Atostogos pasibaigia labai greitai, ypač jei jos trumpos. Bet nesiskundziu, nes namie vistiek smagiausia- lova namie minkščiausia, virtuvė pati mieliausia. Ir mieliausioje virtuvėje šiandien zalių zirnelių sriuba.
Porcijos: 3
Gaminimo laikas: 20 min.
Produktai:
500 gr. virtų, trintų žaliųjų žirnelių
1 a.š. imbiero pastos
1 v.š. česnako pastos (smulkinto česnako)
2 zalieji čili pipirai
0,5 a.š. kumino sėklų
2 lauro lapai
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
Aliejaus kepimui
Druskos pagal skonį
Gaminimo procesas:
Puode įkaitinti aliejų, sudėti kumino sėklas ir lauro lapus, pakepinti apie pusę minutės. Sudėti svogūną ir pakepinti kol jis taps permatomas tada sudėti imbierą, zaliuosius čili ir česnaką. Viską pakepinti kelias minutes.
Sudėti trintus zaliuosiu zirnelius ir nuolat maišant pakepinti apie 5 minutes. Įpilti 3 stiklines vandens ir uzvirti. Įdėti druskos pagal skonį, išimti lauro lapus, sumazinus ugnį pavirti apie 5 minutes.
Patiekti pagardinant grietinėle, grietine arba natūraliu jogurtu.
Holidays end very fast, especially if they are short. But I do not complain, because the home is still the best place- bed at home is the softest, kitchen is the nicest. And in my nicest kitchen I was cooking green peas soup today.
Servings: 3
Cooking time: 20 minutes.
Products:
500 gr. boiled, mashed green peas
1 tsp ginger paste
1 tbsp garlic paste (crushed garlic)
2 green chilies
0.5 tsp cumin seeds
2 bay leaves
1 onion (finely chopped)
Oil for frying
Salt to taste
Method:
Heat oil in a pan, add cumin seeds and bay leaves, saute for about half a minute. Add onion and saute until it becomes translucent and then add ginger, chopped green chillies and garlic. Fry everything for a few minutes.
Add the mashed green peas and fry, stirring continuously for about 5 minutes. Add 3 cups of water and bring it to the boil. Add salt to taste, remove bay leaves, reduce the heat and cook for about 5 minutes more.
Serve garnished with cream, sour cream or natural yogurt.
Pagal/ Source SanjeevKapoor
Porcijos: 3
Gaminimo laikas: 20 min.
Produktai:
500 gr. virtų, trintų žaliųjų žirnelių
1 a.š. imbiero pastos
1 v.š. česnako pastos (smulkinto česnako)
2 zalieji čili pipirai
0,5 a.š. kumino sėklų
2 lauro lapai
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
Aliejaus kepimui
Druskos pagal skonį
Gaminimo procesas:
Puode įkaitinti aliejų, sudėti kumino sėklas ir lauro lapus, pakepinti apie pusę minutės. Sudėti svogūną ir pakepinti kol jis taps permatomas tada sudėti imbierą, zaliuosius čili ir česnaką. Viską pakepinti kelias minutes.
Sudėti trintus zaliuosiu zirnelius ir nuolat maišant pakepinti apie 5 minutes. Įpilti 3 stiklines vandens ir uzvirti. Įdėti druskos pagal skonį, išimti lauro lapus, sumazinus ugnį pavirti apie 5 minutes.
Patiekti pagardinant grietinėle, grietine arba natūraliu jogurtu.
Holidays end very fast, especially if they are short. But I do not complain, because the home is still the best place- bed at home is the softest, kitchen is the nicest. And in my nicest kitchen I was cooking green peas soup today.
Servings: 3
Cooking time: 20 minutes.
Products:
500 gr. boiled, mashed green peas
1 tsp ginger paste
1 tbsp garlic paste (crushed garlic)
2 green chilies
0.5 tsp cumin seeds
2 bay leaves
1 onion (finely chopped)
Oil for frying
Salt to taste
Method:
Heat oil in a pan, add cumin seeds and bay leaves, saute for about half a minute. Add onion and saute until it becomes translucent and then add ginger, chopped green chillies and garlic. Fry everything for a few minutes.
Add the mashed green peas and fry, stirring continuously for about 5 minutes. Add 3 cups of water and bring it to the boil. Add salt to taste, remove bay leaves, reduce the heat and cook for about 5 minutes more.
Serve garnished with cream, sour cream or natural yogurt.
Pagal/ Source SanjeevKapoor
I like the name of your blog.
AtsakytiPanaikintiThis soup looks really yummy too.
Happy New Year to you.
Happy New Year !
AtsakytiPanaikintiThanks :) This soup is quite spicy but delicious :)
I've never tried pea soup but the color alone of this soup has me sold. Can't wait to try it!
AtsakytiPanaikintiI just can warn that it's bit spicy, but really delicious :)
AtsakytiPanaikintithaks medeja give nice recipe i'll try today this soup.
AtsakytiPanaikintiDaksha, I liked it, I found it in Sanjeev Kapoor's recipes :)
AtsakytiPanaikintiLet me know how you will like it :)
It's really nice my family like it this.
AtsakytiPanaikintiIm glad your family liked it :)
AtsakytiPanaikinti