Keksiukai su Žemės Riešutų Sviestu ir Juodųjų Serbentų Kremu/ Peanut Butter Cupcakes with Black Currant Frosting

Pagal/ Source SweetAndSavoryTooth


'Na aš tik vieną šaukštelį suvalgysiu.. O gal vis dėl to vieną šaukštą..' Taip paprastai pagalvoju kai atsidarau žemės riešutų sviesto indelį. Ir tuštėja jis nepastebimai greitai.. Todėl gana pavojinga pirkti tokį dalyką, ypač jei norisi susilaikyti nuo pagundų. Tam, kad negraužtų sąžinė, dėl nepastebimai iškabinto viso indelio nusprendžiau geriau iškepti keksiukų su riešutų sviestu. Man labai patinka jį naudoti kepiniuose, nes jis suteikia skanų neįkyrų, bet pastebimą žemės riešutų aromatą ir skonį. Visi keksiukų su riešutų sviestu receptai kurie man patiko buvo su šokoladiniu kremu, bet aš nusprendžiau jį pakeisti paprastu sviestiniu kremu su keliais šaukštais juodųjų serbentų uogienės ir savo sprendimu likau labai patenkinta




Vienetai: 12

1 vnt. energetinė vertė (be kremo): 250 kcal, 15,5 gr. riebalų, 13,8 gr. cukraus

1 vnt. energetinė vertė (su kremu): 481 kcal, 24 gr. riebalų, 53,1 gr. cukraus

Produktai:

1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0.4 a.š. druskos
0.75 stiklinės žemės riešutų sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
100 gr. sviesto
1 kiaušinis
1 a.š. vanilės ekstrakto
0.5 stiklinės pieno

Produktai kremui:

3-4 stiklinės cukraus pudros
125 gr. sviesto
2 v.š. juodųjų serbentų uogienės


Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Paruošti 12 keksiukų formelių.
Išsijoti kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.
Sudėti kartu sviestą, riešutų sviestą ir rudąjį cukrų, išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos šviesios masės.
Įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą ir plakti iki vientisos masės.
Nuolat maišant dalimis sudėti miltus ir pieną, stengis nepermaišyti, maišyti tik tol kol masė taps vientisa.

Padalinti tešlą į kepimo formeles ir kepti apie 20 minučių arba kol jie šiek tiek paruduos. Isėmus is orkaitės palikti apie 10 minučių formoje, baigti vėsinti išėmus iš formos. Atvėsusius dekoruoti kremu.

Kremui: Sudėti kartu kambario temperatūros sviestą ir cukraus pudrą, elektriniu plaktuvu plakti iki vientisos purios masės. Sudėti uogienę ir plakti toliau iki vientisos masės.





'Well I will only have one teaspoon .. Or maybe just a tablespoon.. ' that's what I usually think when I open a jar of peanut butter. And it is disappearing quickly and unnoticeable .. It is dangerous to buy such a thing, especially if you want to stay away from the temptation. To calm the conscience and to stop myself from finishing the whole jar by myself I decided to bake a cupcakes with peanut butter. I like to use it for baking, because it gives a very nice noticeable, but not irritating peanut flavor and aroma. All cupcake recipes with peanut butter that I liked were with chocolate frosting, but I decided to make a change and make a simple frosting with a few spoonfuls of black currant jam and a I was pretty happy with that decision.


Makes:
12

Nutritional value of 1 cupcake (without frosting): 250 calories, 15,5 gr. fat, 13,8 gr. sugars

Nutritional value of 1 cupcake (with frosting): 481 calories, 24 gr. fat, 53,1 gr. sugars

Products:

1 cup flour
1 tsp baking powder
0.4 tsp salt
0.75 cup peanut butter
1 cup brown sugar
100 gr. butter
1 egg
1 tsp vanilla extract
0.5 cup milk


Products for the Frosting:


3-4 cups icing sugar
125 gr. butter
2 tbsp black currant jam


Method:

Preheat oven to 180 C. Prepare 12 cupcake baking cups.
Sift together flour, baking powder and salt.
Add together butter, peanut butter, brown sugar, beat with an electric mixer until smooth and fluffy.

Beat in the egg, add vanilla extract and beat until smooth.
Beat in four and milk alternating gradually, try not to overbeat, mix only until everything is incorporated.

Divide the batter into the baking cups and bake for about 20 minutes or until cupcakes become lightly browned. Take out of the oven and leave for about 10 minutes, remove from the baking tray and cool completely. When cooled completely, decorate with frosting.

For the Frosting: Place together butter(at room temperature) and icing sugar, beat with an electric mixer until smooth and fluffy. Add jam and continue beating until smooth.

Komentarai

Rašyti komentarą