Kokosiniai Sausainiai su Kardamonu/ Coconut Cardamom Cookies

Pagal/ Source SinfullySpicy

Per pirmą pasimatymą su savo vyru sužinojau, kad jis labai mėgsta kokosinius sausainius. Ne keksiukus, pyragus ar tortus, o būtent tik sausainius. Sutinkant pirmuosius Naujuosius Metus kartu iškepiau kokosinių sausainių (recepto nebepamenu), kad jį pradžiuginčiau ir sėkimingai pamiršau tą faktą. Prisiminiau tik tada kai iškepiau šiuos kardamoninius kokosinius sausainius ir pamačiau kaip maniškis juos doroja palikdamas tik trupinukus. Šie sausainiai su kardamonu tikrai labai skanūs, iš vos kelių produktų, blogai tik tai, kad jie gana trupantys ir sunku sustoti juos valgius.



Vienetai: 15-18 sausainių

1 sausainio energetinė vertė (1/15): 135 kcal, 10,3 gr. riebalų, 6,4 gr. cukraus


Produktai:


1 stiklinė kokoso drožlių
0.5 stiklinės miltų
0.75 stiklinės cukraus pudros
0.5 a.š. malto kardamono
0.2 a.š. druskos
6-8 v.š. (110 gr.) tirpinto sviesto

Gaminimo procesas:

Keptuvėje pakepinti kokoso drožles ant nedidelės ugnies apie 3-4 minutes kol jos pradės skleisti aromatą. Drožles paskleisti ant lygaus paviršiaus plonu sluoksniu, kad atvėstų.


Persijoti miltus, druską ir cukraus pudrą. Sudėti kardamoną ir atvėsintas kokoso drožles. Dalimis po šaukštą pilti sviestą, atsargiai minkant kol gausis minkšta ir vientisa tešla. Neperminkyti, minkyti tik tol kol viskas susimaišys. Sviesto kiekis yra tik apytikslis, jo reikia dėti tik tiek, kad gautųsi vientisa tešla.

Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 15 minučių. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Iš šaldytuvo tešlą šiek tiek paminkyti (2-3 kartus), tada padalinti į 15-18 dalių. Iš kiekvienos dalies tarp delnų suformuoti rutuliuką (stengtis, kad nebūtų įtrūkimų).

Rutuliukus išdėlioti ant kepimo popieriaus, paliekant apie 4- 5 cm tarpus. Atsargiai šakute šiek tiek suploti sausainius ir palaikyti šaldytuve dar apie 10 minučių.

Orkaitę įkaitinti iki 150C. Sausainius kepti apie 18-20 minučių, nuolat stebint, kadangi jie kepant nekeičia spalvos. Kai jų apačia pradeda šiek tiek ruduoti vadinai sausainiai iškepę.
Nors recepte buvo rekomenduojama sausainius išimti atvėsinti po 5 minučių, bet mano nuomone geriau juos palikti skardoje kol jie gerokai pravės, kadangi jie labai trupa ir kol šilti tiesiog byra į dalis.




On the first date with my husband I found out that he liked a lot coconut cookies. Not muffins, pies or cakes, but just coconut cookies. For our first New Year together to make him happy I made coconut cookies(don't remember the recipe), and then I just forgot that fact. I remembered that he likes coconut cookies only when I baked these coconut cardamon cookies and I saw that he is finishing them one after another leaving only crumbs. These coconut cookies with cardamom are really tasty, you just need a few products, the only bad things about them is that they are crumbling and addictive.

Makes: 15-18 cookies

Nutritional value of 1 cookie(1/15): 135 calories, 10,3 gr. fat, 6,4 gr. sugars

Products:

1 cup desiccated coconut
0.5 cup flour
0.75 cup icing sugar
0.5 tsp cardamom powder
0.2 tsp salt
6-8 tbsp (110 gr.) melted butter or ghee

Method:

Fry the coconut in a frying pan on a low heat for about 3-4 minutes until it begins to release the aroma. Spread toasted coconut on a flat surface with in a thin layer to cool.

Sift the flour, salt and icing sugar. Add the cardamom and cooled coconut. Gradually 1 tablespoon at a time add the melted butter kneading gently until you get a smooth dough. Do not over knead, knead just until everything is incorporated. This quantity of butter is just indication, you should as only as much as it is needed to make a smooth dough.

Wrap the dough in a cling wrap and keep in a refrigerator for about 15 minutes. Line a baking tray with a baking paper. Take the dough out of the refrigerator knead few times (2-3), then divide it into 15-18 parts. Roll each part between the palms to form balls (without the cracks).

Place the balls on a baking sheet, leaving about 4-5 cm in between. Flatten slightly with a fork and again leave in a fridge for about 10 minutes.

Preheat the oven to 150C. Bake cookies for 18-20 minutes, watching them closely because they do not change color while baking. When the bottom starts to brown slightly means the cookies are done.
The recipe was recommending to remove the cookies from baking tray to cool after 5 minutes, but I think it is better to leave them on a tray until they are much almost completely cooled, as they fall into pieces very easily when they are warm.

Komentarai

  1. Love, love, love coconut! I think I have somewhat of an addiction to it this summer. These really look easy and fun. Thanks for sharing!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks for liking them :) Coconut is one of my favorite things too :)

      Panaikinti
  2. Tasty cookies! I am a big fan of coconut in cakes, cookies and pastries, but my husband and daughters don't like it. I really wonder why!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Don't know why some people don't like coconut..like my mom :) Coconut has such a lovely taste:)

      Panaikinti
  3. You are so talented. These cookies sound wonderful!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Unfortunately, I just borrowed the recipe! But I am really happy the way they turned out:)

      Panaikinti
  4. I love coconut, too, and certainly don't mind a few crumbs when the cookie is so yummy!

    AtsakytiPanaikinti
  5. I LOVE coconut. I can't believe I don't make cookies with coconut more often. YUMM!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Coconut cookies sound awesome ... Happy Sunday :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks.. Unfortunately it's already Monday :D at least the end of Monday

      Panaikinti
  7. These cookies have my heart my friend, I love cardoman :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  8. sveiki, norejau paklausti, kokios talpos stikline naudojate?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Matuoju 250 ml. Įspėju, kad šie sausainiai gaunasi gana trapūs, tokie jie ir turėtų būti. Galima įdėti šiek tiek daugiau sviesto.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą