Pagal SashisTastyBites
Aš mėgstu saldumynus, bet sakyčiau, kad myliu.. Todėl iškart susigundziau namie pasidayti saldainių, be to receptas labai nesudėtingas. Išbandziusi galiu pasakyti, kad vienos normos buvo mazokai, saldainiai buvo tokie skanūs, kad kitąkart darysiu dvigubai.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Produktai:
2/3 stiklinės cukraus
2/3 stiklinės vandens
4 v.š. sviesto
1/2 stiklinės pieno miltelių
3 v.š. kakavos
1 v.š. riešutų (aš naudojau migdolus)
1 v.š. razinų (aš naudojau dziovintas slyvas)
Gaminimo procesas:
Riešutus ir razinas susmulkinti.
Nesvylančiame puode sumaišyti vandenį ir cukrų ir ant vidutinės ugnies užvirus pavirti apie 10-15 min., nuolat maišant. Paėmus stiklinę su vandeniu įlašinti lašą sirupo, jei lašas sukietėja prieš nusileisdamas iki dugno sirupas jau paruoštas. Nuimti sirupą nuo viryklės, nepervirti.
Sudėti į sirupą sviestą ir maišyti kol ištirps. Sudėti persijotus pieno miltelius po truputį nuolat maišant, kad nesusidarytų gumuliukai. Sudėti riešutus ir razinas, gerai išmaišyti. Sudėti persijotą kakavą, gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Negilų indą ištepti riebalais, supilti saldainių masę, išlyginti paviršių su mentele ir palikti šaldytuve 1-2 val. Supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
I like sweets, I would say that I love them.. I decided to make toffee at home as soon as I saw the recipe, besides it looked like very simple recipe. I can say that this quantity wasnt enough.. toffee was so delicious that next time I will make double :)
Cooking time: about 20 minutes.
Products:
2 / 3 cup sugar
2 / 3 cup water
4 tbsp butter
1 / 2 cup milk powder
3 tbsp Cocoa
1 tbsp nuts (I used almonds)
1 tbsp raisins (I used prunes)
Manufacturing process:
Chop nuts and raisins into small pieces.
In non stick pan mix sugar and water, bring to the boil and boil on a medium heat for about 10-15 minutes stirring continuously. Take a plain glass full of water and drop the sugar syrup drops. If it makes a string like drop before reaching the bottom the syrup is ready. Remove the syrup from the heat, dont overcook it.
Add the butter to the syrup, mix until it melts. Add the sieved milk powder gaduadly, stirring continuously. Add nuts and raisins, mix well. Add sieved cocoa, mix until smooth.
Grease the flat dish with butter and spread the toffee mixture in it. Keep in refrigerator for 1-2 hours. Cut into desired size pieces.
Aš mėgstu saldumynus, bet sakyčiau, kad myliu.. Todėl iškart susigundziau namie pasidayti saldainių, be to receptas labai nesudėtingas. Išbandziusi galiu pasakyti, kad vienos normos buvo mazokai, saldainiai buvo tokie skanūs, kad kitąkart darysiu dvigubai.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Produktai:
2/3 stiklinės cukraus
2/3 stiklinės vandens
4 v.š. sviesto
1/2 stiklinės pieno miltelių
3 v.š. kakavos
1 v.š. riešutų (aš naudojau migdolus)
1 v.š. razinų (aš naudojau dziovintas slyvas)
Gaminimo procesas:
Riešutus ir razinas susmulkinti.
Nesvylančiame puode sumaišyti vandenį ir cukrų ir ant vidutinės ugnies užvirus pavirti apie 10-15 min., nuolat maišant. Paėmus stiklinę su vandeniu įlašinti lašą sirupo, jei lašas sukietėja prieš nusileisdamas iki dugno sirupas jau paruoštas. Nuimti sirupą nuo viryklės, nepervirti.
Sudėti į sirupą sviestą ir maišyti kol ištirps. Sudėti persijotus pieno miltelius po truputį nuolat maišant, kad nesusidarytų gumuliukai. Sudėti riešutus ir razinas, gerai išmaišyti. Sudėti persijotą kakavą, gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Negilų indą ištepti riebalais, supilti saldainių masę, išlyginti paviršių su mentele ir palikti šaldytuve 1-2 val. Supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
I like sweets, I would say that I love them.. I decided to make toffee at home as soon as I saw the recipe, besides it looked like very simple recipe. I can say that this quantity wasnt enough.. toffee was so delicious that next time I will make double :)
Cooking time: about 20 minutes.
Products:
2 / 3 cup sugar
2 / 3 cup water
4 tbsp butter
1 / 2 cup milk powder
3 tbsp Cocoa
1 tbsp nuts (I used almonds)
1 tbsp raisins (I used prunes)
Manufacturing process:
Chop nuts and raisins into small pieces.
In non stick pan mix sugar and water, bring to the boil and boil on a medium heat for about 10-15 minutes stirring continuously. Take a plain glass full of water and drop the sugar syrup drops. If it makes a string like drop before reaching the bottom the syrup is ready. Remove the syrup from the heat, dont overcook it.
Add the butter to the syrup, mix until it melts. Add the sieved milk powder gaduadly, stirring continuously. Add nuts and raisins, mix well. Add sieved cocoa, mix until smooth.
Grease the flat dish with butter and spread the toffee mixture in it. Keep in refrigerator for 1-2 hours. Cut into desired size pieces.
Ir aš mėgstu. Deja nuo tokių skanėstų graužia dantukus, o dantistai nieko neranda. Taigi tenka jų tiesiog atsisakyti.
AtsakytiPanaikintiJei nedaznai tai nesugraus gal dantuku :)
AtsakytiPanaikintiBūtinai išbandysiu:)skanumynus labai mėgstu:)
AtsakytiPanaikintiReda, čia tikrai skanumynas ir labai saldumynas :)
AtsakytiPanaikintiOooh yumm! Is it really that easy?!
AtsakytiPanaikintiYou should try it if you dont believe that it's that easy :)
AtsakytiPanaikintiIneta, tikrai labai skanūs, parduotuvėj tokių negausi :)
AtsakytiPanaikintiOh this looks so good. Does this toffee get hard or stay chewy and soft?
AtsakytiPanaikintiStraight from the refridgerator it was little bit hard, but still chewy, we didnt have patience to wait and finished it like that.. :)
AtsakytiPanaikintiI love toffee. I love toffee over chocolate or any other sweet. But I can't stand making it due to the difficult clean up. That sugary pot takes all the fun out of it.
AtsakytiPanaikintiMy favorite is Thorntons toffe from the UK.
Your recipe looks delicious and if I can muster up the courage to tackle the dirty, sticky pan after, I'm making it.
Looks and sounds so easy to prepare! It's yummy...
AtsakytiPanaikintiWow this does look easy to make. So yummy!
AtsakytiPanaikintiwow mouth watering, i'm not a sweet tooth person, still this looks so yummy feel like making them. Can u send some this way
AtsakytiPanaikintiOh my, love me some toffee - and it's that easy to make?! WOW!
AtsakytiPanaikintiYes! More desserts! I never actually saw a recipe for homemade toffee before. I may have to try yours!
AtsakytiPanaikintiI keep going back to these because they look so chewy and yummy.
AtsakytiPanaikintiJoanne, good that dirty pan doesnt scare me :) I washed it right away so maybe thats why it wasnt so bad :)
AtsakytiPanaikintiT&T it is very easy to prepare and very delicious! :)
AtsakytiPanaikintibriarrose, yes its very easy thats why i made it :D
AtsakytiPanaikintiAmi, they all are gone, only pictures left, I guess you'll have to make it yourself :)
AtsakytiPanaikintiKate, its easy to make, not so many ingredients and delicious :)
AtsakytiPanaikintirick, Im surprised that you are making such great sweet and you havent tried toffee :D
AtsakytiPanaikintiBeloved Green, thats really good stuff :) chewy and delicious..
AtsakytiPanaikintiNe ne - man jau kažkas pragraužė ir dabar bet kas su karamele/karvute/pienišku šokoladu sukelia skausmą. Natūrali dieta išeina - nesinori dantų gėlimo, reiškia ir saldumynų nereikia valgyt :) o kaip sakiau - dantistai nieko neranda ir negali sutvarkyt...
AtsakytiPanaikintiIndre, vargsiuke.. man butu labai sunku jei taip atsitiktu. Na bent tuos skanius pyragelius kuriuos kepi gali valgyti :)
AtsakytiPanaikintiThis toffee sounds delicious! I love a good sweet toffee, and the addition of the nuts and raisins is genious!
AtsakytiPanaikintiI would make a double batch, too! How wonderful~
AtsakytiPanaikintiNice post medeja;)
AtsakytiPanaikintiNever tried making it myself...looks amazingly delicious!
AtsakytiPanaikintiTai va ir lieka tik nuo pyragėlių storėt :D saldainiai greičiau užkimšdavo.
AtsakytiPanaikintisveika, o kiur perki pieno miltelius , ir kokia kaina? :)
AtsakytiPanaikintiPas mus ne problema prekybos centruose jų rasti.
AtsakytiPanaikintiTurėtų būti pirkti Lietuvoje.. Radau nuorodą http://www.delona.lt/352,lieso-pieno-milteliai-400-g.html