Pagal / Source TheBuddingCook
Nors gana ilgai užtruko iškepti šiuos paplotėlius, bet tikrai buvo verta. Tokie paplotėliai labai tiktų vegetariškiems sumuštiniams.
Vienetai: 12 paplotėlių
Gaminimo laikas: apie valandą
Produktai:
1,5 stiklinės virtų avinžirnių
1 nedidelis svogūnas (smulkintas)
1-2 žalieji čili pipirai (smulkinti)
1 a.š. smulkinto česnako
1 v.š. maltų džiuvėsėlių + 4 v.š. džiuvėsėlių paplotėlių apvoliojimui
2 v.š. miltų
1 kiaušinis
1 v.š. kario prieskonių
0,5 a.š. maltų raudonųjų čili
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Visus produktus paplotėliams sudėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti iki vientisos masės. Jei masė perdaug lipni įdėti papildomai miltų.
Padalinti avinžirnių masę į 12 dalių. Iš kievienos dalies padaryti rutuliuką ir jį šiek tiek atsargiai suploti, tada apvolioti iš abiejų pusių džiuvėseliuose ir apkepi iš abiejų pusių aliejuje. Skanu valgyti su čili padažu.
Although it took quite a long time to make these tikkis, but it was worth it. These tikkis would be very good for vegetarian burgers or sandwiches.
Servings: 12 tikkis
Cooking time: about an hour
Products:
1.5 cups of cooked chickpeas
1 small onion (chopped)
1-2 green chilies(chopped)
1 tsp crushed garlic
1 tbsp bread crumbs + 4 tbsp bread crumbs for coating
2 tbsp flour
1 egg
1 tbsp curry spices
0.5 tsp red chili powder
Salt to taste
Oil for frying
Method:
Place all ingredients for tikkis into blender and mix it until smooth. If its too sticky add some more flour or bread crumbs.
Divide mixture into 12 balls. Flatten each carefully, then coat it with bread crumbs from both sides. Fry in the oil from both sides until they are cooked. They taste good with chili sauce.
Nors gana ilgai užtruko iškepti šiuos paplotėlius, bet tikrai buvo verta. Tokie paplotėliai labai tiktų vegetariškiems sumuštiniams.
Vienetai: 12 paplotėlių
Gaminimo laikas: apie valandą
Produktai:
1,5 stiklinės virtų avinžirnių
1 nedidelis svogūnas (smulkintas)
1-2 žalieji čili pipirai (smulkinti)
1 a.š. smulkinto česnako
1 v.š. maltų džiuvėsėlių + 4 v.š. džiuvėsėlių paplotėlių apvoliojimui
2 v.š. miltų
1 kiaušinis
1 v.š. kario prieskonių
0,5 a.š. maltų raudonųjų čili
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Visus produktus paplotėliams sudėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti iki vientisos masės. Jei masė perdaug lipni įdėti papildomai miltų.
Padalinti avinžirnių masę į 12 dalių. Iš kievienos dalies padaryti rutuliuką ir jį šiek tiek atsargiai suploti, tada apvolioti iš abiejų pusių džiuvėseliuose ir apkepi iš abiejų pusių aliejuje. Skanu valgyti su čili padažu.
Although it took quite a long time to make these tikkis, but it was worth it. These tikkis would be very good for vegetarian burgers or sandwiches.
Servings: 12 tikkis
Cooking time: about an hour
Products:
1.5 cups of cooked chickpeas
1 small onion (chopped)
1-2 green chilies(chopped)
1 tsp crushed garlic
1 tbsp bread crumbs + 4 tbsp bread crumbs for coating
2 tbsp flour
1 egg
1 tbsp curry spices
0.5 tsp red chili powder
Salt to taste
Oil for frying
Method:
Place all ingredients for tikkis into blender and mix it until smooth. If its too sticky add some more flour or bread crumbs.
Divide mixture into 12 balls. Flatten each carefully, then coat it with bread crumbs from both sides. Fry in the oil from both sides until they are cooked. They taste good with chili sauce.
Sounds yummy!
AtsakytiPanaikintiMJ, they are yummy yummy :)
AtsakytiPanaikintiwow...tikkis are gorgeous..yummy recipe..
AtsakytiPanaikintiTasty Appetite
Jay, I really loved them, this was the first time I tried making them :)
AtsakytiPanaikintiWhat a great snack! Looks very tempting. Thanks for sharing. Hope you're having a great day.
AtsakytiPanaikintiKristy
Kristy, they are great snack, with chilli sauce I just loved them on sandwich.
AtsakytiPanaikintiHave a great week :)
Kas per šventės,kad vėl tikiai? :)
AtsakytiPanaikintiHmmmm...such a yummy and healthy snack! Another must-try!
AtsakytiPanaikintiThat sounds so delicious Madeja..crunchy and golden..perfection!!!
AtsakytiPanaikintiI have made meaty tikkis but not a veggie version. This looks tasty...i think it might taste a bit like falafel. Does it?
AtsakytiPanaikintiOh yum....I can always use more recipes for chickpeas. Beautiful job on these.
AtsakytiPanaikintiEgle, nereikia nei svenciu, kad pasidaryt tikkiu :)
AtsakytiPanaikintiTina, it's a very nice snack :) next time I will try it with some vegetables
AtsakytiPanaikintiSandra, thanks, they are great and can be served in so many ways :)
AtsakytiPanaikintiCakewhiz, hm.. Im embarrassed to admit but I never had falafel.. :D I can only assure that chickpea tikkis are very good
AtsakytiPanaikintibriarrose, thanks :) I hope you will try it sometime :)
AtsakytiPanaikintiThese sound amazing! I made a big batch of Hummus yesterday so I don't have any chickpeas, so annoying!!
AtsakytiPanaikintiJust remember next time when you'll have chickpeas :)
AtsakytiPanaikintiWonderful! Just my kind of dish. I love chickpeas. Love them cold on salads and also formed into a delicious veggie burger.
AtsakytiPanaikintiI like this! Tikkis sound delicious... I have never had one.
AtsakytiPanaikintiI love trying different vegetarian burgers. This is going on my list of things to cook soon!
AtsakytiPanaikintiyou got to be kidding me .. i would have never ever thought of this recipe. This is amazing .. really .. i love tikkis and this is brilliant! :)
AtsakytiPanaikintiJoanne, I realised that not that long ago that I love chickpeas :) they are really great no matter how you prepare them
AtsakytiPanaikintiKate, then you should have at least one sometime :) they are very nice
AtsakytiPanaikintiStephanie, I hope yo will love it, actually I believe that you will love it :)
AtsakytiPanaikintiKankana, its simple to make and delicious :) I love such food
AtsakytiPanaikintiI am a chickpea lover, and this sounds like a great way to use them! These pattys sound amazing!
AtsakytiPanaikinti