2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Orkaitėje Kepta Višta/ Perfect Roast Chicken

Pagal/ Source JamieOliver

Nusipirkau pigiai visą vištytę ir tada pagalvojau, kad esu kepsi vištą vos kelis kartus todėl susiradau visai paprastą receptą, kad net man tokiai nepatyrusiai vištų kepėjai pavyko.
Česnako dėjau tik pusę galvos ir vieną svogūną, todėl vienintelis dalykas ką kitą kartą darysiu kitaip tai kepsiu kartu daugiau daržovių, nes jos iškepa pasakiškai skanios.  Jei kaip aš norėsite kartu kepti obuolius dėkite juos į orkaitę likus 20 minučių iki kepimo pabaigos.


Produktai:

~ 1,5 kg višta
2 vidutinio dydžio svogūnai
2 morkos
2 saliero stiebai
1 česnakas
Alyvuogių aliejaus
Druskos ir šviežiai maltų pipirų
1 citrina
Šviežaus čiobrelio

Gaminimo procesas:

Vištieną išimti iš šaldytuvo 30 min prieš dedant į orkaitę.
Orkaitę įkaitinti iki 240C. Daržovių nulupti nereikia, tik nuplauti ir stambiai supjaustyti. Česnaką išskirstyti skiltelėmis.

Ant didelės kepimo skardos sudėti daržoves, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Vištą taip pat pašlakstyti aliejumi ir visą įtrinti druska ir pipirais. Citriną subadyti peiliu, įkišti į vištos vidų kartu su čiobreliais.

Vištieną padėti ant daržovių ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Sumažinti temperatūrą iki 200C ir kepti apie 1 val 20 min (aš kepiau 1 val 30 min)
Obuolius dėjau iki pabaigos likus apie 20 min.

Praėjus maždaug pusei laiko vištieną ir daržoves apšlakstyti vandeniu. Iškepusią vištą išimti iš orkaitės ir uždengus folija arba rankšluosčiu palikti maždaug 15 min prieš supjaustant.


I bought whole chicken that was very cheap and then I realised that I made roasted whole chicken only few times before. So I found really simple recipe that was impossible to fail even for such experienced cook like me.
The only think I was sorry about that I used only half of the garlic head and one onion, so next time i will definitely add more vegetables, because roasted vegetables tasted so good! If you decide to add some apples then add them 20 minutes before chicken is done.


Products:

~ 1.5 kg chicken
2 medium onions
2 carrots
2 celery stalks
1 garlic bulb
Olive oil
Salt and freshly ground pepper
1 lemon
Fresh thyme

Method:

Remove the chicken from the refrigerator 30 minutes before putting into the oven.
Preheat the oven to 240C. Do not peel vegetables just wash and coarsely chop. Separate the garlic into cloves.

On the large baking tray spread the vegetables, sprinkle with olive oil. Sprinkle chicken with oil and rub all over with salt and pepper. Take the lemon and with a sharp knife prick it, put the lemon inside the chicken’s cavity together with the herbs.

Place chicken on vegetables and put into preheated oven. Reduce the temperature to 200C and roast for about 1 hour 20 minutes (it took me 1 hour 30 minutes).
I added apples only when 20 minutes were left until the end.

After about half of the time baste the chicken and a splash of water to the tray if vegetables look too dry. Once you remove the chicken from oven cover it with the foil or a kitchen towel and leave for about 15 minutes before cutting.

4 komentarai:

  1. Who doesn't love a good roasted chicken? Yours looks great, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Un perfecto pollo asado con tomillo fresco es magnífico me gusta ,abrazos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Negaliu isivaizduoti, kad tiek mazai kartu kepei visa vista :D man kosmosas atrodo :D

    AtsakytiPanaikinti

  4. These recipes are amazing and delicious . Thank you for sharing

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...