Pudina Chai/ Indiška mėtų arbata/ Indian Mint Tea

Pireš kurį laiką (tikriausiai maždaug 3 mėn.) nusipirkau vazonėlyje mėtos daigelį, persodinau, auginau balkone.. Bet žiūriu, kad augaliukas peraugo, lapų ne tiek ir daug. Tai kol dar jų išvis yra nusprendžiau paragauti koks to mano augintio skonis :)
taigi radau kelis indiškos arbatos su mėta variantus ir kadangi buvo sunku išsirinkti kurį iš jų naudoti išbandžiau abu.




Receptas Nr.1
Pagal Mahanandi

Puodeliai: 2

Produktai:

2 stiklinės vandens
2 a.š. juodosios arbatos arbatžolių
12 šviežių mėtų lapelių
Pieno ir cukraus pagal skonį

Gaminimo procesas:

Viską išskyrus cukrų užvirti ir ant nedidelės ugnies pavirti 10 min. Nukošti, pasaldinti ir mėgautis.

Receptas Nr.2
Pagal Veg Recipes of India

Puodeliai:2

Produktai:

2,5 stiklinės vandens
2 a.š. juodosios arbatos arbatžolių
2 v.š. šviežių mėtų lapelių (kaip iš pirmam recepte naudojau 12 vnt.)
Pieno ir cukraus pagal skonį

Gaminimo procesas:

Sudėti mėtų lapelius į vandenį ir kai užvirs pavirti apie 4 min., kol vanduo taps žalsvas (aš paviriau ilgau, apie 7 min., kol mano nuomone vanduo buvo pakankamai žalsvas:)). Tada sudėti arbatžoles, cukrų ir pieną. Palaukti kol užvirs ir nukošus galima mėgautis.

Abiejų arbatų skonis skyrėsi, todėl manau gerai, kad išbandžiau abu variantus. Asmeniškai man labiau variko receptas nr.2.
Receptas Nr.1 arbata buvo gana stipraus skonio, t.y. tiek arbatos, tiek mėtų skonis buvo labai intensyvus.
Receptas Nr.2 man patiko labiau, kadangi skonis buvo švelnesnis, arbata nebuvo labai stipri, o mėtų skonis labai aštrus.



Some time ago (probably about three months back)I bought a mint sprout I left it in a balcony and was growing it there.. But I see that the plant has grown too big and not so much leaves are left on it. So I decided to use at least what is left and to taste my 'pet' :)
I found a few recipes how to prepare Indian mint tea, it was hard to choose which one to try, so I tried both.


Recipe No.1
Source Mahanandi

Cups: 2

Products:

2 cups water
2 tsp black tea tealeaves
12 fresh mint leaves
Milk and sugar to taste

Method:

Put everything together except the sugar, bring it to a boil and simmer on low flame for 10 minutes. Strain, sweeten and enjoy.

Recipe No.2
Source Veg Recipes of India

Cups: 2

Products:

2.5 cups water
2 tsp black tea tealeaves
2 tbsp fresh mint leaves (same as in the first recipe I used 12 leaves)
Milk and sugar to taste

Method:

Add the mint leaves into the water, bring it to the boil and simmer for about 4 minutes, until the water turns greenish (I was simmering it for about 7 minutes, when in my opinion the water turned enough greenish:)). Then add tealeaves, sugar and milk. Wait until it starts boiling, strain and enjoy.


Both teas tasted different, so I it's good that I tried both recipes. Personally, I liked recipe No.2 more.
Tea's No.1 flavor was quite strong, both tea and mint flavors were very intense and strong.
Recipe No. 2 I liked better because the taste was mild, not very strong tea with a mild mint flavor.

Komentarai

  1. This is so cool! I love tea, but honestly never tried with milk!

    AtsakytiPanaikinti
  2. We always drink it with milk and spices, it changes taste a lot :) Mint tea made like this with milk is nice too if you like mint :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. oh my.. my.. my.. tea with herb! I love it! thx for sharing ^_^

    AtsakytiPanaikinti
  4. Always welcome :) Tea with mint really tastes lovely

    AtsakytiPanaikinti
  5. Medeja, o Australijoj tokia populiari Indijos virtuvė ar ji tavo mėgstamiausia? :)

    Man mėtų arbata be nieko skaniausia :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. I love this type of tea. I always order it at restaurants. Now I have to try it!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Asta, aš Lt tik be nieko ir ragavus, čia kažkaip išgirdau, kad ją daro indiškai tai pabandžiau.
    Indiškų restoranų čia galima rast kiekvienam rajone bent po 1. O namie populiari, nes tai vyro nacionalinė virtuvė, pabandžiau ir man labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Rick, to make this tea is as easy as to order it in a restaurant :)) give it a try :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. I've never had fresh mint tea but love to order it at coffee shops. Mint is good for an upset stomach too! Thanks for sharing!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Always welcome Annie :) Yes, I was having mint tea for upset stomach, was was just boiling mint leaves in a water. Besides mint has relaxing effect, so it's not just tasty but useful too to have mint tea :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. This tea sounds so warm and comforting. I love the mint. So soothing.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mother Rimmy, it is very relaxing and warming :) great thing for relaxed quiet afternoon or evening :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. I am sure a cup of this tea will be definitely relaxing and soothing to me. I've never thought of making tea with mint leaves. Thanks for sharing!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Always welcome. Tea with fresh mint leaves tastes very nice:)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą