Pagal/ Source Simple&Delicious Baking
Kepdama šiuos pyragėlius turėjau 3 pamokas.
1. Ne visada reikia sekti receptą ‚aklai‘. Gerai, kad nenaudojau tiek produktų pagrindui kiek buvo nurodyta knygoje, nes ir taip trupinių gavosi nemažai, o karamelės vos užteko.
2. Kepimui reikia naudoti tik gerus produktus. Šitą aš visada žinojau, bet susigundžiau per akciją nusipirkti pigiausio kepimui skirto šokolado ir tikrai be reikalo..
3. Net jei galutinis rezultatas atrodo gana neišvaizdžiai, jis gali būti labai skanus.
Vienetai: 15
1 gabaliuko energetinė vertė: 326 kcal, 20,9 gr.riebalų, 20,9 gr.cukraus
Produktai:
200 gr. Miltų
110 gr. Rudojo cukraus
80 gr. Sviesto
120 gr. Makadamijų riešutų
Viršutiniam sluoksniui:
120 gr. Sviesto
100 gr. Rudojo cukraus
200 gr. Pieniško šokolado lašelių
Gaminimo procesas:
Įkaitinti orkaitę iki 180C. Ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi 16x26cm kepimo skardą.
Pagrindui sudėti kartu išsijotus miltus, cukrų ir sviestą. Pirštais viską ištrinti kol gausite trupinius. Gautą masę pirštais įspausti lygiu sluoksniu į kepimo skardą. Ant viršaus užbarstyti makadamijų riešutus.
Į puodą sudėti viršutiniam sluoksniui skirtą sviestą ir cukrų, užvirti ant nedidelės ugnies, virti apie minutę nuolat maišant, tada atsargiai ir tolygiai gautą masę užpilti ant makadamijų riešutų.
Kepti apie 20 minučių arba kol karamelinė masė pradės ‚virti‘. Išimti iš orkaitės ir kart užbarstyti šokolado lašelius, palaikyti kelias minutes, kad jie išsilydytų, tada tolygiai paskleisti peiliu. Palikti formoje pilnai atvėsti, tada supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Baking these bars I had 3 lessons.
1. It is not always wise to follow a recipe blindly. For the base I didn‘t make the whole quantity given in original recipe and it was still plenty, while the caramel topping I would say was almost not enough (I would have wanted just a bit more :)).
2. For baking you should use only good quality products. I always knew this, but that sale seduced me, so I got a cheapest baking chocolate and then I was really sorry..
3. Even if the end result doesn‘t look very attractive, it can be very tasty.
Makes: 15
Nutritional value of 1 piece: 326 calories, 20,9 gr.fat, 20,9 gr.sugars
Products:
200 gr. flour
110 gr. brown sugar
80 gr. butter
120 gr. Macadamia nuts
For the topping:
120 gr. butter
100 gr. brown sugar
200 gr. Milk chocolate chips
Method:
Preheat oven to 180C. Grease or line with baking paper 16x26cm baking tray.
For the base add together sifted flour, sugar and butter. Using your fingers rub the butter until it turns to crumbs. With the fingers press the crumb mixture evenly into the prepared baking tray. Sprinkle on top macadamia nuts.
In a pan add together butter and sugar for the topping, bring it to the boil and boil on low heat, stirring continuously for about a minute, then carefully pour it evenly over the macadamia nuts.
Bake for about 20 minutes, or until the caramel starts ,bubbling'. Remove from oven and immediately sprinkle chocolate chips on top, wait for a few minutes, till they melt, then spread evenly with a knife. Leave to cool in the form completely, then cut into desired size pieces.
Kepdama šiuos pyragėlius turėjau 3 pamokas.
1. Ne visada reikia sekti receptą ‚aklai‘. Gerai, kad nenaudojau tiek produktų pagrindui kiek buvo nurodyta knygoje, nes ir taip trupinių gavosi nemažai, o karamelės vos užteko.
2. Kepimui reikia naudoti tik gerus produktus. Šitą aš visada žinojau, bet susigundžiau per akciją nusipirkti pigiausio kepimui skirto šokolado ir tikrai be reikalo..
3. Net jei galutinis rezultatas atrodo gana neišvaizdžiai, jis gali būti labai skanus.
Vienetai: 15
1 gabaliuko energetinė vertė: 326 kcal, 20,9 gr.riebalų, 20,9 gr.cukraus
Produktai:
200 gr. Miltų
110 gr. Rudojo cukraus
80 gr. Sviesto
120 gr. Makadamijų riešutų
Viršutiniam sluoksniui:
120 gr. Sviesto
100 gr. Rudojo cukraus
200 gr. Pieniško šokolado lašelių
Gaminimo procesas:
Įkaitinti orkaitę iki 180C. Ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi 16x26cm kepimo skardą.
Pagrindui sudėti kartu išsijotus miltus, cukrų ir sviestą. Pirštais viską ištrinti kol gausite trupinius. Gautą masę pirštais įspausti lygiu sluoksniu į kepimo skardą. Ant viršaus užbarstyti makadamijų riešutus.
Į puodą sudėti viršutiniam sluoksniui skirtą sviestą ir cukrų, užvirti ant nedidelės ugnies, virti apie minutę nuolat maišant, tada atsargiai ir tolygiai gautą masę užpilti ant makadamijų riešutų.
Kepti apie 20 minučių arba kol karamelinė masė pradės ‚virti‘. Išimti iš orkaitės ir kart užbarstyti šokolado lašelius, palaikyti kelias minutes, kad jie išsilydytų, tada tolygiai paskleisti peiliu. Palikti formoje pilnai atvėsti, tada supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Baking these bars I had 3 lessons.
1. It is not always wise to follow a recipe blindly. For the base I didn‘t make the whole quantity given in original recipe and it was still plenty, while the caramel topping I would say was almost not enough (I would have wanted just a bit more :)).
2. For baking you should use only good quality products. I always knew this, but that sale seduced me, so I got a cheapest baking chocolate and then I was really sorry..
3. Even if the end result doesn‘t look very attractive, it can be very tasty.
Makes: 15
Nutritional value of 1 piece: 326 calories, 20,9 gr.fat, 20,9 gr.sugars
Products:
200 gr. flour
110 gr. brown sugar
80 gr. butter
120 gr. Macadamia nuts
For the topping:
120 gr. butter
100 gr. brown sugar
200 gr. Milk chocolate chips
Method:
Preheat oven to 180C. Grease or line with baking paper 16x26cm baking tray.
For the base add together sifted flour, sugar and butter. Using your fingers rub the butter until it turns to crumbs. With the fingers press the crumb mixture evenly into the prepared baking tray. Sprinkle on top macadamia nuts.
In a pan add together butter and sugar for the topping, bring it to the boil and boil on low heat, stirring continuously for about a minute, then carefully pour it evenly over the macadamia nuts.
Bake for about 20 minutes, or until the caramel starts ,bubbling'. Remove from oven and immediately sprinkle chocolate chips on top, wait for a few minutes, till they melt, then spread evenly with a knife. Leave to cool in the form completely, then cut into desired size pieces.
These bars look incredible my friend :D
AtsakytiPanaikintiWho can resist the beauty of macadmias and caramel!
Cheers
Choc Chip Uru
Oh, trust me it was so sweet! I like sweets, but this was too sweet even for me :D I could have only little piece at a time :)
PanaikintiGreat tips and looks tempting!
AtsakytiPanaikintiLessons that I learned hard way T&T :)
PanaikintiThese look so tasty! It's so true that you must use good products, especially when baking,
AtsakytiPanaikintiI know.. this time I got some good cooking chocolate and now keep it in a pantry just in case :D
PanaikintiI like anything with nuts. This look like a tasty bar, I can drizzle some whipped cream to lessen its sweetness.
AtsakytiPanaikintiI finished it without the cream, just took a little bit longer:)
PanaikintiI am so drawn to recipes with chocolate and caramel! This sounds great...and I'd go for extra caramel, too :)
AtsakytiPanaikintiIt was definitely asking for more caramel, maybe even double :D
PanaikintiLooks nice ......love this nuts, chocolate and caramel combo...
AtsakytiPanaikintiThanks, that chocolate actually damaged the looks a bit, but if you don't look from the top it looks ok :)
PanaikintiThank you for your baking lesson. As a beginner I didn't know about using good quality is crucial for baking. Of course making anything with good quality ingredients are plus, but I didn't know baking is that important! Good lesson. Some food don't look good at all even in savory dishes but tastes amazing. I sometimes love that surprise. I think this bars look delicious though!!
AtsakytiPanaikintiThanks. I felt really disappointed when I saw the result.. :) but at least I have learned something and tasted good :D
PanaikintiCaramel, macadamia nuts and chocolate? Sounds heavenly to me! :D
AtsakytiPanaikintitastes heavenly too :D
PanaikintiThese bars look so good! I love macadamia nuts, and they're so expensive here that I understand the temptation to get other ingredients at a more affordable price. And with chocolate the better-quality ones make such a big difference.
AtsakytiPanaikintiI know.. but it is worth to get good products, taste and looks then really make a difference :)
Panaikinti