Kokosiniai Keksiukai su Romu/ Coconut Rum Cupcakes

Pagal/ Source HowSweetEats

Jei ieškote keksiukų su romu recepto manau šis yra vienas iš geriausių. Kokoso ir romo derinys yra klasika, keksiukai pūrūs, bet ne sausi. Manau, kad kai kitą kartą turėsime svečių reikės juos būtinai pavaišinti šiais keksiukais.




Porcijos: 12 vnt.

Energetinė vertė 1 vnt. be kremo: 230 kcal, 10.3 gr. riebalų, 17.1 gr.cukraus

Energetinė vertė 1 vnt. su kremu: 533 kcal, 25.7 gr.riebalų, 56.3 gr.cukraus

Produktai:


1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės sviesto
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. kokosų ekstrakto
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 stiklinės kokosų pieno
0,25 kokoso drožlių
0,25 stiklinės romo

Produktai kremui:


1 stiklinė sviesto (kambario temperatūros)
3-4 stiklinės cukraus pudros
0,25 stiklinės romo
1 a.š. vanilės ekstrakto


Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 170-180C.

Išplakti kartu sviestą, cukrų ir kiaušinius iki purios masės. Sudėti vanilę ir kokoso ekstraktą, išmaišyti iki vientisos masės.

Sumaišyti sausus produktus. Pusę sausų produktų sudėti į sviesto masę, išmaišyti. Supilti kokosų pieną, vėl išmaišyti. Tada sudėti likusius sausus produktus, romą ir kokoso drožles ir viską sumaišyti.

Supilti į keksiukų formeles ir kepti apie 20-25 minutes. Leisti atvėsti ir tada papuošti kremu.

Kremui išpkakti gerai sviestą, palaipsniui pilti cukraus pudrą nuolat plakant, sudėti romą ir vanilę. Cukraus dėti daugiau ar mažiau priklausomai kokios konsistencijos kremo norite.




If you are looking for the cupcakes with rum recipe I think this one is one of the best. Coconut and rum combination is just classic, the cupcakes are soft, but not dry. I guess next time when we will be having guests I will make these cupcakes.

Makes:
12 cupcakes

Nutritional Value for 1 Cupcake without the frosting: 230 calories, fat 10.3 gr., sugars 17.1 gr.

Nutritional Value for 1 Cupcake with frosting:
533 calories, fat 25.7 gr., sugars 56.3 gr.

Products:

1 cup sugar
0.5 cup of butter
2 eggs
1 tsp vanilla extract
0.5 tsp coconut extract
1.5 cups of flour
1 tsp baking powder
0.25 cup coconut milk
0.25 cup shredded coconut
0.25 cup of rum

Products for the Frosting:


1 cup butter (room temperature)
3-4 cups icing sugar
0.25 cup of rum
1 tsp vanilla extract


Method:


Preheat the oven to 170-180C.

Cream together butter, sugar and eggs until it becomes fluffy. Add the vanilla and coconut extracts, mix well to combine.

Mix the dry ingredients. Half of the dried ingredients add to the butter mixture, mix to incorporate. Add the coconut milk and mix again. Then add the remaining dry ingredients, rum and coconut and mix everything until combined.

Pour into baking cups and bake for about 20-25 minutes. Allow to cool and then decorate with the frosting.

For the frosting cream the butter, gradually add the icing sugar, beating continuously, add rum and vanilla. Add more or less icing sugar depending what kind of frosting consistency you want.

Komentarai

  1. Aš jau taip tikiuosi "mesti" keksiukus, bet vienas po kito pasirodantys geri receptai, niekaip neleidžia to padaryti :)) Labai skaniai keksiukai atrodo, Medėja!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, aš turiu dar gerus kelis receptus keksiukų,taip, kad dar bus pagundų :)

      Panaikinti
  2. Tropical flavors are welcome in this house, so I am sure that I would really enjoy these. The cakes by themselves would be tasty enough, but I do like the way you topped them. They look amazing as well as delicious. Great post!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Tina :) These are really cupcakes for tropical flavor lovers :)

      Panaikinti
  3. I love coconut cake, and I love rum. These sound perfect!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yes, Lisa :) coconut and rum together in a cupcake..really great thing :)

      Panaikinti
  4. Dieviskai atrodantys keksiukai (as aisku rinkciaus tik tuos su kremu) :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viskas kas su kremu skaniau :) Aš padūsauju, bet vistiek darau su kremu dažniausiais :)

      Panaikinti
  5. They look so good, love the addition of coconut in them!

    AtsakytiPanaikinti
  6. These cupcakes look like a tropical dream - I am dying to grab one out of my screen, find some pineapple juice and relax :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yeah..they definitely taste like a piece of tropical vacation.. :)

      Panaikinti
  7. Oh, I adore coconut cupcakes! YUM!

    PS...I can't pipe frosting worth a darn, so I've done the swirl with the offset spatula a number of times. It's not too hard...I'm definitely not artsy-crafty :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I still have to learn how to pipe that frosting.. it will take some time to learn, I guess we just need more practice :)

      Panaikinti
  8. I love coconut flavor and with rum it gets only better! =) Your cupcakes are beautiful!

    AtsakytiPanaikinti
  9. These will make the prefect dessert for this weekends dinner of Keyribbean Stuffed Lobster. Coconut and rum, yum!!!! I think your piping looks pretty darn good.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yeah..I guess it would be pretty luxurious dinner.. :)
      Thanks, myself I am still not happy with my piping yet :)

      Panaikinti
  10. These look so festive and delicious! Thanks for sharing. Also, I’m having a great giveaway today with four potential prize winners, so you should enter!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tasty cupcakes! The combination of coconut & rum is just awesome!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oh yes, that combination is great, I would try in something else too :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą