Pagal/ Source BakerStreet
Vienetai: 16-24
1 gabaliuko energetinė vertė (1/16): 340 kcal, 15,9 gr. riebalų, 34,7 gr. cukraus
Produktai:
250 gr. sviesto
85 gr. juodojo šokolado (naudojau 100gr)
0.5 stiklinės kakavos miltelių
2.5 stiklinės cukraus
0.5 a.š. smulkios druskos
1 v.š. (aš naudojau 1 va.š.) vanilės ekstrakto
3 dideli kiaušiniai
1.5 stiklinės miltų
0.25 - 0.3 stiklinės tamsaus romo
Gaminimo procesas:
Makes: 16-24
The nutritional value of a piece (1/16): 340 calories, 15,9 gr. fat, 34,7 gr. sugars
Products:
250 gr. butter
85 gr. dark chocolate (I used 100gr)
0.5 cup cocoa powder
2.5 cups sugar
0.5 tsp. salt
1 tbsp (I used 1 tsp) vanilla extract
3 large eggs
1.5 cups flour
0.25 - 0.3 cup dark rum
Method:
Savaitgalis yra kažkoks mistiškas dalykas. Yra laiko nuveikti kažką naudingo, bet baigiasi tuo, kad tas laikas nežinia kur ištirpsta. Gerai, kad iš planuotų darbų sąrašo nuveikti spėjau bent 2 Ir vienas iš jų buvo brauniai su romu. Tikrai ne be reikalo susigundžiau šiais brauniais. Kepiau tik pusę normos, todėl mes dviese juos sudorojome gana greitai.
Mano vyras nežinojo, kad brauniai su romu ir valgydamas stebėjosi, kodėl jie tokie saknūs.
Mano vyras nežinojo, kad brauniai su romu ir valgydamas stebėjosi, kodėl jie tokie saknūs.
Vienetai: 16-24
1 gabaliuko energetinė vertė (1/16): 340 kcal, 15,9 gr. riebalų, 34,7 gr. cukraus
Produktai:
250 gr. sviesto
85 gr. juodojo šokolado (naudojau 100gr)
0.5 stiklinės kakavos miltelių
2.5 stiklinės cukraus
0.5 a.š. smulkios druskos
1 v.š. (aš naudojau 1 va.š.) vanilės ekstrakto
3 dideli kiaušiniai
1.5 stiklinės miltų
0.25 - 0.3 stiklinės tamsaus romo
Gaminimo procesas:
Įkaitinti orkaitę iki 180C. Ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi 33x23 cm dydžio kepimo formą.
Ant nedidelės ugnies puode ištirpinti kartu sviestą ir šokoladą. Nuimti puodą nuo viryklės ir įmaišyti kakavos miltelius, cukrų, druską ir vanilę. Po vieną įmušti kiaušinius, nuolat greitai maišant, kad jie neišvirtų. Išijoti miltus ir išmaištyti, galiausiai įmaišyti romą.
Supilti tešlą į paruoštą formą, išlyginti paviršių. Kepti apie 25-30 minučių. Atvėsinti formoje, išėmus supjaustyti į 16- 24 gabaliukų.
Ant nedidelės ugnies puode ištirpinti kartu sviestą ir šokoladą. Nuimti puodą nuo viryklės ir įmaišyti kakavos miltelius, cukrų, druską ir vanilę. Po vieną įmušti kiaušinius, nuolat greitai maišant, kad jie neišvirtų. Išijoti miltus ir išmaištyti, galiausiai įmaišyti romą.
Supilti tešlą į paruoštą formą, išlyginti paviršių. Kepti apie 25-30 minučių. Atvėsinti formoje, išėmus supjaustyti į 16- 24 gabaliukų.
Weekends are a mystic thing. You have enough time to do something useful, but at the end of it you realise that the time is gone and has just melted. Well, at least this weekend I managed to do two things from the list and one of them was tum brownies. And it was definitely good decision to make these brownies. I baked only half of the portion, so me and my husband finished them pretty quickly.
My husband did not know that brownies were with rum so he was eating them and wondered why they are so delicious.
My husband did not know that brownies were with rum so he was eating them and wondered why they are so delicious.
Makes: 16-24
The nutritional value of a piece (1/16): 340 calories, 15,9 gr. fat, 34,7 gr. sugars
Products:
250 gr. butter
85 gr. dark chocolate (I used 100gr)
0.5 cup cocoa powder
2.5 cups sugar
0.5 tsp. salt
1 tbsp (I used 1 tsp) vanilla extract
3 large eggs
1.5 cups flour
0.25 - 0.3 cup dark rum
Method:
Preheat oven to 180C. Grease with butter or line with baking paper 33x23 cm baking form.
Melt together butter and chocolate on low heat. Remove the pan from the heat and mix in cocoa powder, sugar, salt and vanilla. One by one beat in the eggs, mixing it fast, not letting them to get cooked. Sift in the flour and finally mix in the rum.
Pour the batter into the prepared baking form, smooth the top. Bake for about 25-30 minutes. Cool in a and after removing cut into 16 to 24 pieces.
Melt together butter and chocolate on low heat. Remove the pan from the heat and mix in cocoa powder, sugar, salt and vanilla. One by one beat in the eggs, mixing it fast, not letting them to get cooked. Sift in the flour and finally mix in the rum.
Pour the batter into the prepared baking form, smooth the top. Bake for about 25-30 minutes. Cool in a and after removing cut into 16 to 24 pieces.
The last photo is a killer! I love brownies so much you have no idea. If I omit the rum will it effect the texture of the brownies?
AtsakytiPanaikintiI also love brownies :)
PanaikintiI think it would effect the texture, but you can probably subsitute it with coffee or even milk :)
Haha, that's hilarious. Chocolate and rum are a combination made in heaven, I really want to try this!
AtsakytiPanaikintiYou should try them, you won't be sorry :D
PanaikintiOoh, rum must add a great flavor! Beautiful brownies~
AtsakytiPanaikintiThanks, Lizzy :) Rum really added flavor and aroma
PanaikintiOur weekend come and goes very quickly as well... Good that you managed to bake these brownies. They look very yummy!
AtsakytiPanaikintiI am trying to bake at least one thing on weekend :) These brownies were really yummy.
Panaikintioh love the idea of rum in brownies
AtsakytiPanaikintiI loved it too, that's why I tried them almost as soon as found the recipe!
PanaikintiMmmm, these brownies look perfect, even to a minor ;)
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
I loved them, they tasted really perfect!
PanaikintiThese brownies look heavenly!
AtsakytiPanaikintiI love that you put rum in your brownies! Genius idea ;)
AtsakytiPanaikintiThe idea was not mine..but the brownies were delicious! :)
Panaikintilovely presentation of the brownies
AtsakytiPanaikintiBeautiful presentation and looks delish!
AtsakytiPanaikintiThanks T&T :)
PanaikintiI may steal your idea and make brownies this weekend too! They brighten up any day. :) And adding rum just sounds heavenly.
AtsakytiPanaikintiI am sure you would enjoy them :)
PanaikintiI have religious restrictions so i cant add alcohol inmy baked goods but if i was allowed, i have a feeling i wuld be adding rum and alcohol in everything...lol.
AtsakytiPanaikintiNo wonder your hisband loved these brownies... They look amazing!
Well..alcohol really ads lovely aroma and flavor.. :) But there are things to substitute it ;)
PanaikintiBrownies are such a classic that everyone loves, but adding the rum is genius!
AtsakytiPanaikintiOh, rum in brownies makes them so much better :D
PanaikintiWhat a tasty looking brownies you have here dear Medeja. Chocolate and rum-))) What can be better!!!
AtsakytiPanaikintiOh yes, they were gorgeous! :)
Panaikinti