Pagal/ Source DailyUnadventuresInCooking
Nebuvau bandžiusi gaminti trintos žiedinių kopūstų sriubos namie, bet visada susigundau jos užsisakyti, jei tik pamatau ją meniu. Paskutinį kartą užsisakiau žiedinių kopūstų sriubos viešbučio restorane, tikėjausi, kad už 12$ ji bus tikrai skani. Deja.. sriuboje buvo tiek pipitų, kad nesijautė jokio kito skonio, todėl net nesugebėjau jos pabaigti. Tada sau pasižadėjau, kad pasidarysiu namie pati žiedinių kopūstų sriubos ir ji bus tikrai skani. Taigi pagaliau prisiruošiau ir ištesėjau savo žodį.
Gaminimo laikas: 45 min.
Porcijos: 4
Produktai:
1 a.š. garam masala prieskonių
1 a.š. kumino sėklų
1 a.š. maltos kalendros
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
2 česnako skiltelės (smulkintos)
1 žiedinis kopūstas (išskirstytas žiedynais)
3 stiklinės sultinio
1 stiklinė natūralaus jogurto
Aliejaus kepimui
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo procesas:
Įkaitinti aliejų, sudėti kumino sėklas ir pakepinti apie pusę minutės. Tada sudėti svogūnus, česnaką, žiedinį kopūstą, garam masalą ir kalendrą. Viską nuolat maišant pakepinti ant nedidelės ugnies apie 10 min.
Supilti sultinį, uždengti ir ant nedidelės ugnies virti apie 15-20 min., kol žiediniai kopūstai suminkštės. Nuimti nuo ugnies, palaukti kol šiek tiek pravės ir gerai viską sutrinti.
Sriubą vėl uždėti ant nedidelės ugnies, įmaišyti jogurtą, įdėti druskos ir pipirų pagal skonį ir galima patiekti.
I have not tried cooking mashed cauliflower soup at home, but I am always temped to order it when I see in on a restaurant menu. Last time I ordered cauliflower soup in hotel restaurant, hoping that $ 12 soup would be really good. Sadly, it was so bad.. there was so much pepper that I couldn't taste anything else and I couldn't even finish it. Then I promised myself to creamy cauliflower soup at home and really delicious one. So finally I kept my word and at last today made cauliflower soup.
Cooking time: 45 minutes
Servings: 4
Products:
1 tsp garam masala
1 tsp cumin seeds
1 tsp coriander powder
1 onion (finely chopped)
2 cloves garlic (minced)
1 cauliflower (broken into small florets)
3 cups stock
1 cup natural yogurt
Oil for frying
Salt and pepper to taste
Method:
Heat the oil in a pan, add cumin seeds and fry for about half a minute. Then add the onions, garlic, cauliflower, coriander and garam masala. Fry everything stirring on a low heat for about 10 minutes.
Then add stock, cover and cook on low heat for about 15-20 minutes until cauliflower is very tender. Remove from heat, cool it a little bit and then blend everything.
Return the pan on low heat and mix in the yogurt, add salt and pepper to taste and soup can be served.
Nebuvau bandžiusi gaminti trintos žiedinių kopūstų sriubos namie, bet visada susigundau jos užsisakyti, jei tik pamatau ją meniu. Paskutinį kartą užsisakiau žiedinių kopūstų sriubos viešbučio restorane, tikėjausi, kad už 12$ ji bus tikrai skani. Deja.. sriuboje buvo tiek pipitų, kad nesijautė jokio kito skonio, todėl net nesugebėjau jos pabaigti. Tada sau pasižadėjau, kad pasidarysiu namie pati žiedinių kopūstų sriubos ir ji bus tikrai skani. Taigi pagaliau prisiruošiau ir ištesėjau savo žodį.
Gaminimo laikas: 45 min.
Porcijos: 4
Produktai:
1 a.š. garam masala prieskonių
1 a.š. kumino sėklų
1 a.š. maltos kalendros
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
2 česnako skiltelės (smulkintos)
1 žiedinis kopūstas (išskirstytas žiedynais)
3 stiklinės sultinio
1 stiklinė natūralaus jogurto
Aliejaus kepimui
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo procesas:
Įkaitinti aliejų, sudėti kumino sėklas ir pakepinti apie pusę minutės. Tada sudėti svogūnus, česnaką, žiedinį kopūstą, garam masalą ir kalendrą. Viską nuolat maišant pakepinti ant nedidelės ugnies apie 10 min.
Supilti sultinį, uždengti ir ant nedidelės ugnies virti apie 15-20 min., kol žiediniai kopūstai suminkštės. Nuimti nuo ugnies, palaukti kol šiek tiek pravės ir gerai viską sutrinti.
Sriubą vėl uždėti ant nedidelės ugnies, įmaišyti jogurtą, įdėti druskos ir pipirų pagal skonį ir galima patiekti.
I have not tried cooking mashed cauliflower soup at home, but I am always temped to order it when I see in on a restaurant menu. Last time I ordered cauliflower soup in hotel restaurant, hoping that $ 12 soup would be really good. Sadly, it was so bad.. there was so much pepper that I couldn't taste anything else and I couldn't even finish it. Then I promised myself to creamy cauliflower soup at home and really delicious one. So finally I kept my word and at last today made cauliflower soup.
Cooking time: 45 minutes
Servings: 4
Products:
1 tsp garam masala
1 tsp cumin seeds
1 tsp coriander powder
1 onion (finely chopped)
2 cloves garlic (minced)
1 cauliflower (broken into small florets)
3 cups stock
1 cup natural yogurt
Oil for frying
Salt and pepper to taste
Method:
Heat the oil in a pan, add cumin seeds and fry for about half a minute. Then add the onions, garlic, cauliflower, coriander and garam masala. Fry everything stirring on a low heat for about 10 minutes.
Then add stock, cover and cook on low heat for about 15-20 minutes until cauliflower is very tender. Remove from heat, cool it a little bit and then blend everything.
Return the pan on low heat and mix in the yogurt, add salt and pepper to taste and soup can be served.
Looks so creamy and delicious! Regarding the flour, I presume you can use those flour but I have not tried them.....
AtsakytiPanaikintiLooks like a very hearty soup! Haven't tried using cauliflower in soup...your post tells me I've been missing a lot!
AtsakytiPanaikintiKalfiorai + indija, skamba viliojančiai.
AtsakytiPanaikintiT&T, It was very creamy and delicious :)
AtsakytiPanaikintiI will see if I dare to make it with plain flour :)
Tina, it is lovely soup, very filling and creamy. I don't think I would want to order it in restaurants ever again when such a great thing is so easy to make at home :)
AtsakytiPanaikintiIndre, tikriausiai indiška dėl to, kad prieskonių daugiau pridėta, ne tik pipirai :) Bet man labai patiko..
AtsakytiPanaikintiI've never tried a creamy cauliflower soup...what a great idea.
AtsakytiPanaikintiWhat a yummy, flavorful cauliflower soup!!! I love the addition of yogurt over cream...makes it so healthy :)
AtsakytiPanaikintiLOVE cauliflower! Underrated vegetable.
AtsakytiPanaikintiNow I'm going to have to pick up that cauliflower I've been eye balling each week. Can't wait to try this recipe.
AtsakytiPanaikintiI wish I would have had this soup for dinner!
AtsakytiPanaikintibriarrose, then you should try! It's very good :)
AtsakytiPanaikintiLizzy, yes, natural yogurt suited very well in this soup :)
AtsakytiPanaikintiRick, cauliflower is one of the best tasting vegetables!
AtsakytiPanaikintiJoanne, it's a great way to use cauliflower :) Mine was in a fridge for a week..then I decided to make soup out of it
AtsakytiPanaikintiTiffany, then make it for dinner someday! :)
AtsakytiPanaikinti