Kadangi greitai reikės kraustytis iš šio buto stengiuosi visas atsargas sunaudoti, kad reikėtų nuo mažiau išmesti. Todėl sunaudojau užsilikusią šaldytą žuvį ir skardinę kokoso pieno! Bet dar tiek visko turiu prikaupus, kad reikės gerai pagalvoti kaip visa tai ar bent didžiąją dalį sunaudoti.
Poricjos: 4
1 porcijos energetinė vertė: 580 kcal., 44,4 gr. riebalų, 5,8 gr. cukraus
Produktai:
500 gr. žuvies file, pjaustytos nedidelias gabaliukais
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
1 a.š. imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
1 didelis pomidoras (smulkiai pjaustytas)
1 a.š. garam masala prieskonių
0,25 a.š. ciberžolės miltelių
2 a.š. kalendros miltelių
0,25 a.š. maltų raudonųjų pipirų
1 skardinė kokosų pieno
0,5 stiklinės vandens
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Puode įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną, pakepinti apie 3-5 minutes, tada sudėti imbierą ir česnaką, pakepinti dar kelias minutes ir tada sudėti visus prieskonius. Viską pakepinti dar kelias minutes pamaišant.
Sudėti pomidorą, pakepinti 5 minutes ant nedidelės ugnies ir kai šiek tiek išsileis sutrinti (arba naudoti apie 0,5 stiklinės pomidorų pastos).
Supilti vandenį ir kokosų pieną, palaukti kol užvirs, tada įdėti druskos, sudėti žuvį ir pavirti apie 5-10 minučių arba kol žuvis bus išvirusi.
Because soon we will be moving out of the apartment I am trying to use and finish all of the products that I have stored. And today I finished frozen fish and a can of coconut milk! But still I have s to use them, because I really hate throwing food out.
Servings: 4
Nutritional value of 1 serving: 580 calories, 44,4 fat, 5,8 sugars
Products:
500 gr. fish fillets, cut into small pieces
1 onion (finely chopped)
1 teaspoon ginger paste
1 teaspoon of crushed garlic
1 large tomato (chopped)
1 teaspoon garam masala
0.25 teaspoon turmeric powder
2 teaspoons coriander powder
0.25 teaspoon red chilli powder
1 can coconut milk
0.5 cup of water
Salt to taste
Oil for frying
Method:
Heat oil in a pan. Add the onion, saute for about 3-5 minutes, then add ginger and garlic, saute for another few minutes and then add all the spices. Fry everything for few more minutes mixing.
Add the tomato, saute for 5 minutes on low heat and then mash it (or you can use about 0.5 cups of tomato paste instead).
Add the coconut milk and water and bring it to the boil, then add salt to the taste and fish, simmer for 5-10 minutes or until fish is done.
Poricjos: 4
1 porcijos energetinė vertė: 580 kcal., 44,4 gr. riebalų, 5,8 gr. cukraus
Produktai:
500 gr. žuvies file, pjaustytos nedidelias gabaliukais
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
1 a.š. imbiero pastos
1 a.š. smulkinto česnako
1 didelis pomidoras (smulkiai pjaustytas)
1 a.š. garam masala prieskonių
0,25 a.š. ciberžolės miltelių
2 a.š. kalendros miltelių
0,25 a.š. maltų raudonųjų pipirų
1 skardinė kokosų pieno
0,5 stiklinės vandens
Druskos pagal skonį
Aliejaus kepimui
Gaminimo procesas:
Puode įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną, pakepinti apie 3-5 minutes, tada sudėti imbierą ir česnaką, pakepinti dar kelias minutes ir tada sudėti visus prieskonius. Viską pakepinti dar kelias minutes pamaišant.
Sudėti pomidorą, pakepinti 5 minutes ant nedidelės ugnies ir kai šiek tiek išsileis sutrinti (arba naudoti apie 0,5 stiklinės pomidorų pastos).
Supilti vandenį ir kokosų pieną, palaukti kol užvirs, tada įdėti druskos, sudėti žuvį ir pavirti apie 5-10 minučių arba kol žuvis bus išvirusi.
Because soon we will be moving out of the apartment I am trying to use and finish all of the products that I have stored. And today I finished frozen fish and a can of coconut milk! But still I have s to use them, because I really hate throwing food out.
Servings: 4
Nutritional value of 1 serving: 580 calories, 44,4 fat, 5,8 sugars
Products:
500 gr. fish fillets, cut into small pieces
1 onion (finely chopped)
1 teaspoon ginger paste
1 teaspoon of crushed garlic
1 large tomato (chopped)
1 teaspoon garam masala
0.25 teaspoon turmeric powder
2 teaspoons coriander powder
0.25 teaspoon red chilli powder
1 can coconut milk
0.5 cup of water
Salt to taste
Oil for frying
Method:
Heat oil in a pan. Add the onion, saute for about 3-5 minutes, then add ginger and garlic, saute for another few minutes and then add all the spices. Fry everything for few more minutes mixing.
Add the tomato, saute for 5 minutes on low heat and then mash it (or you can use about 0.5 cups of tomato paste instead).
Add the coconut milk and water and bring it to the boil, then add salt to the taste and fish, simmer for 5-10 minutes or until fish is done.
After trying coconut shrimp, I really believe that using coconut milk with seafood is a good way to prepare it. Also, anything that has 4 or more spices in it has to be flavorful. Delicious creation. Good luck on the move!
AtsakytiPanaikintiYes, coconut milk in curries really tastes great.
PanaikintiThanks, I hope it won't be a very difficult move..
I have all the ingredients and I'll be making this dish tomorrow, haven't had fish for sometimes. Thanks for the recipe :)
AtsakytiPanaikintiFish curry is really healthy and delicious dish.
PanaikintiMoving is always such a chore, isn't it? Good think you have the yummy curry to make it a bit more pleasant! Good luck with your move. :)
AtsakytiPanaikintiMoving is one of the most tiring things.. And especially when you don't even know where exactly you are moving.. I hope it will be ok :) Thanks :)
PanaikintiI feel like I miss out on so many yummy dishes because my hubby does not like curries! Yours sounds wonderful, my friend~
AtsakytiPanaikintiThanks, Lizzy :) Curries are really great, they are very flavorful :)
PanaikintiAs kazka panasaus visada su vistiena gaminu, reiks pabandysi su zuvimi. Sekmes kraustantis, is patirties zinau, kad atrodo kad ir kiek produktu sunaudoji, kraustymosi diena paaiskeja kad turimu daiktu kiekis staiga stebuklingai padvigubejo :)
AtsakytiPanaikintiAš daug ką panašiai gaminu, nes labai viską mėgstam indiškai :)
PanaikintiKraustytis bus labai sunku,nes ne šiaip vietoj o gana toli keliausim, tai ko nesunaudosim teks arba atiduot arba išmest..
Great idea to use all the food you have in the fridge! I would totally do the same but mine is probably less creative. =P Fish curry sounds fantastic! I looooove coconut milk in savory dishes!
AtsakytiPanaikintiI have a lot of food everywhere :) So will try to use as much as possible :)
PanaikintiCoconut is really great ingredient :)
Na, kokosų pienas ir man atradimas buvo :)))
AtsakytiPanaikintiAš dabar jo visada turiu atsargose.
Panaikinti