Šokoladiniai Bananiniai Keksiukai/ Chocolate Banana Cupcakes

Pagal/ Recipe LoveandOliveOil

Kam patinka pūrūs ir sausi keksiukai galiu pasakyti, kad šie keksiukai netokie- jie gana drėgni ir gana šokoladiniai..



Vienetai: 12

Energetinė vertė 1vnt. be kremo: 158 kcal, 8,3 gr. riebalų, 10,1 gr. cukraus

Energetinė vertė 1vnt. su kremu: 350 kcal, 16,1 gr.riebalų, 40,2 gr.cukraus

Produktai:

0,5 stiklinės kokosų pieno
1 didelis sutrintas bananas
0,3 stiklinės aliejaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
0,3 stiklinės kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis cinamono

Kremui:


0,5 stiklinės kambario temperatūros sviesto ar margarino
0,5 trinto banano
2 v.š. kakavos miltelių
0,5-3 stiklinės cukraus pudros
1 a.š. vanilės ekstrakto


Gaminimo procesas:


Įkaitinti orkaitę iki 170C laipsnių.

Sumaišyti kartu trintą bananą, kokosų pieną, cukrų, aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską išplakti iki vientisos masės.

Kitame dubenyje persijoti miltus, kakvos miltelius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti skystą masę. Išmaišyti iki vientisos masės ( stengtis nepermaišyti).

Tešlą supilti į kepimo formeles ir kepti apie 18-20 minučių arba kol įbedus dantų krapštuką jis bus švarus. Išimti ir palikti ant grotelių atvėsti.

Glaistui išplakti sviestą iki purumo. Sudėti bananą ir plakti iki vientisos masės. Sudėti kakavą ir stiklinę cukraus pudros ir plakti iki vientisos masės. Pu pusę stiklinės pilti cukrų nuolat plakant. Sudėti vanilės esenciją ir plakti dar apie 3-5 minutes.
Atvėsusius keksiukus papuošti kremu.




Who likes dry and soft cupcakes I can tell that theses cupcakes are not like that, they are quite moist and quite chocolaty ..

Makes:
12 cupcakes

Nutritional value for 1 cupcake (without frosting): 158 calories, fat 8,3 gr., sugars 10,1 gr.

Nutritional value for 1 cupcake (with frosting): 350 calories, fat 16,1 gr, sugars 40,2 gr.

Products:

0.5 cup coconut milk
1 large banana mashed
0.3 cup of oil
1 teaspoon vanilla extract
0.5 cup of sugar
1 cup flour
0.3 cup of cocoa powder
1 teaspoon baking powder
Pinch of salt
Pinch of cinnamon

For the frosting:

0.5 cup butter or margarine room temperature
0.5 banana mashed
2 tablespoons cocoa powder
2,5 to 3 cups icing sugar
1 teaspoon vanilla extract


Method:

Preheat oven to 170C degrees.

Mix together mashed banana, coconut milk, sugar, oil and vanilla extract. Mix everything until well incorporated.

In another bowl, sift flour, cocoa powder, baking powder, cinnamon and salt. Make a hole in the middle and pour in the liquid mixture. Stir everything until incorporated(try not to overmix).

Pour batter into prepare baking cups, bake for 18-20 minutes or until a toothpick inserted comes out clean. Transfer on a rack and cool completely.

For the frosting, beat the butter until fluffy. Add the banana and beat until incorporated. Add cocoa powder and a glass of icing sugar and beat until well combined. Pour half a cup of sugar at a time and keep beating until combined. Add the vanilla essence and beat for another 3-5 minutes.

Spread the frosting on the cooled cupcakes.

Komentarai

  1. Moist and chocolatey? Hmmm sounds perfect! Love the sprinkle on top. :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks :) These cupcakes were different from usual chocolate cupcakes, but different in a good way

      Panaikinti
  2. Cupcakes looks so soft n moist, sounds so yummy.

    AtsakytiPanaikinti
  3. I agree, no one likes dry cupcakes or cake for that matter. This looks delicious.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I think dry and spongy are nice, but on the other hand moist and chocolaty are also good..too difficult to choose :)

      Panaikinti
  4. Beautiful cupcake! I love that you didn't overpower your delicious cake with frosting.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I can tell you something.. I usually try one cupcake without any frosting as soon as I make it :) Then I decide if I have to do something more with the rest :)

      Panaikinti
  5. Ah, I like that you have small recipes ... as in small amounts. I love making amounts like this. It keeps it all nice and fresh, no time to get stale. But then, I'm sure these wouldn't last too long in my home. I'm going a little coconutty lately so I'm excited to see these made with coconut milk. Definitely making some.

    AtsakytiPanaikinti
  6. With coconut milk! Love the combination of flavors! Will make them asap

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą