Pagal AayisRecipes
Pasiilgau obuolių pyrago, bet kadangi galimybės išsikepti vis dar neturiu vietoje jo pasidariau obuolių chalvos.
Porcijos: 10 gabaliukų
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Produktai:
2 stiklinės nuluptų tarkuotų obuolių (3-4 obuoliai)
4 v.š. medaus
0,5 a.š. cinamono
0,4 a.š. maltų gvazdikėlių
Gaminimo procesas:
Keptuvėje arba nesvylančiame puode ant vidutinės ugnies apkepinti tarkuotus obuolius, kol skystis išgaruos(apie 10 min.)
Tada sudėti medų. Originaliame recepte buvo dėta 1 stiklinė cukraus, bet man pasirodė perdaug ir pagal skonį dėjau 4 v.š. medaus. Kepinti kartais pamaišant kol masė patirštės.
Kai masė taps tirštesnė maišyti nuolat, kad neprisviltų. Kai masė atrodys gana sausa sudėti prieskonius, gerai išmaišyti. SUdėti masę į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą lėkštę, išlyginti paviršių. Kai atvės chalvą supjaustyti norimos formos ir dydžio gabaliukais.
I missed apple pie, but since I still don't have possibility to bake it instead I made apple halva.
Servings: 10 pieces
Cooking time: about 40 minutes.
Products:
2 cups grated peeled apples (3-4 apples)
4 tablespoons honey (usually is used more 0,5- 1 cup)
0.5 tsp cinnamon
0.4 tsp ground cloves
Method:
In a skillet or a heavy bottomed pan on a medium heat fry the grated apples, until the liquid is evaporated (about 10 min.)
Then add the honey. In the original recipe was used 1 cup of sugar, but it seemed too much for me so I changed it to 4 tablespoons honey. Fry it stirring occasionally until the mass gets thicker.
When the mass is thicker mix continuously, cause it can start burning. When the apple mixture will look dry, add spices and stir well. Transfer the mixture into the greased plate. When it cools, cut halva into desired shape and size pieces.
Pasiilgau obuolių pyrago, bet kadangi galimybės išsikepti vis dar neturiu vietoje jo pasidariau obuolių chalvos.
Porcijos: 10 gabaliukų
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Produktai:
2 stiklinės nuluptų tarkuotų obuolių (3-4 obuoliai)
4 v.š. medaus
0,5 a.š. cinamono
0,4 a.š. maltų gvazdikėlių
Gaminimo procesas:
Keptuvėje arba nesvylančiame puode ant vidutinės ugnies apkepinti tarkuotus obuolius, kol skystis išgaruos(apie 10 min.)
Tada sudėti medų. Originaliame recepte buvo dėta 1 stiklinė cukraus, bet man pasirodė perdaug ir pagal skonį dėjau 4 v.š. medaus. Kepinti kartais pamaišant kol masė patirštės.
Kai masė taps tirštesnė maišyti nuolat, kad neprisviltų. Kai masė atrodys gana sausa sudėti prieskonius, gerai išmaišyti. SUdėti masę į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą lėkštę, išlyginti paviršių. Kai atvės chalvą supjaustyti norimos formos ir dydžio gabaliukais.
I missed apple pie, but since I still don't have possibility to bake it instead I made apple halva.
Servings: 10 pieces
Cooking time: about 40 minutes.
Products:
2 cups grated peeled apples (3-4 apples)
4 tablespoons honey (usually is used more 0,5- 1 cup)
0.5 tsp cinnamon
0.4 tsp ground cloves
Method:
In a skillet or a heavy bottomed pan on a medium heat fry the grated apples, until the liquid is evaporated (about 10 min.)
Then add the honey. In the original recipe was used 1 cup of sugar, but it seemed too much for me so I changed it to 4 tablespoons honey. Fry it stirring occasionally until the mass gets thicker.
When the mass is thicker mix continuously, cause it can start burning. When the apple mixture will look dry, add spices and stir well. Transfer the mixture into the greased plate. When it cools, cut halva into desired shape and size pieces.
This sounds delicious, I've never tried it with apples. Apples, honey & cinnamon it's got to be good!!
AtsakytiPanaikintiIn the original recipe it was with cardamon, but somehow I love combination of cinnamon and apples more so I changed it :)
AtsakytiPanaikintiIt sounds so Tasty! I love that apple pie combo, and you made it amazingly good!
AtsakytiPanaikintipavadinčiau "obelienė su navorotais" :)
AtsakytiPanaikintiiš panašios serijos aš kažkada obuolių sviestą dariau.
What a wonderful tasty healty sweet snack! Thank you for sharing Medeja :)
AtsakytiPanaikintiWOW...we call it Garjar Ka Halwa in India :) one of my fav!
AtsakytiPanaikintiI have never tried this but it looks delicious!
AtsakytiPanaikintiYum.....what a wonderful apple treat.
AtsakytiPanaikintiWhat a creative way to interpret apple pie! This looks delicious.
AtsakytiPanaikintiSandra, I like apple and cinnamon combination a lot :) it always tastes good
AtsakytiPanaikintiDalia, 'chalva' skamba graziau :) kadangi su receptu nedaug improvizavau tai ir su pavadinimu neimprovizavau
AtsakytiPanaikintiMateja, thanks :) its always good to share nice things
AtsakytiPanaikintiKankana, I havent tried many halwas, but really loved the ones that I had :)
AtsakytiPanaikintiRick, it tasted quite nice :) always good to try something different :)
AtsakytiPanaikintibriarrose, thanks :) though sometimes I wish I could bake :)
AtsakytiPanaikintiStephanie, my choice was quite limited :))
AtsakytiPanaikintiThis sounds DELISH! :)
AtsakytiPanaikintiThis sounds wonderful! I love halwa, but I didn't know it could be made with apple! Thanks so much for sharing :)!
AtsakytiPanaikintiThese sound delightful. Yum.
AtsakytiPanaikintiYour friends at Food Frenzy
thoma rase..
AtsakytiPanaikintilaba! (does this make sense?)
i like halwas but the only part i don like in making them is the stirring...do you have anyone to help you in that??
Thoma, are you learning lithuanian? :)) good girl :))
AtsakytiPanaikintino, im stirring myself, it's doesnt bother me cause I want to see the result :)) though my favorite badam halwa I didn't dare to do myself yet :/
pagal...(hindi) haha. aren't these languages and their cross connections so interesting??
AtsakytiPanaikintiyum yum badam halwa...
i know just few hindi words (mostly names of spices and products:)), we usually try to find similar words with sanscrit and lithuanian :)
AtsakytiPanaikintithough maybe there are some better halwas that I haven't tried yet..