Pagal žurnalą/ Source Magazine- Recipes+
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Produktai:
1 didelis svogūnas (perpjautas per pusę ir supjaustytas grižinėliais)
0,3 stiklinės pirktos žaliojo kario pastos
1 (400ml) -1,5 skardinės kokosų pieno
3 vidutinio dydžio pomidorai
700 gr. Žuvies file be odos pjaustytos 2 sm gabaliukais
Aliejaus kepimui
0,5 stillinės smulkiai pjaustytos kalendros
Gaminimo procesas:
Įkaitinti aliejų, sudėti svogūną ir pakepti maišant apie 2-3 minutes kol suminkštės. Sudėti kario pastą, pakepti maišant apie minutę kol pasklis aromatas. Sudėti kokosų pieną, gerai išmaišyti ir palaukti kol užvirs.
Sudėti smulkiais gabaliukais pjaustytus pomidorus ir žuvį. Pavirti uždengus apie 8-10 minučių arba kol žuvis bus išvirusi. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti pusę kalendros. Patiekti su ryžiais apibarsčius likusia kalendra.
It seems that sometimes to make a delicious dish just like in the restaurant (probably even more delicious) is very simple. Besides, the fish curry was so quick to make. I think that even if I go to our favorite Asian restaurant I won’t be ordering green curry anymore, I'll order something I haven’t tried to make at home yet.
Though I never knew how to cook the fish, with this curry is just impossible to fail.
Only instead of coriander, which is the original recipe I put 1 finely chopped celery stalk. I think next time I'll try to make green chicken curry.. Yummy!
Cooking time: about 30 mins.
Products:
1 large brown onion (halved and cut into wedges)
0.3 cup of bought green curry paste
1 (400ml) -1.5 cans of coconut milk
3 medium size tomatoes
700 gr. fish fillets, skinless cut into 2 cm pieces
Oil for frying
0.5 cup of finely chopped coriander leaves
Method:
Heat oil in a skillet, add onion and fry for 2-3 minutes until onion becomes soft. Add the curry paste and fry for about a minute or it becomes fragrant. Add the coconut milk, mix well and bring it to the boil.
Add the tomatoes chopped into the small pieces and the fish. Simmer covered for 8-10 minutes or until fish is done. Remove from heat and mix in half the coriander. Serve with rice sprinkled with the remaining coriander.
Pasirodo, kad kartais pasigaminti tokį skanų patiekalą kaip restorane (tikriausiai net skanesnį) yra labai paprasta. Be to šis žuvies karis pagaminamas labai greitai. Manau, kad jei eisiu dar į mūsų mėgstamą azijietišką restoraną žalio kario nebeužsisakinėsiu, o rinksiuosi kažką kitą ko namie nebandžiau pasigaminti.
Nors aš žuvies gaminti visiškai nemoku šis karis pavyko puikiai ir jo sugadinti tiesiog neįmanoma.
Tik vietoje kalendros, kurį yra originaliame recpete įdėjau 1 smulkiai pjaustytą saliero stiebą. Kitą kartą manau bandysiu pasigaminti žalią vištienos karį.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Produktai:
1 didelis svogūnas (perpjautas per pusę ir supjaustytas grižinėliais)
0,3 stiklinės pirktos žaliojo kario pastos
1 (400ml) -1,5 skardinės kokosų pieno
3 vidutinio dydžio pomidorai
700 gr. Žuvies file be odos pjaustytos 2 sm gabaliukais
Aliejaus kepimui
0,5 stillinės smulkiai pjaustytos kalendros
Gaminimo procesas:
Įkaitinti aliejų, sudėti svogūną ir pakepti maišant apie 2-3 minutes kol suminkštės. Sudėti kario pastą, pakepti maišant apie minutę kol pasklis aromatas. Sudėti kokosų pieną, gerai išmaišyti ir palaukti kol užvirs.
Sudėti smulkiais gabaliukais pjaustytus pomidorus ir žuvį. Pavirti uždengus apie 8-10 minučių arba kol žuvis bus išvirusi. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti pusę kalendros. Patiekti su ryžiais apibarsčius likusia kalendra.
It seems that sometimes to make a delicious dish just like in the restaurant (probably even more delicious) is very simple. Besides, the fish curry was so quick to make. I think that even if I go to our favorite Asian restaurant I won’t be ordering green curry anymore, I'll order something I haven’t tried to make at home yet.
Though I never knew how to cook the fish, with this curry is just impossible to fail.
Only instead of coriander, which is the original recipe I put 1 finely chopped celery stalk. I think next time I'll try to make green chicken curry.. Yummy!
Cooking time: about 30 mins.
Products:
1 large brown onion (halved and cut into wedges)
0.3 cup of bought green curry paste
1 (400ml) -1.5 cans of coconut milk
3 medium size tomatoes
700 gr. fish fillets, skinless cut into 2 cm pieces
Oil for frying
0.5 cup of finely chopped coriander leaves
Method:
Heat oil in a skillet, add onion and fry for 2-3 minutes until onion becomes soft. Add the curry paste and fry for about a minute or it becomes fragrant. Add the coconut milk, mix well and bring it to the boil.
Add the tomatoes chopped into the small pieces and the fish. Simmer covered for 8-10 minutes or until fish is done. Remove from heat and mix in half the coriander. Serve with rice sprinkled with the remaining coriander.
O kuo būtų galima pakeisti žaliojo kario pastą? Kažkaip abejoju, kad pas mumi jos būtų galima rasti....
AtsakytiPanaikintiGal yra pirkt, bent Santa Marijos puslapyje mačiau.
PanaikintiO namie pasidaryt irgi nelengva http://www.spicelines.com/2008/07/recipe_green_curry_paste_from.htm
I love dishes that can't fail :) Yummy fish, my friend~
AtsakytiPanaikintiThanks, Lizzy :)
PanaikintiLabai mėgstu tokius patiekaliukus:) Skaniai atrodo:)
AtsakytiPanaikintiIr skanus labai.. Neįtikėtina, kad tiek mažai pastangų įdėt reikėjo :)
PanaikintiWhen it comes to Asian dishes, I find that there is such an array of endless recipes when it comes to preparing fish. This is another delicious method here. I rarely come across fresh fish, but this does inspire. I love the texture that the coconut milk gives the curry-yum!
AtsakytiPanaikintiBeautiful picture of this wonderful dish. So colorful!
AtsakytiPanaikintiOh, the taste is also wonderful! :)
Panaikintiya this sure can be tasty. we have it here too!
AtsakytiPanaikintiNow it's one of our favourite dishes :)
PanaikintiO kokios žuvies filė dažniausiai naudojat?
AtsakytiPanaikintiAš naudoju arba jūros lydekos arba pangasijos file.
Panaikinti