Apie Eddie spageti su tunu girdėjau kalbant nuo pirmos dienos kai pradėjome dirbti kartu. Ji prisipažino, kad tai mėgstamiausias jos patiekalas ir tikriausiai vienintelis, kurį ji mėgsta. Receptą ji gavo prieš daug metų is savo draugų kilusių iš Italijos, Eddie jį dar patobulino pašalinusi sūrį su mėlynuoju pelėsiu ir grietinėlę. Man ilgą laiką buvo labai smalsu kas tie spageti su tunu pagal Eddie. Ir tiesą sakant, teko kurį laiką palaukti jos legendinių spageti.. Juos Eddie pagamino išvykimo proga. Tikrai nelinksma proga, bet dabar visada kai gaminu šiuos spageti ją prisimenu ir vadinu juos ‘spageti su tunu pagal Eddie’.
1 porcijos energetinė vertė: 494 kcal, 14,4 gr.riebalų, 5,9 gr. cukraus
Porcijos: 6
Produktai:
1 (400 gr) didelė skardinė tuno aliejuje
250 gr. pjaustytų pievagrybių
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
1 raudonoji paprika (pjaustyta juostelėmis)
2 česnako skiltelės (smulkintos)
Raudonųjų čili (šviežių arba džiovintų) pagal skonį
Citrinos sulčių
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 (500 gr) pakuotė spageti makaronų
0.25 stiklinės smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
Gaminimo procesas:
Aš paprastai vandenį spageti virimui užkaičiu vos tik pradėjusi gaminti tuno padažą, kadangi užtruka kol vanduo užverda. Taigi, pagal instrukcijas išvirti spageti makaronus.
Kelis šaukštus aliejaus is tuno skardinės įkaitinti gilioje keptuvėje. Sudėti pjaustytą svogūną, česnaką, papriką ir čili, viską apkepti apie 5 minutes arba kol daržovės paminkštės.
Sudėti grybus, atsargiai išmaišyti ir pakepti dar apie 5 minutes. Sudėti tuną, išmaišius pakepti kol tunas sušils. Galiausiai apšlakstyti citrinos sultimis, įdėti pipirų ir druskos pagal skonį ir išmaišyti.
Nusunkti išvirusius spageti makaronus, sudėti tuno masę, gerai permaišyti ir patiekti apibarsčius tarkuotu parmezanu.
About Eddie's Spaghetti with tuna I probably heard since the first day we started working together. She confessed that it is her favorite dish and most likely the only one she really likes. The recipe she got years ago from her friends coming from Italy, Eddie has enhanced it by removing blue cheese and cream. I was curious how does it taste for quite a long time. Eddie her legendary spaghetti for a very sad occasion- us leaving the town. But now every time I cook it reminds me of Eddie and call it' Eddie's tuna pasta'.
Servings: 6
Nutritional value of 1 serving: 494 calories, 14,4 gr.fat, 5,9 gr. sugars
Products:
1 (400 g)large can of tuna in oil
250 gr. sliced button mushrooms
1 onion (finely sliced)
1 red capsicum (cut into strips)
2 cloves garlic (minced)
Red chili (fresh or dried) to taste
Lemon juice to taste
Salt and pepper to taste
1 (500 g) pack spaghetti
0,25 cup finely grated Parmesan cheese
Method:
I usually start boiling water for spaghetti before I start tuna sauce, as it takes pretty long for the water to start boiling. Cook spaghetti according to the instructions on the pack.
Heat few tablespoons of oil from tuna can and heat it in the deep skillet. Add the onion, garlic, capsicum and chili and fry for about 5 minutes or until vegetables soften.
Add the mushrooms, gently mix everything and fry for another 5 minutes. Add the tuna, mix well and fry until tuna is warmed. Finally, sprinkle with lemon juice, add pepper and salt to taste and mix.
Strain and drain cooked spaghetti, add the tuna sauce, mix it well and serve sprinkled with grated Parmesan.
1 porcijos energetinė vertė: 494 kcal, 14,4 gr.riebalų, 5,9 gr. cukraus
Porcijos: 6
Produktai:
1 (400 gr) didelė skardinė tuno aliejuje
250 gr. pjaustytų pievagrybių
1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
1 raudonoji paprika (pjaustyta juostelėmis)
2 česnako skiltelės (smulkintos)
Raudonųjų čili (šviežių arba džiovintų) pagal skonį
Citrinos sulčių
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 (500 gr) pakuotė spageti makaronų
0.25 stiklinės smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
Gaminimo procesas:
Aš paprastai vandenį spageti virimui užkaičiu vos tik pradėjusi gaminti tuno padažą, kadangi užtruka kol vanduo užverda. Taigi, pagal instrukcijas išvirti spageti makaronus.
Kelis šaukštus aliejaus is tuno skardinės įkaitinti gilioje keptuvėje. Sudėti pjaustytą svogūną, česnaką, papriką ir čili, viską apkepti apie 5 minutes arba kol daržovės paminkštės.
Sudėti grybus, atsargiai išmaišyti ir pakepti dar apie 5 minutes. Sudėti tuną, išmaišius pakepti kol tunas sušils. Galiausiai apšlakstyti citrinos sultimis, įdėti pipirų ir druskos pagal skonį ir išmaišyti.
Nusunkti išvirusius spageti makaronus, sudėti tuno masę, gerai permaišyti ir patiekti apibarsčius tarkuotu parmezanu.
About Eddie's Spaghetti with tuna I probably heard since the first day we started working together. She confessed that it is her favorite dish and most likely the only one she really likes. The recipe she got years ago from her friends coming from Italy, Eddie has enhanced it by removing blue cheese and cream. I was curious how does it taste for quite a long time. Eddie her legendary spaghetti for a very sad occasion- us leaving the town. But now every time I cook it reminds me of Eddie and call it' Eddie's tuna pasta'.
Servings: 6
Nutritional value of 1 serving: 494 calories, 14,4 gr.fat, 5,9 gr. sugars
Products:
1 (400 g)large can of tuna in oil
250 gr. sliced button mushrooms
1 onion (finely sliced)
1 red capsicum (cut into strips)
2 cloves garlic (minced)
Red chili (fresh or dried) to taste
Lemon juice to taste
Salt and pepper to taste
1 (500 g) pack spaghetti
0,25 cup finely grated Parmesan cheese
Method:
I usually start boiling water for spaghetti before I start tuna sauce, as it takes pretty long for the water to start boiling. Cook spaghetti according to the instructions on the pack.
Heat few tablespoons of oil from tuna can and heat it in the deep skillet. Add the onion, garlic, capsicum and chili and fry for about 5 minutes or until vegetables soften.
Add the mushrooms, gently mix everything and fry for another 5 minutes. Add the tuna, mix well and fry until tuna is warmed. Finally, sprinkle with lemon juice, add pepper and salt to taste and mix.
Strain and drain cooked spaghetti, add the tuna sauce, mix it well and serve sprinkled with grated Parmesan.
I love tuna in my spaghetti. The flavours combine very well together. YUM!
AtsakytiPanaikintiI agree :) Tuna and spaghetti is great combo!
PanaikintiI make tuna with pasta shells. It is very good, too
AtsakytiPanaikintiI guess tuna goes well with any kind of pasta:)
PanaikintiThanks so much for stopping by! I just love clicking around your site. Such delicious dishes; very versatile and fantastic recipes! Hope you have a great weekend!
AtsakytiPanaikintiThanks, Kate. Weekend was good but as usually too short :)
PanaikintiI have tried tuna in a pasta casserole, and it was SO good so I know I'd like this!
AtsakytiPanaikintiThis recipe actuallty made me believe that tuna and pasta taste good together :)
PanaikintiI never tried tuna in spaghetti....great idea:) I did tuna casserole, but never a pasta dish....will have to try this soon :)
AtsakytiPanaikintiI hope you would like it :)
Panaikinti