Kepti Citrininiai Ryžiai su Vištiena/ Lemon Chicken Fried Rice

Pagal Žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Štai taip įsivaizduoju sekmadienio pietus.. Kai už lango šviečia saulė, nereikia niekur skubėti, bet tuo pačiu nesinori sugaišti daug laiko virtuvėje.
Nors šiaip Sekmadienis yra pati nemėgstamiausia diena :)



Porcijos: 4

1 porcijos energetinė vertė: 845 kcal, 13,8 gr.riebalų, 3,2 gr. cukraus

Produktai:

1 česnako skiltelė ( smulkinta)
2 v.š. krakmolo
1 a.š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
0,5 stiklinės sultinio
0,25 stiklinės citrinos sulčių
1 a.š. sojos padažo
1 v.š. žemės riešutų aliejaus
500 gr. vištienos file, pjaustytos nedideliais gabaliukais
2 vidutinio dydžio morkos (pjaustytos griežinėliais)
100 gr. jaunų žirnelių anksčių
3 stiklinės virtų ilgagrūdžių ryžių
225 gr. skardinė pjaustytų vandens kaštonų

Gaminimo procesas:

Sumaišyti kartu česnaką, krakmolą, citrinos žievelę, sultinį, sultis ir sojų padažą.

Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti vištieną dalimis ir kepti kol iškeps. Išimti iš keptuvės. SUdėti morkas, maišant apkepti apie 3 minutes. Sudėti žirnelius ir pakepti maišant apie 2 minutes. Sudėti vandens kaštonus ir vištieną, pakepti maišant kelias minutes.

Sudėti citrininį padažą, išmaišyti ir pakepinti viską kelias minutes kol padažas patirštės. Sudėti ryžius, išmaišyti viską ir pakepinti maišant apie 3 minutes.




This is how I imagine Sunday dinner.. When it is sunny outside, you don't have to hurry, but at the same time you don't want to spend a lot of time cooking. \
Though I have to admit that Sunday is my least favorite day :)

Servings: 4

Nutritional value of 1 serving: 845 calories, fat- 13,8 gr, sugars- 3,2 gr.

Products:

1 garlic clove (minced)
2 tbsp starch
1 tsp finely grated lemon zest
0.5 cup stock
0.25 cup lemon juice
1 tbsp soy sauce
1 tbsp peanut oil
500 gr. chicken fillet, cut into small pieces
2 medium carrots (sliced diagonally)
100 gr. snow peas
3 cups cooked long-grain rice
225 gr. can sliced ​​water chestnuts

Method:

Mix together garlic, cornstarch, lemon zest, stock, juice and soy sauce. Set aside.

Heat the oil in a large skillet or wok, add the chicken in batches and fry until it's cooked. Remove and set aside. Add the carrots, stir-fry for about 3 minutes. Add the peas and stir-fry for about 2 minutes. Add the water chestnuts and chicken, stir-fry for few more minutes.

Add the lemon sauce, stir -fry everything for a few minutes until the sauce thickens. Add the rice,mix well and stir-fry everything for about 3 minutes.

Komentarai

  1. Very creative idea using lemon chicken in a fried rice dish. Now you have me thinking of all the other variations you can do just by changing up the chicken flavor. We always have a soy or teriyaki flavored chicken with fried rice, but yours is a tasty change of pace. Well done!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. There are so many ways to make chicken that we can only keep trying :) I also like teriyaki and soy sauce, this one was a bit more fresh tasting because of lemon :)

      Panaikinti
  2. This looks like an entree my family would love :) Thanks for sharing!

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kas čia per daiktas vandens kaštonai? Ar yra jų Lietuvoje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar vienas dalykas, kurio tikriausiai nemoku išversti..
      Atrodo jie taip http://en.wikipedia.org/wiki/Eleocharis_dulcis
      Gal lietuvisku pavadinimu, kurio as nezinau ju yra Lietuvoje :)

      Panaikinti
  4. Well done my friend - another brilliant recipe which I can sub soy in for and devour :D
    I love lemon in any dish!

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hi medeja, This lemon fried rice looks really nice u done delicious:).

    AtsakytiPanaikinti
  6. what a delicious lemon chicken fried rice recipe...bookmarked !

    AtsakytiPanaikinti
  7. Perfect for week night meal. Carbs, veggies, and meat in one!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą