2015 m. kovo 18 d., trečiadienis

Spagečiai su Pomidorais ir Ančiuviais/ Spaghetti with Tomatoes and Anchovy Butter

Pagal/ Source BonAppetit

Taigi tęsiant ančiuvių temą makaronų receptas. Prieš juos perkant buvau susimasčius ar man pavyks juos suvalgyti ir ar man išvis su jais pavyks ką nors įdomaus ir skanaus pasigaminti.
Bet patiko ir pasirodo tas visai mažas ančiuvių stiklainėlis lyg neišnaudojamos atsargos. Net ir pagaminus makaronus, dar likę tiek ančiuvių, kad reikės ieškoti daugiau receptų. 


Porcijos: 4

Produktai:

250 gr. spageti makaronų
4 v.š. sviesto
2 ančiuvių file
4 česnako skiltelės, smulkintos
800 gr. pomidorų, pjaustytų
Druskos ir pipirų
Smulkintų petražolių, peletrūno, laiškinių česnakų

Gaminimo procesas:

Išvirti spageti makaronus, nusunkti paliekant apie 0,5 stiklinės skysčio.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti sviestą. Sudėti ančiuvius ir česnaką, nuolat maišant pakepti kol ančiuviai subyrės ir česnakas suminkštės (apie 4 minutes).

Sudėti pomidorus, įdėti druskos ir pipirų ir pamaišant kepinti kol viskas suminkštės (apie 8-10 minučių). Sudėti į keptuvę makaronus ir likusį skystį, gerai išmaišyti ir pakepinti kelias minutes. Įmaišyti petražoles, peletrūną, laiškinius česnakus.


So I am continuing anchovy recipes with this anchovy pasta recipe. Before I bought them I was thinking if I like them and will find enough recipes to finish them.
And they are lovely, I really like them. Yummy! It seems like this quite small anchovy jar will last for a long time. Even after I made pasta there are so many of them left that I will have to find some more recipes.


Servings: 4

Products:

250 gr. spaghetti
4 tbsp butter
2 anchovy fillets
4 garlic cloves, minced
800 gr. tomatoes, chopped
Salt and pepper
Chopped parsley, tarragon, chives

Method:

Cook spaghetti, strain and reserve about 0.5 cup of the liquid.

In a large skillet on the medium heat melt the butter. Add anchovies and garlic, fry mixing until anchovies are broken and garlic is soft (about 4 minutes).

Add tomatoes, salt and pepper to taste and cook, stirring occasionally until falling apart (about 8-10 minutes). Add pasta and the reserved liquid, mix well and fry for a few minutes. Mix in the herbs.

6 komentarai:

  1. Hi Medeja!
    Anchovy butter in spaghetti is new to me but I have a feeling it tastes really, really good. What a wonderful idea!

    Thanks for sharing, Medeja...

    AtsakytiPanaikinti
  2. I have a tube of anchovy paste in my refrigerator. I'd love to use it in your yummy pasta recipe!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Seems quick and delicious; never tried anchovy butter!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Such a light and flavorful meal! Will have to make it next time I have anchovies.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Turiu maza skardinuke anciuviu. Nezinau kur naudoti. Labai neblogas receptas tam dalykui :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tavo ikvepta va ir padariau tuos makaronus. labai daug makaronu isviriau, tai padazo mazokai buvo, bet nieko susivalgem :D

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...