Pagal BhaloKhabo
Khichuri yra vadinamas indiškas 'comfort food', kurį paprastai duoda ligoniams arba mažiems vaikams. Mano vyras vos pamatė receptą, kurį aš radau pas Anu bloge iškart jam kilo vaikystės prisiminimai, todėl nelaukiau kol jis susirgs ar grįš į vaikystę ir palepinau jį šiuo patiekalu.
Gaminimo laikas: apie 45 min
Porcijos: 3-4
Produktai:
1 stiklinė basmati ryžių
2 raudonųjų lęšių
1 didelis pomidoras
1 v.š. imbiero pastos
1 stiklinė žaliųjų žirnelių
1 a.š. kumino dėklų
1 lauro lapas
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
1 a.š. malto kumino
1 a.š. garam masala prieskonių
1-2 žalieji čili pipirai (smulkiai kapoti)
Aliejaus kepimui
2 v.š. kapotų kalendros lapų
Druskos pagal skonį
Gaminimo laikas:
Greičiausiai patiekalą gaminti yra greitpuodyje, bet aš gaminau paprastame puode. Puode kartu sudėti ryžius ir lęšius, kelis kartus juos perplauti šiltu vandeniu. Įpilti apie 3 stiklines vandens, kai užvirs sumažinti ugnį ir virti ant nedidelės ugnies.
Kol lęšiai su ryžiais verda, keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėi kumino sėklas, lauro lapą, pakepinti apie 10 sekundžių maišant, tada sudėti imbierą, žaliuosius čili, smulkiai pjaustytą pomidorą ir viską pakepinti apie 5 min., tada sudėti ciberžolę, maltą kuminą, druską ir viską pkepti kol masė patirštės ir pradės atsiskirti aliejus.
Pomidorų masę supilti į verdančius ryžius su lęšiais. Virti viską apie 20 min., tada sudėti žirnelius ir pavirti dar apie 10 min. Kai lęšiai sukris iki beveik vientisos masės įmaišyti garam masalą ir kapotus kalendros lapus.
Galima valgyti su indiškais paplotėliais, duona, bet man labai skanu buvo ir vienas patiekalas.
Indian dish Khichuri is so called 'comfort food', which usually is made for sick or kids. When my husband saw a recipe that I found in Anu's blog it brought him his childhood memories, so I didn't wait for him to get sick or to be back in childhood and made this dish for him.
Cooking time: about 45 minutes
Servings: 3-4
Products:
1 cup Basmati rice
2 cups red lentils
1 large tomato
1 tbsp ginger paste
1 cup green peas
1 tsp cumin tray
1 bay leaf
0.5 tsp turmeric powder
1 tsp ground cumin
1 tsp garam masala spice
1-2 green chilies (chopped)
Oil for frying
2 tbsp chopped coriander leaves
Salt to taste
Method:
It's faster to cook this dish in a pressure cooker, but I usually use reagular pan for everything. Put together a pan rice and lentils, rinse them few times with warm water. Add about 3 cups of water and bring it to the boil, when it starts boiling reduce the heat and cook on low heat.
While lentils and rice are boiling, heat the oil in a skillet. Add cumin seeds, bay leaf, saute for 10 seconds, then add ginger, green chili, finely chopped tomatoes and saute everything for about 5 minutes. Then add turmeric, cumin powder, salt and cook everything until the oil starts to separate from the mixture and it thickens.
Pour tomato mixture into the boiling rice with lentils. Cook everything for about 20 minutes, then add green peas and simmer for about 10 minutes. When lentils will become mushy mix in garam masala and chopped coriander leaves.
You can eat it with indian flat bread, but I liked it and enjoyed it a lot alone.
Khichuri yra vadinamas indiškas 'comfort food', kurį paprastai duoda ligoniams arba mažiems vaikams. Mano vyras vos pamatė receptą, kurį aš radau pas Anu bloge iškart jam kilo vaikystės prisiminimai, todėl nelaukiau kol jis susirgs ar grįš į vaikystę ir palepinau jį šiuo patiekalu.
Gaminimo laikas: apie 45 min
Porcijos: 3-4
Produktai:
1 stiklinė basmati ryžių
2 raudonųjų lęšių
1 didelis pomidoras
1 v.š. imbiero pastos
1 stiklinė žaliųjų žirnelių
1 a.š. kumino dėklų
1 lauro lapas
0,5 a.š. ciberžolės miltelių
1 a.š. malto kumino
1 a.š. garam masala prieskonių
1-2 žalieji čili pipirai (smulkiai kapoti)
Aliejaus kepimui
2 v.š. kapotų kalendros lapų
Druskos pagal skonį
Gaminimo laikas:
Greičiausiai patiekalą gaminti yra greitpuodyje, bet aš gaminau paprastame puode. Puode kartu sudėti ryžius ir lęšius, kelis kartus juos perplauti šiltu vandeniu. Įpilti apie 3 stiklines vandens, kai užvirs sumažinti ugnį ir virti ant nedidelės ugnies.
Kol lęšiai su ryžiais verda, keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėi kumino sėklas, lauro lapą, pakepinti apie 10 sekundžių maišant, tada sudėti imbierą, žaliuosius čili, smulkiai pjaustytą pomidorą ir viską pakepinti apie 5 min., tada sudėti ciberžolę, maltą kuminą, druską ir viską pkepti kol masė patirštės ir pradės atsiskirti aliejus.
Pomidorų masę supilti į verdančius ryžius su lęšiais. Virti viską apie 20 min., tada sudėti žirnelius ir pavirti dar apie 10 min. Kai lęšiai sukris iki beveik vientisos masės įmaišyti garam masalą ir kapotus kalendros lapus.
Galima valgyti su indiškais paplotėliais, duona, bet man labai skanu buvo ir vienas patiekalas.
Indian dish Khichuri is so called 'comfort food', which usually is made for sick or kids. When my husband saw a recipe that I found in Anu's blog it brought him his childhood memories, so I didn't wait for him to get sick or to be back in childhood and made this dish for him.
Cooking time: about 45 minutes
Servings: 3-4
Products:
1 cup Basmati rice
2 cups red lentils
1 large tomato
1 tbsp ginger paste
1 cup green peas
1 tsp cumin tray
1 bay leaf
0.5 tsp turmeric powder
1 tsp ground cumin
1 tsp garam masala spice
1-2 green chilies (chopped)
Oil for frying
2 tbsp chopped coriander leaves
Salt to taste
Method:
It's faster to cook this dish in a pressure cooker, but I usually use reagular pan for everything. Put together a pan rice and lentils, rinse them few times with warm water. Add about 3 cups of water and bring it to the boil, when it starts boiling reduce the heat and cook on low heat.
While lentils and rice are boiling, heat the oil in a skillet. Add cumin seeds, bay leaf, saute for 10 seconds, then add ginger, green chili, finely chopped tomatoes and saute everything for about 5 minutes. Then add turmeric, cumin powder, salt and cook everything until the oil starts to separate from the mixture and it thickens.
Pour tomato mixture into the boiling rice with lentils. Cook everything for about 20 minutes, then add green peas and simmer for about 10 minutes. When lentils will become mushy mix in garam masala and chopped coriander leaves.
You can eat it with indian flat bread, but I liked it and enjoyed it a lot alone.
It's all my favourite flavours mashed up in one bowl, delicious! I would eat it in front of the TV with a spoon!!
AtsakytiPanaikintiExactly, I was eating it alone without any bread and it tasted so good to me.. :)
AtsakytiPanaikintiNext time I'm sick i'll have to try this.
AtsakytiPanaikintiWonderful plate of tasty flavorful goodness! Thank you for sharing :)
AtsakytiPanaikintiIt was so sweet of you to make this for your husband. He is a very lucky guy!
AtsakytiPanaikintiI love khichri too whether i am sick or not..lol. Your picture turned out great :D
Rick, but better don't get sick :)
AtsakytiPanaikintiMateja, always welcome, this is really lovely in taste dish :)
AtsakytiPanaikintiCakewhiz, yes, about food my husband can't really complain :))
AtsakytiPanaikintiThanks, I guess dish is nice so picture turned out nice too :D
This dish looks really beautiful! medeja, in gujarat and rajasthan peoples make this type of dish with yellow or green lentils is't also delicius and eat with yogurt soup. try some time if u r sick :) god give healty life my friend.
AtsakytiPanaikinti