Pagal/ Source LookyTasty
Vos tik pamačiau šį receptą pirma mintis buvo "Aš jo noriu". Tikrai ilgai nelaukiau, kad jį išbandyčiau. Yra 3 priežastys, kodėl mane šie 'brauniai' sužavėjo: 1. Aš labai mėgstu džiovintas slyvas 2. Aš labai labai mėgstu šokoladinius saldumynus 3. Nežinau kodėl saldumynai, kuriuose yra alkoholio mane vilioja. Keli šaukštai romo, viskio ar pusė stiklinės vyno labai pagerina pyragų aromatą ir skonį.
Šie 'brauniai' labai skanūs pirmą dieną, tiek šilti, tiek atvėsę. Sekančią dieną likusių taip pat ragavau, jie buvo valgomi ir tikrai neblogi, bet nepalyginami su ką tik iškeptais.
Džiovintų slyvų masei: apie 0,5 stiklinės džiovntų slyvų užpilti viskiu, kad būtų apsemtos. Uždengus palaikyti apie 24 val., tada prieš pat gaminant 'braunius' virtuviniu kombainu sutrinti iki košės.
Produktai:
2 kiaušiniai
Viskio- džiovintų slyvų masė
0,3 stiklinės vandens
1,25 stiklinės miltų
0,5 stiklinės nesaldintos kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
0,3 stiklinės cukraus
Gaminimo procesas:
Visus produktus sudėti kartu ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitinti iki 180C.
Tešlos masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti apie 20-25 min. Atvėsinti ir skanauti.
As soon as I saw this recipe, my first thought was, "I want it". I didn't wait long to try it. There are three reasons why this brownie was so tempting: 1. I love prunes 2. I like chocolate sweets very very much 3. I do not know why, but I love sweets with alcohol. A few tablespoons of rum, whiskey, or half a glass of wine make any cake taste better.
Brownie tasted really great both warm and cooled. The next day I tried what was left, but it was just ok, so I would recommend to finish it the same day.
Prune whiskey mixture: about 0.5 cup prunes, enough whiskey to cover the prunes. Place it in a bowl, cover with plastic wrap and leave for about 24 hours. Just before using place the soaked plums in a food processor and process until pureed.
Products:
2 eggs
Prune whiskey mixture
0.3 cup of water
1.25 cups of flour
0.5 cup unsweetened cocoa powder
1 tsp baking powder
Pinch of salt
0.3 cup of sugar
Method:
Mix all the products together until smooth and well combined.
Preheat the oven to 180C.
Pour the dough into a greased baking dish. Bake for about 20-25 minutes. Cool and enjoy the brownies.
Vos tik pamačiau šį receptą pirma mintis buvo "Aš jo noriu". Tikrai ilgai nelaukiau, kad jį išbandyčiau. Yra 3 priežastys, kodėl mane šie 'brauniai' sužavėjo: 1. Aš labai mėgstu džiovintas slyvas 2. Aš labai labai mėgstu šokoladinius saldumynus 3. Nežinau kodėl saldumynai, kuriuose yra alkoholio mane vilioja. Keli šaukštai romo, viskio ar pusė stiklinės vyno labai pagerina pyragų aromatą ir skonį.
Šie 'brauniai' labai skanūs pirmą dieną, tiek šilti, tiek atvėsę. Sekančią dieną likusių taip pat ragavau, jie buvo valgomi ir tikrai neblogi, bet nepalyginami su ką tik iškeptais.
Džiovintų slyvų masei: apie 0,5 stiklinės džiovntų slyvų užpilti viskiu, kad būtų apsemtos. Uždengus palaikyti apie 24 val., tada prieš pat gaminant 'braunius' virtuviniu kombainu sutrinti iki košės.
Produktai:
2 kiaušiniai
Viskio- džiovintų slyvų masė
0,3 stiklinės vandens
1,25 stiklinės miltų
0,5 stiklinės nesaldintos kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
0,3 stiklinės cukraus
Gaminimo procesas:
Visus produktus sudėti kartu ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitinti iki 180C.
Tešlos masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti apie 20-25 min. Atvėsinti ir skanauti.
As soon as I saw this recipe, my first thought was, "I want it". I didn't wait long to try it. There are three reasons why this brownie was so tempting: 1. I love prunes 2. I like chocolate sweets very very much 3. I do not know why, but I love sweets with alcohol. A few tablespoons of rum, whiskey, or half a glass of wine make any cake taste better.
Brownie tasted really great both warm and cooled. The next day I tried what was left, but it was just ok, so I would recommend to finish it the same day.
Prune whiskey mixture: about 0.5 cup prunes, enough whiskey to cover the prunes. Place it in a bowl, cover with plastic wrap and leave for about 24 hours. Just before using place the soaked plums in a food processor and process until pureed.
Products:
2 eggs
Prune whiskey mixture
0.3 cup of water
1.25 cups of flour
0.5 cup unsweetened cocoa powder
1 tsp baking powder
Pinch of salt
0.3 cup of sugar
Method:
Mix all the products together until smooth and well combined.
Preheat the oven to 180C.
Pour the dough into a greased baking dish. Bake for about 20-25 minutes. Cool and enjoy the brownies.
Recepto sudedamosios dalys nuskamba labai labai gerai ♥
AtsakytiPanaikintiKokio dydžio formelėj kepei tu? galbūt susigundysiu aš :) Man taip pat viskas ♥ kas su alkoholiu :DD
Aš turiu tik nedidelę orkaitę ir nedidelę formelę. Kepiau apvalioj 19 cm.
PanaikintiAtrodo super skaniai, nors viskio pas mus namie nebūna. Tokiems kepiniams geriausiu atveju Kavalierio butelį turiu, nes jo niekas nesikėsina šiaip išgerti :D
AtsakytiPanaikintiTikriausiai, kad ir brendis ir net degtine tiktų :)) Pas mus visokio tokio gerumo pilna ir naudoju jį tik aš kepimui :D
PanaikintiOh my! Prune whiskey? I bet that is delicious and makes this brownie extremely yummy! I've never seen a recipe like this before but, I'm definitely going to try it out!
AtsakytiPanaikintiOh, trust me they are amazing! :)
PanaikintiMmmmmm....a grown up brownie :) Sounds fantastic...and lower fat and calories than your typical version..double score!
AtsakytiPanaikintiIt is amazingly easy and yummy brownie :) and probably you are right..it's comparatively healthy :)
PanaikintiNormally I wouldn't agree with prunes in brownies but yours look so delicious that I can't help but desire them - YUM!
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
These prunes are pureed so their taste is more delicate and with lovely whiskey flavor :D
PanaikintiGlad you have discovered how dried fruit can greatly benenfit the texture of baked goods! Dates as well as prunes are a great addition. Also the whiskey addition is very creative and I am sure it compliments the flavor. Simply delicious!
AtsakytiPanaikintiI can imagine that dates also give a nice texture.. I haven't tried to use them like this yet.
Panaikintiwow....delicious brownies...looks absolutely fabulous !
AtsakytiPanaikintiReally delicious :) I can confirm that :)
PanaikintiGreat texture and looks tempting!
AtsakytiPanaikintiAnd tastes tempting too :)
PanaikintiThey look tender-crumbed and delicious! The fruit and whiskey sounds great in these.
AtsakytiPanaikintiLooks delicious! I'm sure the prune whiskey combo will make my hubby love brownies even more!
AtsakytiPanaikinti