Pagal/ Source MyFabulousRecipes
Šiandien yra proga švęsti- pirmas mano uzdirbtas Australijoje čekis. Bus tortas ta proga ir pietūs kokiam nors restorane, bet visų pirma pietūs namie- apelsininė vištiena.
Gaminimo laikas: apie 45 min.
Porcijos: 3-4
Produktai:
700 gr. vištienos file (pjaustytos norimo dydzio gabaliukais)
1 kiaušinis
1 aš.į druskos
0,5 stiklinės krakmolo
1 v.š. krakmolo
4 v.š. miltų
1 v.š. imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
0,5 a. maltų raudonųjų čili pipirų
1 v.š. ryžių vyno (arba paprasto raudonojo vyno)
4 v.š. vandens
0,5 a.š. sezamų aliejaus (pasirinktinai)
Aliejaus kepimui
Apelsininiam padažui:
2 v. sojos padažo
5 v. vandens
3 v. cukraus
3 v. baltojo vyno acto
1 apelsino zievelė (tarkuota)
0,5 apelsino sultys
Gaminimo procesas:
Apelsininiam padažui skirtus produktus sumaišyti kartu.
Sumaišyti kartu kiaušinį, druską, pipirus ir a.š. aliejaus. Įmaišyti vištienos gabaliukus. Į maišelį sudėti kartu miltus ir krakmolą, sudėti kiaušinyje apvoliotą vištieną į tą patį maišelį ir pakratyti kol vištiena pasidengs tolygiai mišiniu.
Įkaitinti keptuvėje aliejų, jame apkepti vištieną kol bus apkepusi iš visų pusių. Išimti apukepusią vištieną iš keptuvės.
Įpiltį į švarią keptuvę aliejaus, sudėti imbierą ir česnaką ir pakepinti maišant apie minutę. Supilti ryžių vyną ir išmaišyti viską. Supilti apelsininį padažą ir užvirti, sudėti apkeptą vištieną ir išmaišyti, kad vištiena pasidengtų padažu. 1 a.š. krakmolo išmaišyti pakankamame kiekyje vandens ir supilti į vištieną Pakaitinti kol padažas patirštės, pasirinktinai galima įmaišyti sezamo aliejų, sėklas ar tarkuotos apelsino žievelės.
Today we have a reason to celebrate- my first paycheck earned in Australia. of course there will be cake and dinner in a restaurant, but first dinner at home- orange chicken.
Cooking time: about 45 minutes.
Servings: 3-4
Products:
700 gr. chicken (cut into pieces)
1 egg
1 tsp salt
0.5 cup starch
1 tbsp starch
4 tbsp flour
1 tbsp ginger paste
1 tsp crushed garlic
0.5 tsp red chili powder
1 tbsp rice wine (regular red wine worked for me too)
4 tbsp water
0.5 tsp sesame oil (optional)
Oil for frying
Orange sauce:
2 tbsp soy sauce
5 tbsp water
3 tbsp sugar
3 tbsp white wine vinegar
Zest of 1 orange(grated)
Juice of 0.5 orange
Method:
Mix all ingredients for orange sauce together for the sauce together.
Mix together egg, salt, pepper and teaspoon of oil. Stir in chicken pieces. Put together in a plastic bag flour and cornstarch, add in chicken into the same bag and shake until chicken is coated with cornstarch.
Heat the oil in a skillet and fry chicken until its cooked and golden in color from all sides. Remove chicken from skillet and put on a paper towel.
Heat the oil in a clean skillet, add ginger and garlic and saute for a minute. Add red chili powder and rice wine and stir everything. Pour in orange sauce and bring it to the boil, then add fried chicken and mix it well. Mix 1 teaspoon of cornstarch in a sufficient quantity of water and pour into the chicken, simmer until sauce thickens. If desired you can mix in sesame oil, sesame seeds or grated orange zest before serving.
Šiandien yra proga švęsti- pirmas mano uzdirbtas Australijoje čekis. Bus tortas ta proga ir pietūs kokiam nors restorane, bet visų pirma pietūs namie- apelsininė vištiena.
Gaminimo laikas: apie 45 min.
Porcijos: 3-4
Produktai:
700 gr. vištienos file (pjaustytos norimo dydzio gabaliukais)
1 kiaušinis
1 aš.į druskos
0,5 stiklinės krakmolo
1 v.š. krakmolo
4 v.š. miltų
1 v.š. imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
0,5 a. maltų raudonųjų čili pipirų
1 v.š. ryžių vyno (arba paprasto raudonojo vyno)
4 v.š. vandens
0,5 a.š. sezamų aliejaus (pasirinktinai)
Aliejaus kepimui
Apelsininiam padažui:
2 v. sojos padažo
5 v. vandens
3 v. cukraus
3 v. baltojo vyno acto
1 apelsino zievelė (tarkuota)
0,5 apelsino sultys
Gaminimo procesas:
Apelsininiam padažui skirtus produktus sumaišyti kartu.
Sumaišyti kartu kiaušinį, druską, pipirus ir a.š. aliejaus. Įmaišyti vištienos gabaliukus. Į maišelį sudėti kartu miltus ir krakmolą, sudėti kiaušinyje apvoliotą vištieną į tą patį maišelį ir pakratyti kol vištiena pasidengs tolygiai mišiniu.
Įkaitinti keptuvėje aliejų, jame apkepti vištieną kol bus apkepusi iš visų pusių. Išimti apukepusią vištieną iš keptuvės.
Įpiltį į švarią keptuvę aliejaus, sudėti imbierą ir česnaką ir pakepinti maišant apie minutę. Supilti ryžių vyną ir išmaišyti viską. Supilti apelsininį padažą ir užvirti, sudėti apkeptą vištieną ir išmaišyti, kad vištiena pasidengtų padažu. 1 a.š. krakmolo išmaišyti pakankamame kiekyje vandens ir supilti į vištieną Pakaitinti kol padažas patirštės, pasirinktinai galima įmaišyti sezamo aliejų, sėklas ar tarkuotos apelsino žievelės.
Today we have a reason to celebrate- my first paycheck earned in Australia. of course there will be cake and dinner in a restaurant, but first dinner at home- orange chicken.
Cooking time: about 45 minutes.
Servings: 3-4
Products:
700 gr. chicken (cut into pieces)
1 egg
1 tsp salt
0.5 cup starch
1 tbsp starch
4 tbsp flour
1 tbsp ginger paste
1 tsp crushed garlic
0.5 tsp red chili powder
1 tbsp rice wine (regular red wine worked for me too)
4 tbsp water
0.5 tsp sesame oil (optional)
Oil for frying
Orange sauce:
2 tbsp soy sauce
5 tbsp water
3 tbsp sugar
3 tbsp white wine vinegar
Zest of 1 orange(grated)
Juice of 0.5 orange
Method:
Mix all ingredients for orange sauce together for the sauce together.
Mix together egg, salt, pepper and teaspoon of oil. Stir in chicken pieces. Put together in a plastic bag flour and cornstarch, add in chicken into the same bag and shake until chicken is coated with cornstarch.
Heat the oil in a skillet and fry chicken until its cooked and golden in color from all sides. Remove chicken from skillet and put on a paper towel.
Heat the oil in a clean skillet, add ginger and garlic and saute for a minute. Add red chili powder and rice wine and stir everything. Pour in orange sauce and bring it to the boil, then add fried chicken and mix it well. Mix 1 teaspoon of cornstarch in a sufficient quantity of water and pour into the chicken, simmer until sauce thickens. If desired you can mix in sesame oil, sesame seeds or grated orange zest before serving.
Ačiū, Ineta :) Vištiena ne tik grazi, bet ir skani buvo :)
AtsakytiPanaikintiThis chicken looks tempting, never tried this combo.
AtsakytiPanaikintiHappy following you form my new space
http://entepachakalokam.com
Labai dabar norėčiau šios vištienos. Niam niam
AtsakytiPanaikintiMmmm. There's that ginger again. Another beautiful recipe! Congratulations on the first paycheck! Have fun celebrating!
AtsakytiPanaikintiYay for first paycheck! And yay for orange chicken!
AtsakytiPanaikintiFirst paycheck is the best! And as always yummy food on the plate, thank you for sharing :) Have a great weekend!
AtsakytiPanaikintiwow this one is different for me. and though it's been a long time since i savoured the joy of a paycheck i know how it feels.
AtsakytiPanaikintiwht's your profile?
hope you enjoyed the day and the dinner. flagging this.
Soumya, it's quite nice chicken dish :) I already checked your new page :)
AtsakytiPanaikintiAsta, labai nesunku pasidaryt :)
AtsakytiPanaikintijulie, thanks :) seems you really like ginger :D
AtsakytiPanaikintiRick, Yay! Thanks :)
AtsakytiPanaikintiMateja, thanks, I hope you are having great weekend too :) Im sure you are enjoying great food too :D
AtsakytiPanaikintiThoma, thanks :) I'm working in consular services :)
AtsakytiPanaikintiI hope you will try and like this recipe :)
I love orange chicken! I will try this one!
AtsakytiPanaikintiPinayInTexas, this one was pretty good, I hope you will like it :)
AtsakytiPanaikintiWhat a delicious recipe is this!! Thanks for sharing
AtsakytiPanaikintiMmm... I love orange chicken! Never made it though, so I will have to try this! :)
AtsakytiPanaikintiEftychia, always welcome :) it is really delicious
AtsakytiPanaikintiDebbie, I hope you will like it :) it's one of nicest chicken dishes at least for me :)
AtsakytiPanaikinti