Citrininiai- kokosiniai lęšiai

Štai atėjo ir mano mėgstamiausio patiekalo iš raudonųjų lęšių eilė. Pirmą kartą jo paragavau pas draugus, bandžiau receptą susirasti pati, deja nesėkmingai. Galiausiai man jį atsiuntė nuskanuotą iš kažkokios knygos (Thank you, Garima). Kai pabandžiau pasidaryti, nebegaliu sustoti, tik, kad neatsibostų stengiuos negaminti jo perdažnai.



Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie valandą

Produktai:

1 stiklinė raudonųjų lęšių
1,5 stiklinės vandens
1 svogūnas
1 v.š. imbiero pastos
1 v.š. smulkinto česnako
2-3 zalieji čili pipirai
1 a.š. kumino sėklų
Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
1os citrinos sultys
1 stiklinė kokosų pieno
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Lęšius su 1,5 stiklinės vandens uzvirti ir sumazinus ugnį, uzdengus puodą, virti pamaišant apie 15- 20 min., kol lęšiai suminkštės.

Kol lęšiai verda įkaitintame aliejuje pakepinti kumino sėklas, smulkiai pjaustyą svogūną, imbierą, česnaką ir zaliuosius čili. Kepinti mazdaug 5 min., kol svogūnas suminštės.

Į pavirusius lęšius sudėti svogūnų masę, kokosų pieną ir viską neuzdengus puodo pavirti dar apie 15- 20 min., kol masė taps vientisa. Tada nukaisti lęšius ir įmaišyti citrinos sultis, įdėti druskos ir pipirų pagal skonį.

Dar prieš patiekiant galima įmaišyti šaukštą paskrudintų migdolų dribsnių.

Komentarai

  1. va sita ir as pabandysiu savaitgali pasidaryt, jei tik to kumino rasiu. O tie zalieji cili pipirai labai astrus?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žalieji čili kaip tik nelabai aštrūs ir laikoma, kad yra sveikesni už raudonuosius čili.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o alieju koki naudoji? paprasta beskoni ar koki nors alyvuogiu?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš viskam naudoju extra virgin alyvuogių aliejų, geros kokybės jis neturi jokio specifinio skonio. Patys indai kepa dažniausiai svieste ghee.

    AtsakytiPanaikinti
  5. pabandem. Labai visiems ragavusiems patiko. Receptas aprobuotas ir itrauktas i semos vlgiarasti :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą