Almond Butter/ Migdolų sviestas

Man draugė labai išgyrė migdolų sviestą- koks jis sveikas, skanus ir visapusiškai geresnis už žemės riešutų sviestą. Taigi aš ja patikėjau ir sveiko maisto parduotuvėje susiradau indelį migdolų sviesto už kurį (250 gr) sumokėjau daugiau nei 10 $.. Aišku negaila geram daiktui pinigų, nes migdolų sviestas tikrai skanus. Bet..ant indelio buvo užrašas 100% migdolų ir tas man iškart pakišo mintį, kad galima tada ir namie nusipirkus migdolų jo pasidaryti. Ir pasirodo, kad pasigaminti migdolų sviestą yra nesunku ir gerokai pigiau, todėl tikrai verta.



Išeiga: apie 200 gr.

Gaminimo laikas: 20 min migdolų skrudinimui + 10 min.

Produktai:

250 gr. migdolų

Gaminimo procesas:

Migdolus paskrudinti orkaitėje apie 20 min. Išėmus iš orkaitės virtuviniu kombainu viską smulkinti iki vientisos kreminės masės. Galima pagal skonį įdėti šiek tiek druskos. Kad riešutai greičiau susitrintų iki vientisos masės galima įpilti 1 v.š. geros kokybės aliejaus.


My best friend was recommending me to try almond butter, which is healthy, tasty and much better than peanut butter. So I believed her and in health food shop found a jar of almond butter, for the 250 gram jar I paid more than $ 10 .. Anyway good thing is worth such money, almond butter is really tasty. .. but on the jar I saw that it was 100% almonds so I immediately got the idea that it can be made at home. And it appears to make almond butter is easy and much cheaper, so it's really worth it.

Yield: about 200 gr.

Cooking time: 20 minutes for roasting almonds +10 minutes

Products:

250 gr. almonds

Method:

Roast almonds in the oven for about 20 minutes. Then place them in food processor or blender and blend until its smooth and creamy. You can add little bit of salt to taste. To speed the process you can add add 1 tablespoon to good quality oil.

Komentarai

  1. Oooh! I would just love to make my own! Good for you! Thanks for stopping by my blog! ♥- Katrina

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš irgi paskutiniu metu brandinu naminio riešutų sviesto idėja, iš tikrųjų neįtikėtinai paprasta :)
    skaitant tavo receptą kilo klausimėlių: migdolus smulkinai su odelėmis? sprendžiant iš spalvos, atrodo, kad taip.. nesuteikė kažkokio prieskonio?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Katrina, its so easy that you should really try if you like almonds :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, paprasta, tik gana ilgai trunka tas riešutų smulkinimas, baisu kad neperdegtų kombainas :)
    O migdolus dėjau su odelėmis, nežinau ar keičia skonį, nes be odelių nebandžiau daryti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. o su anakardžių riešutais galima taip padaryti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Siggy, dar nebandziau bet galima lygiai taip pat ir iš jų pasidaryti sviesto, ir dedasi šiek tiek druskos ir aliejaus.

    AtsakytiPanaikinti
  7. You know, there are a lot of nut butter fanatics in the blog world so I gave in and tried almond butter. To me, it just doesn't have the flavor that my fav. natural PB has. Maybe making my own, per your recipe, would help me convert. I thought I read somewhere that there is actually more nutritional benefit from almond over peanut butter.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Joanne, my friend who is healthy stuff maniac said that it's in every way more valuable than peanut butter :) I think even home made peanut butter would be better than ones from the shop. You can try cashew butter and see which one you like the best :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. mmm Love how you made this butter! Sounds heavenly!

    AtsakytiPanaikinti
  10. puikus dalykas naminiai riešutų sviestai ;) esu pasigaminusi neseniai ir pistacijų ir lazdyno riešutų ir blanširuotų,skrudintų migdolų sviestą. Kaip tik vakar nusipirkau anakardžių riešutų tam reikalui :) Aš vadinu piure, kremu ) bet patikėk, jokio aliejaus nereikia pilti - nes bemalant pats riešutų aliejus išsiskiria ir taip gan riebokas gaunasi, o jei dar papildomai aliejaus įpilti - iš vis riebu gausis ... :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. You do not need peanut butter after this.

    AtsakytiPanaikinti
  12. I've made my own peanut butter, but never almond butter before. I would love to try this! Thank you for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. IRRI style, as kai pabandziau tai ir manau negalesiu dabar sustoti su tais sviestais :) As nedejau, bet skaiciau, kad galima idet siek tiek aliejaus kad pagreitinti procesa.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Rick, maybe I will try making home made peanut butter too sometime :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Firefly, and I haven't tried making peanut butter yet :) I think all those home made butters are good

    AtsakytiPanaikinti
  16. So easy and tasty! Will try them some time...

    AtsakytiPanaikinti
  17. T&T, it definitely is, so try it sometime :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Mmmm...almond butter...so yummy. This would be fun to make at home yes yes.

    AtsakytiPanaikinti
  19. I use almond butter a lot. I like the texture, although some of my family is not a fan of the taste.

    AtsakytiPanaikinti
  20. VOILA this reads so easy and you say it's delicious...shd definitely give it a try!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą