0.5 tsp turmeric powder
5 cm cinnamon stick
8 cloves
8 cardamom pods
5 tbsp oil / butter
1 bay leaf
7 cups water
Salt to taste
0.5 lemon juice

Ground:

5 garlic cloves
5 cm ginger grated
10 green chilies
1 cup coriander leaves
0.25 cup mint leaves

For marinade:

1 cup yogurt
2 tbsp ginger and garlic paste
1-2 tbsp chili powder
0.5 tsp turmeric powder
Salt to taste
Juice of 1 lemon
1 tsp garam masala

Method:

In a bowl mix all the ingredients for the marinade, add chicken, mix well. Leave it to marinate for 1-2 hours. Cover rice with water and leave for 30 minutes.

In a large pan heat the butter, add bay leaves, cinnamon, cloves and cardamom. Stir fry, then add onions. Saute until the onion is golden brown, mix in tomatoes and cook until they are soft. Then add chili, biryani spices, turmeric, garam masala and ground mixture. Stir fry until fragrant.

Add chicken and mix. Add 1 cup of water, mix and cover the pan, simmer the chicken for about 15 minutes. Then mix everything and add 6 cups of water, bring it to the boil.

Add the rice and salt. Simmer until the water has evaporated, turn the heat off and leave covered for another 10 minutes. Sprinkle rose water, serve hot with raita (yogurt sauce).

2015 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Kavos Pyragas su Grietine/ Sour Cream Coffee Cake

Pagal/ Source CreateBakeMake

Paprastas, saldus pyragas su kava ir prie kavos. Tokiems pyragams aš niekad negaliu atsispirti.
Originaliame recepte pyragas buvo be šokolado, bet aš turėjau, todėl dar įmaišiau šokolado gabaliukų. Juk su šokoladu viskas skaniau? ;)



Produktai:

125 gr sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė (220 gr) cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. tirpios kavos
1,3 (190 gr) stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,3 stiklinės (90 gr) grietinės
0,5 stiklinės šokolado gabaliukų (pasirinktinai)

Kavos glaistui:
2 a.š. tirpios kavos
1 stiklinė (150 gr) cukraus pudros
20 gr sviesto, tirpinto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160C. Iškloti kepimo popierium 20 cm apvalią kepimo formą.

Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki šviesios purios masės. Nuolat plakant po vieną įmušti kiaušinius. Kavos granules ir vanilę gerai sumaišyti su 1 v.š. šilto vandens. Supilti gautą mišinį į sviesto masę ir gerai išplakti.

Į gautą masę įsijoti miltus ir kepimo miltelius, sudėti grietinę ir viską išmaišyti. Jei naudojate įmaišyti šokolado gabaliukus. Tešlą perkelti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla.

Išėmus iš orkaitės leisti atvėsti 5 minutes formoje, tuomet perkelti ant metalinių grotelių ir pabaigti vėsinti.

Kavos glaistui skirtas granules ištirpinti 1-2 v.š. šilto vandens, tuomet supilti kartu su cukraus pudra ir sviestu. Gerai viską išmaišyti ir paskleisti ant atvėsinto pyrago.


Simple, sweet cake with coffee in it and perfect with a cup of coffee. I can never resist such cakes.
In the original recipe there was no chocolate, but I had so I added some. After all, isn't it true that chocolate makes everything better ;)


Products:

125 gr butter, room temperature
1 cup (220 gr) sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
1 tbsp coffee granules
1,3 cups (190 gr) flour
1 tsp baking powder
0,3 cup (90 gr) sour cream
0,5 cup chocolate chips (optional)

For the Coffee Icing:
2 tsp coffee granules
1 cup (150 gr) powdered sugar
20 gr butter, melted

Method:

Preheat the oven to 160C. Line 20cm round baking form with baking paper.

In a large bowl, with an electric mixer beat butter and sugar until light and fluffy. One by one beat in the eggs, beating well after each. Mix until dissolved coffee granules and vanilla with 1 tablespoon of warm water. Add coffee mixture into butter mixture and beat well.

Sift in the flour and baking powder, add sour cream and mix everything, finally fold in chocolate chips if using. Transfer the batter into the baking form, level the surface and bake for about 45 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean.

After removing from oven allow to cool for 5 minutes in the form, then remove and finish cooling on the wire rack.

For the icing dissolve coffee granules in 1-2 tablespoons of warm water and then add icing sugar and butter. Mix everything well until you get smooth icing, spread on the cooled cake.

2015 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Sumuštiniai su Avokadu ir Lašiša/ Sandwiches with Avocado and Salmon


Paprastai mano pusryčių (gal tiksliau priešpiečių, nes valgau apie vidurdienį) meniu būna blynai, kiaušinienė arba sumuštiniai. Mėgstami sumuštiniai su avokadu ir tuomet jau pagal tai ko turiu dar pridedu. Skanu ir sotu.


Produktai:

2 riekės juodos duonos
1 avokadas
0,5 žaliosios citrinos sulčių
Druskos ir pipirų pagal skonį
50 gr. rūkytos lašišos
5 cm agurko, pjaustyto riekutėmis arba juostelėmis

Gaminimo procesas:

Avokado minkštimą sutrinti šakute kartu su žaliosios citrinos sultimis, įdėti pagal skonį druskos ir pipirų. Ant duonos užtepti trinto avokado, ant viršaus uždėti agurko ir lašišos. Patiekti.


Usually my on breakfast (perhaps I could call it lunch, because I eat it around noon) menu are pancakes, eggs or sandwiches. Favorite sandwiches are with avocado and then I just use whatever I have in the fridge. Tasty and filling.



Products:

2 slices of black bread
1 avocado
Juice of 0,5 lime
Salt and pepper to taste
50 gr. smoked salmon
5 cm cucumber, sliced or cut into strips

Method:

Mash the avocado with a fork together with the lime juice, add salt and pepper to taste. Spread avocado on the bread, arrange cucumber and salmon on top. Serve.

2015 m. lapkričio 10 d., antradienis

Kopūstų Salotos su Migdolais ir Džiovintomis Spanguolėmis/ Apple Cranberry and Almond Coleslaw

Pagal/ Source CookingClassy

Kopūstų salotos man labai patinka, bet gaminant namie padažui vis kažko trūkdavo. Pagal šį receptą padažas gaunasi idealiai skanus. O spanguolės ir obuoliai kaip papildomas priedas jas dar labiau pagardino.


Porcijos: ~8

Produktai:

1 nedidelis kopūstas, smulkiai pjaustytas (6-7 stiklinės)
1,5 stiklinės smulkiai pjaustytų morkų
2 dideli obuoliai, smulkiai pjaustyti (~3 stiklinės)
0,5 stiklinės laiškinio svogūno, pjaustyto
0,75 stiklinės kapotų migdolų
0,75 stiklinės džiovintų spanguolių

Padažui:
0,75 stiklinės graikiško jogurto
0,25 stiklinės majonezo
0,25 stiklinės medaus
2 v.š. obuolių sidro acto
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Dubenyje sumaišyti kartu visus produktus padažui, pagal skonį įdėti druskos ir pipirų.

Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstą, morkas, obuolius, svogūnus, migdolus ir spanguoles. Užpilti padažą ir viską išmaišyti.


I always likes coleslaw but making it at home the dressing was just not right. But when I tried this recipe I realised that I found the best dressing. Cranberries and apples also were a good addition that made salad more delicious. 


Servings: ~8

Products:

1 small cabbage, finely shredded (6-7 cups)
1.5 cups carrots, but into matchstick
2 large apples, finely chopped (~3 cups)
0,5 cup spring onions, sliced
0,75 cup chopped almonds
0,75 cup dried cranberries

For the Dressing:
0,75 cup Greek yogurt
0,25 cup mayonnaise
0,25 cup honey
2 tbsp apple cider vinegar
Salt and pepper to taste

Method:

In a bowl, mix together all products for the dressing, add salt and pepper to taste.

In a large bowl, combine cabbage, carrots, apples, onions, almonds and cranberries. Pour the dressing over and mix everything well.

2015 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

Paprastas Varškės Pyragas / Simple Cottage Cheese Cake

Pagal / Source BakingSecrets

Pyragų su varške buvau labai pasiilgus. Šiek tiek abejojau ar kepti pyragą su varške, nes varškė čia kitokia, labiau panaši į grūdėtą. Taigi, turėtą varškę pertryniau per sietelį ir viskas gavosi puikiai. Aš norėjau pabaigti uogienę, todėl dar uždėjau sluoksnelį uogienės ant varškės masės.


Produktai:

200 gr sviesto, šalto
0,3 stiklinės cukraus
2 puodeliai miltų
0,5 a.š. vanilės ekstrakto

Įdarui
500 gr varškės
4 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C. 23cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.

Šaltą sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti miltus ir pirštais sutrinti iki trupinių masės. Sudėti cukrų ir vanilės ekstraktą ir vėl viską sutrinti. Galima tiesiog visus produktus sudėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti kol gausis trupiniai.

Visus įdarui skirtus produktus sudėti kartu ir gerai išmaišyti.
Apie 2/3 trupinių supilti į kepimo formos dugną ir rankomis gerai įspausti. Supilti įdarą ant pagrindo, ant viršaus užtrupinti likusius trupinius.

Kepti apie valandą. Atvėsinti formoje.


I missed cakes with cottage cheese for a while. I wasn't sure if to bake cottage cheese cake, as cottage cheese is different here, it's not as smooth as the one we have at home. So I mashed it through the sieve and it was fine. I had some jam that I wanted to finish so I just spread some on top of cottage cheese layer. 


Products:

200 gr butter, cold
0.3 cup sugar
2 cups flour
0.5 tsp vanilla extract

For the filling
500 g of cottage cheese
4 eggs
0.5 cup sugar
1 tsp vanilla extract

Method:

Preheat the oven to 190C. Line 23cm baking form with baking paper.

Cut cold butter into small cubes, add the flour then using fingers rub everything until you get crumbs. Add sugar and vanilla extract and rub again. Or you can just add ingredients into a blender and process until you get crumbs.

Add all the ingredients for the filling together and mix until smooth.
Transfer about 2/3 of the crumbs into the bottom of the baking form and press well into the bottom. Pour the filling over the base, on top spread remaining crumbs.

Bake for about an hour. Cool in the form.

2015 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Airiškos Grietinėlės Likerio (Bailey's) Savaitė: Likerio Panna Cotta su Karameliniu Kavos Padažu/ Bailey's Irish Cream (Bailey's) Week: Bailey’s Irish Cream Panna Cotta with Espresso Caramel Sauce

Pagal/ Source LoveAndDuckFat

Bailey's receptų sąraše dar yra sūrio pyragas, sausainiai, bet jiems teks palaukti kito karto, kai namie bus Bailey's. Pabaigai Bailey's likerio panna cotta.
 Šis desertas pasakiško skonio. Pati panna cotta ryškaus Airiškos Grietinėlės Likerio skonio. O saldus karamelinis kavos padažas dar labiau pagardina ir taip puikų desertą. 


Vienetai: 8

Produktai:
Panna Cottai:

3,5 stiklinės grietinėlės
0,5 stiklinės cukraus
2 a.š. vanilės ekstrakto
4,5 a.š. želatinos
6 v.š. šalto vandens
0,5 stiklinės Bailey's (grietinėlės likerio)

Karameliniam kavos Padažui:

8 v.š. vandens
4 a.š. tirpios kavos granulių
1 stiklinė cukraus
0,75 stiklinės grietinėlės
0,5 a.š. druskos
5 v.š. sviesto, pjaustyto

Gaminimo procesas:

Panna Cottai puode pakaitinti grietinėlę ir cukrų kol cukrus ištirps. Įmaišyti vanilės ekstraktą.

Nedideliame dubenyje į vandenį suberti želatiną. Palikti 10 minučių. Supilti želatiną į karštą grietinėlės mišinį ir gerai išmaišyti kol ištirps. Supilti Bailey's likerį.

Padalinti mišinį į indelius. Palikti šaldytuve sustingti (apie 4 valandas).

Karameliniam kavos Padažui nedideliame indelyje sumaišyti 2 v.š. vandens su kavos granulėmis.

Puode ant nedidelės ugnies sumaišyti 6 v.š. vandens ir cukrų, kol cukrus ištirps. Padidinti ugnį ir pavirti apie 8 minutes maišant kol karamelė patamsės.

Nuimti puodą nuo ugnies. Sudėti grietinėlę, sviestą, druską ir kavą. Išmaišyti.
Puodą grąžinti ant ugnies, pavirti nuolat maišant kol padažas bus vientisas ir patirštės.
Patiekti padažą su panna cotta.


I still have some recipes with Bailey's that I need to try, like cheesecake, cookies, but they will have to wait for next time I will have Bailey's again. Final recipe this week is Bailey's panna cotta. This dessert tastes fabulous. Panna cotta itself has a rich Irish cream flavor. And sweet caramel espresso sauce takes this dessert to another level. 



Makes: 8

Products:
For Panna cotta:

3.5 cups heavy cream
0.5 cup sugar
2 tsp vanilla extract
4.5 tsp gelatin
6 tbsp cold water
0.5 glass Bailey's (cream liqueur)

For Caramel Espresso sauce:

8 tbsp water
4 tsp instant coffee powder
1 cup sugar
0.75 cup heavy cream
0.5 tsp salt
5 tbsp butter, chopped

Method:

For Panna cotta: Add cream and sugar into the pan until sugar dissolves. Stir in the vanilla extract.

In a small bowl, sprinkle gelatin over the water. Leave for 10 minutes. Add gelatin into the hot cream sugar mixture and mix well. Add Bailey's.

Divide the mixture between the molds. Leave to set in the refrigerator (for about 4 hours).

For Caramel Espresso sauce in a small bowl mix 2 tablespoons of water with coffee granules.

On low heat dissolve 6 tablespoons of water and sugar. Increase the heat and boil for about 8 minutes, stirring until the caramel darkens.

Remove the pan from the heat. Add the cream, butter, salt and coffee. Mix well.
Return the pan to the heat, boil mixing constantly until the sauce is smooth and thickens.
Serve the sauce with panna cotta.

2015 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis

Airiškos Grietinėlės Likerio (Bailey's) Savaitė: Brauniai su Bailey's Likeriu/ Irish Cream (Bailey's) Week: Bailey's Irish Cream Brownies

Pagal/ Source ButtercreamBlondie

Šie brauniai su su Bailey's Likeriu turi tik vieną trūkumą- jie tokie skanūs, kad beviltiška sustoti suvalgius vieną gabaliuką. Nežinau net kas skaniau patys brauniai ar Bailey's kremas.


Produktai:

170 gr. šokolado
170 gr. sviesto
3 kiaušiniai
1,5 stiklinės rudojo cukraus
1 a.š. kavos granulių
0,25 a.š. druskos
1 a.š. vanilės ekstrakto
3 v.š. Bailey's Grietinėlės likerio (naminio likerio receptas čia)
0,75 stiklinės miltų
0,25 a.š. kepimo sodos

Kremui:

115 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,25 stiklinės cukraus pudros
0,75 a.š. kavos granulių
Žiupsnelis druskos
2-3 v.š. Bailey's likerio

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160C. Iškloti kepimo popieriumi 20x20 cm kepimo formą.

Šokoladą ištirpinti su sviestu.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir kavos granulėmis (apie 7-8 minutes). Įmaišyti vanilę ir Bailey's likerį ir paplakti dar kelias minutes. Supilti pravėsusią šokolado masę. Išplakti.

Sudėti miltus, kepimo miltelius, išmaišyti kol susimaišys (nepermaišyti). Supilti į formą, kepti apie 40-45 minutes. Išėmus iš orkaitės pilnai atvėsinti.

Kremui elektriniu plaktuvu išplakti sviestą su cukraus pudra. Sudėti druską ir kavą, pagal skonį įpilti Bailey's likerio. Išplakti. Paskleisti ant atvėsintų braunių.


These brownies with Bailey's Irish cream have only one problem - they are so delicious, that it's impossible to stop after one piece. I do not know what is tastier - brownies or Bailey's frosting.

 Products:

170 gr. chocolate
170 gr. butter
3 eggs
1.5 cups brown sugar
1 tsp coffee granules
0.25 tsp salt
1 tsp vanilla extract
3 tbsp Bailey's Irish cream (recipe for homemade Bailey's here)
0.75 cup flour
0.25 tsp baking soda

For the Frosting:

115 gr. butter, room temperature
1.25 cups powdered sugar
0.75 tsp coffee powder
Pinch of salt
2-3 tbsp Bailey's

Method:

Preheat the oven to 160C. Line 20x20 cm baking form with baking paper.

Melt chocolate and butter.
Beat eggs with sugar and coffee granules (about 7-8 minutes). Add vanilla and Bailey's and beat for few more minutes. Added cooled chocolate mixture. Mix.

Add the flour, baking soda, mix until combined (do not overmix). Transfer the dough into baking form, bake for about 40-45 minutes. After removing from the oven cool completely.

With an electric mixer beat the butter and icing sugar. Add salt and coffee, add Bailey's to taste. Beat well. Spread on cooled brownies.

2015 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Airiškos Grietinėlės Likerio (Bailey's) Savaitė: Blynai su Bailey's Grietinėlės Likeriu/ Irish Cream (Bailey's) Week: Bailey's Irish Cream Pancakes

Pagal/ Source SeriousEats

Šie blynai minkšti ir skanūs. Labai skanu ir vieni ir su plakta grietinėle, ledais ar dar Bailey's likerio.



Blynai: 12

Produktai:

3 v.š. sviesto, tirpinto
2 v.š. cukraus
0,25 a.š. druskos
1 didelis kiaušinis
0,6 stiklinės pieno
0,3 stiklinės Bailey's likerio (naminio likerio receptas čia)
1,75 stiklinės miltų (aš naudojau 1,25 stiklinės)
3 a.š. kepimo miltelių

Gaminimo procesas:

Išplakti kartu sviestą, cukrų, druską ir kiaušinį. Įmaišyti pieną ir Bailey's likerį. Į dubenį sudėti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti, bet nepermaišyti.

Ant vidutinės ugnies įkaitinti keptuvę. Pilti po kelis šaukštus tešlos, kai paviršiuje pasirodys burbuliukai apversti ir pakepti apie 1-2 minutes. Patiekti su klevų sirupu, sviestu.


These pancakes are very fluffy and yummy! Perfect for breakfast alone, with some whipped cream, ice cream or some more Bailey's/


Pancakes: 12

Products:

3 tbsp butter, melted
2 tbsp sugar
0.25 tsp salt
1 large egg
0.6 cup milk
0.3 cup Bailey's Irish cream liqueur (recipe for homemade Bailey's here)
1.75 cup flour (I used 1.25 cup)
3 tsp baking powder

Method:

Whisk together butter, sugar, salt and egg. Mix in milk and Bailey's liqueur. Add the flour and baking powder, mix until smooth, but do not overmix.

On medium heat to heat the frying pan. Pour few tablespoons of batter for each pancake, fry until bubbles appear on the surface then flip and fry for another 1-2 minutes. Serve with maple syrup and butter.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...