2016 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Cinamoninis Pyragas su Avižiniais Dribsniais/ Cinnamon Oatmeal Bread

Pagal/ Source BakingBites

Kur dingo dar vienas mėnesis? Dar vienas metų laikais? Ir kai pagalvoju keli mėnesiai ir metai bus dingę. Niekaip nerandu laiko gaminti! Teoriškai turėtų laiko tam būti daugiau, bet yra visai priešingai.
Pamenu pirmą kartą vos atvykau į Australija turėjau viryklę, bet neturėjau padoriai veikiančios orkaitės. Šįkart sugrįžus priešingai- viryklė neveikia, bet orkaitė puikiausiai. 

Paprastas pyragas su avižiniais dribsniais ir cinamonu. Nors paprastai nebūdavau pyragų su dribsniais mėgėja šis pyragas visai kas kita. Gal dėl cinamono, gal dėl to, kad jis purus ir nepersaldus, o gal dėl to, kad seniai buvau kažką kepusi.

 
Produktai:

2 stiklinės miltų
1,5 stiklinės avižinių dribsnių
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,75 a.š. druskos
1 a.š. cinamono
1 stiklinė cukraus
0,25 stiklinės rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 stiklinė pieno
2 a.š. vanilės ekstrakto
0,3 stiklinės sviesto, tirpinto ir atvėsinto

Viršui:
2 v.š. cukraus
0,5 a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 22x12cm kepimo formą.

Dideliame dubenyje miltus, dribsnius, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir cukrų. Vidutiniame dubenyje sumaišyti rudąjį cukrų, kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Supilti į sausų produktų mišinį ir gerai išmaišyti.

Supilti tirpintą sviestą ir išmaišyti kol tešla bus vientisa. Perkelti tešlą į formą.
Nedideliame dubenyje sumaišyti visus produktus viršui. Tolygiai užbarstyti mišinį ant tešlos viršaus, peiliu įmaišyti. Kepti apie 50-55 min. arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla.

Atvėsinti pyragą 15 min formoje, tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant metalinių grotelių.


Where did another monthgo? Another season? And when I think about it.. only a few months and years will be gone too. I just was not able to find time for cooking! In theory, it should have had more time, but it was the opposite.
I remember  when first I came to Australia I just had a stove, but did not have a decent oven. This time after I returned it's the opposite - stove does not work, but I have the working oven.

 
A simple oatmeal and cinnamon bread I am sharing today is actually really good. Although I usually was not a fan of oatmeal bread, this one is different . Maybe because of the cinnamon, maybe because it is soft and not too sweet, maybe because I wasn't baking anything for a long time.



Products:

2 cups flour
1,5 cups oats
1,5 tsp baking powder
0,75 tsp salt
1 tsp cinnamon
1 cup sugar
0,25 cup brown sugar
2 large eggs
1 cup milk
2 tsp vanilla extract
0,3 cup butter, melted and cooled

For the Topping:
2 tbsp sugar
0,5 tsp cinnamon

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 22x12cm baking form.

In a large bowl mix flour, oats, baking powder, salt, cinnamon and sugar. In a medium bowl, mix brown sugar, eggs, milk and vanilla extract. Pour into a dry ingredients and mix well.

Pour the melted butter and mix well until you get a smooth dough. Transfer the dough into the form.
In a small bowl, mix all the products for the topping. Evenly sprinkle the mixture on top, swirl with a knife. Bake for about 50-55 minutes or until a wooden skewers inserted comes out clean.

Cool the cake in the form for 15 minutes, then remove and finish cooling on a wire rack.

2016 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Šokoladinis Kavos Musas/ Chocolate Coffee Mousse

Pagal žurnalą/ Source magazine Olive

Niekam laiko nebeliko. Atrodo, kaip būtų gerai, jei daugiau laiko būtų galima nusipirkti. Bet yra priešingai, mes savo laiką galim tik parduoti.
Įpratau praktiškai nieko nebegaminti namie. Įpratau dirbti daug, eiti susitikti su draugais daug, o šaldytuve tuščios vietos taip pat daug.
Šokoladinis kavos musas puikus skanėstas skubantiems, neturintiems laiko šokolado mylėtojams. Ir dar jame yra kavos!

 
Porcijos: 2-4

Produktai:

50 gr juodojo šokolado, smulkinto
1 a.š. kakavos
1 v.š. kondensuoto pieno
2,5 v.š stiprios kavos
1,5 kiaušinio baltymo
0,5 a.š. citrinos sulčių

Gaminimo procesas:

Į dubenį sudėti šokoladą, kakavą ir kondensuotą pieną, ištirpinti viską virš puodo su verdančiu vandeniu. Nuimti ir kol masė dar karšta įmaišyti kavą, palikti 15 min pravėsti.

Kiaušinius išplakti su citrinos sultimis iki standžių putų. Įmaišyti 1 v.š. baltymų į šokolado masę. Tuomet įmaišyti likusius baltymus. Padalinti į stiklines ir palikti šaldytuve iki kol patieksite. Prieš patiekiant galima užtarkuoti šiek tiek šokolado.


My time has disappeared. It seems it would be great if you could buy more time. But the reality is the opposite, we can only sell our time.
I pretty much have stopped cooking at home. I spend a lot of time working, spend  a lot of time meeting friends and have a  for a lot of empty space in a refrigerator.
Chocolate coffee mousse is great irresistible treat for those chocolate lovers who are in a hurry and do not have time. And there is also coffee!



Servings: 2-4

Products:

50 gr dark chocolate, chopped
1 tsp cocoa powder
1 tbsp condensed milk
2,5 tbsp strong coffee
1,5 egg whites
0,5 tsp lemon juice

Method:

Add together chocolate, cocoa and condensed milk in a bowl, melt it above the pan with simmering water. Remove and while still hot mix in coffee, leave for 15 minutes to cool.

Beat the eggs with lemon juice until stiff peaks. Stir in 1 tablespoon of whites to the chocolate mixture to break it. Then mix in the remaining whites. Divide into glasses and leave in the refrigerator until serving. Before serving grate some chocolate on top.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...