Masoor Dal Sambar/ Raudonųjų lęšių sriuba/ Red Lentil Soup

Pirmą kartą per daugiau nei pusmetį viriau sriubą. Gal ir sveika valgyti sriubą, bet kai mes jos nemėgstam ir valgom dazniausiai troškinius su nemazai padazo puikiai apsiėjom be jos ilgą laiką. Šiandien gal ir nebūčiau virusi, bet nereikia gaminti pietų tik kazką uzkandai tai sriuba puikiai tam tinka.




Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: 35-40 min.

Produktai:

Aliejaus kepimui
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
2 smulkintos česnako skiltelės
1 a.š. garam masala prieskonių
0,5 a.š. ciberzolės miltelių
1 stiklinė raudonųjų lęšių
200 ml pomidorų pastos
3 stiklinės sultinio
1/4 stiklinės kapotų petrazolių
2-3 zalieji cili pipirai
1 morka
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Puode apkepti svogūną, smulkintus zaliuosius cili ir česnaką kelias minutes. Sudėti garam masalą ir ciberzolę, pakepti apie 30 sekundzių.

Sudėti lęšius, pjaustytą morką, pomidorų pastą ir sultinį. Viską pavirti apie 25 minutes. Prieš patiekiant sudėti petrazoles, pipirus ir druską.



For the first time after more than six months I was cooking soup. Maybe its healthy to eat soup, but we usually eat eat stews with a lot of sauce, so we didn’t miss soup that much. Today I don’t have to cook dinner just some side dish so it was a good chance to make soup.

Servings: 3-4

Cooking time: 35-40 min.

Products:

Oil for frying
1 onion, finely sliced
2 minced garlic cloves
1 teaspoon garam masala
0.5 tsp turmeric powder
1 cup red lentils
200 ml tomato paste
3 cups stock
1 / 4 cup chopped parsley
2-3 green chilies
1 carrot
Salt and pepper to taste

Method:

In a pan fry onion, chopped green chillies and garlic for a few minutes. Add the garam masala and turmeric, fry for about 30 seconds more.

Add the lentils, chopped carrot, tomato paste and broth. Cook everything for about 25 minutes. Before serving add parsley, salt and pepper.

Komentarai

  1. truputį ne į lęšių temą paklausiu - ar šiaip indiškos virtuvės gerbėja esi, ar turi kokį gyvenimišką ryšį su Indija?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turiu rysi, nes mano antroji puse is Indijos kiles :) nuo ir prasidejo mano pazintis su Indijos virtuve ir kultura.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip įdomu. Kiek visko smalsu būti žinoti... bet nedrįstu apie asmeniškus dalykus tardyti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Neturim mes ko slėpt. Lietuvė su indu susipazinę Kopenhagoje ir susituokę Australijoje :)) tokia ir istorija

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą