Indiškas saldumynas- šokoladinis burfi/ Chocolate burfi

Šiandien saulėta, praneša gerą orą, potvynis traukiasi, todėl galima pradėti švęsti savaitgalį..su indišku saldumynu. Kas yra burfi? Burfi yra saldumynai tradiciškai daromi kaitinant pieną, kol jis nugaruoja ir sutirštėja, tada pridedant vaisių ar riešutų. Sustingęs burfi paprastai pjaustomas kvadratiniais arba rombo formos gabaliukais. Dabar aišku tiek ilgai užsiimti pieno kaitinimui nebūtina, nes galima puikiausiai jį pakeisti kondensuotu pienu ar pieno milteliais. Šio indiško saldumyno receptas, kurį aš dariau yra gana paprastas ir čia tik vienas iš daugelio galimų jo variantų. Šis burfi tikrai labai saldus ir šokoladinis.




Porcijos: 6-8

Gaminimo laikas: 15-20 min.

Produktai:

1 skardinė kondensuoto pieno
0,5 stiklinės kakavos miltelių
100 gr. sviesto
0,5 stiklinės cukraus

Gaminimo procesas:

Į puodą storu dugnu sudėti kondensuotą pieną, sviestą, cukrų ir kakavą. Ant nedidelės ugnies viską maišyti kol masė sutirštės, pasidarys klampi (maždaug apie 15-20 min.). Tada supilti masę į riebalais išteptą formą ir leisti atvėsti. Atvėsus ir sukietėjus supjaustyti norimos formos gabaliukais.



Today it’s sunny, weather forecasts are good, so we can start celebrating the weekend .. with Indian sweets. What is burfi? Burfi are sweets traditionally made by boiling milk until it thickens then adding some fruit or nuts. Chilled burfi is usually cut in square or diamond-shaped pieces. These days instead of boiling milk for so long there are many substitues such as condensed milk or milk powder. This Indian dessert recipe that I have done is quite simple and this is just one of its many possible variations. This burfi is really sweet and chocolate.

Servings: 6-8

Cooking time: 15-20 minutes.

Products:

1 can condensed milk
0.5 cup cocoa powder
100 gr. butter
0.5 cup sugar

Method:

Add condensed milk, butter, sugar and cocoa to a thick-bottomed pan. Stir it on a low heat until mixture thickens, becomes lump (about 15-20 minutes.). Then pour the mixture into a greased form and allow to cool. When it has cooled and hardened, cut into pieces.


Pagal zurnalą/ Source magazine Indian Link

Komentarai

  1. ar kondensuotas pienas saldintas turi but?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nebuvo nurodyta, bet manau, kad nesaldintas. Aš naudojau saldintą, bet įsitikinimui dar idėjau porą gerų šaukštų cukraus tai buvo labai saldu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. pabandziau padaryt, bet nieko is to neisejo, jes mano seimyna sulapnojo dar silta ir nesustingusi...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Reikėjo paslėpt kokiai valandai, būtų pastingęs jau ir pjaustomas :) skonis kitoks kai sustingęs

    AtsakytiPanaikinti
  5. Neseniai gaminau ir labai patiko :) Čia tikra smaližiaus svajonė :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Paulina, smagu, kad patiko. Nors labai saldu, bet man ir labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą