Aštrus ziedinis kopūstas/ Spicy Cauliflower

Pagal/ Source Sanjeev Kapoor 

Šiandien pas mus avarinė situacija- paskelbtas potvynio pavojus. Ne kasdien aplinkiniai keliai uztverti, ratus suka sraigtasparniai ir pagrindinis prekybos centras Riverside Plaza semiamas vandens. Nors mes gyvenam ant kalvos, todėl tikimybė, kad vanduo pasieks mus nedidelė, net nusivyliau..
Šiandien pietums grazus, kvapnus ir spalvingas patiekalas iš ziedinio kopūsto, spalvos visai kaip mūsų trispalvės vėliavos.



Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie 40 min.

Produktai:

4 puodeliai ziedinio kopūsto
1 a.š. kumino sėklų
0,5 a.š. asafetidos
4 zalieji čili pipirai
1 a.š. imbiero pastos
Druskos pagal skonį
0,3 a.š. ciberžolės miltelių
2 smulkiai pjaustyti pomidorai
1 a.š maltų raudonųjų čili
2 a.š. maltos kalendros
2 v.š. smulkintų šviežių kalendros lapų
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Įkaitinti keptuvėje arba puode storu dugnu aliejų, sudėti kumino sėklas, kai jos pradeda spragsėti sudėti asafetidą, zaliuosius čili, imbierą ir pakepinti apie 2 min.

Sudėti ziedinį kopūstą, druską, ciberzolę ir kepti ant vidutinės ugnies apie 5-7 min. Tuomet sudėti pomidorus, raudonųjų čili miltelius, maltą kalendrą ir kepti dar apie 8-10 min., kol pomidorai pilnai iškeps.

Nuėmus nuo ugnies, patiekti apibarsčius smulkintais kalendros lapais.


<><><><><>RECIPE IN ENGLISH <><><><><>

Today we have an emergency situation- the flooding. Not every day surrounding roads are closed, helicopters are circling around and the main shopping center Riverside Plaza is in the water. We live on a hill, so most likely that the water wont reach us, I’m even disappointed ..
And today we are having a nice, full of flavorl and colorful dish of cauliflower.

Servings: 4

Cooking time: about 40 minutes.

Products:

4 cups of cauliflower
1 tsp cumin seeds
0.5 tsp asafetida
4 green chilies
1 tsp ginger paste
Salt to taste
0.3 tsp turmeric powder
2 finely chopped tomatoes
1 tsp ground red chili
2 tsp ground coriander
2 tbsp chopped fresh coriander leaves
Oil for frying

Method:

Heat oil in a skillet or thick- bottomed pan, add cumin seeds when they crackle add asafetida, green chili, ginger and fry it for 2 minutes.

Add cauliflower, salt, turmeric powder and cook over medium heat for about 5-7 minutes. Then add the tomatoes, red chili powder, coriander powder and cook for another 8-10 min. till tomatoes are completely cooked.

Remove from fire and serve garnished with chopped coriander.

Komentarai