Paneer Kurma/ Panyras su daržovėmis

Pagal/ Source Entepachakalokam

Panyrą aš labai mėgstu, bet dažniausiai prisiruošiu pasidaryti jo tik kartą per mėnesį. Nors panyro būna pirkti parduotuvėse, bet dar niekada nebandžiau jo pirkti, kažkodėl mano sąmonėje tikras panyras yra naminis.



Porcijos: 3-4

Gaminimo laikas: 30 min.

Produktai:

300 gr. nedideliais gabaliukais pjaustyto panyro (saldaus pieno sūrio)
1,5 stiklinės įvairių daržovių (morkų, žiedinių kopūstų, bulvių, žirnelių) pjaustytų gabaliukais
1 nedidelis svogūnas (smulkintas)
0,5 stiklinės pomidorų pastos
2 žalieji čili (smulkinti)
0,5 stiklinės pieno
0,5 a.š. raudonųjų čili miltelių
0,4 a.š. ciberžolės miltelių
1 a.š. maltos kalendros
0,4 a.š. maltų pipirų
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:

Daržoves su šiek tiek druskos išvirti.

Puode įkaitinti aliejų ir iš visų pusių apkepti panyrą iki aukšiniai geltonos spalvos, išimti ant popierinio rankšluoščio.

Įkaitintame aliejuje apkepinti svogūną kol suminkštės ir taps permatomas. Sudėti pomidorų pastą, žaliuosius čili, virtas daržoves kartu su ciberžole, raudonaisiais čili, kalendros milteliais, pipirais, druska. Viską gerai išmaišyti.

Uždengti ir ant nedidelės ugnies pavirti apie 5 min. Sudėti pieną, keptus panyro gabaliukus, gerai išmaišyti. Ant nedidelės ugnies pavirti dar 10 min. Nuimti nuo ugnies ir galima patiekti.


I really like paneer, but I usually make it only once a month. Of course you can buy paneer in shops, but I never tried it, cause I believe that real and good paneer is the one that you make at home. diving is to buy in shops but have never tried to buy it, somehow my mind is a real h

Servings: 3-4

Cooking time: 30 minutes.

Products:

300 gr. paneer cut in small pieces
1.5 cups of different vegetables (carrots, cauliflower, potatoes, peas), chopped into pieces
1 small onion (chopped)
0.5 cup tomato paste
2 green chillies (chopped)
0.5 cup milk
0.5 tsp red chili powder
0.4 tsp turmeric powder
1 tsp ground coriander
0.4 tsp pepper
Salt to taste
Oil for frying

Method:

Boil vegetables in a water with a little bit salt.

Heat the oil in a pan and fry paneer from all sides until golden yellow color, remove onto a paper towel.

Fry the onion until it is soft and translucent. Add the tomato paste, green chillies, cooked vegetables along with turmeric powder, red chili, coriander powder, pepper, salt. Mix everything well.

Cover and cook on low heat for about 5 minutes. Add milk, baked paneer pieces, mix well. Cook on low heat for another 10 min. Remove from the heat and serve.

Komentarai

  1. Why only once a month? It looks so good!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm..norisi ko nors ne indiško :) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lovely Kurma, love them a lot with Rotis! I add some coconut paste to get extra flavor!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Wonderful spices...it looks so tasty.

    AtsakytiPanaikinti
  5. I've never made paneer but now I'd like to try. This looks delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Looks really good!

    Btw, I created a link page on my blog and I included yours in it! Let me know if it’s ok with you.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Treat and Trick, yes this dish is full of color and flavor :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Rick, paneer tastes good, but I dont have patience to wait till 3 l. of milk come to the boil..thats the reason I dont make it more often :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Soumya, I used your recipe, just used what I had at home :) so thanks a lot

    AtsakytiPanaikinti
  10. briarrose, it tasted very good, even colleagues at work wanted to try it :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Stephanie, home made paneer I believe is the best :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. PinayInTexas,thanks, that link to my blog looks very nice on your site :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. wow ur dish is absolutely yummy! i luv paneer too, luv ur idea of adding vegetables to it.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ami, I found that recipe and was really worth to try it :) it's a nice dish

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą