Pagal/ Source MyFabulousRecipes
Kepti grilyje naan (indiškas duoneles) pabandžiau vien iš smalsumo, man patiko pati ta idėja, kad galima jas išsikepti ne tik specialioje krosnyje. Aišku užtrunka šiek tiek laiko, bet vis dėl to verta, nes duonelės skanios ir šviežios. Dabar dar reikės išbandyti prie progos issikepti naan kepuvėje, nes tikrai kažkur mačiau tokį receptą.
Vienetai: 12-14
Gaminimo laikas: apie 2 val.
Produktai:
1 pakelis sausų mielių
1 stiklinė šilto vandens
2 v.š. cukraus
1 kiaušinis (suplaktas)
3 v.š. pieno
2 a.š. druskos
4 stiklinės miltų
50 gr. tirpinto sviesto
Gaminimo procesas:
Mieles ištirpdyti šiltame vandenyje, palikti apie 10 min. Tada įmaišyti cukrų, pieną, kiaušinį, druską ir miltus (tiek, kad tešla butu minkšta, bet neliptų prie rankų). Minkyti apie 8-10 min. Tešla padėti į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir palaikyti šiltai apie valandą, kad pakiltų maždaug dvigubai.
Pakilusią tešlą išskirstyti maždaug golfo kamuoliuko dydžio kamuoliukais, sudėti juos ant kepimo skardos ir uždengus palaikyti kol pakils dvigubai. Aš kadangi neturėjau tiek kantrybės įkisau trumpam i šiek tiek pašildytą orkaitę ir užteko 10 minučių.
Įkaitinti grilį, kad būtų karštas. Pakilusius tešlos kamuoliukus iškočioti į plonus apskritimus. Grilį šiek tiek patepti aliejumi ir ant jo uždėjus iškočiotą tešlą pakepti apie 2-3 minutes arba kol viena pusė išsipūs ir paruduos. Apversti, abi puses patepti sviestu ir pakepti kol antra pusė taip pat taps rusvos spalvos. Nuimti nuo grilio. Taip pat iškepti visas duoneles.
Grilled naan I tried just out of curiosity, I liked the idea that you can make naan without special oven just on a grill. Of course takes some time, but it is worth it because naans taste so nice when they are fresh and warm. Some other time I will try making naan in a skillet, because somewhere I saw the recipe.
Servings: 12-14 naans
Cooking time: about 2 hours.
Products:
1 package dry yeast
1 cup warm water
2 tbsp sugar
1 egg (beaten)
3 tbsp milk
2 tsp salt
4 cups flour
50 gr. melted butter
Method:
Dissolve yeast in warm water, leave for about 10 minutes. Then mix in sugar, milk, egg, flour and salt, make a dough, it should be be soft, but shouldn't stick to your hands. Knead the dough for about 8-10 minutes. Leave the dough in a oiled bowl covered in a warm place for about 1 hour until the dough has doubled in volume.
Divide the dough into a golf ball size balls and put them on a tray, cover and leave till it rises and becomes double in size. I am not that patient so I warmed up oven and put it in there, after 10 minutes dough was ready.
Preheat the grill to high heat. Roll out the dough balls into thin circles. Grease the grill with a little bit of oil, place rolled dough on the grill and cook it for 2-3 minutes, or until one side is browned. Brush both sides with butter, turn the uncooked side and cook until second side is also brown in color. Remove from grill.
Kepti grilyje naan (indiškas duoneles) pabandžiau vien iš smalsumo, man patiko pati ta idėja, kad galima jas išsikepti ne tik specialioje krosnyje. Aišku užtrunka šiek tiek laiko, bet vis dėl to verta, nes duonelės skanios ir šviežios. Dabar dar reikės išbandyti prie progos issikepti naan kepuvėje, nes tikrai kažkur mačiau tokį receptą.
Vienetai: 12-14
Gaminimo laikas: apie 2 val.
Produktai:
1 pakelis sausų mielių
1 stiklinė šilto vandens
2 v.š. cukraus
1 kiaušinis (suplaktas)
3 v.š. pieno
2 a.š. druskos
4 stiklinės miltų
50 gr. tirpinto sviesto
Gaminimo procesas:
Mieles ištirpdyti šiltame vandenyje, palikti apie 10 min. Tada įmaišyti cukrų, pieną, kiaušinį, druską ir miltus (tiek, kad tešla butu minkšta, bet neliptų prie rankų). Minkyti apie 8-10 min. Tešla padėti į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir palaikyti šiltai apie valandą, kad pakiltų maždaug dvigubai.
Pakilusią tešlą išskirstyti maždaug golfo kamuoliuko dydžio kamuoliukais, sudėti juos ant kepimo skardos ir uždengus palaikyti kol pakils dvigubai. Aš kadangi neturėjau tiek kantrybės įkisau trumpam i šiek tiek pašildytą orkaitę ir užteko 10 minučių.
Įkaitinti grilį, kad būtų karštas. Pakilusius tešlos kamuoliukus iškočioti į plonus apskritimus. Grilį šiek tiek patepti aliejumi ir ant jo uždėjus iškočiotą tešlą pakepti apie 2-3 minutes arba kol viena pusė išsipūs ir paruduos. Apversti, abi puses patepti sviestu ir pakepti kol antra pusė taip pat taps rusvos spalvos. Nuimti nuo grilio. Taip pat iškepti visas duoneles.
Grilled naan I tried just out of curiosity, I liked the idea that you can make naan without special oven just on a grill. Of course takes some time, but it is worth it because naans taste so nice when they are fresh and warm. Some other time I will try making naan in a skillet, because somewhere I saw the recipe.
Servings: 12-14 naans
Cooking time: about 2 hours.
Products:
1 package dry yeast
1 cup warm water
2 tbsp sugar
1 egg (beaten)
3 tbsp milk
2 tsp salt
4 cups flour
50 gr. melted butter
Method:
Dissolve yeast in warm water, leave for about 10 minutes. Then mix in sugar, milk, egg, flour and salt, make a dough, it should be be soft, but shouldn't stick to your hands. Knead the dough for about 8-10 minutes. Leave the dough in a oiled bowl covered in a warm place for about 1 hour until the dough has doubled in volume.
Divide the dough into a golf ball size balls and put them on a tray, cover and leave till it rises and becomes double in size. I am not that patient so I warmed up oven and put it in there, after 10 minutes dough was ready.
Preheat the grill to high heat. Roll out the dough balls into thin circles. Grease the grill with a little bit of oil, place rolled dough on the grill and cook it for 2-3 minutes, or until one side is browned. Brush both sides with butter, turn the uncooked side and cook until second side is also brown in color. Remove from grill.
wat a delicious looking Naan...absolutely tempting..:)
AtsakytiPanaikintiTasty Appetite
Thanks, Jay :) I love naans.. sadly my grill isnt working properly just like my oven.. :)
AtsakytiPanaikintiBeautifully prepared.
AtsakytiPanaikintiĮdomus tie naan. Na, jau kaupiuos ėjimui į Indišką restiką Lt :)) palyginsiu su UK bei Aussie restoranais, o kai bus galimybė ir su tavo gamyba ;)
AtsakytiPanaikintiNaan is one of my favorites. Great recipe.
AtsakytiPanaikintiYummy!! I love naan!
AtsakytiPanaikintilooks lovely and delicious naan.
AtsakytiPanaikintiI love naan!!! And all homemade breads... don't they fill your house with their great and warm aromas?? Yummy recipe! :-)
AtsakytiPanaikintiMama J, thank you :)
AtsakytiPanaikintiEgle, kainas neraka ir lygint.. o su mano gaminimu nepalyginsi dar greitai, nebent i svecius ruosies atvaziuot
AtsakytiPanaikintiJoanne, its one of my favorites too :)
AtsakytiPanaikintiKate, it's one of the things I love and must order in Indian restaurant :)
AtsakytiPanaikintiDaksha, thank you :)
AtsakytiPanaikintiManu, you are right, home was filled with that lovely aroma whole evening :) its so nice.. and naans are nice too :D
AtsakytiPanaikintiThis makes me wanna try making naan! Looks really good!
AtsakytiPanaikintiTina, thanks. If you like homemade breads then of course try it :)
AtsakytiPanaikintiNe kainas,o kokybę ;) įdomu juk :) O į svečius tu pirma atvažiuosi!
AtsakytiPanaikintiNezinau ar verta moket bet kokia kaina net uz kokybe ( klausimas dar kokia). Tai as atvaziuosiu i svecius ir turesiu virtuvej gamint ir visus maitint?
AtsakytiPanaikintiYum! I have never tried making naan. Definitely on my list to give a whirl. :)
AtsakytiPanaikintiPabandysiu bent kartelį.. Yra ir kt vieta tik labai įtartina :)
AtsakytiPanaikintiO kad prašysim gamint tai faktas, iš karto ingredientus retus atsivežt reiks ;)