Paprastas raudonųjų lęšių troškinys/ Simple red lentil curry

Prisipažįstu, kad kol nepradėjau gaminti indiškai nežinojau, kad lęšiai būna įvairių rūšių. Žinojau, tik, kad yra toks dalykas kaip lęšiai. Maximos salotos su lęšiais nelabai man būdavo skanios..todėl nesižavėjau jais ir nieko iš jų negaminau. O pasirodo jų yra visokiausių.. raudonų, rudų ir dar kitokių kurių pavadinimų iš hindi kalbos dar neišsiverčiau. Ir jie tinkamai paruošti yra skanūs ir tai neabejotinai yra naudingas produktas.

Mūsų mėgstamiausi vis dėl to yra raudonieji lęšiai, kurių nereikia mirkyti ir galima greitai ir skaniai paruošti.

Kažkuriam iš angliškų diskusijų forumų radau, mūsų skoniui pritaikiau ir į užrašų knygutę persirašiau raudonųjų lęšių troškinį, kurį kaip tik šiandien gaminau.

Porcijos : 3-4

Gaminimo laikas: apie valandą

Produktai:

1 stiklinė raudonųjų lęšių
3 stiklinės vandens
0,5 stiklinės pomidorų pastos
0,5 a.š. kumino sėklų
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
2-3 žalieji čili pipirai
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
1 a.š. maltos kalendros
Druskos pagal skonį
1 v.š. sviesto

Gaminimo procesas:

Lęšius perplauti kelis kartus šiltu vandeniu. Sudėti į puodą kartu su 3 stiklinėmis vandens ir užvirus ant mažos ugnies virti apie 60 min.

Per tą laiką kol lęšiai verda įkaitinti aliejų. Į jį sudėti kumino sėklas ir pakepinti kokias 10 sek. Tada į tą pačią keptuvę sudėti smulkiai pjaustyta svogūną, česnaką ir čili pipirus. Viską gerai pakepinti kol svogūnas taps auksinės spalvos, tada sudėti kalendrą, ciberžolę ir gerai išmaišyti.

Gautą masę sudėti į jau pavirusius lęšius ir viską troškinti toliau.

Po maždaug 40 min., kai lęšiai bus suvirę iki beveik vientisos masės sudėti pomidorų pastą, sviestą, druską ir viską dar pakaitinti apie 5 min.

Valgoma su ryžiais arba paplotėliais.





I admit that until I started cooking indian food I did not know that there are many types of lentils. And it appears there is such variety .. red, brown and many others that I don’t know and havent tired yet.


Our favorite are red lentils, which do not require soaking and can be prepared quickly and taste really great.
This recipe I found in some forum and adjusted it to our taste.

Servings:
3-4

Cooking time: about an hour

Products:

1 cup red lentils
3 cups water
0.5 cup tomato paste
0.5 tsp cumin seeds
1 onion
3 cloves garlic
2-3 green chili peppers
0.5 tsp turmeric powder
1 tsp ground coriander
Salt to taste
1 tbsp butter

Method:

Rinse lentils several times with warm water. Add to pot along with 3 glasses of water and simmer on low heat for about 60 minutes.

In the meantime, heat the oil and put cumin seeds, fry around 10 seconds. Then, in the same skillet add chopped onion, garlic and chili pepper. Fry everything till the onion is golden color, then add coriander, turmeric powder and stir well.

Put this onion and spice mix into the boiling lentils, stir well and keep cooking.

After about 40 minutes. When the lentils become soft and mixture is almost smooth, add tomato paste, butter, salt and cook everything for about 5 minutes more.

Komentarai