2016 m. sausio 26 d., antradienis

Brauniai su Spanguolėmis/ Cranberry Brownies

Pagal/ Source CoconutAndLime

Jau žiema bent kalendoriuje į pabaigą, o sniego po vakar dienos lietaus neliko.  O man žiemos beliko visai vos kelios dienos, bet tiek to nesigirsiu. Šokoladiniams skanėstams tokiems kaip brauniai bet koks oras tinkamas. Tokie gana paprasti brauniai įdėjus šviežių spanguolių tampa tikru skanėstu. Vienas iš tų kepinių, kurio paragavus labai sunku sustoti valgyti.


Produktai:

0,75 stiklinės (165 gr) sviesto
340 gr šokolado
1,75 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės šviežių spanguolių
3 kiaušiniai, suplakti
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 stiklinė miltų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 175C. Ištepti riebalais 20x20 cm formą.

Puode ant vidutinėss ugnies ištirpinti sviestą, sudėti 0,75 stiklinės šokolado gabaliukų. Pavirti ant nedidelės ugnies pamaišant kol šokoladas ištirps. Nuimti nuo ugnies.

Įmaišyti cukrų. Kai masė šiek tiek pravės įmaišyti kiaušinius ir vanilę. Įmaišyti likusius šokolado gabaliukus ir miltus. Galiausiai įmaišyti spanguoles.

Kepti apie 50 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis aplips tik keliais trupiniais. Prieš supjaustant atvėsinti ant metalinių grotelių.


Winter at least in the calendar is almost ending, and after yesterday's rain all the snow is gone. I have only few days left in this winter anyway, but I will not start telling about that. Chocolate treats such as brownies are goof for any weather. Simply adding fresh cranberries to the chocolate brownies make them so good! It's one of the baked treats that after trying is just impossible to stop eating.


Products:

0,75 cup (165 gr) butter
340 gr chocolate, chopped
1,75 cups sugar
1,5 cups fresh cranberries
3 eggs, beaten
1 tsp vanilla extract
1 cup flour


Method:

Preheat the oven to 175C. Grease 20x20 cm baking form.

In a pan on medium heat melt the butter, add 0,75 cup of chopped chocolate. Simmer on the low heat, stirring until chocolate is melted. Remove from heat.

Stir in the sugar. When everything cools a bit mix in the eggs and vanilla. Then mix in the remaining chocolate and flour. Finally, fold in cranberries.

Bake for about 50 minutes or until wooden skewer inserted comes out with few crumbs. Before cutting cool on the wire rack.

2016 m. sausio 25 d., pirmadienis

Daniškas Pyragas 'Svajonė'/ Danish Dream Cake

Pagal/ Source NordicFood&Living

Mano paskutinėms dienoms Danijoje atšvęsti (deja deja, ir vėl laukia kraustymąsis kurių aš taip nemėgstu) dalinuosi tradicinio daniško pyrago receptu. Kiek teko pastebėti, pyragai čia labai mėgstami, darbovietėse jų būna beveik kasdien. Šis pyragas labai paprastas ir dėl karamelizuoto kokosinio viršutinio sluoksnio gan neįprasto skonio (bent man).



Produktai:
Pyragui:

250 gr miltų
250 gr cukraus
50 gr sviesto
3 kiaušiniai
200 ml pieno
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto

Viršui:

125 gr sviesto
50 ml pieno
200 gr rudojo cukraus
100 gr kokoso drožlių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 200C. Iškloti kepimo popierium 25x35 cm kepimo formą.

Viename dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius. Ištirpinti sviestą, tuomet įmaišyti pieną. Išplakti kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu.

Į miltų mišinį supilti tirpinto sviesto mišinį ir kiaušinių mišinį. Išmaišyti viską iki vientisos masės. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 20- 25 minutes.

Viršui, puode storu dugnu ištirpinti sviestą, sudėti cukrų ir pieną, išmaišyti ir pavirti apie minutę. Sudėti kokoso drožles, gerai išmaišyti.

Kai pyragas bus kepęs 20- 25 minutes išimti iš orkaitės, supilti ant viršaus kokosų masę, tolygiai paskleisti. Tuomet sugrąžinti pyragą į orkaitę ir kepti dar 10 minučių. Prieš supjaustant pilnai atvėsinti.


To celebrate my last days in Denmark (unfortunately, once again I will be moving something I do no enjoy at all) I am sharing a traditional Danish cake recipe. I noticed that having cakes almost daily especially in the office is very popular. This cake is very simple and top layer of caramelized coconut tasted quite interesting.


Products:
Cake:

250 gr flour
250 gr sugar
50 gr butter
3 eggs
200 ml milk
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract

For the Top Layer:

125 gr butter
50 ml milk
200 gr brown sugar
100 gr coconut flakes

Method:

Preheat the oven to 200C. Line 25x35 cm baking form with paper baking.

In one bowl, mix the flour, baking powder. In a pan melt butter, then mix in the milk. In another bowl beat the eggs with sugar and vanilla extract.

Pour the melted butter mixture and egg mixture into the flour mixture. Mix everything until smooth. Pour the batter into the prepared baking form and bake for about 20 to 25 minutes.

For the top layer, in a thick-bottomed pan melt butter, add sugar and milk, mix and simmer for about a minute. Add coconut, mix well.

When the cake has been in the oven for 20 to 25 minutes, remove from the oven, pour on top the coconut mixture and spread it evenly. Then return the cake to the oven and bake for another 10 minutes. Cool completely before serving.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...