Pagal/ Source SinfulCurry
Sakoma, kad laimingi laiko neskaičiuoja, bet vis dėl datą turėtų zinoti kiekvienas..
Nors tokį gerą įprotį kaip ziurėti ant pakuočių galiojimo laiką beveik išsiugdziau susidūriau su kita problema..-tam, kad zinoti kiek laiko galios produktas visų pirma reikia zinoti kokia yra diena pirkimo metu.. Ką padarysi, nedirbant datas sekti sunkiau.. Arba galėtų parduotuvės kiekviename skyriuje pakabinti kalendorių su dienos data..
Vid dėl to viskas baigėsi laimingai ir nenusipirkau pieno, kurio galiojimas baigiasi vos uz kelių dienų (gal būtų tekę sūrį daryti).
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: apie valandą
Produktai:
250 gr. grybų (naudojau pievagrybius)
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
200 g. pomidorų pastos
2 zalieji cili pipirai
0,4 a.š. ciberzolės miltelių
1 a.š. imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
0,5 a.š. malto cinamono, kardamono ir gvazdikėlių mišinio
1,5 stiklinės basmati ryzių
1 a.š. sezamo aliejaus arba sviesto
0,5 stiklinės kokosų pieno
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Perplauti ryzius kelis kartus šiltu vandeniu ir pamerkti valandai uzpylus 2 stiklinėmis vandens.
Supilti į išmirkusius ryzius kokosų pieną, druską, sezamų aliejų ir pavirti kol ryziai bus apie 3/4 išvirę.
Giliame puode įkaitinti aliejų, jame apkepti smulkintą svogūną kol taps auksiniai geltonos spalvos. Sudėti imbiero pastą, česnaką, smulkintus zaliuosius čili ir pakepti dar kelias minutes.
Į apkepusius svogūnus sudėti pomidorų pastą, ciberzolę, prieskonių mišinį (kardamono, cinamono ir gvazdikėlių), viską pakeptinti kol masė patirštės ir pradės atsiskirti aliejus. Tada įdėti druskos pagal skonį, sudėti grybus, viską gerai išmaišyti ir virti pamaišant kol grybai bus išvirę.
Puodo dugne tolygiai paskleisti grybus su padazu, ant viršaus supilti pavirusius ryzius, taip, kad ryziai nesiliestų su puodo dugnu, būtų lygiu sluoksnių ant grybų sluoksnio. Uzdėti sandariai dangtį ir ant nedidelės ugnies pavirti nemaišant apie 15-20 min. arba kol ryziai bus pilnai išvirę.
Nuėmus nuo viryklės išmaišyti taip, kad ryziai gerai susimaišytų su grybais ir patiekti.
They say that time does not measure happiness, but happy people still should be aware of the date..
I almost gained a good habit to look on packaging for expiry date though faced another problem ..- to know how many days left till expiry of the product, you need to know what day is the day you are buying it .. Well, it's harder to track the dates when you aren't working.. They could hang the calendars in every store department with today's date ..
But everything ended happily, and I didn't buy the milk, which expires in just a few days (otherwise I would have had to make cheese).
Servings: 4
Cooking time: about 1 hr.
Products:
250 gr. mushrooms (I used button mushrooms)
1 onion, finely chopped
200 g. tomato paste
2 green chilies
0.4 tsp turmeric powder
1 teaspoon ginger paste
1 teaspoon crushed garlic
0.5 tsp mixture of cinnamon, cardamom and clove powders
1.5 cups basmati rice
1 tsp sesame oil or butter
0.5 cups coconut milk
Salt to taste
Oil for frying
Method:
Wash rice several times with warm water and soak for one hour with two glasses of water.
Pour in coconut milk to the soaked rice, put some salt, sesame oil, and cook until the rice is about 3/4 done.
In a deep pan, heat the oil and fry chopped onion until golden yellow color. Add ginger paste, garlic, chopped green chillies and fry for a couple more of minutes.
Add tomato paste, turmeric powder, spice mix (cardamom, cinnamon and clove powders), cook it till the mixturegets thicker and the oil begins to separate. Then add salt, mushrooms, stir everything well and cook stirring until the mushrooms are cooked.
spread mushroom mixture evenly on the bottom of the pan, pour over it almost cooked rice, so that the rice did't have contact with the bottom of the pan. Put the cover tightly and on a low heat not stirring about 15-20 minutes or until the rice is cooked.
Remove from the stove stir everything well to mix both layers and serve.
Sakoma, kad laimingi laiko neskaičiuoja, bet vis dėl datą turėtų zinoti kiekvienas..
Nors tokį gerą įprotį kaip ziurėti ant pakuočių galiojimo laiką beveik išsiugdziau susidūriau su kita problema..-tam, kad zinoti kiek laiko galios produktas visų pirma reikia zinoti kokia yra diena pirkimo metu.. Ką padarysi, nedirbant datas sekti sunkiau.. Arba galėtų parduotuvės kiekviename skyriuje pakabinti kalendorių su dienos data..
Vid dėl to viskas baigėsi laimingai ir nenusipirkau pieno, kurio galiojimas baigiasi vos uz kelių dienų (gal būtų tekę sūrį daryti).
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: apie valandą
Produktai:
250 gr. grybų (naudojau pievagrybius)
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
200 g. pomidorų pastos
2 zalieji cili pipirai
0,4 a.š. ciberzolės miltelių
1 a.š. imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
0,5 a.š. malto cinamono, kardamono ir gvazdikėlių mišinio
1,5 stiklinės basmati ryzių
1 a.š. sezamo aliejaus arba sviesto
0,5 stiklinės kokosų pieno
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Perplauti ryzius kelis kartus šiltu vandeniu ir pamerkti valandai uzpylus 2 stiklinėmis vandens.
Supilti į išmirkusius ryzius kokosų pieną, druską, sezamų aliejų ir pavirti kol ryziai bus apie 3/4 išvirę.
Giliame puode įkaitinti aliejų, jame apkepti smulkintą svogūną kol taps auksiniai geltonos spalvos. Sudėti imbiero pastą, česnaką, smulkintus zaliuosius čili ir pakepti dar kelias minutes.
Į apkepusius svogūnus sudėti pomidorų pastą, ciberzolę, prieskonių mišinį (kardamono, cinamono ir gvazdikėlių), viską pakeptinti kol masė patirštės ir pradės atsiskirti aliejus. Tada įdėti druskos pagal skonį, sudėti grybus, viską gerai išmaišyti ir virti pamaišant kol grybai bus išvirę.
Puodo dugne tolygiai paskleisti grybus su padazu, ant viršaus supilti pavirusius ryzius, taip, kad ryziai nesiliestų su puodo dugnu, būtų lygiu sluoksnių ant grybų sluoksnio. Uzdėti sandariai dangtį ir ant nedidelės ugnies pavirti nemaišant apie 15-20 min. arba kol ryziai bus pilnai išvirę.
Nuėmus nuo viryklės išmaišyti taip, kad ryziai gerai susimaišytų su grybais ir patiekti.
They say that time does not measure happiness, but happy people still should be aware of the date..
I almost gained a good habit to look on packaging for expiry date though faced another problem ..- to know how many days left till expiry of the product, you need to know what day is the day you are buying it .. Well, it's harder to track the dates when you aren't working.. They could hang the calendars in every store department with today's date ..
But everything ended happily, and I didn't buy the milk, which expires in just a few days (otherwise I would have had to make cheese).
Servings: 4
Cooking time: about 1 hr.
Products:
250 gr. mushrooms (I used button mushrooms)
1 onion, finely chopped
200 g. tomato paste
2 green chilies
0.4 tsp turmeric powder
1 teaspoon ginger paste
1 teaspoon crushed garlic
0.5 tsp mixture of cinnamon, cardamom and clove powders
1.5 cups basmati rice
1 tsp sesame oil or butter
0.5 cups coconut milk
Salt to taste
Oil for frying
Method:
Wash rice several times with warm water and soak for one hour with two glasses of water.
Pour in coconut milk to the soaked rice, put some salt, sesame oil, and cook until the rice is about 3/4 done.
In a deep pan, heat the oil and fry chopped onion until golden yellow color. Add ginger paste, garlic, chopped green chillies and fry for a couple more of minutes.
Add tomato paste, turmeric powder, spice mix (cardamom, cinnamon and clove powders), cook it till the mixturegets thicker and the oil begins to separate. Then add salt, mushrooms, stir everything well and cook stirring until the mushrooms are cooked.
spread mushroom mixture evenly on the bottom of the pan, pour over it almost cooked rice, so that the rice did't have contact with the bottom of the pan. Put the cover tightly and on a low heat not stirring about 15-20 minutes or until the rice is cooked.
Remove from the stove stir everything well to mix both layers and serve.
Love this mushroom biryani rice dish. Looks so delicious and comforting!
AtsakytiPanaikintiYes, it's dish that is pleasant to eat :) especially if you like rice and mushrooms :)
AtsakytiPanaikintimedja its looks delicious, i am really impressed with your indian recipe...
AtsakytiPanaikintig888 recipe ..
Daksha, I just borrowed the recipe and adjusted it to our taste. And it turned out very well :)
AtsakytiPanaikintiI love biryani and this mushroom version sounds absolutely fantastic!
AtsakytiPanaikintiYummy! that looks amazing and delicious! Thanks for sharing!
AtsakytiPanaikintiPeggy, thanks, it's really great recipe if you like biryanis :)
AtsakytiPanaikintiDimah, always welcome :)
AtsakytiPanaikintiOh wow, I love Biryani rice too! Yours looks so inviting. Yes, we always have problem in checking on the expiring date, aren't we! haha... Thanks for sharing & hope you're having a wonderful weekend.
AtsakytiPanaikintiBlessings, Kristy
Kristy, thanks, it's always pleasure to share recipes that I tried myself and tasted good :)
AtsakytiPanaikintiAt leas with milk, bread and meat I'm trying to remember to check expiry date :)) though have never checked sugar :D
I hope you are having a great weekend too :)
I'm down with anything that has mushrooms.
AtsakytiPanaikintiRick just eating or cooking too? :)
AtsakytiPanaikintiThis is something my son would enjoy a lot! With some more extra hot sauce on top, for his moto is the spicier the better! I would totally enjoy a plate with some yogurt on side. Just wonderful Medeja :)
AtsakytiPanaikintiThanks Mateja :) for some people it's never too spicy :)) my husband likes to eat almost everything with hot pickle, that I can't even try :)
AtsakytiPanaikinti