Marokietiškas vištienos ir abrikosų troškinys/ Moroccan style chicken and apricot tagine

Šiuo metu persikų ir abrikosų sezonas. Tikrai jų buvau jau pasiilgusi. Visada juos naudojau tik pyragams, kepiniams, bet niekad nenaudojau pagrindiniam patiekalui. Ir prisiruošiau pabandyti bent jau tam, kad žinočiau ar verta tam naudoti juos ar ne :) Rėmiausi Maroko virtuve, konkrečiu receptu nesirėmiau, bet pasiskaičiusi kas patiko to įdėjau, kas nepatiko to atsisakiau, o rezultatas gavosi skanus.



Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie 45 min

Produktai:
Prieskoniai vištienos marinavimui:
1,5 a.š. imbiero pastos
0,5 a.š. cinamono
0,5 a.š. malto kumino
0,3 a.š. maltų gvazdikėlių


500 gr. vištienos file
50 gr. razinų
300 gr. abrikosų (gali būti ir konservuoti)
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
1 a.š. paprikos miltelių
1 a.š. malto kumino
1 a.š. maltos kalendros
2 lauro lapai
1 cinamono lazdelė
2 v.š. pomidorų pastos
1,5 stiklinės sultinio

Gaminimo procesas:

Vištieną supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Sumaišyti vištienos marinavimui skirtus prieskonius ir jais įtrinti vištieną. Pamarinuoti bent valandą. Abrikosus perpjauti pusiau, išimti kauliukus.

Įkaitintame aliejuje apkepti marinuotus vištienos gabaliukus, išimti juos. Puode apkepti smulkintą svogūną apie 5 min. Sudėti česnaką, paprikos miltelius, kuminą, kalendrą, viską gerai išmaišyti ir pakepti kelias sekundes. Sudėti apkeptą vištieną, abrikosus, razinas, lauro lapus ir cinamono lazdelę.

Supilti sultinį, įdėti pomidorų pastą, uždengti puodą. Užvirus, sumažinti ugnį ir pavirti viską apie 15 min. Valgoma paprastai su kuskusu.



It’s peach and apricot season now. I really missed them. I always used them only for pies, baking, but never tried for the main dish. I think time has come and I should at least try so I would know if it’s worth it. I have chosen Moroccan cuisine, I just read about it and added things that I liked and it seems to me that result out delicious.

Servings: 4

Cooking time: about 45 minutes.

Products:
Spices for marinating the chicken:
1.5 tsp ginger paste
0.5 tsp cinnamon
0.5 tsp ground cumin
0.3 tsp ground cloves

500 gr. Chicken
50 gr. raisins
300 gr. apricots (may be canned)
1 onion
3 cloves garlic
1 tsp chili powder
1 tsp ground cumin
1 tsp ground coriander
2 bay leaves
1 cinnamon stick
2 tbsp tomato paste
1.5 cups stock

Method:

Cut chicken into desired size pieces. Mix spices for marinating the chicken and rub them into chicken pieces. Marinate it for at least an hour. Cut pitted apricots into halves.

Heat the oil, fry marinated chicken pieces and remove them from the skillet. Fry chopped onion in a heavy bottomed pan for about 5 minutes. Add garlic, chili powder, cumin, coriander, mix everything well and fry for a few seconds. Add the fried chicken, apricots, raisins, bay leaf and cinnamon stick.

Add stock add tomato paste, mix well and cover the pot. When it starts boiling reduce the heat and simmer for about 15 minutes. Usually its served with couscous.

Komentarai