Pagal/ Source ElisesKitchen
Kartais gyvenimą reikia pasisaldinti. Nebūtinai tas saldumas turi būti gabalas šokolado, tam užtenka ir kelių šaukštų šokoladinio migdolų sviesto. Tiesą sakant iš atminties vadovavausi šokoladinio žemės riešutų sviesto receptu, bet gavosi labai skanus migdolų sviestas.
Jau buvau gana nusivylusi kai migdolai nenorėjo virsti vientisa mase, buvau beveik nepasiduodanti kai ėmiau ir įpyliau kelis šaukštus arbatos kurios buvau ką tik išsivirusi.. ir stebuklas įvyko ir gavosi štai kokia graži šokoladinė masė.
Produktai:
2 stiklinės migdolų
2 v.š. medaus
1 v.š. aliejaus
2 v.š. kakavos miltelių
Gaminimo procesas:
Migdolus sudėti į virtuvinį kombainą ir įjungus smulkinti apie 5 minutes.
Kai migdolai bus pastos konsistencijos sudėti kakavą, medų, aliejų. Viską dar kartu plakti kelias minutes kol susimaišys iki vientisos masės.
Sometimes you just have to make your life sweeter. It doesn't necessarily has to be a big piece of chocolate, few tablespoons of chocolate almond butter is even better. Actually I was making chocolate almond butter from memory, original recipe was for chocolate peanut butter.
I was quite disappointed when the almonds did not want to turn into a smooth paste. I was already thinking to give when just decided to add few table spoons of tea which.. and a miracle happened, here's the result.
Products:
2 cups almonds
2 tbsp honey
1 tbsp oil
2 tbsp cocoa powder
Method:
Add the almonds to a food processor and process them for about 5 minutes.
When you get the almond paste add cocoa, honey and oil. Blend everything together for a few more minutes until the almond butter is smooth.
Kartais gyvenimą reikia pasisaldinti. Nebūtinai tas saldumas turi būti gabalas šokolado, tam užtenka ir kelių šaukštų šokoladinio migdolų sviesto. Tiesą sakant iš atminties vadovavausi šokoladinio žemės riešutų sviesto receptu, bet gavosi labai skanus migdolų sviestas.
Jau buvau gana nusivylusi kai migdolai nenorėjo virsti vientisa mase, buvau beveik nepasiduodanti kai ėmiau ir įpyliau kelis šaukštus arbatos kurios buvau ką tik išsivirusi.. ir stebuklas įvyko ir gavosi štai kokia graži šokoladinė masė.
Produktai:
2 stiklinės migdolų
2 v.š. medaus
1 v.š. aliejaus
2 v.š. kakavos miltelių
Gaminimo procesas:
Migdolus sudėti į virtuvinį kombainą ir įjungus smulkinti apie 5 minutes.
Kai migdolai bus pastos konsistencijos sudėti kakavą, medų, aliejų. Viską dar kartu plakti kelias minutes kol susimaišys iki vientisos masės.
Sometimes you just have to make your life sweeter. It doesn't necessarily has to be a big piece of chocolate, few tablespoons of chocolate almond butter is even better. Actually I was making chocolate almond butter from memory, original recipe was for chocolate peanut butter.
I was quite disappointed when the almonds did not want to turn into a smooth paste. I was already thinking to give when just decided to add few table spoons of tea which.. and a miracle happened, here's the result.
Products:
2 cups almonds
2 tbsp honey
1 tbsp oil
2 tbsp cocoa powder
Method:
Add the almonds to a food processor and process them for about 5 minutes.
When you get the almond paste add cocoa, honey and oil. Blend everything together for a few more minutes until the almond butter is smooth.
o kaip aš norėčiau paragauti :) su šviežiai kepta balta duona :) mmm pasaka turėtų būti...
AtsakytiPanaikintiSkanu visaip. Aš ir vieną kabinau ir paskui ant skrudintos duonos dėjau :)
AtsakytiPanaikintiOch ir as tokio reikalo noriu. Butinai darysiu!
AtsakytiPanaikintiPerfect texture and looks yummy!
AtsakytiPanaikintiYum....what a great way to fulfill a chocolate craving.
AtsakytiPanaikintiThat sounds so good, it could easily replace my desire for regular PB. :)
AtsakytiPanaikintiTurėtų būti labai skanu. O kiek laiko jis išsilaikys šaldytuve?
AtsakytiPanaikintithis would taste so good when i spread it on a a slice of fresh bread! choco-licious and almonda-licious :P
AtsakytiPanaikintiHmmm interesting! I'd spread it on anything to get extra chocolate almond taste! Or maybe just eat it by itself... hehee looks delicious!
AtsakytiPanaikintiHi medeja! Looks delicious almond chocolate butter, nice recipe try some time:).
AtsakytiPanaikintiIndre, aš tikrai nesigauliu, kad dariau :) skanus dalykas
AtsakytiPanaikintiT&T, it was very yummy :)
AtsakytiPanaikintibriarrose, yes, don't which one is even better :)
AtsakytiPanaikintiJoanne, I switched and don't know for how long I didn't have PB :)
AtsakytiPanaikintiRenata, paprasta migdolų sviestą laikiau spintelėje kelias savaites kol suvalgėm. Šitą kažkaip sugalvojau į šaldytuvą įdėt, tai savaitę kol sunaudojau be problemų išbuvo. Toks kiekis tikrai neužsibus :)
AtsakytiPanaikinticakewhiz, with fresh bread it would be really great. I dont know how fresh was my bread but tasted good on toast :)
AtsakytiPanaikintiNami, I tried it alone and on bread and finished in toffees that I will post next week I guess :)
AtsakytiPanaikintiDaksha, hi! I hope you are fine.
AtsakytiPanaikintiIt's a lovely almond butter, and pretty health sweet treat :)
Medeja, I'm glad you were able to save this because it sounds seriously delicious!!
AtsakytiPanaikintiSimple but seems delicious!
AtsakytiPanaikintiThis is fantastic - I would love to spread this on absolutely everything. What would you normally use it for? It looks so good.
AtsakytiPanaikintiJill, I was eating it alone and on toast and then made honey toffees :)
AtsakytiPanaikinti