2015 m. spalio 19 d., pirmadienis

Kiaušininis Pyragas/ Baked Egg Cake

Pagal/ Source AnncooJournal

Toks lengvas ir purus pyragas, kad neįmanoma juo nesusigundyti. Pyragas tiesiog tirpstantis burnoje, geriant kavą net sunku pastebėti kad jis jau baigėsi. 



Produktai:

3 kiaušinio baltymai
65 gr cukraus pudros
3 kiaušinio tryniai
1 kiaušinis
50 ml aliejaus
65 gr miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
5 gr kakavos miltelių + 1 v.š. karšto vandens

Gaminimo procesas:

Suplakti kartu kiaušinio trynius ir kiaušinį. Sudėti aliejų ir išmaišyti. Įsijoti miltus, kepimo miltelius, gerai išmaišyti.

Elektriniu plaktuvu išplakti baltymus iki putų, tuomet nuolat plakant per 3 kartus sudėti cukraus pudrą, plakti iki standžių putų.

Sudėti trečdalį morengų masės į trynių masę ir atsargiai išmaišyti. Tuomet sudėti likusius morengus ir atsargiai viską išmaišyti.

Pasilikti 2 v.š. tešlos, likusią tešlą perkelti į kepimo popieriumi išklotą formą 12x 20cm. Atidėtus 2 v.š. tešlos sumaišyti su kakava. Gautą tešlą išpilstyti ant viršaus ir mediniu iešmeliu perbraukti linijas sumaišyti tešlai.

Kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Išėmus iš orkaitės išimti iš formos ir palikti atvėsti prieš supjaustant.


Such light and spongy cake is impossible to resist. This egg cake just melts in your mouth, when you are having it with coffee it's even difficult to realise that it's finished.


Products:

3 egg whites
65 gr caster sugar
3 egg yolks
1 egg
50 ml oil
65 gr flour
0.5 tsp baking powder
5 gr cocoa powder mixed with 1 tablespoon of hot water

Method:

Beat together the egg yolks and egg. Add the oil and mix. Sift in the flour, baking powder, mix well.

With an electric mixer beat egg whites until stiff, then keep beating and gradually in 3 bathes add the icing sugar, beat until stiff peaks.

Add third of meringue mixture into the yolk mixture and mix carefully. Then add the rest of meringue mixture and gently mix everything.

Leave 2 tablespoons of dough, transfer the rest of the dough into 12x 20cm baking form lined with baking paper. Mix 2 tablespoons of dough with cocoa. Drizzle cocoa mixture on top and draw lines with wooden skewer to create pattern.

Bake in preheated to 170C oven for about 35 minutes. After removing from the oven remove from the form and cool before cutting.

4 komentarai:

  1. Hi Medeja,

    I remember this wonderful recipe! It was a hit last year :) Yours look soft and fluffy too.

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
  2. It does look like it will melt in your mouth---what a scrumptious treat!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...