Sichuan Style Prawns w/ith Peanuts/ Sichuan stiliaus krevetės su žemės riešutais

Pagal/ Source MyFabulousRecipe

Dar vienas receptas, kurį pagaminti galima greitai. Pasidariau greitai pagaminamų receptų mėgėja. Tiksliau visada tokia buvau, bet šią savaitę ypač. Be to receptas yra sveikas, skanus.



Porcijos: 4

Gaminimo laikas: apie 20-25 min.

Produktai:
Padažui:
3 v.š. vištienos sultinio
1 v.š. pomidorų padažo
2 a.š. ryžių acto
1 a.š. cukraus
1 v.š. sojos padažo
0,5 a.š. sezamų aliejaus
0,5 a.š. krakmolo
0,25 aš. smulkintų raudonųjų čili pipirų
Krevetėms:
20-24 krevetės
1 a.š. ryžių acto
1 v.š. sojų padažo
1,5 a.š. krakmolo
2 smulkintos česnako skiltelės
1 v.š. aliejaus
1 a.š. imbiero pastos
2 stiklinės ankšinių žirnelių
5 v.š. kepintų žemės riešutų


Gaminimo procesas:

Visus padažui skirtus produktus sumaišyti kartu dubenyje.

Krevetes sudėti kartu su ryžių actu, soju padažu, krakmolu ir česnaku, gerai viską išmaišyti.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ant didelės ugnies, sudėti imbierą ir pakeptinti apie 10 sekundžių. Sudėti krevetes su jų marinatu, pakepinti pamaišant kol krevetės taps rozinės, apie 1-2 min. Sudėti žirnelius ir pamaišyti apie minutę, supilti Sichuan padažą ir gerai išmaišyti, kad žirneliai ir krevetės pasidengtų padažu. Kepti kol krevetės bus iškepusios ir padažas patirštės, maždaug 30 sek- 1 min. Nuimti nuo ugnies, apibarstyti žemės riešutais, patiekti su ryžiais.


Another recipe, which can be made really quickly. I really like recipes that can be made so quickly. Besides, this recipe is healthy and delicious. Why not to try it?

Servings: 4

Cooking time: 20-25 mins.

Products:
For sauce:
3 tbsp chicken broth
1 tbsp tomato sauce
2 tsp rice vinegar
1 tsp sugar
1 tbsp soy sauce
0.5 tsp sesame oil
0.5 tsp starch
0.25 tsp crushed red chili pepper

For shrimp:
20-24 Shrimp
1 tsp rice vinegar
1 tbsp soy sauce
1.5 tsp starch
2 minced garlic cloves
1 tbsp oil
1 tsp ginger paste
2 cups snap peas
5 tbsp roasted peanuts

Method:

Mix all the products for the sauce together in a bowl.

Add shrimp along with rice vinegar, soy sauce, cornstarch and garlic, mix everything well.

Heat the oil in a skillet on high heat, add ginger and fry it for about 10 seconds. Add shrimp with the marinade, saute stirring until shrimp is pink, about 1-2 minutes. Add peas and stir fry for about one minute, add in Sichuan sauce and stir to coat peas and shrimp. Fry until the shrimps are cooked and sauce gets thicker, about 30 seconds-1 minute. Remove from heat, sprinkle with peanuts, serve with rice.

Komentarai

  1. Atrodo fantastiškai, labai mėgstu krevetes, tik nedažnai jas gaminu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man krevetes visaip paruostos skanios. As turejau atsargu, nes prisipikus buvau per ispardavima:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Wonderful recipe. I adore shrimp - any which way prepared.

    AtsakytiPanaikinti
  4. That peanut sauce is my weakness!

    AtsakytiPanaikinti
  5. This looks so divine! I just love the combination of shrimps and peanuts!

    AtsakytiPanaikinti
  6. I love peanut sauce! I'm out of rice vinegar otherwise this would have ended up on our dinner table tonight ... it sounds so good!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Joanne, thanks, I really liked this recipe, cause we like shrimp too :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kate, it's a nice recipe- easy, healthy, delicious :) We really loved it

    AtsakytiPanaikinti
  9. Great combo and sounds so yummy!

    AtsakytiPanaikinti
  10. such a gorgeous looking dish .. i love prawns a lot :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą