Pagal knygą/ Source Book Indulgence Chocolate a fine selection of sweet treats
Dar vienas paprastas keksiukų receptas. Kaip tik tinka pasisaldinti sekmadienį prieš naują savaitę su šiais šokoladiniais keksiukais. Kadangi vis dar turėjau riešutų sviesto, aš šiek tiek pagal save patobulinau šiam kartui receptą įdarydama keksiukus žemės riešutų sviestu ir vyšnių džemu.
Vienetai: 12
1 keksiuko su kremu energetinė vertė: 327 kcal, 15,7 gr. Riebalų, 31,5 gr. cukraus
Produktai:
150 gr. sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
0,75 stiklinės ekspreso kavos
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės kakavos miltelių
Šokoladiniam kremui:
2 stiklinės cukraus pudros
2 v.š. kakavos mitelių
60 gr. Sviesto (kambario temperatūros)
2 v.š. karšto vandens
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C, pasiruošti 12 keksiukų formelių.
Sudėti kartu sviestą, cukrų ir kavą į puodą ir maišyti ant nedidelės ugnies kol sviestas ir cukrus ištirps. Nuimti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti.
Į sviesto masę įmūšti kiaušinius ir gerai viską išplakti. Kitame dubenyje išsijoti kartu miltus, kakavą, kepimo miltelius. Įmaišyti persijotą miltų mišinį į sviesto mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės, bet stengtis nepermaišyti.
Paskirstyti tešlą į kepimo formeles. (Aš į kiekvieno keksiuko formelę dėjau po šaukštą tešlos tada po šaukštelį žemės riešutų sviesto ir vyšnių uogienės ir ant viršaus dar po šaukštą tešlos). Kepti apie 20 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebus aplipęs tešlą. Prieš išimant apie 5 minutes leisti atvėsti kepimo formoje. Išėmus iš formos pilnai atvėsinti. Atvėsusius keksiukus papuošti kremu.
Kremui sudėti pusę cukraus pudros, sudėti kakvą, sviestą ir vandenį ir plakti elektriniu plaktuvu kol masė taps vientisa ir kreminė. Palaipsniui sudti likusią cukraus pudrą ir plakti kol kremas bus tirštas ir kreminis.
Another simple cupcake recipe. It is perfect to make your Sunday sweeter before the new week. I still had some peanut butter so I enhanced these cupcakes filing them with peanut butter and cherry jam.
Makes: 12
Nutritional Value of 1 Cupcake with Cream: 327 calories, 15,7 gr. fat, 31,5 gr. sugars
Products:
150 gr. butter
1 cup brown sugar
0.75 cup espresso coffee
2 eggs
1.5 cups flour
1 tsp baking powder
0.5 cup cocoa powder
For chocolate butter cream:
2 cups powdered sugar
2 tbsp cocoa powder,
60 gr. butter (room temperature)
2 tbsp hot water
Method:
Preheat the oven to 180C and prepare 12 cupcake baking cups.
Place together the butter, sugar and coffee in the pan and mix on low heat until butter and sugar is dissolved. Remove from heat and cool slightly.
In the cooled butter mixture beat in the eggs and beat everything well. In another bowl, sift together flour, cocoa and baking powder. Stir in sifted flour mixture into butter mixture. Mix just until it is incorporated, try not to overmix.
Divide the mixture between the baking cups. (I added 1 tbsp of the dough then 1 tsp peanut butter and 1 tsp cherry jam and covered it with another 1 tbsp dough) . Bake for about 20 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Leave in baking form before removing to cool. After removing cool completely. Once cooled, decorate cupcakes with cream.
For the butter cream: Add half of the icing sugar, cocoa, butter and water and beat with an electric mixer until the mixture becomes smooth and creamy. Gradually add of the remaining icing sugar and beat until the cream is thick.
Dar vienas paprastas keksiukų receptas. Kaip tik tinka pasisaldinti sekmadienį prieš naują savaitę su šiais šokoladiniais keksiukais. Kadangi vis dar turėjau riešutų sviesto, aš šiek tiek pagal save patobulinau šiam kartui receptą įdarydama keksiukus žemės riešutų sviestu ir vyšnių džemu.
Vienetai: 12
1 keksiuko su kremu energetinė vertė: 327 kcal, 15,7 gr. Riebalų, 31,5 gr. cukraus
Produktai:
150 gr. sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
0,75 stiklinės ekspreso kavos
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės kakavos miltelių
Šokoladiniam kremui:
2 stiklinės cukraus pudros
2 v.š. kakavos mitelių
60 gr. Sviesto (kambario temperatūros)
2 v.š. karšto vandens
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C, pasiruošti 12 keksiukų formelių.
Sudėti kartu sviestą, cukrų ir kavą į puodą ir maišyti ant nedidelės ugnies kol sviestas ir cukrus ištirps. Nuimti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti.
Į sviesto masę įmūšti kiaušinius ir gerai viską išplakti. Kitame dubenyje išsijoti kartu miltus, kakavą, kepimo miltelius. Įmaišyti persijotą miltų mišinį į sviesto mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės, bet stengtis nepermaišyti.
Paskirstyti tešlą į kepimo formeles. (Aš į kiekvieno keksiuko formelę dėjau po šaukštą tešlos tada po šaukštelį žemės riešutų sviesto ir vyšnių uogienės ir ant viršaus dar po šaukštą tešlos). Kepti apie 20 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebus aplipęs tešlą. Prieš išimant apie 5 minutes leisti atvėsti kepimo formoje. Išėmus iš formos pilnai atvėsinti. Atvėsusius keksiukus papuošti kremu.
Kremui sudėti pusę cukraus pudros, sudėti kakvą, sviestą ir vandenį ir plakti elektriniu plaktuvu kol masė taps vientisa ir kreminė. Palaipsniui sudti likusią cukraus pudrą ir plakti kol kremas bus tirštas ir kreminis.
Another simple cupcake recipe. It is perfect to make your Sunday sweeter before the new week. I still had some peanut butter so I enhanced these cupcakes filing them with peanut butter and cherry jam.
Makes: 12
Nutritional Value of 1 Cupcake with Cream: 327 calories, 15,7 gr. fat, 31,5 gr. sugars
Products:
150 gr. butter
1 cup brown sugar
0.75 cup espresso coffee
2 eggs
1.5 cups flour
1 tsp baking powder
0.5 cup cocoa powder
For chocolate butter cream:
2 cups powdered sugar
2 tbsp cocoa powder,
60 gr. butter (room temperature)
2 tbsp hot water
Method:
Preheat the oven to 180C and prepare 12 cupcake baking cups.
Place together the butter, sugar and coffee in the pan and mix on low heat until butter and sugar is dissolved. Remove from heat and cool slightly.
In the cooled butter mixture beat in the eggs and beat everything well. In another bowl, sift together flour, cocoa and baking powder. Stir in sifted flour mixture into butter mixture. Mix just until it is incorporated, try not to overmix.
Divide the mixture between the baking cups. (I added 1 tbsp of the dough then 1 tsp peanut butter and 1 tsp cherry jam and covered it with another 1 tbsp dough) . Bake for about 20 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Leave in baking form before removing to cool. After removing cool completely. Once cooled, decorate cupcakes with cream.
For the butter cream: Add half of the icing sugar, cocoa, butter and water and beat with an electric mixer until the mixture becomes smooth and creamy. Gradually add of the remaining icing sugar and beat until the cream is thick.
These look delicious inside and out!
AtsakytiPanaikintiThanks :) I was really enjoying them
PanaikintiAll that chocolate sound wonderful!
AtsakytiPanaikintiBut it wasn't too much :)
PanaikintiThese look great! I'd love to try them
AtsakytiPanaikintiThey were great! Or maybe I was really hungry :D
PanaikintiOh my God! Chocolate ....
AtsakytiPanaikintiWithout real chocolate but tasted like chocolate!
PanaikintiI can't let my husband see your post....he will be begging for these! They look wonderful, my friend~
AtsakytiPanaikintiThanks, Lizzy :) You are lucky your husband like such treats :D
PanaikintiThese cupcakes are drool worthy they look delicious :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
I would save one for you, dear:D maybe..
PanaikintiPerfect cupcakes... I just know I'll them:)
AtsakytiPanaikintiThey were really good and rich in flavor :)
PanaikintiWow! These cupcakes look incredibly delicious! :)
AtsakytiPanaikintiThanks :) They were :)
PanaikintiCoffee and chocolate, how delicious!
AtsakytiPanaikintiThey were very yummy :)
PanaikintiLove this PB-jam-chocolate-coffee combination in thees cupcakes. There are so much nice ingredients all packed up in these little treats.
AtsakytiPanaikintiThey are very good and without PB and jam, but I just felt like filling them with something that day :D
Panaikintigreat cupcakes and love the casing
AtsakytiPanaikintiYeah, I found some cute cups for baking :)
PanaikintiYum, cupcakes are always the way to go! I love the cups, MEGA cute :)
AtsakytiPanaikintiThanks :) I couldn't resist buying those cups when I found them in the shop :)
PanaikintiSuper tasty cupcakes! I love coffee and chocolate combo, and with the PB&J filling, these cupcakes are even more irresistible for me!
AtsakytiPanaikintiI actually really liked that coffee and chocolate combo :)
PanaikintiLooks so yummy!
AtsakytiPanaikintiTasted yummy :D
PanaikintiSo cute and super delicious my friend :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
Thanks :D it was delicious..should make them again sometime
Panaikintidelicious dessert looks wonderful
AtsakytiPanaikinti