2016 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Karštas Šokoladas su Kardamonu/ Cardamom Hot Chocolate

Pagal žurnalą/ Source magazine FoodAndHomeEntertaining

Kartais kai lyja, kartais kai saulėta.. Dažniausiai žiemą, bet kartais ir pavasarį, vasarą ir rudenį..norisi pasėdėti ramiai ir pamedituojant puodelį karšto šokolado.
Šokoladas viena iš mano meilių. Myliu jį be nieko ir su prieskoniais ar priedais (ypač su cinamonu). Karštas šokoladas vos jaučiamu kardamono skoniu mano naujas pamėgtas skanėstas (deja ne kasdienai).


Porcijos: 2

Produktai:

500 ml pieno
4 kardamono sėklos, sutrintos
100 gr juodojo šokolado, tarkuoto
Rudojo cukraus pagal skonį
100 ml plaktos grietinėlės

Gaminimo procesas:

Puode įkaitinti pieną. Sudėti kardamono sėklas, šokoladą, cukrų išmaišyti ir palaukti kol viskas pradės virti. Nuimti nuo ugnies ir leisti pastovėti apie 10 minučių. Tuomet vėl viską pakaitinti iki užvirs. Nuėmus nuo ugnies nukošti ir supilti į puodelius. Patiekti su plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis.


Sometimes when it's raining sometimes when it's sunny.. Mostly in the winter, but sometimes in  spring, summer and autumn..I just want to sit quietly and meditate while having a cup of hot chocolate.
Chocolate one of my loves. I love it alone or with spices or dried fruit (but especially cinnamon). Hot chocolate with a hint of cardamom tasted so lovely that now it is of my new favorites (too bad can't have it every day).
 

Servings: 2

Products:

500 ml milk
4 cardamom seeds, crushed
100 gr dark chocolate, grated
Brown sugar to taste
100 ml whipped cream

Method:

In a pan heat the milk. Add cardamom seeds, chocolate, sugar and stir, wait until everything comes to a boil. Remove from the heat and let it stand for about 10 minutes to infuse. Then reheat everything until it comes to simmer again. Remove from the heat, strain and pour into the cups. Serve with whipped cream and grated chocolate on top.

2016 m. balandžio 12 d., antradienis

Apelsininis Keksas su Medumi/ Orange Honey Pound Cake

Pagal/ Source EvilShenanigans

Nors skaniausias derinys -  apelsinai + šokoladas, bet apelsinai + medus ne ką ne prasčiau. Minkštas, tirpstantis burnoje keksas, štai ko kartais reikia, kad saulėta diena taptų dar malonesne.




Produktai:

1 stiklinė (225 gr) sviesto, kambario temperatūros
115 gr. kreminio sūrio, kambario temperatūros
0,3 stiklinės medaus
2 v.š. kokosų aliejaus
1 v/š. tarkuotos apelsino žievelės
2 stiklinės cukraus
2 a.š. vanilės ekstrakto
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
0,5 stiklinės grietinės
0,3 stiklinės apelsinų sulčių
3,5 stiklinės miltų
1 a.š. druskos
1 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. kepimo miltelių

Glaistui:
1 stiklinė cukraus pudros
2 v.š. sviesto, tirpinto
1 a.š. vanilės ekstrakto
2-3 v.š. apelsinų sulčių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, ištepti riebalais kekso formą.

Į dubenį sudėti sviestą, kreminį sūrį, medų, kokosų aliejų ir apelsino žievelę. Išplakti viską elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Sudėti cukrų ir plakti iki šviesios ir purios masės. Galiausia sudėti vanilę ir išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius, išplakant po kiekvieno.

Nedideliame dubenyje sumaišyti apelsinų sultis ir grietinę. Vidutiniame dubenyje sumaišyti miltus, druską, kepimo sodą ir miltelius. Dalimis pakaitom sudėti miltų mišinį ir grietinės mišinį. Išmaišyti kol viskas susimaišys, bet nepermaišyti.

Supilti tešlą į formą ir kepti apie 60-70 minučių. Leisti 10 minučių atvėsti formoje tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant metalinių grotelių.

Glaistui, vidutiniame dubenyje sumaišyti cukraus pudrą, sviestą, vanilę ir 2 v.š. apelsinų sulčių. Jei masė pertiršta įpilti šiek tiek apelsinų sulčių. Ant atvėsusio pyrago užpilti glaistą ir leisti sustingti (apie 1 val)


Though the most delicious combination - orange + chocolate, I think honey + orange is as good combination. The soft, melting in the mouth pound cake is something that can make a nice sunny day even more enjoyable.


Products:

1 cup (225 gr) butter, at room temperature
115 gr cream cheese, at room temperature
0,3 cup honey
2 tbsp coconut oil
1 tbsp grated orange zest
2 cups sugar
2 tsp vanilla extract
4 eggs, at room temperature
0,5 cup sour cream
0,3 cup orange juice
3,5 cups flour
1 tsp salt
1 tsp baking soda
0,5 tsp baking powder

For the Glaze:
1 cup powdered sugar
2 tbsp butter, melted
1 tsp vanilla extract
2-3 tbsp orange juice

Method:

Preheat the oven to 180C, grease the bundt cake form.

Place butter, cream cheese, honey, coconut oil and orange peel in a bowl. Beat everything with an electric mixer until smooth. Add sugar and beat until light and fluffy. Finally add vanilla and mix. One by one beat in the eggs beating well after each addition.

In a small bowl, mix the orange juice and sour cream. In a medium bowl, mix the flour, salt, baking soda and powder. Alternating add the flour mixture and sour cream mixture into butter mixture. Mix until everything is incorporated, do not overmix.

Pour the batter into the prepared form and bake for about 60-70 minutes. Allow to cool for 10 minutes then remove and finish cooling on a wire rack.

For the glaze, in a medium bowl mix the icing sugar, butter, vanilla and 2 tablespoons of orange juice. If the mixture is too thick add some more orange juice. On the cooled cake pour the glaze and allow to set (for about 1 hour)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...