Rajma Rasmisa/ Aštrus pupelių troškinys/ Spicy beans in tomato sauce

Šiandien man laisvadienis nuo gaminimo, turim susitarimą, kad savaitgaliais gaminu ne aš. Mano uzduotis vis dėl to gana svarbi- turiu surasti ką gaminti ir duoti aiškius nurodymus, tai yra labai atsakingas darbas. Bet nesiskundziu, nes kolektyvinis darbas nei kiek ne prastesnis ir skanus.




Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie valandą

Produktai:

1 stiklinė raudonų pupelių
0,5 a.š. kumino sėklų
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
1 v.š. imbiero pastos
1 stiklinė pomidorų pastos
3 zalieji čili pipirai
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š maltų raudonųjų čili
Druskos pagal skonį
100 gr. Natūralaus/ indiško/ graikiško jogurto
1 a.š. garam masala prieskonių

Gaminimo procesas:

Pupeles pamirkyti geriausiai per naktį ir išvirti.

Įkaitinti aliejų ir sudėti kumino sėklas, po mazdaug 10 sekundzių sudėti smulkintą svogūną ir pakepti iki auksiniai rudos spalvos. Sudėti česnaką ir imbierą, pakepti apie minutę ir sudėti pomidorų pastą.

Po kelių minučių sudėti ciberzolę, smulkintus zaliuosius cili, kalendrą, druską ir jogurtą. Viską gerai išmaišyti ir pakepti apie 5 min.

Sudėti pupeles, garam masalą ir įpilti pusę stiklinės vandens. Viską ant nedidelės ugnies pavirti apie 15-20 min. Skanu su ryziais.



Today I am having Holiday from cooking, we have an agreement that I will not cook on weekends. My task is nevertheless important, I have to find what to cook and give clear instructions, this is a very responsible job. But I do not complain, as a collective work is good and result is tasty.

Servings: 4

Cooking time: about an hour

Products:

1 cup red beans
0.5 tsp cumin seeds
1 onion
4 garlic cloves
1 tbsp ginger paste
1 cup tomato paste
3 green chilies
0.5 tsp turmeric powder
1 tsp coriander powder
1 tsp red chili powder
Salt to taste
100 gr. Natural / Indian / Greek yogurt
1 tsp garam masala spice

Method:

Soak beans overnight and then cook.

Heat the oil and add cumin seeds, after about 10 seconds, add chopped onion and fry until it gets golden brown color. Add the garlic and ginger, fry for a minute and then add tomato paste.

After a few minutes, add turmeric, chopped green chilies, coriander, salt and yogurt. Stir it well and cook for about 5 minutes.

Add the beans, garam masala and pour in half glass of water. Simmer everything on a low heat for about 15-20 minutes. Serve with steamed rice.

Komentarai