Aloo matar / bulvės su žirneliais/ Potatos with peas

Recepto šaltinis

Bulvės Australijoj tikai neskanios ir verda ilgai, kiek rūšių bandėm vistiek tas pats. Troškintos su kitomis daržovėmis visai nieko, bet bulvių košė netikusi. Todėl gaminau vieną iš mėgstamiausių patiekalų iš bulvių- bulvių troškinį su zirneliais. Bulvės su žirneliais tikrai puikus derinys, be to galima įmesti papildomai kitokiu daržoviu kaskart ir taip paįvairinti patiekala.

Viena iš keistenybių pratinantis prie indiško maisto buvo tai, kad bulvės yra ne garnyras, o tik dar viena daržovė naudojama troškiniuose, kurie paskui valgomi su ryžiais.. Bulvės su ryžiais :S buvo keista, bet įpratau ir dabar man visai skanu. Todėl iškart įspėju, kad tai yra daržoviu troškinys, kuris valgomas su ryziais arba paplotėliais.



Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: apie valandą

Produktai:
1 svogūnas
1 stiklinė trintų konservuotų pomidorų arba pomidorų pastos
Keli šaukštai aliejaus
Po 1 a.š. imbiero ir česnako pastos (arba tarkuoto imbiero ir česnako)
Druskos pagal skonį
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
4 vidutinio dydžio bulvės supjaustytos nedideliais kubeliais
1,5 - 2 stiklinės šaldytų žirnelių
1 a.š. garam masala priekonių
Pagal skonį raudonųjų čili miltelių
1,5 stiklinės vandens

Gaminimo procesas:
Sutrinti svogūnus su procesoriumi arba sutarkuoti tarka (ech, ką padrysi, kai procesorius po 2 savaičių perdegė :) )

Įkaitinti keptuvėje aliejų ir sudėti svogūnus, juos pakepinti apie 10-15 min. Tada sudėti česnaką ir imbierą. Viską pakepti kol masė taps auksiniai rusvos spalvos. Nuolat pamaišyti.

Sudėti pomidorus, gerai viską išmaišyti. Viską dar pakepinti apie 10-15 min., tada sudėti druską ir ciberžolę. Pamaišant kepinti kol pradės atsiskirti aliejus ir masė taps tiršta.

Tuomet gautą masę supilti į puodą, sudėti supjaustytas bulves ir gerai viską išmaišyti, kad bulvės pasidengtų padažu. Įdėti pagal skonį druskos, garam masala prieskonius, čili prieskonius ir vandenį. Viską gerai išmaišyti ir virti kol bulvės bus beveik išvirusios.

Tuomet sudėti žinelius, jei trūksta galima įdėti dar druskos ir prieskonių ir virti kol žirneliai bus isvirę.

Kaip ir minėjau valgoma su virtais ryziais arba paplotėliais.





Potatos in Australia are different than in Lithuania. I have to cook them for much longer time. I teid many types of them, but still they taste the same. Cooked with other vegetables they are ok, but mashed potatoes are really tasteless.

One of the difficulties adapting to the Indian food was that potatoes are not side dish, but just one of the vegetables used in stews, and are eaten with rice or bread .. Potato with rice: S it was strange, but now I got used to it and I even like it. So here is one of our favourite indian dishes- potatos with peas.

Servings: 3-4

Cooking time: about an hour

Products:

1 onion
1 cup crushed canned tomatoes or tomato paste
A few tablespoons of oil
1 teaspoon ginger and garlic paste (or grated ginger and garlic)
Salt to taste
0.5 tsp turmeric powder
4 medium potatoes cut into small cubes
1.5 to 2 cups frozen peas
1 teaspoon garam masala
Red chili powder to taste
1.5 cups water

Method:

Crush the onions with a processor or just grate it.

Preheat frying oil and add onions, saute them for about 10-15 minutes. Then add the garlic and ginger. Fry everything until it becomes golden brown in color. Stir constantly.

Add tomatoes, stir everything well. Fry for about 10-15 minutes., then add salt and turmeric. Stirring until oil starts to separate and the tomato paste will become thick.

Then pour the paste into a pot, add sliced potatoes and mix everything well, the potatoes should be well coated with sauce. Add salt to taste, garam masala, chili spices and water. Give a good stir and cook until potatoes are almost cooked.

Then add peas, check the salt and spices and simmer until peas are ready. And you can already serve.

Komentarai